Alla inlägg under maj 2017

Av Helena Häll - 6 maj 2017 18:07

Ja så känner ja verkligen, nyopererad och fullproppad med morfin som gör mig dåsig och illamående! Så har jag inte sovit på hela dan, haha! Igår sov jag ju hela dagen i gengäld! Kanske inte fullt så bra i natt dock och det börjar ta ut sin rätt! Har vart och handlat med pappa idag, förutom att jag mådde illa, hade ont, och gick i samma takt som en snigel så gick det ganska bra tills jag fick avstämning och t.o.m hon i kassan tyckte lite synd om mig! Haha! Nu har jag precis gått fram och tillbaka till mamma och pappa och ätit min första riktiga måltid sen i torsdags! Men nu, nu är jag fan helt färdig för idag.. så får jag gå och lägga mig nu?

#nyopererad #armbågen #nervskada #sjukskriven #icamaxi #illamående #morfin #trött

Av Helena Häll - 5 maj 2017 22:13

Då var den här, the Big Day! Min operationsdag! Som tur va för allas bästa blev jag inskriven redan vid 7.15 i morse och rullades som allra första patient iväg till operation idag. Allt gick supersnabbt och redan innan klockan 8, rullades jag iväg i mitt gröna lilla nattlinne, mina hemska resårlösa operationsstrumpor (ni som känner mig vet att jag INTE är en strumpmänniska!!) och inte förglömma mig lilla tygmössa nedtryckt över öronen! Fantastiskt snygg va jag! Sen fick jag själv gå in och klättra upp på operationsbordet, det var ganska högt vill jag lova! Men fick jag massa klisterlappar på bröstet, syresättningsklämman och sån där blodtrycksmätare heter de nog, som klämmer åt runt överarmen. Sen vet jag att jag sa att jag längtade efter mitt kaffe jag skulle dricka sen minns jag inte mer! De hade säkert jättetrevligt utan min medverkan, jag sov som en stock! När jag vaknade hade jag syrgasmask och en kroppstemperatur som en isglass! Typiskt! (Vet att jag frös förra gången med) så jag fick värmetäcke, fick ta av mig som hemska strumporna och somna om lite till! Sen vart det dagens höjdpunkt; kaffet och mackan och saften, och kaffe igen och kaffe igen!!! Det var så efterlängtat att jag drack tre koppar kaffe!! Jag fick ännu mer smärtstillande då min armbåge gjorde (gör fortfarande väldigt ont) sen kunde jag inte kissa som vanligt så jag fick gå lite promenader på sjukhuset till typ Apoteket osv, sen kissade jag och fick åka hem! Här hemma har jag ätit lite, sen sovit två gånger.. för det har jag ju inte gjort annars idag heller.. Hahaha! Så får försöka ta lite av mina typ 300 tabletter jag har fått, så kanske jag sover lite till! Nu har jag iallafall traditionsenligt tagit min spruta i magen på mig själv som en eftersvit av att jag efter en olycka 2014 fick tre blodproppar i höger ben, som tur är det mest bara försiktighetsåtgärd och behöver bara ta sprutor en vecka framöver! Så nu vet ni hur min dag sett ut och att jag har vaknat igen! Och armen sitter kvar och förhoppningsvis blir det bara bättre nu!

#operation #ryhov #armbåge #sövning #kaffe #efterlängtat #blodförtunnande #sprutor #innohep #fredagsmys

Såhär glad blir man när man kissar för det betyder att man får åka hem!!!

Av Helena Häll - 4 maj 2017 20:06

Idag har jag haft den stora saneringsdagen, inte för att det var särskilt skitigt utan för imorgon är det operationsdags!! (Ahhhhh! Panik!!) jag minns inte att jag var så här nervös sist, jag brukar va ganska cool annars, har ju blivit sövd två ggr tidigare! (Varav en av dom när jag opererade samma arm senast) haha! Denna förbannade vänsterarmbåge! Men nu ska jag tänka att det bara blir bättre!! Doktor Per har lovat att göra sitt bästa för att försöka ta bort min smärta! Så nu kan jag bara hålla tummarna, för att operation går bra, jag läker som jag ska (vilket jag inte gjorde förra gången!) och sen att armen blir lite bättre givetvis! Men det märker jag ju imorgon när jag vaknar igen! Nu har jag iallafall gjorts traditionsbundna sakerna innan jag ska sövas: plockat bort mitt nagellack, tvättat mina kläder och lakan, bytt sängkläder, städat mitt hem, ätit min sista måltid (lyxpizza som tradition kvällen innan op) och nu har jag bara en sak kvar, duscha! Sen ska jag slockna som ett ljus tills imon morgon då jag ska upp supertidigt för duscha IGEN! Haha! Jag kommer förtvina av uttorkning! Men men en sak som är säker är, att jag ska njuta av min dusch för efter imorgon kommer det va ett satans helvete att duscha med alla plastpåsar hit och dit!

#sanering #operation #armbågen #nervoperation #duscha #pizza

Av Helena Häll - 3 maj 2017 16:44

Ja har nog många brister men en jag ofta kommer och tänka på som en av mina sämsta är att jag kan bestämma mig för en sak.. sen när jag väl är vid det avgörande stället där jag ska bestämma mig, tror ni jag gör som jag tänkt då!! Eh, NE! Givetvis inte!! Det är så typiskt mig att tulla på det jag har bestämt (vilket är lite komiskt då jag anses va ganska envis av mig) haha! Men så ser det ut inuti min hjärna, den tänker bra från början sen flippar den och uppenbarligen glömmer bort det bra beslutet den tog från början! Ett milt exempel som tur är ganska harmlöst gällande de följande konsekvenserna kommer senast från idag! Jag klär på mig och gör mig redo att gå ner till biblioteket och lämna tillbaka mina böcker. Sagt och gjort och jag har bestämt mig för att jag har så mycket att läsa hemma (började förövrigt på Läckbergs häxan igår kväll) att jag INTE behöver låna något mer från bibblan just nu.. givetvis när jag går från bibblan tror ni ryggsäcken är tom? NEJ, givetvis inte.. jag kom till biblioteket för att lämna två böcker.. gick hem med FEM!! OMG! Kan någon skjuta min hjärna eller iallafall banka lite vett i den! (Nu försökte jag släta över det lite med att tre av böckerna var reseguider till pragresan i sommar!) men ja, två nya deckare hoppade konstigt nog ner i väskan också! Elly Griffiths två första romaner "flickan under jord" och "janusstenen" ska testläsas, såg några bra recensioner om henne nämligen och tänkte jag lika väl kunde testa, haha! Men först ska jag bara läsa ut Häxan, den är redan spännande och väldigt lättläst, precis vad min karaktärslösa hjärna älskar!

#dåligkaraktär #karaktärslös #skärpning #minhjärna #stadsbiblioteket #jönköping #boknörd #böcker #läsa #ellygriffiths #flickanunderjorden #janusstenen #reseskilldningar #guidiebok #prag #camillaläckberg #häxan

Tog en paus vid #spira med utsikt över #munksjön på vägen hem från biblioteket!

Av Helena Häll - 2 maj 2017 16:56

Igår hade vi som sagt klädbytarkväll (inte bara kläder, det var en del annat också). Men allt som vi inte ville ha, det skänker vi till bättre behövande! Så idag satte jag mig i min fullproppade bil och åkte ner till klädinsamlingen bakom Ica-maxi och hävde med lite möda i våra påsar där i.. och det var inte en påse vill jag lova, typ 12-13st minst! Hahaha! Vi hade såååå mycket kläder igår, så nu kan någon annan dansa runt i våra utrensade saker! Sen hade jag fyra pappkassar kvar som skulle till Erikshjälpen, så jag åkte dit.. trodde jag.. haha! Det hade flyttat sen sist jag va där! Och först så fattade jag inte vad det låg! Haha, fick googla två gånger, men tillslut fick jag slå på gps:en och tanten i telefonen berättade snällt hur jag kom dit! (Jag var bara 1km ifrån när jag fick på gps:en.. haha!) men tillslut kom jag rätt och fick åka in i Erikshjälpen drivethru.. haha! Kul idé! En lille mannen som tog emot mina kassar tackade så snällt och gav mig en fikabiljett som tack! Gulle han!
Sen tänkte jag att när jag ändå va där kunde ja ju ändå ta en sväng inne på Erikshjälpen.. och vips så hade jag hittat.. guess what! Två böcker givetvis! Hahaha! Det var två Stephen king böcker (har aldrig läst något av honom innan) bland annat boken som gav upphov till att jag hela min barndom trodde Stephen king var mörkhyad!! Min föräldrar vet precis vilken bok jag menar! Men den storyn tar vi en annan dag! Nu ska jag fortsätta att sola på brännan innan stundande operation!

#klädbytarkväll #skänkakläder #skänkasaker #erikshjälpen #fikakupong #nyaböcker #stephenking #engodgäring

Överfull bil!! Hahaha!

Här är typ hälften.. tog lite i taget, hade två gamla tanter som stod och begrundade vad jag gjorde.. de måste trott att jag rensat ett halvt kvarter på kläder!

15kr st/boken - Erikshjälpen is the shit!

Av Helena Häll - 1 maj 2017 20:23

Nu var det väldigt längesen vi hade en klädbytardag och vips så efter lite meckande bjöd jag in till en dag (idag då) och så fick alla som ville rensa sina garderober och visa upp vad man rensat ut, dvs det ska va helt och rent! Så jag, Emma, Sandra, Anna, cattis, Ida och Linda bidrog med grejer, kläder, skor och diverse annat (och tack till mamsen för ditt klädbidrag till kvällen) sen är det dags att gräva i de för i kvällen gigantiska högarna av kläder och ta det man är sugen på! Woop wooop! Detta är världens bästa idé, jag kanske inte att man rensar garderoben och sen fyller den igen, haha! Och av någon outgrundlig anledning så blev mitt förråd av tröjor och koftor, ännnnnnu större! Suck! Men det bjöds även på tilltugg, cider och till efterrätt cheesecake bakad av Emmas mamma! Nu ligger allt som vi inte vill ha i min bil i vad som känns som tre miljoner kassar (bilen ser lite ut som när vi åker hem från en helg på Ullared! Haha) men detta ska till Erikshjälpen och bättre behövande människor än sju medelålders kvinnor!

#klädbytarkväll #bytakläder #skänkakläder #gratiskläder #tjejkväll

Tilltuggen!

Klädkaoset! Haha!!

Här nedan kommer mina fynd, ett Linné, två koftor, fyra tjocktröjor, en handväska och ett smyckeskrin :)

Så nu är jag helt slut och redo för sängen! Så nu är klockan halv nio och jag säger tack och godnatt!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards