Alla inlägg under maj 2017

Av Helena Häll - 15 maj 2017 20:14

Idag har jag varit på vårdcentralen och bytt mitt förband och jag blev godkänd även denna gången! Dessutom är jag knappt varken, blå, lila, gul eller grön! Efter 10 dagar börjar faktiskt min arm få tillbaka sin normala hudfärg (tacka gudarna för det!) går dock inte undvika att jag fortfarande har 17 stygn över armbågen! (Ja, jag räknade dem noggrant när de bytte förband idag!) dessutom börjar det faktiskt göra mindre och mindre ont och nu fick jag ett mer hudfärgat och liiite mindre plåster. Nu ska jag överleva en vecka till sen ryker även de 17stygnen och kvar blir mitt blivande ärr och förhoppningsvis en hel och smärtfri armbåge!

#opererad #nervoperation #opereradarmbåge #stygn #17stygn #smärta #morfin #vårdcentralen #ingenmerjulskinka

Här var det förra förbandet och när armen såg (enligt mamma, haha!) ut som en ihopsydd julskinka!!

Här nedan kan ni se hur det ser ut idag!

Av Helena Häll - 14 maj 2017 11:11

Ja, boklös är jag ju egentligen inte eftersom jag är en extrem boknörd och mycket av min avkoppling kommer ifrån att läsa (eller pussla!) och halva mitt hem består av böcker (pussel eller ljusstakar!) men nu är jag boklös i vilket fall! Jag lånade ju Elly griffiths två första böcker om Ruth Galloway på biblioteket efter att ha läst en bra recension av hennes böcker och nu är dom slut.. (parantes till moster Pia- tror du skulle gilla dessa böcker!) båda böckerna läste jag ut på två dar var och jag vill läsa mer och det nu! Och visst är biblioteket öppet idag, MEN! Bok nr 3 i serien finns inte på stadsbiblioteket! Suck och stön! Jag fick resarvera den så jag får den väl imon eller på tisdag.. men jag vill läsa den NU!! Så nu blev jag lite handfallen, vill ju inte börja på en annan bok heller eftersom jag förmodligen får den redan imon, jag kan inte heller börja med något jätteprojekt (som typ pussla) då jag ska ha gäster om några dagar och det kan ju va trevligt om vi kan äta vid bordet! Och utomhus regnar det massvis så men jaha, nehe, jag får väl kolla lite serier på tv:n då, trots att jag egentligen vill läsa bok nr 3!

Sen Förövrigt var det ju esc-final igår och Anna var här och förgyllde min kväll med sitt sällskap och vår premiärhämtning av hamburgare från Brooklyn burgers! (Mycket gott!)
Jag tänker inte skriva en lång utläggning om detta utan har samlat min tankar kring finalen i 10 punkter!

Mina 10 tankar om esc finalen!

1. Fel låt vann!
2. Jag är besviken!
3. Sa jag att jag är besviken!
4. Jag tycker fortfarande inte rätt låt vann och ja, jag är fortfarande besviken!
5. Även om ni lockar med att jag får åka till Portugal nästa år, tycker jag fortfarande inte den skulle vunnit!
6. Min nyopererade arm känns förövrigt helt okej, trots både ett antal glas vin och schlagerbubbel! (Undra om det är därför den mår oförskämt bra?!)
7. Robin kom femma, han kan åka hem med hedern i behåll! (Du va värt en topp tre enligt mig!)
8. Jag har en ny favoritlåt på toaletten! Jag kan inte sluta sjunga på Ungerns fantastiska låt när jag kissar..
9. annars sjunger jag även på Moldaviens saxofon låt! Hey mama, hey mama!!
10. Jag kan fortfarande förundras över att förra årets esc är "borta" i mitt liv.. konstig känsla fortfarande.. (lyfte runt 17 i new york, landade runt 07.00 på morgonen i Stockholm.. fast flyget officiellt "bara" tog 7-8h så fattas det ju några timmar i min tidräkningen som ni förstår.. typiskt nog en hel esc-final inräknat! Hahaha!)

#boknörd #läsa #boktips #stadsbiblioteket #ellygriffiths #flickanunderjorden #janusstenen #brooklynburgers #opererad #esc #escfinal #esc2017 #fellåtvann

Av Helena Häll - 12 maj 2017 23:38

Idag blir det ett kort inlägg eftersom jag redan ligger nedbäddad i sängen redo för att möta John blund! Men idag känns det som allt är färdigt, det är det givetvis inte, eftersom jag inte diskat all min disk eller uppenbarligen inte är färdig med min smärta i armen osv osv.. men har blivit färdig med andra saker idag! Typ mitt pussel, mitt 1000 bitars pussel över London och när jag väl va klar, hände något märkligt.. jag hade tre bitar över! What!? Hur i helvete är detta möjligt! Pusslet är klar och kvar ligger tre bitar som dessutom är dubletter!! Alla tre skulle finnas med på pusslet men de sitter redan på plats! Alltså okej, en dublett hade jag säkert kunna köpa.. man har ju vart med om att en bit dessutom fattas.. men tre jävla dubletter? Tror de jag är lite bakom flötet när jag pusslar? Så jag ska tappa bort några bitar? Fast bara dom tre vi skickade med extra! Jag undrar hur det är i de andra pusselkartongerna, vilket mysterium!
Jag är även färdig med min bok!! Ja eller egentligen två böcker, för jag läste ut Camilla läckbergs häxan härromdagen och igår började jag ju på de där böckerna jag lånade på biblan som jag läst en så bra recension om. Och ja idag var visst boken slut. Start igår, slut idag! Den va bra med andra ord! Lättläst deckare som utspelar sig på engelska landskusten! Tur att jag lånade bok nummer två i serien med så imorgon börjar vi på den!
Sen är ju faktiskt let's dance också slut och färdigt för iår, grattis Jesper Blomqvist som vann före Anja Pärsson!
Mhe, nu blev det ju ganska långt ändå! Nu ska jag blunda, försöka bortse från smärtan i armen och somna in för natten! Godnatt!

#pussel #förmångabitar #1003bitar #london #vadäroddsen #boknörd #läser #ellygriffins #flickanunderjord #deckare #boktips #letsdance #nyopererad #opererad

Av Helena Häll - 11 maj 2017 23:11

Idag har jag av någon mystisk anledning ätit soppa båda till lunch och middag! Haha! Undermedvetet har jag väl haft sopptorsdag! Jag äter ju aldrig soppa i vanliga fall, tycker ju inte jag blir mätt, men jo jag är mätt fortfarande efter ha ätit en underbar fisksoppa på tjejmiddagen hos Emma innan! Den är så fantastiskt god! Sen åt vi semifreddo till efterrätt, det slog mig att jag nog aldrig har ätit det innan, men gud så gott det var! Det tyckte även Elsa som fick syn på efterrätten när vi nästan va färdigätna med den! Typiskt!
Även idag har det varit semifinal i Eurovision song contest och mina tankar kommer givetvis efter mina soppbilder, nedan!

#torsdag #soppa #sopptorsdag #ärtsoppa #fisksoppa #semifreddo #tjejmiddag #esc #esc2017 #esckiev #escsemi2

Lunch vid londonpusslet och med en ljudbok i öronen! #pussel #lunch #london #ljudbok #dirigentenfrånstpetersburg

Tankar från semi 2..

det börjar med att telefonen ringer.. haha! Va fan! Jag svarade med att jag minsann inte hade tid att prata nu när det var Eurovision song contest semi!
De börjar visst med att slakta lite eurovision hits med att göra dom med ukrainsk stil.. slutsats, jag hade kunnat prata lite längre i telefonen..

Serbien: bra start! Riktigt bra start! Jag gillar denna låten skarpt! Men står lite för still bara!

Österrike: Gud så tråkig.. gäsp! Jag går och kissar!

Fyr makadonien: vet inte vad jag tycker riktigt.. lite konstig låt och jag vet om hon kan sjunga egentligen. Lite popig refräng dock.. dansnummret har hon nog hittat på själv..

Malta: efter alla ballader i tisdags så är det här en av de bättre (ja det var den första riktiga idag!) men jag menar med tisdagen med. Hade velat att det hände mer, men hon sjunger väldigt bra!

Rumänien: okej, Rumänien har skickat en rappare och en tjej som joddlar.. va fan tävlade dessa inte för Österrike istället?! Suck! Men hon kunde ju sjunga iallafall men va hjälper det.. katastrof!

Nederländerna: tre systrar i samma kläder.. eller förlåt, lika dana kläder.. de kan verkligen sjunga men lite tråkig låt, det händer inget med låten och inget på scenen. Hade ju vart lite roligare om de verkligen haft ett och SAMMA klädesplagg på sig! Hehe..

Ungern: en ungersk version av svenska nano, hade vi skickat nano hade de kunnat va look a likes! Fniss! Men åter till allvaret! Jag gillar ju denna låten, den sticker ut på ett bra sätt.. suck, tills han började rappa.. hade han bara hoppat över det är den kanon!

Danmark: helt okej, lite tråkig tyvärr, hade kunnat va så mycket bättre, blir lite för likt allt annat..

Irland: han har jättestora ögonbryn, men blundar jag så är det en bra ballad.. pampig!

San marino: att detta landet aldrig ger upp, de skicka samma skit varje år! Suck! Passar på att ta mina tabletter och min sista spruta!! Woop Woop!!

Kroatien: cool låt ändå! Och karln kan sjunga riktigt, riktigt bra! Med båda sina personligheter!

Norge: men Norge hur tänkte ni nu? Hade ni skickat något som "monster like me" i år hade ni vunnit, nu ska ni nog köpa en lott om ni går vidare!

Schweiz: detta gillade jag! Lite normalt och snyggt nummer efter massa konstiga bidrag! Stor tumme upp!

Vitryssland: men va fan! Vad är nivån ikväll? Skjut mig långsamt!

Bulgarien: mycket bra låt! Mycket bra scennummer, åh just det ja, det var ju gjort av svenskar! Såklart! Haha! Överväger om detta ska bli Bulgariens första Eurovision vinst! (De kommer garanterat slå sin fjärde plats som de har som bäst) Top noche!

Litauen: och där sjönk nivån igen.. och väldigt speciell, nä fan detta gillade inte jag!

Estland: mycket bra popig låt! Hon ser dock både plastikopererad och full ut..

Israel: en vältränad man i tighta kläder, med en bra låt.. dock tror jag han tycker han är väldigt snygg själv.. men kul att det händer lite scenen!

Jag tyckte nivån idag va betydligt svajigare än i tisdags! En del länder undrar man hur fan de tänkt?!
Svårtippad idag med, tack vare alla halvadana låtar, haha! Får se hur många jag sätter idag, tanke på att halva europa verkar tondöva så vet i fan!

Under rösträkningen friade makadoniens blivande man till sångerskan från fyr makadonien, det var nog det finaste under denna semi! .. tålamodet på Helena har gått lagt sig så kan inte omröstningen va klar nu så jag vet hur många rätt jag har!
Men åt helvete med tondöva Europa.. haha, men det höjer ju bara Robins chanser! Jag hade fan bara fem rätt ikväll.. Gud hjälpe mig på lördag! Tur att det kommer va många kisspauser!
Godnatt!

Av Helena Häll - 10 maj 2017 22:17

Nu ikväll har jag var på kock och bar och ätit tapas med några av mina fd kollegor! Super trevligt och vilka tapas de har där! Mumma mumma mumma! Men i vilket fall var det avtackning som gällde, avtackning av mig! Nu var det ifs ett tag sen jag jobbade och slutade min anställning för några veckor sen, men så är det när det planeras in operation osv.. hehe! Men mycket trevligt var det och om igen tåls att sägas, vilken mumsig mat! Å tack för den fina presenten! Efter restaurangbesöket var det en tripp till jourcentralen som gällde! Va länge sen jag va i behov av vård halv nio på kvällen, men så är det när man är relativt nyopererad, mitt satans förband hade givetvis lossnat och med strikta order från doktor per så var det bara att traska dit och få ett nytt! Hon som bytte det tyckte dock att ärret såg godkänt ut och än så länge inga tecken på inflammation! Yeahhh!! Jag passade på att spana in mina stygn och mitt ärr.. och ja.. vad ska jag säga.. skickade ett kort till morsan, hon sa att min arm såg ut som en ihopsydd julskinka... tack mamma! Hahaha! Men det var en ganska slående liknelse faktiskt.. ni får avgöra själva.. för de som vågar titta kommer det kortet näst sist! // hälsningar från hon som snarare är sjukt fascinerad än äckelmagad.. ;)

#avtackad #kockochbar #jönköping #tapas #jourcentralen #förband #opererad #ihopsydd #liknarenjulskinka

Ihoplappad och som ny igen! :)

Av Helena Häll - 9 maj 2017 23:29

Idag på förmiddagen var jag ute och gick en långpromenad. Jsg skulle först egentligen bara gå till brevlådan (det är typ två kvarter) men sen var det så fint väder så jag fortsatte upp mot skogen ovanför gräshagen, och ja sen började det snöa.. i massor! Men va fan man kan ju bli deprimerad för mindre den 9 maj.. våren verkar aldrig komma. Ifs gör det inte fullt så mycket när jag är hemma med en nyopererad arm, då är morfin och HBO mina bästa vänner! Men åter till promenaden! Jag var ute i över två timmar och strosade runt innan jag kom hem och åt lunch på eftermiddagen somnade jag igen, fan jag kan verkligen inte hålla mig vaken då, någongång mellan 15-16, det slår aldrig fel, somnat varje dag den tiden sen operationen, men å andra sidan ikväll var det ju dags för första semifinalen i Eurovision song contest som iår går av stapeln i Ukraina! Här först får ni lite bilder från promenaden idag, sen kommer mitt referat från semin där jag recenserar esc efter mitt eget tycke!

#långpromenad #vår #snö #skogen #jönköping #vitsippor #opererad #esc #esc2017 #escsemi1

Mina tankar från första semin!!

Först ut, nån lokal popstjärna såg ut som en blandning av dileva, en manliga Pocahontas och som han hittat sina kläder på Erikshjälpen!

Hmmm varför startar man med en popnummer när det är i musik man tävlar? Det är ungefär som svenska mello där mellanakten titt och tätt som är bättre än resten..

Aja, först ut är.. fuck Sverige! Världens sämsta starnummer, men går han inte vidare bryter jag ihop!

Sverige: det gick bra! Snyggt nummer, jag glömde andas i tre minuter

Georgien: fint nummer här med, väldigt rött... helt okej ballad men lite lika dan i tre minuter.. kan va för ja fick hicka med mitt i låten..

Australien: han borde klippa sig, men sjunga kan han! Det här var riktigt bra! Jag gillade detta väldigt mycket (åh nej inte enbart för jag har en förkärlek till lammkött, för han borde fortfarande klippa sig!) och vilken gigantisk mun han har..

Albanien: en ballad till.. den var väl sådär.. lite samma sak som Georgien, dvs samma sak genom hela.. lite jobbig röst med!

Belgien: speciell låt men jag gillar den verkligen, men hon ser lite ledsen och rädd ut, men väldigt bra röst. Men är betydligt bättre om hon inte va så nervös!

Montenegro: OMG! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.. jag började gråta av skratt! Går inte tycka illa om detta glitterpaket!

Finland: ballad igen.. en bra ballad dock! Bra jobbat Finland!

Azerbadjan: väldigt speciell och konstig, men på något sätt bra. Tror man alltid fastnar för Azerbadjan på något sätt för det alltid är svenskar inblandade i deras bidrag.

Portugal: alla säger att detta ska va bättre än det de har skickat på länge.. men vet i fan alltså.. jag är inte imponerad direkt.. jag tyckte inte det va så speciellt!

Grekland: det här tyckte jag va betydligt bättre än den förra, lite fart och fläkt! Dessutom två herrar som badar i enbart byxorna i lite vatten!! Hejjja, bada nakna på Sergels torg!!

Polen: ballad igen! Nemen! Konstigt! Men denna va en av de bättre faktiskt! Me like!

Moldavien: jag älskar dessa!! De va med 2010 med deras saxokille och tillbaka är dom! Dock inte lika bra låt som sist! But i still Love them!!

Island: topp 5 på denna donnan! Jag älskar låten! Hejjja Island! Lite tråkigt nummer men låten är så bra!

Tjeckien: lite halvdan men hon sjöng väldigt bra! Hon har på sig något plastigt som gör att jag inte kan konsertera mig på annat, och blundar jag var den riktigt bra faktiskt!

Cypern: lite lik Sverige i framträdandet, hoppas båda går vidare, gillade denna skarpt! Wiie!
Graaaaaaaavty!!!

Armenien: mysig lite etnolåt men gillade den! Men har nog glömt den om fem minuter..

Slovenien: ballad igen, Gud att jag inte somnat än, lite disneyinspirerad, helt okej men äsch, Nää!

Lettland: gräsligt dåligt! Är dom tondöva i Lettland?

Vilket jävla avslut på denna kvällen! Går inte Sverige vidare i detta startfält vet jag inte vad jag gör! Men jävligt svårtippat är det iallafall! Brukar ju ha 7-8 rätt men nu vet i fasen.. har svårt att bestämma mig! Har några precis utanför listan.. hmm.. Aja, bara Sverige går vidare så kommer jag sova gott! (Gör jag förhoppningsvis ändå på min morfin!)

Uppdatering 23.12 och är helt uppe i varv, Sverige tog sig vidare! Tacka gudarna för det! Och jag satte 8 rätt av 10! Så det va fan inte så illa ändå! Nu blir det till att försöka lugna ner sig och gå in i dvala för natten!

Av Helena Häll - 8 maj 2017 19:33

Ja hur detta nu kan komma sig då jag egentligen inte är någon vegetarian eller någonsin kommer bli eftersom jag aldrig skulle kunna leva utan varken grillat kött eller en kebabpizza, men hör och häpna, idag har jag varit vegetarian. Jag känner mig nästan lite stolt, inte för att mina enstaka vegetariska dagar på året gör så mycket skillnad i världen! Men kan inte hjälpa att jag känner mig lite stolt ändå! :) och denna gången får jag tacka Mia och Inger för inspirationen att börja veckan som vegetarian, i och med att receptet på min middag kommer från dom! (Lunchreceptet kom från arla.se haha!)
Min dag som vegetarian har intagit följande;
Frukost: en tallrik havregrynsgröt med russin o mjölk och kaffe, kaffe, kaffe!!
Lunch: hemmagjord ärtsoppa toppad med pumpakärnor och en knäckemacka med ost
Middag: vegetarisk lasange med purjolök, morötter och keso

Mumsigt så gott! Och ja, kors i taket jag har även ätit soppa idag! Ibland slår det visst slint i huvudet på mig med, måste va all morfin jag trycker i mig! Haha! För i vanliga fall består mitt matintag av rostade mackor, korvstroganoff, Kassler med ris eller tacos! Haha! Så ni hör ju vilket grej att jag både testar nya rätter, äter soppa och är måndagsvegetarian.. undra hur den här veckan kommer sluta!

#vegetarian #vegetariskt #ärtsoppa #lasagne #vegetariskarecept #vidgaminavyer #mumsigmat #recept #korsitaket

Här är receptet på ärtsoppan!

Här är receptet på den vegetariska lasagnen! Lite suddigt men det går ju att läsa!

Av Helena Häll - 7 maj 2017 19:35

Idag har jag för första gången sen operationen tagit av bandaget och sett min inplatsatade armbåge. Som tur är ser man inte så mycket mer än att jag är blå och ser ut att ha doppat hela armen i farmors hemmagjorda svartvinbärssylt! Och vissa tycker nog det ser lite äckligt ut men jag kan inget göra åt det! (Sen är bilden nedan frivilligt att se på givetvis, haha) men pappa hjälpte mig att stoppa in lite mer fluff innanför bandaget så jag får lite stöd om jag råkar slå i den. Behöver ju inte dra upp operationsärretdet första jag gör! Hmm! Jag har även lyckats duscha idag, med plastpåse tejpad runt armen och ja, det är tio gånger lättare att bara ha bandage över armbågen än att ha HELA armen i gips! Men får erkännas att jag jag var helt slut efteråt och somnade som en stock i soffan bara av att ha duschat! Då kan ni förstå att min energi går åt till en sak just nu, dvs läkning!
Ja, ok jag har faktiskt börjat med ett nytt pussel nu på kvällen med, men de va ett i morfinstimm så armen fick mest bara följa med! Haha!

#nyopererad #operationssår #varningföräcklighet #blåslagen #armbåge #duschamedplastpåse #pussel #hobby

Skitfia här ovan ska äntligen få duscha! Armen inplastad! Check!

Stockholms blodbad vs farmors hemmagjorda svartvinbärssylt! Jag tycker ändå att de ser helt okej ut! :)

Ja min arm är sne på riktigt, dock är knölen lite extra inbakad med fluff!!

Nytt pussel! #1000bitar

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards