Alla inlägg under september 2021

Av Helena Häll - 30 september 2021 23:19

Idag insåg jag att det är septembers sista dag idag! (Tur att jag inte kom på det imon, för då hade det inte varit det längre!) men oj vad tiden går fort. I flera avseenden. Jag har nu jobbat en månad och lika trött som en klubbad säl de flesta dagar i veckan. Men idag somnade Max fort vilket resulterade i att jag inte somnade! Woop Woop!! Jag och Martin firade med att köra Tage sen sitta brevid varandra i arbetsrummet i var sin egen liten värld. Han framför sitt dataspel och jag som lite omväxling framför en målarbok. Som Martin förövrigt frågade om jag var tre år gammal när jag köpte den! Ja svarade jag! (+32 år till) det var en målarbok med disneymotiv som jag spanat på länge och som jag slog till och köpte för ett tag sen! Så jag satte mig för att måla lite och bara lite till och bara lite till.. sen blev visst klockan över 23! Herregud! Vad hände? Vad tog tiden vägen? Men tur att jag har en liten nätt sovmorgonen imon! Hurra!

#september #tid #vartartidenvägen

Jag glömde ta kort på min målarbok så ni får ett kort på Elliot stil när han tittade på TV imorse!

Sen var han på piren och spanade på båtar med Martin medan jag jobbade och Max var på förskolan!

Av Helena Häll - 29 september 2021 21:36

Alltså skärpning på mig! Nu har jag i flera dagar varit dålig på att blogga! Igår trodde jag att jag hade bloggat men då hade jag bara tänkt att det ska jag ju göra, sen gick jag och la mig och somnade! Haha! Men de senaste dagarna känns det som jag knappt varit hemma heller. Var ju på spa i helgen som ni tidigare sett på bloggen. Sedan jobbade jag till 18 i måndag och var således hemma halv sju! Igår kväll var jag ute och åt med Anna. Vi brukar varje år gå till hamburgerrestaurangen Bada Bing när de har tryffel och kantarell som säsongens hamburgare. Så där var vi igår och käkade och snackade och bara hade det gött! Och vips så var det typ fjärde dagen på rad som jag knappt varit hemma! Så idag tog jag tillfället i akt när jag slutade klockan 13. Jag hämtade Max på förskolan, sen lekte vi i sandlådan och mötte upp Martin och Elliot och så tog vi oss en promenad. Sen har vi hängt hemma och försökt komma ikapp oss i livet, dvs packa upp, tvätta, byta sängkläder, laga mat, lekt med bilar, titttat på babblarna och allt det där som här till en eftermiddag när man äntligen är hemma!

#badabing #burgare #säsongensburgare #onsdag #jönköping

Gårdagens burgare!

Mitt trevliga sällskap i form av Anna!

Mumsigt var det!

Av Helena Häll - 26 september 2021 21:19

Hörni, småbarnsmorsan har varit på spa! Herregud vilken härlig helg jag har haft! (Okej jag har saknat martin och barnen!) men det är har varit så härligt att komma iväg lite! Vår trupp bestående av Martins mamma, Martins syster, jag, två av Martins kusiner, hans moster och Natalie, flickvännen till hans kusin har varit iväg. Med andra ord; en riktigt tjejhelg med Martins kvinnliga släktingar! Vi har varit på Asian Spa i Varberg och gottat oss. Varit på spaavdelningen och tvagat oss, badad, bubblat, druckit nyttigt te, ätit frukt, legat i mörkerrum, varit på ljusterapi men framför allt skrattat massvis. På kvällen åt vi trerättersmiddag, jag kom knappt ihåg vad jag åt (minnet är långt sen igår!) men till huvudrätt var det lamm och det var så fruktansvärt gott!! Och sen nån efterätt med hjortron och någon glass och så vin till. Sen sov man gott (nästan iallafall) det är ju sådär när man sover borta första natten, man hade behövt vänja sig vid hotellsängen. (Tur att jag sover hemma inatt igen då!). På morgonen vankades det frukostbuffé sedan promenad ner till varbergs fästning innan turen gick förbi Ullared för lite shopping innan hemfärd! Nu har jag dock varit hemma några timmar och nu sover hela familjen (utan jag!) men snart så ska även jag njuta av lite sömn efter en intensiv men mycket, mycket rolig helg!

Skål!

Jag och mina rumskompanjoner, Martins syster och mamma.

Middagsdags!

Min trerätters.. nån pepparotsförrätt, lamm till huvudrätt och hjortron till efterrätt.

Hotellfrukost!

Promenad runt fästningen.

Havet!

Varbergs fästning!

Ullared!

Ullaredslunchen!

Av Helena Häll - 24 september 2021 23:08

Äntligen fredag och jag slutade 11.30 så hade storslagna planer för allt som skulle hinnas med. När jag kom hem åt jag lunch sen somnade jag med Max.. hopp! Efter det lyckades jag massa mig upp och duscha och fick lite gjort på eftermiddagen med att slänga lite saker i vår container som står här på vår gård bara över helgen. Sen blev det ut på promenad med Max medan martin cyklade lite med Elliot! Elliot tycker det är skitkul.. (Max bara skriker för han tycker Martin cyklar åt fel håll!). Sen hade vi fredagamys med hemmagjorda wienerschnitzlar och Elliot la sin beasås som hårinpackning! Kul kille! Efter middagen städade vi upp och gick ner med lite saker till källaren, då fick jag storslagna planer igen och bad martin ta med två kartonger upp jag kunde rensa när barnen hade somnat. Plus att jag skulle packa inför imon, hänga tvätt och läsa massa specialpedagogiska papper till jobbet på måndag. Vad tror ni händer? Jo ni har gissat rätt.. jag somnade igen.. som alltid. Och vaknade ungefär nu, 2,5h senare.. jag kan inte söva barnen längre för jag somnar varje kväll! Så det blev absolut ingenting gjort idag heller.. jag blir så trött på att jag aldrig kan hålla mig vaken eller få någonting gjort. Tur att jag inte åker förrens på förmiddagen imon så hinner jag packa då, och vet ni va! Martin min älskade hade hängt tvätten, så nu kan jag somna om med en mindre sak på listan imon! Härligt!

#trött #mertrött #trötthelatiden #somna #sövabarn #cykla #rensa

Elliot, min Elliot!

Av Helena Häll - 23 september 2021 20:45

Efter en inte fullt så förjävlig natt som igår så har vi varit hemma hela familjen idag och fortfarande försökt ta igen all brist på sömn. Men imon vankas jobb igen, med öppning för min del så är förmodligen helt slut imon igen! Jobbigt när ens kropp inte vill som man själv önskar och att orken tryter för minsta lilla (typ skrikiga sjuka barn!). Men en regning promenad i snigeltempo till nya lekplatsen i friadalen unnade vi oss idag på förmiddagen. Sen åts det lunch och sov middag gjorde alla i familjen utan jag. Jag har dock planer på att gå och lägga mig snart då klockan ringer tidigt imon! Håller bara alla tummar att barnen sover hela natten så jag orkar upp imon nu! Så godnatt, på återseende!

#sliten #trött #sömnbrist #utmattad #lek #fixarfrasse #ligistlillebror #friadalen #jönköping

Max sköter barnvagnskörandet!

Lek i sandlådan efter vi lek på nya delen av lekplatsen.

Av Helena Häll - 22 september 2021 21:31

Elliot har inatt varit vaken och tjutit nästa hela natten. Lite som like in the good old days när han var yngre och skrek jämt. Han fick nån av de här BVC-sprutorna igår mot röda hund, mässling osv osv.. och har sen dess haft feber, tjutit, snorat och vägrat att sova! Kul kille! Efter att ha sovit typ 2-3h inatt var jag i morse så trött att jag såg typ dubbelt så idag har jag varit hemma från jobbet för orken tröt efter brandlarmet (dvs Elliot) hållt igång och väckt hela familjen och inte låtit någon sova. Än så länge har han bara haft ett större sammanbrott sen han somnade, men det höll på att knäcka oss redan nu och då har natten inte ens börjat än!

Men för att väga upp all skrikande och icke sovande var vi i skogen på eftermiddagen och tankade lite ny energi! Vi gick i axamo och stannade och åt massa blåbär på vägen! Mumsigt tyckte barnen. Mysigt tyckte vi!

Vila ikapp mig i förmiddags!

Mot blåbärsskogen!

Blåbär!

Martin och Max plockar blåbär

Carrot on a stick lek med Elliot! (Fast grävmaskin på en pinne)

Av Helena Häll - 21 september 2021 21:36

Idag har det varit studiedag för alla inblandade (utan möjligtvis Martin och Eje då), men både för mig och för Max. Och kontentan är, jag behöver jobba och Max behöver vara ledig! Men Martin är ju föräldraledig så han har skött ruljansen på hemmaplan medan jag har suttit på jobbet och skrivit i massa digitala dokument och utvärderat och planerat. Vi har även ätit hämtmat från en resturang vid torsvik, jag valde potatis, fläsk och löksås! Så mumsigt!

Martin har däremot varit på BVC med Elliot, (han blev godkänd!) sedan var han i stadsparken med båda barnen ihop med sin mamma och syster och hennes två barn. Trots att han inte fick något hämtmat (men fika) så kan ni gissa vem som haft den roligaste dagen!

Efter suttit fast i bilkö i en evighet! (Tog 40min hem från jobbet - brukar ta ca 15-20!) så gjorde vi potatis (igen) och fiskgratäng med räkor på! Sen la vi barn och nu rensar jag lite bland mina gamla barnböcker så vi blir av med några kartonger i källaren tänkte vi! Heja mig!

#studiedag #rensa #organisera #fläskmedlöksås #jobba #hämtmat #stadsparken

Dagens hämtmat!

Min kollega piffade till dukningen lite!

Här är barnen i stadsparken!

En nöjd Elliot efter BVC besök! (Strax över 11kg och typ 79cm lång! Martins rapportering var aningen difus! Hahaha!)

Av Helena Häll - 20 september 2021 20:39

Nu är det en sån där måndag igen! Jag har jobbat till 18 och kommer hem och vet ni, då står maten på bordet och väntar på mig! Vilken lyx och vilken man jag har! Så efter middag och läggning av barn så kollar jag på tv och tage städar! Sen blir det läggdags för mig med, för imon väntar studiedag på jobbet!

Efter att ha jobbat hela dagen så blev det ungsrostade grönsaker, pulled pork, sallad och sås! Mumsigt värre trots den suddiga bilden!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards