Alla inlägg den 11 augusti 2023

Av Helena Häll - 11 augusti 2023 20:08

Åh jag blir så trött, jag hade skrivit en inlägg om när vi var på åsens by igår, med massa bilder till. Jag kämpade med att hålla mig vaken och så stod det att det va klart och sen kom det inget. Jag höll på att bryta ihop! Men men jag får väl göra om det idag istället. Men så typiskt!

Men i vilket fall så var vi på åsens by igår, det ligger vid haurida, strax utanför Jönköping. Det är ett ställe där man kan se hur det var förr i tiden och dessutom titta på massa bondgårdsdjur. Vi var där även förra året men då ösregnade det typ hela vistelsen och barnen kanske var en aning små. Men igår blev det succé, barnen var mycket nöjda och Elliot bröt ihop för han ville minsann inte åka hem. Vi såg hästar, kossor, grisar, kaniner, får, hönor, tuppar och getabockar. Kaninerna matade vi dessutom. Sen var vi även i Teklas hus, som är ett hus där de ser ut som de gjorde förr i tiden. Vi var också i magasinet och kollade på gamla bilder, i matkällaren, i bykstugan, i lekaffären med trähästar och trähönor. Även i museet med gamla saker och i bondgården med trädjur som man kunde sköta om. Sedan åt vi lunch i fårhagen bland fåren och sedan tog vi ett äpple till efterrätt från äppelträden invid vandrarhemmet som finns där också. En mycket trevlig utflykt som barnen somnade gott i bilen efteråt (typiskt nog!)

Idag har vi hängt på badhuset hela eftermiddagen istället och nu är vi helt slut efter åkt vattenrutschkana 367 gånger men trots att barnen höll sig vakna i bilen hem sover de ändå inte nu! Men vi klarade oss iallafall från några större huvud och ansiktsskador denna gången! Det är alltid något!

#åsensby #djur #utflykt #haurida #bondgård #förritiden #småbarn #badhuset #bada #pseudotvillingar

Välkomna till åsens by!

Utanför Teklas hus!

Påväg mot magasinet

Max kör hästskjuts

Max matar kaniner

Och Elliot också

Kollar på grisar

Max rider käpphäst

Medan Elliot tog hand om hönorna!

Dags att borsta djuren

Max också!

Sen en liten ridtur!

Och en kotur

Lunch med fåren

Hamburgelunch

De två!

Varsitt äpple från äppelträden

Max

Elliot och Martin

Hästen som fick våra skruttar!

Idag blev det badhuset!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards