Alla inlägg under juni 2023

Av Helena Häll - 19 juni 2023 22:34

Idag har jag varit på jobbet mellan 8-16.30 och har spenderat 0 min i barngrupp! Så konstigt det känns! Jag har nämligen hela förmiddagen suttit med utvecklingsgruppen och utvärderat vår sammanställning av året som gått. Vi satt upp i toppstugan uppe på tabergs topp och så fick vi även lunch där uppe. Sedan åkte vi tillbaka till jobbet och så satt jag i schemamöte resten av min arbetstid. Jaha, det var den dagen det! Men kul (och lite konstigt) med variation på ens arbetsdag! Imorgon ska vi flytta hela vår avdelning till nya lokaler! Spännande!

Utsikt från toppen! #tabergstopp

Utvecklingsgruppen jobbar på!

Min lunch!

Av Helena Häll - 17 juni 2023 21:21

Idag har vi klippt ungarna! Äntligen! Skulle kolla hur de såg ut sist de klippte sig och insåg att det var exakt på dagen ett halvår sedan som de klippte sig! Hua! Inte konstigt att de såg ut som de gjorde i håret! Men jag har fasat hela veckan för denna hårklippning men alla överlevde, även frisören! Och vi fick dessutom rabatt! Och vilken skillnad det blev! De ser flera år äldre ut helt plötsligt också! Så fina mina pojkar! Elliot valde sen en röd stjärna i luggen och Max en grön stjärna i luggen.

Efter klippningen var vi i lekparken innan hemfärd och när barnen hade somnat har jag och Martin haft kebabkväll på balkongen tillsammans. Vi har ätit gott, spelat musik och nu sitter vi här med varsin och lyssnar på det efterlängtade sommarregnet!

Mina kortsnaggade pojkar!

Såhär långhåriga var de innan!

Lek i lekparken!

Kebabkväll på balkongen!

Av Helena Häll - 16 juni 2023 21:26

Alltså på riktigt! Nu har jag vunnit en Instragram-tävling igen! Det är helt otroligt! Det är typ den fjärde tävlingen jag vinner på Instagram! Denna gången var det en signerad bok av Caroline Säfstrand som heter Låt mig berätta allt. Tidigare har det varit en vattenbana, pinoböcker och en pelarfläkt! Tror bara det var de sakerna. Men detta var ju perfekt nu till sommaren! Jag ska bara läsa ut boken jag började med häromdagen först! Men jag blev så glad att jag vunnit! (Igen!).

Annars idag har det varit fredag och nu väntar en efterlängtad helg där vi inte har något uppbokat. Så ska bara försöka njuta och vila upp mig lite. Ska försöka fixa något till barnens pedagoger imorgon. Så kan barnen ge det innan de går på semester sen. Men de ska gå två veckor till och jag ska jobba två veckor och två dagar till! Och på tal om att gå på semester har jag idag fått en fin present av ett barn som slutar hos oss! En fin skål med godis och ett lukta gott ljus! Så fint! Godiset passade jag på att smaka på nu efter vår fredagsmiddag, grillade hamburgare!

Min signerade bok jag vunnit!

Min sommarpresent från ett barn på jobbet!

Fredagsmiddagen!

Av Helena Häll - 15 juni 2023 22:28

Idag var jag och köpte ny jord till mina tomater, för ytterligare en omplantering. Jag köpte också en blomma till vår elev som varit hos oss på jobbet ett tag nu. Och så köpte jag en ny bebis! Eller ja alltså inte ett nytt barn, utan en ny pelargon! Jag tycker de är så fina men jag har ju ihjäl varenda än av dem! Hur jag än gör! Men nu fick jag för mig att jag skulle försöka igen! Håll nu tummarna för min pelargon vill fortsätta leva med oss i vår familj!

Annars idag har vi ätit lasagne, jag och barnen eftersom Martin jobbade kväll. Elliot har även lyckas med konststycket att förvilla bort sin keps på förskolan också. Hoppas den kommer fram imorgon! Nu har jag sagt godnatt till vår nya pelargonbebis och ska sova så sött!

Presenten till vår elev!

Vår nya bebis!!

Barnen hade visst roat sig själva i morse med att spela spel!

Av Helena Häll - 14 juni 2023 22:25

Häromdagen läste jag ut min fysiska bok och idag lyssnade jag klart på min ljudbok. Och då blir följden alltid samma fråga, vad ska jag läsa nu då? Tillslut valde jag en fysisk bok jag har velat läsa länge, men ändå inte. För när den väl är slut så får man vänta så länge på nästa del i serien! Nu dock bara till september tror jag, för jag skjutit fram läsandet av boken länge nu. Men idag började jag iallafall på Kristina Ohlssons tredje bok om secondhand handlaren August Strindberg på hovenäset på västkusten. Skuggläge heter den. Jag kommer gissningsvis sluka den lite väl fort som vanligt. Älskar hennes böcker. Har läst det mesta av hennes vuxenböcker. Hon är en av mina favoritförfattare nämligen!

Men som kom vi till den där ljudboken också. Undra vad jag ska välja då. Någon som har något bra tips på bok? Annars kanske jag får lyssna på del två av någon av de sex böckerna jag bara lyssnat på del 1 av. Återstår att se vilken det blir. Jag får nog fundera över natten på det. Tjipp hej sålänge!

#bokmål #läsa #läsabok #boktips #KristinaOhlsson #deckare #AugustStrindberg

Av Helena Häll - 12 juni 2023 21:58

Idag hämtade jag ut två nya paket med shopping! Nu får jag skärpa mig! Men två paket med kläder från HM var det. De hade rea och då kan jag gått lite bananas! Hahaha! Förutom det jag köpte häromdagen så köpte jag nu, en överdragströja, en klänning, ett par shorts, varsina sandaler till barnen, två t-shirtar till Eje och fem t-shirtar till Max allt detta för under 1000kr. Så nu får jag nog ha lite köpstopp framöver! Om inte annat får jag nog rensa lite i garderoben för jag får snart inte plats längre!

Idag var också sista måndagen till 18! Hurra! Nu väntar tre och en halv vecka innan jag checkar ut för semester! Jag räknar dagarna! Men på vår sista måndag till 18 så hade vi idag sommarfest! De sjöngs och delades ut diplom och fikades med barn och vårdnadshavare! Så sen jag kom hem har vi mest tagit det lugnt. Packat upp mina paket och plockat ihop mitt pussel jag blev klar med igår. Jag glömde visst lägga ut bild på det sen, var så trött att jag somnade mitt i igår. Men idag kan ni få se det färdiga resultatet!

Min nya klänning!

Ny tröja!

Elliots kläder och sandaler

Max saker!!

Mina kollegor och jag!

Mitt pussel blev klart igår!

Av Helena Häll - 11 juni 2023 22:48

Idag började vi söndagen med att åka och bada. Idag var det dags för västersjön! Och precis som i tisdags badade hela familjen och alla doppade sig. Barnen var i och badade länge, både innan och efter fruktpausen! Vi var vid västersjön över 2,5h innan vi for hemåt. Elliot somnade innan vi ens kommit ner för göreborgsbacken! Hahaha! Det är typ knappa 2min bilfärd. Sen kämpade vi lite med att väcka han! Men det gick med muta av mat och han åt hela kastrullen med makaroner tillslut! På eftermiddagen var Martin och barnen och lekte i stadsparken lite innan Martins föräldrar och farmor kom förbi och fikade på vår gård. Hon blir ju barnens gammalfarmor då! Lilla Maggan, (som fyllde 90 förra året!) Efter fikat lagade vi mat, idag blev det ungsrostade rotfrukter, grillade kycklingspett och ajvarsås! Mumsigt! Sen somnade barnen, jag duschade och sedan pusslade jag klart min pussel (spoilervarning!) iom att det är ett wasagi-pussel!

Men nu somnar jag snart så nu får ni ingen mer uppdatering från mig!!

Barnen badar och simmar!!

Eje somnade!

Fika med gammelfarmor!

Av Helena Häll - 10 juni 2023 00:21

Nu var jag hemma efter en fredags-AW igen, förra veckan med Pata och Micke och denna gången med jobbet! Insåg nu när jag kom hem att jag glömt bort att ta så mycket kort. Men trevligt var det iallafall! Vi åt al la carte på tullhuset och drack god sangria, lite cider och skrattade som bara den! Men nu ligger jag med bäddad i sängen och ni vet hur det brukar bli då, jag somnar!

Skål!

Min Middag!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12
13
14 15 16 17
18
19 20 21
22
23 24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards