Alla inlägg under februari 2023

Av Helena Häll - 8 februari 2023 22:41

Idag kom mitt andra paket med pussel på två dagar. Jag berättade ju att jag beställt två pussel till så jag har att göra nu framåt ett tag! Det gick så fort att få leveransen också! Så blev så glad! Jag har dessutom redan kollat ut flera alternativ till böcker jag vill kölapp bokrean som snart infaller! Iår funderar jag på om jag ska förbeställa någon böcker eller om jag ska ta det på plats! Men det återstår att se iom att det är dryga två veckor kvar tills dess.
Annars idag har vi arbetat i skift jag och Martin. Jag på förmiddagen, han kväll! Så barnen har fått vara hemma. Vi börjar se ljuset i tunneln på att de börjar friskna till igen! Så jag och barnen har typ slappat i soffan hela kvällen tills Martin kom hem. Ja för undantaget när Elliot och jag gjorde stuvade makaroner och köttbullar!

En annan sak jag helst vill glömma lite idag var Sveriges start på skidskytte vm. Mixstafetten och på sista sträckan så sköt Sverige tre straffrundor! Det är så man kan gråta! Måtte det bli bättre i nästa lopp!

Mitt nya pussel! 2000 bitar!!

Mitt nya 1000bitars pussel! Altarväggen i Sixtinska kapellet! Där har jag varit och sett denna vägg!!

Mitt nuvarande pussel som jag i flera dagar glömt bort att jag ska ta kort på så nu dåres hur långt jag hunnit!

Av Helena Häll - 7 februari 2023 22:40

Herregud vad klockan blev mycket idag (igen) men som Alfons Åberg så skulle jag bara. Bara lyssna klart på min ljudbok, februaris första. Takten på läsandet/lyssnandet av ljudbok har droppat drastiskt sen jag började jobba mer och barnen dessutom har varit sjuka. Medan jag lyssnade så pusslade jag på mitt pussel, som jag glömde ta kort på idag igen. Hahaha! Snart kommer ni inte få se förens det är färdigt! Men på tal om pussel så har jag idag fått hem fyra (fem) nya pussel jag köpt! Två stycken som jag budade hem på tradera, den ena med 2000 bitar och de andra med 1500 bitar. Sedan var min mamma på Ullared och köpte två nya. Det ena ett dubbelpussel, två i ett, på 1000 bitar var. Plus ett wasagi pussel på 1000 bitar. Hurra så roligt! Sen beställde jag faktiskt två pussel på rea idag med. Så nu har jag några stycken på lager som jag kan ta till iom att förrådet höll på att sina. En bra shoppingdag helt enkelt!

Mitt traderafynd!

Mitt andra traderafynd!

2 i 1 pusslet, med Jan van Haasteren motiv!

Mitt nya wasgij pussel

Kolla här, det har hänt igen! Vi har omedvetet valt samma strumpor igen. Och samma par som sist också!

Av Helena Häll - 6 februari 2023 22:41

Idag på kvällen hade Max feber, igen. Varenda kväll samma visa! Fjärde dagen irad och han är aldrig sjuk annars. Stackars plutt! Eje är piggare men inte helt 100, men han var en tur till hudmottagningen idag på återbesök! Det var hans utflykt för dagen det. Jag själv fick mig en eftermiddags utflykt till jobbet. Medan Martin vabbade. Men imorgon är en ny dag och förhoppningsvis en bättre dag för vårt förråd av Alvedon till barnen börjar sina, och nya, nä det finns inte. De är slut överallt! Så ja imorgon bestämmer vi oss för att det vänder!!

Elliot på hudmottagningen idag!

Vår hemmagjorda kebabmåndag! #schysstkäk gör så god kebab och gyros och deras kebabsås är gudomligt god!

Jag började med mitt pussel idag med, men jag glömde ta kort på det! Haha!! Så det får ni se imorgon istället!!

Av Helena Häll - 5 februari 2023 21:54

Söndag, och barnen är fortfarande halvkrassliga. Det pendlar liksom upp och ner och det går ju inte säga till dem att ta det lugnt heller. Det vet de inte vad det är nämligen. Hahaha! Men det är ungefär vad vi försökt göra idag. Ta det lugnt! Så barnen har tittat på tv och lekt typ hela dagen! Ja de har provat Martins gamla mössor också (se bilden nedan sen!) så söta är de i Martins gamla mössor.

Jag själv har försökt lösa lite släktmysterium. Martins morfar har gjort ett sånt där DNA test som administreras av Martins kusin. Så hade de fått en träff på en person som de inte visste vem det var. Så den personen har jag grävt fram idag. Det var Martins morfars syssling! Men det tog lite letande innan jag luskade ut det och på vägen så hittade jag massa andra människor. Många av dem var begravda i Jönköping och på de två kyrkogårdarna närmast där vi bor. Så på min lilla egentidspromenad idag så gick jag och letade gravar. (Och hittade dem!) efter lite letande. Det var ju nämligen snöstorm och vräkte ner snö så gravarna var snötäckta och jag höll halvt på att slå ihjäl mig också då det var svinhalt under snön. Så det var ändå dagens goda gärning men får nog komma tillbaka i sommar sen och fotografera igen!
Nu på kvällen har jag även börjat på ett nytt pussel efter några dagar vila från det. Har än så länge sorterat upp bitarna. Så får jag börja lägga dem imorgon.

Barnen i Martins gamla mössor! Den gröna på Max huvud har Martin sytt själv i syslöjden.

Välkommen till ett snöigt Dunkehalla! Zoomar man in ser man hur mycket det snöar!

En snöig och blöt släktforskare på G hem.

Detta nyinköpta roliga pussel har jag sorterat upp nu ikväll!

Av Helena Häll - 4 februari 2023 23:34

Igår blev det inget inlägg för jag var så trött! Och precis barnen skulle gå och lägga sig så råkade Max skalla mig så jag fick världens näsblod och asont i näsan. (Som att magontet inte är nog!) Så när de somnat igår så kröp jag upp i soffan och kollade på på spåret, sen gick jag och la mig!
Idag har vi tagit det mest lugnt, varit ute lite och jag har kämpat med mitt humör gentemot mitt magont. Och barnen är lite halvdana i sitt mående också med lite snor och lätt feber! Så alla är på lite halvdant humör. Så idag för vi skulle försöka pigga upp oss lite så fick barnen önska mat! Max sa direkt pizza och Elliot jublade! Så ja, vi hämtade pizza idag! Alla var nöjda! Sen började ju mello idag med! Hurra! Jag har suttit bänkad! Rätt låtar gick vidare! Jag måste lyssna på några fler låtar innan jag kan säga vad jag tror om hur dessa håller sig i längden. Efter mello släktforskade jag lite, det var ett tag sen nu, men som vanligt så fastnade jag och nu är klockan redan halv tolv, och jag hade nog kunnat fortsätta en bra stund till! Men nu måste jag sova, det är en dag imorgon också! Godnatt!

Dagens promenad!

Pizzakväll!

Inte bara jag som var trött igår kväll!

Elliot han körde toalettäning istället han, på en fredagkväll!

Av Helena Häll - 2 februari 2023 21:06

Ja då var det då dags att summera årets första läsmånad. Jag har precis som förra året målet att läsa 50 böcker detta året. Förra året läste jag sju böcker i januari och var stolt över mig själv för det! Men iår slog jag det med råge, det blev ett nytt månadsrekod. 16 böcker på en månad! Hörni! Jag borde få guldstjärna! (Eller så har det varit för jag varit sjukskriven.) Men det är ändå 11 månader kvar att läsa på också! Det här bokmålet ska jag nog klara iår igen! Här nedan får ni en lista på alla böckerna jag läste/lyssnade på i januari!


Margit Sandemo - Det bävande hjärtat (legenden om ljusets rike del 12)
Margit Sandemo - Ond Saga (Legenden om ljusets rike del 13)
Margit Sandemo - In i värmen (Legenden om ljusets rike del 14)
Mari Jungstedt - Innan molnen kommer (Malagasviten - del 1)
Margit Sandemo - Mörkrets ande (Legenden om ljusets rike del 15)
Margit Sandemo - Livshunger (Legenden om ljusets rike del 16)
Margit Sandemo - Från toppen och uppåt (Legenden om ljusets rike del 17)
Margit Sandemo - Så djup en längtan? (Legenden om ljusets rike del 18)
Margit Sandemo - Mördande oskuld (Legenden om ljusets rike del 19)
Mari Jungstedt - Andra sidan månen (Malagasviten - del 2)
Margit Sandemo - Ett hav av kärlek (Legenden om ljusets rike del 20)
Jonas Moström - Blindspår (Nathalie Svensson - del 9)
Veronica Sjöstrand - Den svarta dolken (Rodins Auktionshus - del 1)
Elly Griffiths - Det låsta rummet (Ruth Galloway del 14)
Veronica Sjöstrand - Den gråtande violinisten (Rodins Auktionshus - del 2)
Ann Rosman - Marvatten (Marstrandsserien - del 7)

#bokmål #läsa #läsa2023 #boktips #januaribibliotek

Av Helena Häll - 1 februari 2023 21:10

Nu sitter jag uppkrupen i soffan med en kopp honungste och njuter av tystnaden. När barnen somnat pusslade jag färdigt mina 52 bitar som var kvar och sen packade jag ihop hela pusslet igen. Annars idag har vi ju firat namnsdag i vårt hushåll, vår förstfödde son har namnsdag idag! (Till och med tilltalsnamnet!) för idag är det Max dag! Han fick namnsdagsgratulationer av flera som kom ihåg det och när hans gammelmorfar Arne ringde då klämde ungen till med att han fyller år idag. Nja, inte riktigt! Men namnsdag har du! Han var nöjd ändå! Hans lillebror (som förövrigt inte har sitt tilltalsnamn som namnsdag, stackars barn!) firade med att trilla i en trappa på förskolan och fick gå hem och halta på hemmaplan! Men nu ikväll tog han till och med några springturer i hallen så foten verkar klarat sig ganska bra!
Sen på tal om Max-dagen idag, så har jag nu börjat på en ny ljudbok. Och dagen till ära valde jag en bok av en författare som heter (ja ni kan nog gissa!) Max! Max Seeck bok den trogne läsaren. Ska bli spännande och se hur den är, men den har visst fått mycket goda ord! Goda ord (och applåder och guldstjärnor!) är något även jag borde få för mitt januaribibliotek! Det är så omfattande att jag tror jag håller er på halster tills imorgon! Då ska ni få hela (långa!) listan på böcker lästa bara under årets första 31 dagar! Nu ska jag dricka upp mitt te och bara njuta av tystnaden!

Max har namnsdag!!

Valde bok efter dagen! Max Seeck!

Pusslet på 1500 bitar blev klart idag!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards