Alla inlägg den 15 maj 2022

Av Helena Häll - 15 maj 2022 22:13

Ni som känner mig vet, jag är en liten eurovision-nörd! Det är årets musikhändelse deluxe så här har ni 10 tankar från en nörd kring gårdagens final.

1. Fel låt vann!!
(Som vanligt! Jag är dock inte alltid missnöjd med vinnarna. 2019 var jag nöjd. Men det var då det.)

2. Äntligen skickade Storbritannien något riktigt bra!! Alltså det var så bra att det borde vunnit! Hejja Sam Ryder vilken röst du har! Herdervärd andraplats (han blir nog nationalikon där nu!)

3. Nu blev jag upprörd över att fel låt vann igen. De hade nämligen inte den bästa låten utan vann på grund av rådande krigssituation och därav sympatiröster. (Ja det är väldigt upprörande med Ukraina situationen) men detta är en musiktävling i mina ögon! Men det var redan klart på förhand att den mänskliga sympatin gav dem en seger (vilket i för sig är lite fint).

4. Sverige fick sin bästa placeringen sen 2015 då Måns vann! Tjoho! Vi blev fyra!! (Lite synd att missa topp 3 dock!)

5. Hade enbart tittarna fått bestämma hade andraplatsen gått till ett gäng galna Moldaver som sjöng om en tågresa till Bukarest. (Vart är världen påväg?)

6. Serbien skickade en kvinna som tvättade händerna medan hon sjöng på serbiska och latin. Hon kom femma. (Alltså hallå?)

7. Men för att knyta samman de två senaste punkterna, det lönar sig att sticka ut! (Fråga Moldavien och Serbien).

8. Något annat jag reflekterade över iår var att förvånadsvärt många sjöng riktigt bra! (Det kan va lite si så där med det ibland). Men bäst röst av dem alla - Sam Ryder!

9. Förövrigt för att återgå till Ukrainas låt. Den vann inte ens uttagningen i Ukraina, den kom tvåa. Men vad spelar det för roll, de hade kunnat skicka vad som och vunnit ändå. Tyvärr!

10. Himla synd att det är slut! Nu måste vi vänta ett helt år på spektaklet igen! Undra om de lyckas få till en tävling i Ukraina (det hoppas jag ändå!)

Jag skulle kunna skriva en hel drös med tankar till. Men jag måste packa barnens grejer inför morgondagen och natta mig själv, jobbar långdag imon nämligen! Men nu börjar snart nedräkningen till semestern på allvar! Tjoho!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards