Alla inlägg under december 2020

Av Helena Häll - 5 december 2020 22:22

Idag efter middagen hade vi lite tid att slå ihjäl (hur är det ens möjligt när man har två små barn?!) men i vilket fall, vi (läs jag) bestämde att nu packar vi upp våran nya gran. Japp sagt och gjort, granen som nu uppenbarligen är 20 cm kortare än den gamla började packas upp. Jag bad givetvis mina barn hjälpa till, den ena satt i babysittern och tittade på. Den andra (han ni vet fixar-frasse som pillar på allt) han började duka ut hela sin servis på julgransmattan. Han var överlycklig att mamma helt plötsligt hade tagit fram en picknickduk mitt i allt. Så där satt han med sin servis och pillade medan jag bände ut alla grenar och försökte göra granen lite anständig. (Den är inte vacker direkt) men den fyller sin funktion som en trevlig, ljus stämningshöjare! När ljusslingan väl skulle på hade fixar-frasse redan provsmakat alla ljus och rivit ner dom från granen. Men skam den som ger sig. Nu hänger ljusslingan där, stjärnan sitter på toppen. Kulorna sket vi i just nu.. ja ni kanske förstår varför.. men martin fick lite feeling och hängde i lite polkastänger vi hittade längst in i skafferiet.. (undra hur gamla de är?!) Aja, om inte annat så smakar nog Max gärna på dom med!

Instruktion.. ska man läsa dom? Bättre och knyckla ihop dom!

Schysst av morsan och bidra med en picknickfilt bara sådär!

Iklädd långkalsonger fick han lite feeling att hänga upp polkastänger i granen!

Vi får snygga till den imon men nu står den där iallafall!

Av Helena Häll - 4 december 2020 23:00

Idag var jag hos läkaren med Elliot och hans missnöjdhet och icke-bajsande resulterade i att han får testa mjölkfritt året ut. Jahopp. Och lakutos och lavemang. Det är så smidigt att ha barn ibland. Hoppas fan ungen börja bajsa nu, (det ska han göra enligt dom) men det tro jag på först när jag ser det.

På jakt efter mjölkfri ersättning (ni ska inte tro att de växer på träd direkt!) slutade med att hon på apoteket kollade igenom halva databasen efter närmsta affär som skulle ha det. A6 och ryhov. Jahopp. Lite långt. Han kan börja imon tänkte jag, men så kommer hon utspringande från apoteket och efter mig och ville tala om att den finns på apoteket vid juneporten två kvarter bort! Men alltså vilken kvinna! Hon borde bli månadens anställd på det apoteket! Så efter hennes ikapp springning så vänder jag kosan mot det apoteket och ska köpa mjölkfri ersättning.

Väl på det nya apoteket (eller det andra för dagen) så hittar jag vår ersättning och rätt var de va så frågor hon mig; Har du fått någon babybox från oss? (Är en sån liten box man kan beställa när man ska föda barn!) Nä, svarade jag, de var slut när jag skulle hämta (detta var i början av Juli i år) men då ska du få med dig en hem nu säger hon! Åh vad gulligt av henne! (Sådär 4,5månad försent) men ändå! Hon borde bli månadens anställd på det apoteket! I babyboxen fanns en lite badanka till Elliot, lite bindor, lite broschyrer, en tidning, rabattkuponger, lite krämer och öronproppar för sömnbehövande föräldrar! Jo då har de kommit helt rätt! Nu ska jag trycka in ett par och hoppas de gör underverk med min sömn!

Av Helena Häll - 3 december 2020 22:26

Idag har fixar-frasse den äldre varit här (dvs min pappa) och fixat vår hallmatta. Låter kanske så avancerat att fixa en hallmatta, men nu har vi inte en sån där liten sketen sak som ligger innanför dörren som man knappt kan torka av tårna på. Utan vår hallmatta är rejäl pjäs som täcker halva hallen och är fastsatt i golvet. (Ni fattar vad jag menar om ni tittar på bilderna sen!) men i vilket fall den hade börjat korva upp sig i kanterna och den lilla trekantsdelen mot vår klädkammare var halvt lös. Detta beror en liten del på vagnarna vi rullar över där varje dag, en liten del på dörren till klädkammaren som när mattan väl börjat korva sig så slår dörren i och korvar den ännu mer. Men det största anledningen till att allt är löst är fixar-frasse den yngre (dvs Max) som är och pillar på allt han kan hitta. (Det inkluderar upprullade mattkanten!) Men i vilket fall så var min snälle far här och fixade och donade och tejpade och vips så blev den som ny!! Så snyggt blev det verkligen! Tusen tack!

Annars idag har fixar-frasse den yngre varit på förskolan en stund, sen var det dags för karavanpromenad igen! Alltid lika trevligt att promenera och tjöta lite med vuxna människor (och barn). Om två veckor är det dags igen! Hurra!

Elliot inspekterar morfars arbete och jag sitter brevid och äter mat!

Här ser ni vår stora hallmatta som täcker allt golv innanför dörren, så praktiskt!

Karavanpromenad!

Max va helnöjd efter långpromenaden!

Nu på kvällen har snön kommit tillbaka, hoppas den ligger kvar när vi vaknar imon med, godnatt!

Av Helena Häll - 2 december 2020 21:48

Idag gick jag och Elliot ut med Vättern på vår promenad. Eller Elliot går ju inte han ligger ju i vagnen. Men jag gick och idag fick jag njuta av den fina utsikten. Nog för att snön är borta och det är lite halvtaskigt väder så är det ändå fint nere vid hamnpiren och ut med Vätterns strand. Kolla här får ni se...

Av Helena Häll - 1 december 2020 22:29

1 december dagen till ära! Vi har firat in december med att tvätta upp hela familjen (alltså vi har lyckats duscha och bada alla! Det tog halva kvällen innan alla fyra va klara!) och sen klädde vi upp våra barn i deras lussebullepjyamasar! Sen bröt Max ihop för att Elliot rörde hans arm när han kollade på tv. (Och jag ville ta kort på dom!) hahaha..

Tur att dagen har varit ganska njutningsfull fram till de dagliga sammanbrotten vi har med vår 1,5åring just nu. Men han har varit en liten sväng på förskolan idag så jag har gått kyrkogårdspromenad med den lilla. Max tyckte ju det är så tråkigt när det inte händer något. Så kyrkogårdar är inte direkt hans grej, det är lite dött där så att säga! Men jag och Elliot tog turen över både dunkehalla och slottsskyrkogården idag! Så rogivande, ungefär lika rogivande som nu, när barnen sover och martin är och tränar och jag sitter bara och lyssnar på tystnaden (Och ventilationen)... 20sek senare vaknade Elliot igen.. Jahopp!

Mitt sovande sällskap på dunkehalla!

Disig utsikt över stan!

Mitt sovande sällskap på slottskyrkogården!

Sammanbrottet när lillebror rörde Max arm!

Tur att jag inte blev barnfotograf! Hahaha!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards