Alla inlägg under maj 2022

Av Helena Häll - 23 maj 2022 20:00

Ordning och reda, pengar på fredag är ett ordspråk som funkar förträffligt just nu. För det är faktiskt löning på fredag! (För mig då!) Martin får sin på onsdag redan! Men ordningen och redan stod jag för redan igår! Idag hade jag inte hunnit eftersom jag jobbat 8.30-18 (Känner mig som överkörd av en ångvält!) men igår så gjorde jag iordning lite i min garderob. Det var så fullt att jag inte kunde stänga lådorna. Så jag rensade och vek allt fint och la tillbaka det! (Undra hur länge detta håller!) men jag har iallafall för tillfället tre välordnade lådor i ett annars mycket kaosartat hem! Förövrigt rensade jag bort mina gravidkläder som legat och tagit plats, det är ju ändå snart 2 år sedan senaste ungen föddes i detta hem! Hahaha! Men heja mig nu är det bara tendens kvar (dvs alla andra garderober och skåp och skrymslen och fan och hans moster att rensa och städa!)

Det är så ordningsamt att jag blir lite rörd!

Annars brukar vi bygga sådana här högar med tvätt, det är vår specialitet!

Av Helena Häll - 22 maj 2022 20:56

Iom att det är söndag och vi är lediga så kan ni gissa vad vi har gjort, just det, varit ute! Över 2h på förmiddagen och nästan 2h på eftermiddagen! Och ja alla är så trötta som sig bör! På förmiddagen var vi och lekte på fyra olika lekplatser och på eftermiddagen två lekplatser till! Så 6 lekplatser har bara betat av idag! (Vi har några till nära som vi inte besökt idag!) haha! Fördelen ändå med att bo centralt! Och regnade det igår i massvis så har vi missat varandra droppe idag! Däremot fanns det massa pölar att hoppa i! Så alla var nöjda och glada (nästan hela tiden!) Max har ju sin tre-års trots så alla inom tre mil hör hans utbrott stup i kvarten! Och vem gör som Max? Jo Elliot! (Fast Elliot fattar inte alltid varför Max gapar, skiker och slåss men han gör lika dant ändå!). Det roligaste är ändå att se när vi är ute och Max springer först och exempelvis lyfter på kepsen och kliar sig i huvudet, då springer Elliot tre meter bakom och gör exakt samma sak! Dessa två herrar, min skatter i livet men fasen vad de tär på ens krafter ibland! Hälsningar från en övertrött småbarnsmorsa

Eje snart 2 år ska bli fotbollsmålvakt! (Han galltjöt!)

På väg hem för lunch!

Till Max bestämdes sig för att gå åt andra hållet istället!

Fotot är taget på vår blomstrande gård!

Etapp 2 - utevistelsen på eftermiddagen!

Gungiligung!

Elliot!

Max!

Av Helena Häll - 21 maj 2022 22:00

Nu sitter jag och Martin och lyssnar på musik och han spelar dator och jag pysslar på mitt fotoalbum från när vi var i Krakow. (Det var ju bara snart 4 år sen!) haha! Men bättre sent än aldrig! Nu har jag iallafall börjat att klistra fast in bilder, biljetter och börjat skriva så smått! Hejja mig! Annars idag har vi tagit det lugnt så det förslår! Vi var dock ute i typ 1,5h i totalt ösregn i förmiddags, vi var helt genomblöta så efter det gick vi inte ut mer utan har varit inne och lekt och tittat på tv med barnen. Men andra ord har vi njutit av snigeltempo under denna lördagen!

Utelek i regnet!

Dagens middag! Panerad fisk, potatis och sås!

Jag pysslar på med mitt album!

Av Helena Häll - 20 maj 2022 23:07

Fredag och quizfinal! Och vi vann den inte. Men serien vann vi iallafall vilket betyder de stora pokalerna hamnar hos oss! Serien vann vi ifs redan förra veckan.. med en poäng!! Så skönt! Nu i finalen chansade vi bort oss på 6 poängaren och förlorade 10 poäng! Typiskt! Men men det är som det är! Vi är lika glada för det! Men kan sakna avslutningfesterna vi hade efter varje sommaravslutning av quizet förr! Det var på en sån sommaravslutning Martin och jag träffades på! Men numera är det inte fest utan vi får gå hem och natta barnen! Hahaha! Sen när de somnat gick Martin vidare och quizade mer och jag kollade på finalen av masked singer! Det ända programmet jag typ ser på tv:n! Så nu är både quizet och maskedsinger slut, så vad ska jag göra på fredagarna nu då?

Tjoho! Seriesegrare!

Pokalen!

Av Helena Häll - 18 maj 2022 21:06

Idag har vi haft studiedag på jobbet! Med andra ord förskolan är stängd för barnen men inte för oss pedagoger! Vi har utvärderat, analyserat, reflekterat, diskuterat och ätit pizza! Med andra ord en lite annorlunda arbetsdag! Imorgon är vi tillbaka i verkligheten med barnen igen!

Min egna barns förskola har också varit stängd för studiedag! Så olämpligt tajmat (som vanligt!) men tur att de har en pappa vars jobb inte har infört några studiedagar (än iallafall!!) Hahaha! Tur det, för Martin har varit ledig med barnen och bland annat varit hos tandläkaren med Max! Ja, Eje var visst också med, och mormor! En halv delegation med till folktandvården! Tjoho, för det brukar ju vara så kul! Hon hade visst rekommenderat en eltandborste till Maxen! Så lägligt att ungen fyller år nästa vecka då! Var köper man en eltandborste till en 3-åring? Det får jag klura ut medan jag städar upp efter virvelvinden som lokalt dragit igenom vår lägenhet idag!! (Suck och stön!)

#studiedag #planeringsdag #pizza #tandläkaren #eltandborste

Max spelar fia med knuff i väntrummet..

..Tillsammans med Eje

Medan mamma äter pizza på jobbet!

Av Helena Häll - 17 maj 2022 21:28

Idag efter förskolan har jag varit på lekplatsen med Max och Elliot själv! Och alla var nöjd och glada! (Okej Eje var lite sur när vi skulle gå hem för Max bajsade! Men det gick över fort!). Jag är så stolt över mig själv att jag fixade det och att det gick bra och att jag inte behövde tjata ihjäl mig på barnen. Vi kom hem och bytte bajsblöjan lagom till Martin kom hem från jobbet! Och då passade jag på att ta ut min belöning för jag fixade lekparkshänget med barnen, jag åkte till Emma och drack kaffe i typ en timme! Sen hem igen och så åt hela familjen tacos innan läggdags. Imorgon är barnens förskola stängd (och min egen med) men jag behöver jobba med massa utvärderingar osv (det är meningen med en stäningsdag - att man ska få något gjort!) så Martin får vara hemma med barnen och ta med Max till tandläkaren! Spännande!

Eje i lekparken!

Av Helena Häll - 16 maj 2022 22:36

Idag har jag haft långdag på jobbet, vilket betyder att jag jobbar till 18 och är hemma runt 18.30 ungefär! Men när jag kom hem var maten klar och Martin och barnen satt redan och åt så gott! Vilken lyx att allt var klart tills jag kom hem! En annan lyx jag har haft idag är att Fixar-Frasse den äldre har varit här och satt upp tavlor medan vi var på jobbet! Och han var även på Ikea åt mig och köpte öglor till gardinskenan i taket i sovrummet. De har varit restade och skulle kommit in 5 maj. Men nu så, efter 11 dagars väntan till! (Förutom de att jag redan väntat sen 17 april innan dess!) men jag tvingade Martin att vi skulle sätta upp gardinerna redan idag (har jag väntat en månad tänkte jag inte vänta en minut till!) så nu är det bara tre tavlor som ska upp i sovrummet och eventuellt en matta köpas och lägga upp gardinerna också. Men sen är den lilla makeovern klar i sovrummet! Tjoho! Ni ska få se bilder en dag sen när allt är klart! Nu ska jag lägga mig och njuta av det nattsvarta mörker vi numera har i sovrummet!

#makeover #sovrum #gardiner #ikea

Vardagsrummet fick sig en ny tavla!

Hallen fick två nya tavlor!

Max och Eje fick en med bokstäver!

Gardinfix!

Redo att hänga upp i plastöglorna min pappa köpte idag!

Av Helena Häll - 15 maj 2022 22:13

Ni som känner mig vet, jag är en liten eurovision-nörd! Det är årets musikhändelse deluxe så här har ni 10 tankar från en nörd kring gårdagens final.

1. Fel låt vann!!
(Som vanligt! Jag är dock inte alltid missnöjd med vinnarna. 2019 var jag nöjd. Men det var då det.)

2. Äntligen skickade Storbritannien något riktigt bra!! Alltså det var så bra att det borde vunnit! Hejja Sam Ryder vilken röst du har! Herdervärd andraplats (han blir nog nationalikon där nu!)

3. Nu blev jag upprörd över att fel låt vann igen. De hade nämligen inte den bästa låten utan vann på grund av rådande krigssituation och därav sympatiröster. (Ja det är väldigt upprörande med Ukraina situationen) men detta är en musiktävling i mina ögon! Men det var redan klart på förhand att den mänskliga sympatin gav dem en seger (vilket i för sig är lite fint).

4. Sverige fick sin bästa placeringen sen 2015 då Måns vann! Tjoho! Vi blev fyra!! (Lite synd att missa topp 3 dock!)

5. Hade enbart tittarna fått bestämma hade andraplatsen gått till ett gäng galna Moldaver som sjöng om en tågresa till Bukarest. (Vart är världen påväg?)

6. Serbien skickade en kvinna som tvättade händerna medan hon sjöng på serbiska och latin. Hon kom femma. (Alltså hallå?)

7. Men för att knyta samman de två senaste punkterna, det lönar sig att sticka ut! (Fråga Moldavien och Serbien).

8. Något annat jag reflekterade över iår var att förvånadsvärt många sjöng riktigt bra! (Det kan va lite si så där med det ibland). Men bäst röst av dem alla - Sam Ryder!

9. Förövrigt för att återgå till Ukrainas låt. Den vann inte ens uttagningen i Ukraina, den kom tvåa. Men vad spelar det för roll, de hade kunnat skicka vad som och vunnit ändå. Tyvärr!

10. Himla synd att det är slut! Nu måste vi vänta ett helt år på spektaklet igen! Undra om de lyckas få till en tävling i Ukraina (det hoppas jag ändå!)

Jag skulle kunna skriva en hel drös med tankar till. Men jag måste packa barnens grejer inför morgondagen och natta mig själv, jobbar långdag imon nämligen! Men nu börjar snart nedräkningen till semestern på allvar! Tjoho!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards