Alla inlägg under april 2013

Av Helena Häll - 29 april 2013 19:44

Ja fan detta jävla cellprov.. Om inte annat så har jag nog allergi mot det där jävla provet! Speciellt efter idag.. Herregud, jag lär nog ha hämtat mig tills om tre år när jag måste ta om det! Så vida allt är bra, men det får vi fan hoppas! Det gick inte så snabbt och smidigt som jag hade hoppats.. De tyckte nog ganska synd om mig, för de plågade mig en hel del..   De bad tom om ursäkt för de hade just plågat mig som de gjort.. *pust och stön* Sicken pers det var.. är väl ifs satans glad att ingen av de två personerna som de till slut var tvungna att vara, var män!


Sen har jag haft en allergikänning.. Var tvungen att goggla när jag kom hem och insåg att jag får skylla mig själv.. hahaha.. jag åt färsk ananas innan på planeringen.. ett antal stycken bitar.. höhö.. jag läste mig till att de flesta människor kan få känningar av färsk ananas eftersom de har någon syra de utger som ger kli i mun, tunga och hals.. man bör max äta 2 bitar av färsk ananas.. inte typ 12 bitar.. Hahaha.. Det börjar så sakterliga släppa nu med så jag kan andas ut lite!


Annars är jag dödens trött efter en helg i köpenhamn och idag jobb mellan 7-18 sen cellprov på det och nu slapp i soffan.. jag borde nog fixa lite i min lägenhet med städ och iordning plock men skulle lika väl kunna gå och lägga mig nu.. haha.. men det är måndag så vill ju se elementary om en timme så siktar på att vara vaken till 22.00     

Av Helena Häll - 28 april 2013 20:47

I helgen har jag och Emma varit i köpenhamn. Hennes storebror Patrik bor där sen nio år tillbaka. Han bor i en superfin lägenhet en 20min gång väg från ströget och innestan. Med bussen tog det cirka 5-7min. Jag som älskar att ta kort och fotografera, har även denna gången plåtat massvis!    Så nedan kommer sedan en HEL DEL bilder från helgen som gått.


I fredags efter jobbet tog vi bilen ner till Alvesta där Emmas föräldrar bor. Vi ställde bilen på innergården vid deras bageri. Sedan tog vi tåget direkt från Alvesta till Köpenhamn, super smidigt utan några byten på vägen. Vi var nere i köpenhemn vid tio i nio och tog då buss 66 mot jaktvej där Patrik bor. Patrik och hans tjej Marie mötte upp oss vid busshållplatsen och bjöd oss på mat. Grillat med tillbehör och rödvin! Mumsigt värre! Efter en lång dag så kröp vi ner i Patriks dubbelsäng.. Ja alltså jag och Emma då.. Patrik sov i soffan och Marie gick hem till sig. På lördagen gick vi iväg och köpte färskt bröd och pålägg och åt god frukost ihop. Patrik gick sen och tränade innan han skulle iväg och jobba natt på sjukhuset. Jag och Emma promenerade ner till stan och gick på ströget och njöt! Vi satte oss på en uteservering på ett torg och drack kaffe och bara NJÖT! Fantastiskt skönt i solen var det! Hittade mycket fina affärer och köpenhamn är väldigt mysigt! Efter en heldag på stan gick vi hela vägen hem igen. Och sen gjorde det vi är bra på jag och Emma, vi sov middag! Haha.. Himla skönt var det, efter en timmes tupplur, låg vi kvar i sängen och drack var sin cider.. Sen hoppade vi lite i sängen också.. haha.. Sedan gjorde vi oss i ordning och drack lite vin.. Åkte in till stan vid kvart över nio och gick och käkade på restaurang. Jag åt tapastallrik och så drack vi ännu mera vin! Efter vi ätit och druckit upp var klockan tolv så vi vandrade iväg till "köttmarknaden" Ett område med massa slakterier som på nätterna är uteställen. Vi vandrade runt mellan två ställen och träffade ett gäng tyska läkare som vi hängde med under kvällen. I slutet av kvällen träffade vi på två svenskar med, jag blev så glad att jag slapp prata engelska mer att jag hängde resten av kvällen med dem! Vi vart nog hemma kvart över fyra, halv fem eller något liknande efter några tequila senare.. Höhö.. När Patrik kom hem från jobbet vid halv elva imorse var jag och Emma lite sköra minsann.. Jag trodde att huvudet skulle trilla av en tag.. Men doktor Patrik gick och hämtade massa piller till mig och vips så försvann huvudvärken ganska fort! Vi åt frukost och packade ihop våra saker och tog tåget hemåt igen vid kvart över ett. Halv fyra var vi i Alvesta igen och fikade lite hos Emmas föräldrar för att sedan åka hem igen. Jag körde och sjöng till radion och Emma sov.. Hahaa..

Ja, jag har varit sjukligt trött nu på kvällen, men har ändå lyckas plantera om mina tomater som växt till sig en hel del. Nu hoppas vi bara att de växer till sig ännu mer. Förövrigt ser jag på inför eurovision song contest på tv nu och åkte tåget förbi malmö arena innan.. Taggningen har börjat på riktigt nu! Herregud jag ska få gå på eurovision! FANTASTISKT!

Nu släpper vi de, för här kommer en helg i köpenhamn i bilder; 

Åka tåg!!


 

Otroligt roliga armband! Best friends!


 

Utsikt från tåget!


 

Man har inte roligare än man gör sig!


 

Det är kul att åka buss!


 

Middagsbjudning


 

God mat!


 

Varför har vi de inte såhär i sverige?


 

FRukost!


 

Jag.


 

Ströget!


 

Jag och Emma.


 

Ja, jag blev helt till mig! Fantastisk affär!


 

Kaffe i solen!


 

Jag och min kaffekopp


 

Solning vid kanalen!


 

Påväg hem från stan!


 

Jaktvej 17!


 

Jag dricker cider i sängen


 

Jag hoppar i sängen


 

Kvällens frisyr!


 

Jag i kvällens outfit! Goo Fröken Häll


 

Jag


 

Emma dansar country


   

Emma borstar tänderna med rödvin


 

Det nya tandborstsglaset.


 

Emma på restauragen


 

Emma häller upp rödvin


 

Min goda tapastallrik


 

Tivoli körde fyverkerier mitt i natten!


 

Två slitna damer dagen efter


       

Min omplantering av tomater!

Av Helena Häll - 27 april 2013 18:57

Kom på att jag givetvis kan låna patriks dator och skriva ett litet inlægg till er! Dock med danskt tangetbord, vet inte hur man stæller om det riktigt. Men det blir ju læsligt iallafall   Ett længre inlægg får ni imon nær jag kommit hem. Men eftersom jag æven lyckats koppla upp min mobil till hans wifi så får ni æven två bilder redan idag! Som sagt det blir ett litet hej från ett førbannat soligt KØPENHAMN!

 

Mig solandes vid kanalen i køpenhamn.



 

Jag och Emma vid nån fontæn, vilken har jag ingen anning om   






Av Helena Häll - 25 april 2013 20:40

Idag har vi haft drop-in på jobbet! Hur kul som helst och framför allt mysigt! Man kommer alla lite närmare och alla får njuta lite av vår fina avdelning.. Höhö.. Men i vilket fall så hade vi bestämt att alla fick tillsammans med sina föräldrar grädda sina egna våfflor och även pyssla ihop med sina barn. Alla fick tillsammans med sitt barn pyssla ihop en matteask med en mattemask! De fick pynt en stor tändsticksask och sedan bygga ihop maskar av kulor, antingen fem eller tio kulor lång. Sedan kan man gömma en del av masken i asken och sedan dra ihop lådan och fråga, nu är det fyra kulor utanför asken av tio. Hur många är det kvar då? osv.. Detta för att få en större förståelse för matematik över lag, för ju tidigare man kan så ett frö, ju lättare kommer förståelsen komma tillbaka senare i livet!

Men för att göra fint på avdelningen så gick vi iväg till baksidan av skolan och plockar nr1 av vårtecken, VITSIPPOR!

   

Dagen blev dock väldigt lång.. öppnade nämligen avdelningen i morse och vips så hade jag jobbat 7-17.30 idag.. Jag skulle egentligen ha slutat 13.00 Jo tack.. den tiden tänker jag plocka i sommar! Ta bort planeringen eller egen tiden eller någor likande sista veckan. Nästa veckan kommer jag öppna med så får lite övertid där med som jag kan plocka vid någon lämplig tid!   

Efter jag hade kommit hem kände jag att jag var tvungen att ut och motionera lite och få bort våffellukten! Solen sken ju så underbart och när jag var hemma och bytte om var det 18 plusgrader! Hej och hå! Åkte till Sanne och vi gick en liten bit över 5km i lite kuperad teräng. Vi joggade i de flesta uppförsbackar, vi var tom med så duktiga att en kvinna hejade på oss och sa att vi var jätteduktiga! Hehe! Roligt att höra!   

 

När jag kom hem åt jag spenat och vitlök i stekpannan och tomater med ost i ugenen! Mumsigt värre! 

Nu ska jag packa klart min väska för weekend i helgen, så skriver jag inget så beror det på att jag befinner mig utomlands   och kolla på criminal minds också.. om jag vågar vill säga!   

Av Helena Häll - 24 april 2013 21:24

Nu kommer den sista delen i historien om ullared.. Den delen som fotomässigt skapar mest garv.. delen om när bilen ska packas inför hemfärd och ingen mer än jag som kör kan ta mig ur bilen av egen maskin.. Haha.. Morgonen började iallafall med Ola-Connys limpa igen, en bra start på dagen! Vi tog de lite lugnare på morgonen då varuhuset inte öppnade fören åtta och vi skulle städa stugan och packa in allt i bilen med. Jag fick äran att vända bilen och..

 

...skrapa biljäveln.. Det var för fan 21april vi pratar om.. man ska inte behöva skrapa sin bil när det nästan är maj månad.. nån jävla måtta får det va! Skärpning våren! Efter började jag och Inger packa bilen.. och packa.. och packa.. och packa.. och packa.. Ja, ni förstår.. det var inte en grej som skulle in efter två dagars shopping! Hela bagageutrymmet och platsen mellan säterna därbak var proppfyllt med saker, något stod på golvet i bilen med.. och vad gör en helt normalt funtat människa då?!?! JO, hon shoppar ännu mer givetvis.. Sätter sig i bilen och för tredje dagen i rad åker till gekås för att handla ÄNNU MER!!!! Herre min skapare vad grejer det var i bilen innan tredje dagens shopping.. efter tredje dagens shopping fick vi första bygga in Maria i baksätet.. sen bygga in mamma i baksätet och sen bygga in Inger i framsätet.. sen bygga lite på hög till.. sen trycka in mig i förarsätet och åka hem! Hade polisen tagit oss hade de nog mest garvat.. varenda gång jag skulle växla i 2an, 4an eller 6an (ja bilen har sex växlar!) på hemfärden slog jag växelspaken i en stekpannan som låg i kassen som stod mellan framsäterna.. Jag skrattar åt det bara jag tänker på det, hela bilen med packning och passagerare var en syn jag sent kommer glömma!

Hela helgen var en helg jag sent kommer glömma, tack alla inblandade för en mycket rolig helg!

Bagaget är fullproppat till bristningsgränsen!


 

Baksätet börjar bli belamrat! För att skapa mer plats fick vi sitta på lakanen.. Hahaha   


 

Mitt härliga resesällskap utanför vårt hem, stuga 27C!


 

Dagen till ära har jag (omedvetet) färgkombinerat mina kläder.. åt helvete! Men det gick det med   


 

Söndagens kundvagn!


 

Varför kan inte Ullared ALLTID vara såhär folktomt?


 

Dagens skrattanfall i provrummet... Ibland är det inte lätt att vara jag, kan uppenbarligen inte sortera mina strumpor ordentligt! Och hur fan kom det sig att jag har sååååå långa strumpor.. Den kan inte vara min!


 

Kundvagnen efter söndagens handling!


 

Mamma inbyggd!


 

Mia inbyggd!


 

Inger inbyggd! Är så jävla mycket grejer att du inte ser passagerarna i baksätet!!!!


 

Alla mina inköp påväg hem till mitt hem!


   

Sen en liten parantes! Har varit duktig ihop med Anna och Linda idag och har gått 7,28km i ÖSREGN idag uppe vid Axamo! Duktiga oss!

Av Helena Häll - 23 april 2013 21:30

Idag var det min tur att ha tjejmiddagen och som vanligt har min fanatasi tagit slut gällande maträtter när vi har hållt på i över ett år snart skulle jag tro. Iallafall vi som var med och startade upp gruppen, vi har från och till hållt på i över ett år, mest till vill säga.. Hehe.. Haft lite uppehåll över semestrar och julledigheter osv. Men idag var det som sagt min tur och hjälp med matidéen fick jag av Maria nu i helgen när vi var i ullared. Hon gav mig förslaget på en rätt som hon brukar bjuda på.. hon äter den inte själv då hon är vegetarian men hennes gäster och sambo gillar den. Så sagt och gjort letade jag reda på receptet där hon sa att det skulle stå... På baksidan av icas rivna gratängost förpackning.. Haha.. Jag har nog aldrig insett att det på baksidan av alla olika rivna ostar av märket ica, så står det olika recept. Jag letade en stund men på gratäng osten hittade jag mitt recept. Kyckling, spenat, vitlök, philadefiaost, citronsaft och kryddor i tortilliarullar med tomatsås och ost på. Mumsigt gott blev det! Jag blev förvånad över mig själv ibland att jag lagar så god mat.. Hahaa.. Sen blev det hallonmousse till efterrätt!

När ändå några av damerna var här packade vi upp lite av mina ullredssaker ihop. Fick visa upp mina klädinköp för som bland annat. Har köpt en hel del kläder men de får ni se en annan dag! Och sista delen i tajcon resa historien, den får ni imon! Nu måste jag diska klart det sista som inte gick in i maskinen sen bums ner i sängen! Är dötrött redan nu!

Första delen av receptet!


 

Andra delen av receptet!


 

Allt är framplockat, nu kör vi!


 

Kycklingröran läggs i tortillabröden som rullas.


 

Redo för tomatsås och ost sen in i ugnen.


 

Färdiggräddade! Redo att äta med en sallad!


   

Efterrätten! Hallonmousse med hallon och godisarna MochM och en blad från min egenodlade citronmeliss!

Av Helena Häll - 22 april 2013 20:48

Tror banne mig vi börjar med tillskotten. Allra första vill jag gratta mina fina vänner Markus och Erika till deras bebisprinsessa som föddes inatt. Sötnosen tror minsann skulle få namnet Hilda. Sen har vi mitt tillskott i min familj. För det kan vara den bästa dagen sen olyckan.. Jag har nämligen också fått tillskott i min familj! Den fina nya pärlan är betald och välkomnad in i familjen Häll.

ÄLSKLING! VÄLKOMMEN TILL MITT LIV   


      

Så jävla glad att slippa åka buss! Sista morgonen jag är påväg till busshållplatsen!


Sen kommer vi ju till andra delen av familjen tajcons utflykt till Ullared. Lördagens påhitt ska redovisas och det börjar tidigt som attan då klockan ringer vid sex.. Bara här undrar man hur man är funtad egentligen, ställa klockan och gå upp klockan sex bara för att gå och shoppa! Hahaha.. Men sagt och gjort och frukost avklarades med Ola-Connys egna brödlimpa!   

 

Ullareds limpa nr 1.


Lördagens "jag måste ta ett kort för att inte tappa bort min vagn"!


   

Folktomt utanför Ullared.. Alla var innomhus!


I vilket fall bestod lördagen av shopping, shopping och shopping och ett antal timmar spenderades inne på varuhuset. Och dagen till ära betades damavdelningen av.. Fan vad folk det är där... Var inne i provrummet och vände minst sex gånger.. med sju plagg varje gång.. Det betydde att jag provade minst 42 plagg!! Fuck.. När annars är man på stan och provar nästan 50 plagg!! Galet ju! Sen hittade jag mycket fina kläder och en superfin vårjacka! Provade en super super fin klänning som jag blev så kär i men kunde inte komma på något tillfälle att använda den så jag sket i att köpa den! På ullred finns väl uppemot 80 provrum tror ja.. ändå stod man i kö in till provrummen och sen stod man i jättekö när man skulle UT från från provrummen också. Men efter damavdelningen vad avklarad var det dags för fika med hela resesällskapet.. Sen shoppade jag ännu mer och ännu mer.. Sen åt vi lunch och shoppade ännu mer.. hahaha.. fram till varuhuset stängde vid 17! Vi var hemma igen vid tjugo i sex och då var det dags för ompackning av fredagen och lördagens fynd. Jag lyckades packa om och spara ihop tre kassar som blev tomma. Det var ett smart drag såhär i efterhand.. Hahaha.. Tanke på hur bilen såg ut på söndagen!

Ny vårjacka!


 

Den fina fina klänningen som jag inte köpte sen.. men den var sjukligt snygg!


 

Fikapaus!


 

Lunch!


 

Kundvagnen efter lördagens handling!


 

Lördagsmys med kycklinggryta!


   

Ompackning av väskorna. Detta är efter kortet!


Söndagen med alla roliga packningsbilder och sista delen av familjen tajcon far till ullared får ni en annan dag! Godnatt! 

Av Helena Häll - 21 april 2013 20:21

Ja nu har vi kommit hem från vår resa! En hel helg på gekås i ullared, jag trodde banne mig jag skulle tröttna efter tre dagar men icke. Jag var lika entusiastisk idag som i fredags när vi kom! Men som man alltid ska göra så är det att börja historien från början. Så i olika inlägg (då det annars blir världens längsta inlägg) ska ni nu få historien om familjen tajcon på shoppingresa till himmelriket på jorden!


I fredag efter jobbet kom Mamma, Inger och Mia och hämtade mig och vi for direkt från mitt jobb mot ullared. Vi kom fram vid ungefär kvart över tre på eftermiddagen och redan då börjar de makalösa historierna bara vi lyckas med. När vi ska cheka in så går Inger och Mamma in och ska checka in och de betalar och sedan går igen. Så hon i receptionen fick ropa tillbaka dem eftersom de varken hade fått någon nyckel till vår stuga eller hade den blekaste om vad den låg. De hade bara nöjt sig med att betala.   

När vi väl hade en aning om var vår stuga låg och vi hade lastat av vår packning tog vi bilen bort till varuhuset och började det som skulle bli ÖVER 20 timmars shopping på tre dagar!


Dag 1! Nu kör vi!


 

Det traditionella "bäst jag tar ett kort så jag inte tappar bort min kundvagn". Fredagens kundnummer vart det lästtast!


 

Jag och mamma taggade för shopping!


 

Fredagen innehöll fikapaus i röda fiket!


 

Mitt härliga fika och resesällskap!


 

Alla tycker visst inte det är lika roligt på ullared!   


 

Slutresultatet på fredagens kundvagn!


 

Stå i kö är roligt! (Maria ser väldigt road ut!)   


 

Jag och mamma efter dagens shopping runda!


Efter att ha spenderat fyra timmar på ullared på fredagen var det dags att betala dagens kundvagnsinnehåll och dra sig tillbaka mot stugan igen. Kvällen spenderade med att äta en supergod vegetarisk paj med mozarellaost, tomater och soltorkade tomater och äggstaning.. Tror inte det var någon mer i den! Men super god det var den. Vi kollade även på let´s dance och sedan var det dags för lägging för att orka med dag 2 i shoppingmeckat!

Men den historien får ni ett annat inlägg!


   

Mumsig paj made by Inger! 

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards