Alla inlägg under februari 2023

Av Helena Häll - 16 februari 2023 22:13

Om man plockar bort morgonen så har dagen varit himla bra. Även om Sverige kom fyra i skidskytte-vm så värdesätter jag högre att mina barn har varit sams och på bra humör idag (förutom på morgonen då!) som vanligt tog vandringen till förskolan och lämningen ca 30min. Vi bor knappa 100m från förskolan. Men Max har de verse utbrott och ideér för sig innan man har lyckats avvärja allt så har Elliot antingen tröttnat eller stuckit åt något annat håll. Men resten av dagen har varit bra och vi hämtade varsitt barn och livet blev så mycket lättare för alla inblandade. Och eftermiddagen var den bästa på länge! Nu hoppas vi att det håller i sig till imon morgon också!

Har inga andra bilder från idag, så ni får en bild på den färdigpusslade ramen på mitt gigantiska jättepussel!

Av Helena Häll - 15 februari 2023 21:22

Alltså vilket skidskytte-vm! När man tror att de inte kan bli så mycket bättre, så blir de det ändå! Jag sa ju igår att damernas tävling kan bli häftig, jo jag tackar jag! Hanna Öberg och Linn Persson var på pallen ihop på sprinten och idag gör de om bedriften igen, fast snäppet ännu bättre! Hanna vinner och Linn tar silver!! Alltså herregud vilken dag det är att vara skidskytte-fan på!

Annars har jag köpt brickor på Ikea så jag kunde sortera alla mina 2000bitar! Och jag har sorterat upp dem också. Hejja mig! Så nu är det själva pussladet kvar. Vi har också ätit ajvarkyckling och nu ligger jag i sängen och skyndar mig att skriva innan jag somnar som en stock!

I morse satt de på samma fotölj när hela soffan var ledig!

Mina brickor jag köpte!! Toppen!

Vår ajvar kyckling

Heja Sverige!!

Av Helena Häll - 14 februari 2023 21:30

Idag är det då alla hjärtans dag! Så hur har det firats? Jo med en arbetsdag på jobbet fylld med pyssel och hjärtformade nybaka bröd! (Så söta!). När jag åkte hem så hade jag fått ett paket att hämta ut på Ica. Bara att när jag åkte från jobbet så pågick skidskytte-VM, jag lyssnar på radion och satt kvar på parkeringen utanför Ica bara för jag var tvungen att lyssna på Sebastian Samuelssons fjärde skytte! Ahhh! Det var så spännande! (Jag har sett loppet nu på kvällen!) men efter skyttet, där han sköt fullt, sprang jag in och hämtade mitt paket och sen åkte jag hem och lyssnade på när han snörpligt nog inte hann ikapp Sturla på silverplats! Och gissa vem som vann, jo Johannes! Han startade som 11 i loppet och gick i mål först! Det är galet imponerande! Han åker ikapp och förbi 10 elitidrottande skidskyttar! Och det blev samma pall som jaktstarten härromdagen! Men VM-brons till Sverige igen!! Hurra! Imorgon väntar damernas lopp! Det kan bli minst lika spännande!
Annars har vi sen vi kom hem öppnat mitt paket (som innehöll tvättmedel! Hahaha!) sen lagde vi fläskfilégryta med ris, innan vi tittade lite på tv och sen var det läggdags för barnen. De har för tredje dagen irad somnat i sina egna sängar! (Tjoohoo!) jag har nu på kvällen (samtidigt som jag kollade på loppet!) börjat sortera upp ett nytt pussel! Det blev ett av de jag beställde från nätet nu under rean. Ett Jan van Haasteren pussel som heter the library (passar mig perfekt!) trots att jag har att göra framöver nu med de 2000 bitarna!

Våra hjärtformade mackor på jobbet!

Chefen bjöd på alla hjärtans dag fika!

Barnen ville åka lite bil efter förskolan idag men Elliot somnat som en stock! Haha! Han hann inte sova så länge som tur va!

Mitt paket innehöll tvättmedel!

Mitt nya pussel jag gett mig på!

Tjoohoo VM-brons igen!

Av Helena Häll - 13 februari 2023 21:34

Idag har det varit toppen väder! Sol och varmt och helt underbart eller ja så varmt som de kan bli i februari! Men det var så härligt att jag passade på att ställa ut tvätten på balkongen i solen! Ett riktigt vårtecken!
Barnen har annars fått vara hemma en extra dag idag som jag och Martin delat på, så jag jobbade på eftermiddagen! Men imorgon blir det som vanligt igen! Barnen ska gå på föris och vi ska till jobbet! Kors i taket det är ju ändå vabruari, så kan undra hur länge det håller i sig. Till middag åt hem hemmagjorda burgare och barnen vill äta dem i bröd precis som vi! Så då lägger vi dem i varsitt kaffefilter och så är det lättare att hålla burgaren utan att spilla! Dagens tips till er där ute! Nu ska jag sova, är dödstrött idag!

Tvätten torkar i solskenet!

Elliot äter hamburgare i pyjamas!!

Av Helena Häll - 12 februari 2023 21:50

Vilken rysare skidskytte-VM bjöd på idag! Eller ja inte för Johannes som vann med 1minut, eller Sturla som var tvåa med ytterligare 1minut ner till resten (vilka avstånd!!) utan det där bronset som tillslut kneps av Sebastian Samuelsson, trots 2bom i sista stå! Men det var en himla tur att alla andra också sköt två bom! Det var så spännande att hela familjen tittade! Heja Sverige har vi lärt Max att säga när vi tittar på skidor. Och sätter han på tv:n någongång och zappar förbi skidor så hämtar han alltid mig och säger: Mamma det är skidor på TV:n! (Vilken väluppfostrad son jag har!). Annars idag har vi varit ute i mer än 2h idag på förmiddagen. Vi lekte på västra förskolans lekplats sen gick vi och tittade på sofiakyrkan. Barnen tycker det är så häftigt att den är enda upp till himlen! Och idag vinkade de till prästen med! Sen gick vi till kyrkogården och hälsade på barnens förfäder!! (Barnen, Martin, Martins mamma, Martins morfar, Martins morfars mammas föräldrars grav!) Den ni! Det är lika långt tillbaka som den graven jag sköter om för mina gamla släktingar! Nu på kvällen åt vi tacos innan läggdags, sen har jag förberett mitt lönesamtal inför morgondagen! Får se om det gör någon skillnad framöver. Kan vi ju alltid hoppas, då lönen som sjukskriven inte är så fet! Hahaha! Men jag lever på Martin och köper pussel för mina egna pengar! Det kliar redan nu att börja pussla igen, så får väl kombinera släktforskning och pussel varannan kväll kanske!

Max på gravinspektion

Även Elliot var med!

Så spännande!

Det gick vägen tillslut! Hurra!

Av Helena Häll - 11 februari 2023 23:12

Jaha då var den här lördagen över! Vi började med lite sovmorgon innan vi åkte och lämnade barnen hos Martins föräldrar, vi skulle nämligen ombesiktiga vår lilla fiesta. Denna lilla bil som lever sitt egna liv och krånglar med att starta en hel del. Och mycket riktigt när vi ska åka från Martins föräldrar och har 15min på oss innan vi ska vara på bilbesiktningen så startar den inte. Jaha ja! Kul bil! Martins pappa fick springa ut med startkablar och genom deras bil gick fiestan igång och till bilbesiktningen var vi ungefär 30sek sena! Då är det en bit att åka med! Den ni! (Rallyhelena körde!) Dagens svettiga moment avklarat! För bilen gick igenom ombesiktningen och vi fick tipset av en kille på besiktningen att man ska låsa in sig själv i bilen med den fjärrstyrda nyckeln och vips så startar bilen! Och banne mig, det funkade! Killen visste vad har pratade om! Han har räddad oss från många problem framöver! (Han borde få pris för matnyttiga kunskaper!) efter besiktningen åkte vi och tvättade båda bilarna innan vi hämtade hem barnen igen! Sen har vi mest tagit det lugnt! Barnen är pyttelite snoriga fortfarande så vi var hemma och lekte medan Martin va och handlade, sen lagade vi kycklinggryta och ris innan läggdags (för barnen då!) och sedan kollande av mello (utan barn!). Överlag sämre än förra veckan och svårtippat! Min tippning gick fullständigt åt pipsvängen! Hahaha! Men det var väl för ingen stack ut tillräckligt mycket! Så än sålänge Jon Henrik Fjällgren och co från förra veckan som är bäst! Nu har jag benar ut lite DNA-matchningar från mina 10 tusen nya släktingar. Av de med 15 bäst träff har jag lokaliserat 13 av dem till vilken gren i mitt släktträd de tillhör och 4 av dem vet jag exakt var i mitt släktträd de hör hemma. (De är från samma gren på farfars sida!). Så någonstans kommer man väl framåt antar jag! Nu blir det sängen och försöka att stäng av lite och försöka bara njuta av sömnen. För inatt har jag uppenbarligen legat på min opererade arm och iom att nerven ligger på insidan av armen istället så har jag legat och tryckt på den hela natten (omedvetet!) och vaknade och hade ganska ont i hela armen. Nu är det mest bara armbågen som fortfarande gör ont, men det är jag ju van vid även om det var längesen jag hade såhär ont o den!

Tvätta stora bilen!

Elliot (och Max) va och lekte med farmor och farfar ute!

Sen lekte de innan och de ser ut som Max fick ett viktigt samtal och Elliot sköter anteckningar på datorerna. Vilket dreamteam de är!

Halva eftermiddagen gick runt i pyjamas och sen åt han ris rakt ur kastrullen. Nu har han somnat i samma pyjamas som han åt kycklinggryta och ris i, ja ni kan ju tänka er själva hur fläckig han var!

Av Helena Häll - 10 februari 2023 23:18

Vad är oddsen för att jag senast igår la ut en blänkare om att jag kanske inte skulle börja på ett nytt pussel för jag inväntar en överraskning. Den kom idag! Mindre än ett dygn efter att jag nämnde det. Det var mitt DNA-resultat som kom! Jag har ju skickat in dna till Ancestry för min släktforskning och idag kom resultatet. Jag har inte så många jättehöga träffar. Men jag har massa låga träffar, alltså släktingar på långt håll, flera generationer bort. Så ett antal nya bryllingar, pysslingar och andra avlägsna släktingar, för att vara mer exakt jag har fått 10215 nya släktingar! Haha! Herregud! Många av dem är så långt bak att jag aldrig kommer hitta hur vi är släkt!! Men nu är det dags att börja gräva i släktforskningen igen. Jag kommer aldrig kunna beta av alla 10 tusen. Men några stycken ska jag förhoppningsvis kunna lokalisera! Än så länge har jag petat på ytan av det, men tyvärr inte hittat något kring de ställena i släktträdet där jag har fader okänd! Men vi får ta nya tag imorgon igen! Då är inte bara ledig dag utan fortsättning även på skidskytte-vm. Efter mixstafettensfiasko så tog damerna och rättade till det hela ordentligt med både ett silver OCH ett brons!! Tjoohooo! Imorgon väntar herrarnas sprint! Det ska bli en spännande helg!

Mitt etniska arv påstås vara mestadels svenskt! (Och lite norskt)

Sen åt vi revbensspjäll framför på spåret!

Tjoho! Två svenska medaljer!

Av Helena Häll - 9 februari 2023 22:20

Idag har jag börjat jobba lite mer igen. Denna gången 75% av mina 80%, dvs jag är sjukskriven 25% i två veckor till. Sedan får jag jobba på med min fulla tid i två och halv vecka, sen är det dags för titthålsoperation. Min läkare sa nämligen att det är den fortsatta planen och att vi får se hur det utvecklas dig därifrån sen. Överlev tills dess och tänk att de okej att inte orka och bli arg det blir många med kronisk långvarig värk! Snällt sagt av doktorn. Det är snarare min familj som ska överleva mig om mitt magont inte går över snart! Hahaha! Men nu har jag iallafall överlevt två kvällar själv med barnen. Idag var en ganska bra dag, tills Max hoppade i soffan och använde Elliot som landningskudde. Jag lyfte bort han och råkade riva han på bröstet, stackars barn. (Elliot råkade jag riva förra veckan). Så Martin beordrade mig att jag fick klippa av mina fina naglar nu. Typiskt! Ja men åter till kvällen. Vi lekte på eftermiddagen och så hör jag hur Elliot försvinner, han har hämtat en stol och hoppat upp på den, öppnat överskåpet över kaffebryggaren och hämtat sina nappar som ligger där. Företagsamma sketunge! Han var så nöjd och gick runt med sin napp i munnen. Han skulle även försöka få Max att ha napp igen. Men till Elliot stora förtret spottade han bara ut den igen och sa jag har redan slutat med napp. (Stolt morsa va jag då!) Max har ju varit nappfri i 1,5 år nu så inte konstigt att han inte vill ha den. Elliot kommer inte bli nappfri förren han är 15! Men tillslut lyckades jag få tillbaka napparna men då gick han och hällde ut allt havssalt i kaffebryggaren. Så om kaffet imorgon har en bismak av havssalt återstår att se!

Sen ska bara meddelas att mitt Jan van Haasteren pussel av kryssningsfartyget är klart! Tjoho! Det var roligt att lägga! Nu får vi se om jag hinner börja på ett nytt innan jag ska lägga fokus på något annat ett tag. Jag inväntar nämligen någon spännande snart, vad det är får ni reda på då!

Elliot har tryckt in nappen i munnen på Max. Max däremot har klätt ut sig till Pippi och har med sin gympapåse fullpackad med djur.

Jag har slutat med napp Eje säger Max här!

Dagens middag! Korvstroganoff och ris. Jag och Elliot lagade maten ihop. Det var innan han hällde havssalt i kaffebryggaren.

Nu är det klart! Mitt kryssningsfartyg!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23 24
25
26
27
28
<<< Februari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards