Direktlänk till inlägg 10 maj 2018

Eurovision - semifinal 2

Av Helena Häll - 10 maj 2018 22:38

Idag var det då Sveriges tur att äntra tävlingen och även om jag inte överförtjust i Benjamin hejar jag ju på Sverige! Men här kommer mina tankar från idag;

Norge - bättre än väntat. Men vinner på lördag gör han inte, men till final tar han sig lätt och högt kommer han placera sig. Låten sätter sig på hjärnan men jag tycker den är sådär, men Martin gillar den.

Rumänien - de brukar ha ganska bra låtar, men det här vet jag inte.. mest skrikigt tycker jag..

Serbien - vet inte varför riktigt, men jag gillade det här. Det var liksom mysigt med fina toner och lite Balkan över det!

San marino - San marino brukar alltid, jag menar alltid skicka skit! I år är inget undantag men standarden av skit är nog ett snäpp bättre iår, ja just de ja.. de som sjunger är från Malta och Tyskland.. kanske beror det på att San marino inte ens skickar sina egna längre.. Hahaha..

Danmark - så olikt vad Danmark brukar skicka, men jag gillar det! Lite mer power i refrängen så hade den varit ännu bättre! Men så manligt och vikingaaktigt att jag är såld direkt!

Ryssland - engelskan var väl sådär på henne och refrängen kvalificerar in sig som kvällens andra skrikbidrag.. njä, va väl sisådär..

Moldavien - vilket nummer, det var en show av hög kvalite, händer något hela tiden.. MEN, låten höll inte alls samma standard som deras låtar med sun stroke projekt som kommit trea och fyra för Moldavien två ggr.

Nederländerna - väldigt likt Keith Urbans musik (Nicole Kidmans man) men detta faller mig inte i smaken alls trots att jag inte är helt emot country. Passar liksom inte ihop med Nederländerna..

Australien - bra, men det fastnar inte.. och då kan det gå hur som..

Georgien - kissepaus, Gud vad tråkigt!

Polen - Nemen polen skickar en svensk.. och i Sveriges mello tävlade en polska! Haha! Men låten.. Mja, jo.. kanske.. kanske måste säga, heja Sverige iallafall..

Malta - Thomas G:son!! Man kommer aldrig undan den mannen, han är överallt! Nu på Malta! Men bra låt, vidare går de nog men vinner gör de inte!

Ungern - kvällens tredje skrikbidrag.. han tar i så de ser ut som han ska skita ner sig! Men för min del, nej tack!

Lettland - de brukar skicka skit, (ja, jag vet att de vunnit) men detta gillade jag! Hon sjunger riktigt bra! Och gillar låten! Lite James Bond-aktigt över det! Riktigt bra jobbat!

Sverige - herregud! Jag hejade ju inte ens på Benjamin (jag erkänner!) Jag har lite svårt för han, lite för gnälligt för mig.. (men mamma älskar han) men nu är jag nervös.. ordentligt nervös.. (3min senare...) pust.. det var ändå bra jobbat! Han gnällde lagom mycket och hans solarie fungerade!

Montenegro - en balkanballad! Jag är lite svag för dom! Trots att HAN heter Vanja.. Hehehe..

Slovenien - oj, musiken dog mitt i numret! Vad det meningen?! Men det räddade hon upp snyggt ialf! Låten va bra ändå!

Ukraina - Ukraina har skickat Dracula.. men helt okej låt..

På tal om det här med Sveriges inflytande över eurovision som jag tog upp i tisdags så kommer här ytterligare en tanke kring detta. Tror det är 43 länder med i eurovision i år, vet ni hur många av dem som har svensk involvering? I form av artist, låtskrivare, dansare och ja fan och hans moster.. det är TIO stycken!! Alltså nästan en fjärdedel av bidragen har Sverige haft en finger med i spelet.. så vi har ju ändå ganska goda chanser att vinna! Även om det inte är Benjamin. Hahaha! Men nu är det bara hålla tummarna att han går vidare till lördag.. och att han isåfall får ett bra startnummer (men det kan nog Christer Björkman ordna!)

#eurovisionsongcontest #esc2018 #semifinal2 #hejasverige #lissabon #portugal #benjaminingrosso

 
 
Ingen bild

Mamma

11 maj 2018 11:56

Vad var det jag trodde...att Benjamin Ingrosso skulle gå vidare...:-)
Jag gillade även Norges och Danmarks bidrag.
Tyvärr kunde jag inte hålla fokus kvällen ut, utan somnade framför TV:n.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Häll - Torsdag 28 mars 23:32

Idag är det skärtorsdagen och jag är precis hemkommen från Annas födelsedagsfest. Hon passade nämligen på att ha sin fest idag, eftersom hon fyller just idag! Supertrevligt med god mat, dryck, snacks och mycket trevligt sällskap! Men nu är jag så tr...

Av Helena Häll - Måndag 25 mars 22:20

Ja då kom den tillbaka! Den förbannande snön! När man i helgen fått upp hoppet om lite vår och sol, så nä, då kom tre ton snö som på posten! Nu har mycket töat bort igen men ändå! Det vräkte verkligen ner imorse när vi skulle till vårdcentralen och l...

Av Helena Häll - Söndag 24 mars 22:05

Jag vi kanske ska börja från gårdagen då det inte blev något blogginlägg. Jag var nämligen inte hemma förens efter tolvslaget! Kvällen bestod av grabbhäng med mitt grabbgäng! Mina bästa killkompisar som jag haft sen jag var 16-17år nånting! Vi sågs h...

Av Helena Häll - Fredag 22 mars 22:35


Idag är det då äntligen fredag på en vecka som den känns som den varit 100 år lång. Men helgen lär väl gå lika snabbt som vanligt. Efter jobbet hämtade vi upp ett barn på förskolan och ett barn hos mormor (han hade då gå hem lite tidigare pga tån). V...

Av Helena Häll - Torsdag 21 mars 22:13

Idag är det rocka sockorna dagen. Fast hemma hos oss så rockar mina barn sockorna varje dag. De ska nämligen alltid ha olika strumpor på sig! Perfekt ju! De allas rätt till lika värde varje dag! Ska villigt erkänna att vi har slutat sortera barnens s...

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards