Alla inlägg under december 2020

Av Helena Häll - 23 december 2020 23:47

Den stora julstöksdagen har infunnit sig idag. Det började med att vi (läs jag!) skaffade mig lite merjobb direkt på morgonen när jag fick för mig att byta bölja på Max i vår säng. Då passade han på att kissa (vilket typ händer en gång i månaden och då oftast på golvet) men men då fick vi ju rena och okissade sängkläder lagom till julafton. Men vi har också städat lägenheten som man bör inför morgondagens stundande gäster. (Min familj). Jag har också bakat mellis-muffins till Max och kolasnittar för det önskade martin sig. Vi har också sorterat upp lite julklappar som vi hade under granen. Alltså jag skäms nästan, under vår gran ligger 34 julklappar.. alltså på riktigt! Plus paketet från mina föräldrar och så kommer det julklappar från Martins föräldrar o syster med familj och gammelmormor o gammalmorfar. Nu fick jag en liten tår i ögat igen, nu har mina barn bara en gammelmormor kvar. (De hade två innan min mormor gick bort i måndags!) men när jag tänker mig att hon njuter av att träffa morfar igen så känns det lite bättre igen.

Vi har också familjebadat/duschat alla fyra så vi luktar gott och rena inför stundande jul! Hade vi inte tvingat Max att gå upp ur badkaret hade han nog suttit kvar där än. Vi har också hängt upp barnens julstrumpor i köksfläkten i väntan på paketöppning på morgonen imorgon. Martin har också lovat att gå upp och göra köttbullar och griljera skinka imon på morgon! Kan bli en spännande julafton det här!

#julstök #julafton #städa #julfint

Max dammsuger hallen!

Det är paket överallt!!

Muffins till Max!

Kolasnittar på G!

Julstrumporna är på plats!

Av Helena Häll - 22 december 2020 21:07

Igår va det tyst på bloggen. Igår var ingen rolig dag. Det var en avskedsdag, min älskade mormor tackade för sig och lämnade jordelivet bakom sig. Nu ska hon äntligen få återförenas med morfar! Så nu kan de äta något gott och skåla med varandra i himmeln. Det är så jag få se det. Att hon har levt ett gott och långt liv! (Väldigt långt liv!) i 95 år (nästan 96, Hon skulle fyllt i januari) så har hon förgyllt jorden med sin närvaro. Tack mormor för allt du lärt mig och gett mig, du ska få en hyllning här, en dag sen när sorgen och ledsamheten har lagt sig lite.

Men livet måste ju gå vidare hur ledsamt det än må te sig just nu. Är så glad att martin har haft semester de här dagarna nu så vi har kunnat vara två hemma och att han alltid finns vid min sida. Så för att försöka gör något roligt och få tankarna på lite andra saker så tänkte jag att familjen skulle pyssla lite ihop. Dekorera pepparkakor med kristyr och ätbara dekorationer.... ja, ni hör ju, hur tänkte jag där? Elliot satt i sin bumbostol och dreglade överallt, Max åt upp pysslet.. vem kan klandra han, pepparkakor är ju gott! Och martin satt mest och övervakade situationen (han va nojig över mängden pepparkakor som Max åt) det var inte mer en och en halv.. det tog ett tag och tugga i sig dom nämligen. Men till slut gav jag upp och fortsatte lite nu på kvällen när Max hade gått och lagt sig. Det blir inga mästerverk, men de blir mycket mer färgglada och roligare att äta!

Min fina mormor!

Max äter upp pysslet!

Det var inte smidigt med namnen.

Av Helena Häll - 20 december 2020 23:47

Idag har vi haft spelkväll och käkat lite gott, jag och martin! Det är det vi i vanliga fall brukar göra när vi är barnlösa för en kväll. Men nu passade vi på när barnen sov istället. Eller precis när vi dukat fram ost, kex, vin, drink, chips, choklad och hela spelet så vaknar Elliot! (Den ungen har ingen tajming!) så han fick snällt sitta i sin pappas knä medans vi spelade ticket to ride Europa. Det går ut på att man får kort med två olika städer och så ska man bygga järnväg däremellan. Det låter inte så upphetsande men det spelet är svinkul! (Finns i olika varianter, och vi äger väl fyra olika av dem) men som sagt så spelade vi Europa och med sex ynka poäng vann martin över mig. (Det var väl bara för Elliot hjälpte han!). Sen spelade vi bezzerwizzer timeline också. Det var det jag fick i födelsedagspresent. Det är också superroligt! Och denna gången vann jag med några poäng! Hurra! Jag vann ett årtalsspel över martin! Det händer ju aldrig annars! Men då hade ju ifs hans medhjälpare äntligen somnat. Nu är magen full med kex, ost och vin (så gott var det efter att ha varit gravid typ de senaste två åren..) att äntligen kunna njuta av ost och vin.. kex har jag ju isf kunnat äta om jag velat. Nu väntar sängen för sovmorgon tror jag inte barnen får för sig att ta på jullovet!

#spelkväll #tickettoride #bezzerwizzertimeline

Det här var precis innan Elliot vaknade!

Så gott med vin, kex och ost!

Här byggs det järnvägar!

Är det spelkväll ska jag vara med! (Såhär glad var han inte hela tiden vill jag lova, utan bara efter sin kvällsmat!)

Pappa jag tror jag väljer det här kortet!

Av Helena Häll - 19 december 2020 22:08

Idag för fem år sen hade jag bloggat om att vi (jag och mitt gamla quizlag) vunnit quizfinalen på Karlssons och att vi sedan vart hemma hos Anders och firat finalen. Troligvis var väl martin där med, (ingen av oss minns riktigt) men tänk han var ju rena barnet (typ, nyss fyllda 22 iaf!) och lite blyg vem hade tro att det var han som jag sen skulle bli kär i. Att det visade sig att han var min stora kärlek, (och jag hans förhoppningvis! Hahaha!) fast det hade vi ju inte insett då, utan först på avslutningsfesten 1,5 år senare. Och nu står vi här med gemensamt boende och två barn! Vem hade kunnat tro det för fem år sen?!

Annars idag har vår minsting fyllt 5 månader! Herregud vad tiden går fort. Fem månader som tvåbarnsföräldrar. Vi firade femmåndersdagen med att vi var ute på förmiddagen och solen lös! Så härligt, men det va kallt! Vi har också varit en sväng hos Martins föräldrar, ätit lite mat och klippt Max, vars hår växer som ogräs som vanligt! Så nu är vi mätta, och Max är fin i håret lagom till jul! Perfekt!

Elliot 5 månader!

Max hjälper till som vanligt!

Här är skillnaden på Max och Elliot när de är fem månader!

Max lekte påve innan vi åkte och klippte han. Kanske bara ska klippa utmed hans egenkomponerade påvehatt så är ju frisyren klar sen!

Av Helena Häll - 18 december 2020 21:09

Då har äntligen hela familjen jullov! Det har känns så oändligt långt tills dagen skulle komma och nu när den här så känns det som det har gått snabbt! Max gick ju ifs på jullov redan igår, så idag har vi hängt här hemma med mormor och morfar i väntan på att martin skulle komma hem! För att fira jullovet hämtade vi pizza och sprang av pizzan i våra joggingpass på de utlagda madrasserna på golvet i hallen sen avslutade vi med en dans i köket! Ordentligt infriande av jullovet som ni hör!

Nu har vi satt oss i soffan och kollar på på spåret. Börjar med att jag tar första resan på 10p igen! Jag är väl bara för bra! Men de hade ju MASSA ledtrådar till Henning Mankells böcker (vilket jag läst de flesta). För några veckor sen tog jag två resor på tio poäng direkt. Första var Linköping när de hade massa ledtrådar till Lars Winnerbäck och sen var resan till prag och där har jag ju varit så de tog jag direkt, va något om Kafka och astronomiska ur. Men som vanligt lyssnar jag bara med ett halvt öra numer för tror ni Elliot sover, eh, nä, inte denna fredagen heller.

Av Helena Häll - 16 december 2020 22:42

Idag gjorde jag och Elliot några ärenden, vi hade en inrutad ocd-promenad med en punktlista att pricka av! Jag hade till och med skrivit listan i ordning så promenadens första stopp stod överst och så nästa stopp osv. Alltså ibland går nog min planering lite överstyr, men jag fick ju alla saker gjorda och imon kan vi bara chilla och gå till bvc då! Nu fick martin feeling att ge mig fotmassage så nu tänker jag njuta resten av den! Tjipp hej!

Elliot vaktade listan och kontrollerade att vi inte missade något! (Han somnade efter 2min promenad så han va inget vidare på att vara kontrollant!)

Av Helena Häll - 15 december 2020 23:12

Alltså jag dör lite, min son har kommit hem från förskolan med sitt första pyssel! En ljusstake! Jag va nästan påväg att börja gråta av hur fin den var! Så fantastiskt duktig han är lille Max (nej då jag är inte alls partisk). Martin funderade mest på hur han hade gjort den utan att äta upp både lim, glitter och allt. Hahaha! Den delen av storyn får vi nog aldrig veta. Ärligt talat visste jag knappt hur stolt man kunde bli över sina barn när de producerat något!

Annars idag har det inte hänt så mycket av intresse. Max har provat Martins nya mössa han fick i present av sitt jobb och Elliot har försökt rymma från sitt babygym!

Alltså jag dör så fin den är!

Elliot rymmer ur sitt babygym!

Max testar hans pappas julklapp från postnord!

Av Helena Häll - 14 december 2020 22:29

För det första, vilket fånigt sms de skickades ut. Följ de nya råden, du kan läsa om dem här. Och så att man själv ska gå in och kolla på hemsida krisinfornaton. Alltså på riktigt, hur många har gjort det? Det var ju inte ens en länk utan att man behöver de själv. De som inte kan detta då? Som inte har internet osv.. hur ska de kunna titta?
Men sen kommer ju det jag inte får ihop. 22 miljoner sms.. det är alltså jättemånga sms! I Sverige bor ca 10 miljoner (en del av dem är ju barn) som i vårt hushåll, vi är fyra personer, men vi har bara två mobiler, inga paddor osv..
Så om alla, verkligen alla (även alla bebisar och barn) behöver ha två telefoner var så blir det fortfarande bara 20miljoner, jag har svårt att få ihop den ekvationen. Men det kanske finns gott om folk för lyxfällan med 20 mobiler var! Men såg någonstans att någon sagt att en hel del maskiner och värmepumpar är uppkopplade till det mobila nätverket och fick därmed ett sms de med. Det förklarar ju lite av saken. Inte för jag vet vad värmepumparna skulle med den informationen till! Men även de har uppenbarligen nu rättat sig efter de nya råden. Men fortfarande, 22 miljoner sms är sjukt många!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards