Alla inlägg under maj 2022

Av Helena Häll - 14 maj 2022 23:58

Igår kväll när jag gick och la mig så skrev jag ett blogginlägg om att det var fredag den 13:onde och att jag minsann inte haft någon större otur alls. (Förutom att jag åkt på att jobba en heltidsfredag istället för en 80%, som jag egentligen jobbar och därav fick barnen gå 9h på förskolan - på en fredag!) MEN, jag fick äta upp det där med råge! När jag som bäst höll på att läsa igenom inlägget så allt blivit rättstavat osv (så är jag givetvis även mer sovande än vaken) och ja jag råkar trycka på något så allt bara försvann. Jag blir så trött på mig själv! Att jag aldrig lär mig! Blogga inte sovandes Helena!! Så ja nej, ni blev utan blogginlägg igår med! Denna veckan har varit katastrof från min sida! Jag lovar att skärpa mig nästa vecka igen!

Idag på schemat har förmiddagen bjudit på två timmars utevistelse innan vi åt rester till lunch! När Elliot hade somnat åkte vi och klippte Max hos frisören! Ja alltså martins mamma var här medan Eje sov! Iom att frisörbesöket var på asecs så gick vi till Coop och systemet också (ihop med Max!) sen när vi kom hem var vi ute i nästan två timmar till! Barnen somnade gott idag kan jag lova! Själv kämpar jag mig igenom ESC-finalen.. det känns just nu bara som en lång väntan på resultatet som vi tror att Ukraina tar hem i vilket fall! Men mer om den finalen kommer imon!

Utevistelse - Eje

Utevistelse - Max

Massa hår försvann

Av Helena Häll - 11 maj 2022 21:38

Nu har det varit tyst på bloggen i några dagar! Jag har varit så trött att jag härromdagen somnade vid läggningen av barnen! Och igår kollade jag ju givetvis på Eurovision Song Contests första semifinal! Sen när det var slut var jag också sådär trött så jag somnade på stört!! Prickade förövrigt 8 av 10 länder som gick vidare från semin igår! Bra jobbat av mig iom att det var svårtippat! Men för att återgå till det tidsmässigt mer korrekta, dagen idag!

Efter jobbet idag så åkte jag och mötte upp Anna, Sandra och Annas kollega Annika, vi skulle äta på restaurang STUK på stan. Jag och Anna delade på två pizzor så jag fick en halva med löjrom och creme fraiche och lite annat och en halva med tryffel och parmesan! Så gott var det! Till efterätt beställde vi varsin chokladboll för idag är det minsann chokladbollens dag! Svindyr men god var den! Och sen efter middag kom kvällens höjdpunkt! Vi skulle på föreställning!! Våra Sanningar med Carin DaSilva och Vivi Wallin! Alltså jag har skrattat så jag har gråtit! Det var så himla roligt! Bättre än jag väntat mig! Så kul att se det live också! Det gör så mycket! Så nu kan jag leva på det en bra stund framöver!

#Chokladbollensdag #stuk #jönköping #vårasanningarlive #vårasanningar #carindasilva #viviwallin

Vår löjromspizza och tryffel/parmesanpizza

Sandras sallad

Mys på stuk!

Den svindyra chokladbollen!

På teatern! Snart föreställning!

Våra sanningar!

Så roligt var det!

Nu tackar vi för ikväll!

Och medans mamma var på vift passade den lilla gravida gubben att filosofera framför TV:n!

Av Helena Häll - 8 maj 2022 21:40

Efter gårdagens urladdning på ullared (och barnens obefintliga sovmorgnar) så har jag varit ganska trött idag. Men vi har fått lite vettigt gjort ändå! Tvättat massa tvätt, byt sängkläder, varit ute med barnen. Eller Max var på gympa idag med Martin och då när pappa gick bröt Elliot ihop! Fullständigt! Han var så arg att han ville inte gå själv ute sen, utan han ville åka vagn och tog sin middagslur redan Kl 09.50 idag.. och sov typ 45min.. det är vad han har sovit idag! Så han somnade gott nu ikväll!
Jag har nu på kvällen sen barnen somnat försökt sortera upp alla biljetter och sparade broschyrer från Krakow. Jag köpte ju ett fotoalbum på gekås igår så nu kan jag äntligen börja på riktigt! Och nu är allt uppsorterat och klart för påbörjning!! Men det får bli en annan dag nu ska jag göra mig iordning för kvällen och gå och lägga mig i våra nybäddade lakan!

Här står Elliot och tjurar lite!

Sen somnade han!!

Av Helena Häll - 7 maj 2022 22:05

Nu har jag varit ute på äventyr med mamma igen! För andra gången på en vecka! Kors i taket! Denna gången gick inte resan till Spira som i tisdags utan till shoppingmeckat nr 1, ULLARED!! Wooopie! Som jag älskar detta varuhus! Men fasen vad fattig man blir varje gång! Och större och större blir det bara!! Så nu hinner man knappt igenom hela varuhuset förrens du antingen tröttnat, lider tidsbrist eller fått ångest för det kommer kosta för mycket!! Men dit kom vi och hem kom vi och helt ruinerade blev vi inte heller! Och det bästa av allt; De flesta födelsedagspresenter till Max och Elliot är nu redan fixade! Check på den! Efter vi kom hem så har jag packat upp det mesta och först nu när jag krupit upp i soffan, vilket gör att jag nu insett hur trött jag är efter 12,5h hemifrån och ca 17200 steg! 


#ullared #shopping #utflykt

Hej Ullared!!

Det var knappt något folk när vi kom idag! (Det var det när vi åkte hem!)

Min kundvagn!

Lunch!

Shopping!!

 
De här två stjärnorna var hemma med sin pappa medan mamma shoppade! 
  

Ätandes ost packade jag upp! se Även de snygga strumporna min semelälskade andra hälft fick!! 



Av Helena Häll - 5 maj 2022 21:04

För 381 dagar, dvs lite mer än för ett år sen. Den 18 april förra året närmare bestämt. Då skrev jag om att det var en dyster dag och att man fick skämmas som jönköpingsbo! HV71, vår stads hockeylag åkte ut SHL! Det var bedrövligt och det har vart en lång väntan. Eller ja den varade i 381 dagar för igår kväll (efter mycket möda och stort besvär!) lyckades de vinna den avgörande sjätte slutspelsmatchen mot Björklöven i andra förläningsperioden! 4-2 i matcher till HV och nu jävlar är vi tillbaka i SHL igen. Och vad ni är gör, klanta fan inte till det igen nu! Men fram tills säsongen drar igång så ska hela stan yra av hockeyfeber, för det är det som alla pratar om just nu! Hejja HÅVE BLÅ!!

#Hv71 #SHL #vivann #viärtillbaka

Av Helena Häll - 3 maj 2022 21:41

Idag har jag fått följa med min mor på releasefest på Spira! (Det är vårt kulturhus i Jönköping!) min mamma är nämligen ambassadör för att promota Spira ut i samhället (hur går det med det mamma?!) och för de får hon lite rabatter, förturer och även bland annat biljetter till dagens releasefest! Där temat var att presentera kommande föreställningar, teatrar, evenemang osv.. det var faktiskt riktigt trevligt även om jag sänkte medelåldern med typ 200 år! Hahaha! Men det var väldigt många gamla människor och jag! Men några kände jag igen (främst gamla klasskompisars föräldrar och mamma och pappas gamla jobbarkompisar!). De bjöd iallafall på lite cider och lite små tapas (fast vi vet inte vad vi åt riktigt för det framgick inte!) men gott var det iallafall! Och det höll på lagom länge till strax efter 19 (började 17.30 med mingel!) så allt som allt var det en lyckad lite utflykt för mig och mamma och nu ska vi bli kulturtanter på heltid!

#relesefest #spira #kulturhusetspira #pro #trevligkväll

Mamma och jag i foajén!

Skål!

På plats inne i kammaren som salongen heter.

Olika tapas att välja på! (Och Max favvo Yanko på omslaget!)

Bild från restaurang spiras instagram. Vi sitter precis vid dem som står längst fram vid höger sida om scenen!

Bild från spiras instagram. Vi är inringade jag och mamma!

Av Helena Häll - 2 maj 2022 21:08

Nu har jag fixat mig lite tidsfördriv igen! (Som om jag inte har nog att göra som småbarnsmorsa!). Men har tänkt länge att jag borde fixa ett album från när jag och Martin var i Krakow! Vilket var några år sedan nu! Eller ja, fyra år sedan mer bestämt! Så var väl på tiden att jag gör ett litet album från den resan! Så har sorterat kort på datorn. Inväntade sedan rabatterbjudande från fujifilm, denna gången var det gratis frakt tror jag! Så nu sitter jag här och ska försöka sortera alla bilder vi tog då! Men innan jag sorterar dem så behöver jag veta vilken dag vi gjorde vad. Är inte alltid så lätt när jag knappt vet vad jag gjorde förra veckan ens! Men då kom jag på att jag givetvis kan använda min blogg till hjälp och vips kan jag gå tillbaka och se vilken dag vi gjorde vad! (Det kan ni också om ni går till augusti 2018!). Så nu har jag ett jättejobb framför mig; att skriva upp vad vi gjorde, sen att sortera alla bilder och klistra in dem i albumet!! Jag kom en dag och nu är jag så trött jag kan somna sittandes, så nu blir det sängen, resten av familjen sover redan!

#scrapbooking #fotoalbum #semesterminnen #framkalla #fujifilm

Läsa blogg, skriva upp, sortera kort!!


Här nedan kommer lite minnen från de augustidagarna vi hade i Krakow med omnejd!

Av Helena Häll - 1 maj 2022 22:38

Nu har hela kvällen flugit förbi och det var först nu när jag gick och la mig som jag kom på att jag inte bloggat idag. Men jag var så inne i min ljudbok! Jag lyssnade klart på den ena boken, sen började jag direkt på en ny. Det är en ny såndär serie av böcker ala kiosklitteratur deluxe! Men serien heter häxmästaren och hör till viss del ihop med sagan om isfolket men just om det vet jag inte så mycket just nu. Är bara på bok 3 (av 15 typ) men det klanar väl så småningom! Men iom att det numer är maj månad så betyder det att ni ska få en summering av mitt bokläsande för april! (Tjoho säger ni!)

Margit Sandemo - Det svarta vattnet (sagan är om isfolket del 46)
Margit Sandemo - Är det någon där ute? (Sagan om isfolket del 47)
Maria Adolfsson - Felsteg
Margit Sandemo - Trolldom (Häxmästaren del 1)
Kristina Ohlsson - Isbrytare

Det var de hele!! Fem böcker för april och dagens utlyssning gjorde att jag redan fyllt upp maj månad men en bok än så länge!

Annars idag har Max haft avslutning på sin gympa! Och då fick man ta med sig hela familjen! Jo tjena! Ligist-lillebror var i hela gympasalen!! Men har var så nöjd!! Så det slutade väl ändå med medalj och allt!

#läsa #bokmål #aprilbibliotek #gympa #avslutning

Elliot ska bli olympisk mästare i rytmisk gymnastik!

Max på gympan!

Han har lärt sig att rulla stock!

Max fick medalj!

Hej då gympan! Tack för idag!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards