Alla inlägg under juni 2017

Av Helena Häll - 16 juni 2017 23:32

Idag är min sista dag som sjukskriven och imorgon är första dagen på länge, väldigt länge som jag enligt alla olika läkare och instanser är helt frisk! (Tillåt mig garva!) nåja, så frisk som jag nog kan bli ska nog tilläggas! Men det har jag firat med shopping på A6! 1. Allvarligt vet jag inte när jag satte min fot på A6 sist (om man inte räknar med Systembolaget) 2. Har inte köpt ett klädesplagg till mig själv på två månader.. 3. Jag hade en presentkort så liten del av ekonomin är förlåten. Men skörden blev ett par byxor, en svart långklänning (halva priset!!), två linnen och (hör o häpna) ett par cykelbyxor! Haha! Men det är för att jag med mina lår inte ska kunna göra upp en brasa så som de stöter i varandra när jag har klänning. Så nu är då problemet löst med ett par cykelbyxor! Haha! (Har inte ägt ett par sen barndomen). Men för att försämra min ekonomi lite till men desso mer njuta av mina mat o dryck intag var jag och Anna ute och åt idag. Först var vi hemma hos mig och provade en ny drink, citron och fläder koncentrat, is, mynta och bubbel!! Mumsigt värre! Sen var vi på N.E.O och åt, vi hade bestämt oss för att testa deras pizza! Så vi beställde två olika och åt upp hälften var, sen åt vi även några tapas! Haha! Om någon undrade så var vi väldigt mätta sen! Haha! Men satan vad gott det är! Pizzorna var väldigt goda och de skulle jag kunna tänka mig äta igen!!

#fredag #sjukskriven #shopping #a6 #klänning #byxor #linnen #cykelbyxor #åhlens #veromoda #hm #drink #bubbel #restaurangneo #jönköping

Av Helena Häll - 15 juni 2017 19:45

Äntligen är den på plats! Åhhh, ahhh, sååå nöjd tjej!
Ja men ni vet det där känslan när man flyttar in i en lägenhet (läs nu att jag fan har bott här i två år) men ändå, känslan när man bestämmer sig för att just såhär vill jag ha det! Och hela proceduren föregås av att man vänder och vrider och googlar och Pinterest:ar idéer till förbannelse.. sen gör man som jag.. (åker till Ullared) och letar upp det som passar in i min idé och köper det.. och ja sen ja.. jag har ju aldrig varit någon höjdare på att sätta upp saker, speciellt inte i taket.. haha! Har över 2,70 i takhöjd och är 1,60 och köpt mig den högsta stegen på rusta men likt förbannat fick jag be grannen (som är nästan två meter och utbildad elektriker) men så passade för just min lampuppstättning! Och idag skedde det!! Tobbe och Sven var här efter styrelsemötet och satte upp lampa och bar upp mina kartonger till vinden och tog bort den fula sladdlisten som har suttit i mitt tak (i över två år!!) alltså jag är så lycklig att bli av med denna list som räckte mig upp till näsan (när vi hade plockat ner den då)! Så nu ligger jag i soffan och njuter av att bara stirra rakt upp i taket!! Det är sååå fint!

Förövrigt idag, har jag vart i axamo och gått halvmilen (i bara träningslinne) så skönt väder har det varit! Sen solade jag på balkongen och vem hade kunnat tro att det verkligen skulle komma solsken efter gårdagens regn! Sen har jag även läst ut klassikern Alice i underlandet! (Jag började när jag skulle sova igår) men boken var ju gigantisk stor och vägde bly, så det blev lite otympligt! Haha! Så Alice fick äran att sova jämte mig i sängen istället!

#inredning #ommöblering #lampa #ullared #grannar #enhjälpandehand #axamo #motionsspår #jönköping #sol #aliceiunderlandet #lewiscarroll

Tobbe limmar fast lite takfärg som trillade ner med listen!

Lampan på plats!!

Kartongerna är äntligen på vinden!

Av Helena Häll - 14 juni 2017 19:18

Vi får väl börja med gårdagen då. Först vankades återbesök på ortopeden för min armbåge! Per han godkände armbågen (yeeeah!) sen hade han visst lusläst min journal och bad mig berätta hur jag slog ut mina tänder! Och sen helt plötsligt började han fråga hur jag bodde, var jag bodde och om jag klarade mig.. osv.. hmm.. ja men det var ju också en utveckling av det läkarbesöket! Haha! Men han är snygg min läkare (så han får ragga på, haha!), eller nu får jag nog säga fd läkare för jag är ju godkänd efter andra operationen och hade tänkt att inte trilla mer.. inte just nu iallafall!
När jag ändå va på ryhov passade jag på att även hälsa på farmor en sväng som ligger där uppe i väntan på ett korttidsboende eller liknande! Efter de bjöd jag min mamma på lunch på glädje (ok, hon betalade de sista 10kr utöver presentkorten) har ju presentkort där sen flera quizvinster så passade på att utnyttja två! Super god mat har dom! Och jag kunde tugga det mesta förutom kanterna på mackan! (Jävla tänder!)
Efter det gick jag hem och somnade i soffan! Haha! Men lyckades vakna efter några timmar, sen städa hela lägenheten innan Martin hade köpt mat och vi såg några avsnitt av game of thrones (säsong 6) som ingen av oss hade sett än! (Säsong 7 kommer ju nu i juli - längtar!).

#ortopeden #armbågsoperation #nervoperation #specialistläkare #godkänd #hälsapåfarmor #lunch #glädje #presentkort #gameofthrones #säsong6

Sen blev det idag! Och idag har jag vart på en lite utflykt med Emma och hennes dotter Elsa! Vi har varit på rudenstams fruktodling och deras gårdsbutik och handlat lite och fikat tillsammans! När vi hade gjort det kom dagens sjuhundrasextiotredje (skyfall och det med besked) så vi passade på att hämta upp Anna från hennes jobb och sen hennes son Albin från förskolan sen åkte vi hem till dom och fikade (igen) och nu är jag hemma och sitter uppkrupen i soffan medlare rabarbersaft från rudenstams och en god bok! Och tro det eller ej, men det har slutat regna!

#utflykt #rudenstams #gårdsbutik #fruktodling #fika #ösregn #översvämning

Av Helena Häll - 12 juni 2017 20:58

Det hoppas jag verkligen inte det ska bli, jag har haft noll energi idag och värken från tänderna och käken har vart värre än vanligt, detta i kombination med huvudvärk! Jo ni hör ju, det har ju inte varit någon top noche dag direkt! Men jag har ändå lyckats pussla klart pusslet Sandra och jag började med när hon bodde här hos mig Tors-sön! Hon tycker det är lika avkopplande som jag att pussla så hon fick välja ett vi skulle pussla, men vi hann inte klart! Så jag gjorde klart det idag! När jag väl sätter igång kan jag ju inte sluta, och så går det ganska fort med när jag får in flytet! Och jag har även läst ut min bok jag lånade på bibblan, första delen i Simon becketts bokserie om rätsantrpologen David hunter! (Jag har redan läst över 100sidor i bok nr två med) och sen har jag ju givetvis traskat min halvmil idag med! Idag vann regnet över mig och efter ca 2,3km började det ösregna.. Jahopp, det slutade först efter nästan 3,5km och då va jag ju redan dyngsur! Typiskt! Nu ska jag nog lägga mig snart för att det ska bli en ny dag och att min hunger inte ska äta upp mig inifrån (har ett stort svart hål, inklusive en gigantisk binnikemask i magen...) med andra ord, hur mycket och vad jag än äter idag blir jag aldrig mätt! Typiskt det också!

#måndag #orkeslös #sjukskriven #pussel #1000bitar #simonbeckett #boknörd #dödenskemi #skrivetield #promenad #motion #axamo #halvmil #hungrig

[Bild]

Av Helena Häll - 11 juni 2017 19:38

Alltså vilken helg det har varit, jag har fått följa med in i en värld jag egentligen är uppvuxen i men aldrig har utforskat något djupare.. (kanske är dags nu då..) min morbror är boxningsexpert och "mr boxning himself" han är så kunnigt och många av dagens boxare ser upp till att få utlåtande och kommentarer av Olof! (Förövrigt verkar ALLA känna min morbror, jag har hälsat på hur många människor som helst i helgen)
Och så i helgen var det dags för proffboxningsgala här i Jönköping! Så givetvis var min moster och morbror på plats (min morbror va supervisior dvs typ högsta hönset av domarna i proffsmatcherna!)
Så på fredagen var det dags för invägning och presskonferens för boxarna och vi var givetvis där eftersom morbror Olof höll i det! Men av någon outgrundlig anledning hade jag inte tänkt så långt att boxarna vägs in i enbart kalsongerna!! Tänk vältränade karlar med snygga tatueringar enbart i sina kalsipper, jo ja tackar ja! De va en trevlig invägning! Vi blev även bjuda på mat på Harrys av fina och generösa Tomas Magui, som va med och arrangerande galan (vi känner familjen sen innan då min lillebror gått i samma klass som två av familjens barn)!
På lördagen var det dags för galan och fick plats precis jämte ringen och vid "hemma"boxarnas corner! Vilken rolig och intressant kväll det va, och till trots att jag som sagt vuxit upp med ett boxningsorakel till morbror har jag aldrig varit på en proffboxningsmatch innan, jag har nog aldrig varit på en boxningsmatch alls.. haha! Tur att någon gång ska va det första! Sista huvudmatchen va med jönköpings hemmason Sander Lauritsen! Vilken boxningstalang han är! (Och med det utseendet finns det inte mycket att klaga på) haha! Kvällen fortsatte med fest all night long (herregud, jag skulle ju gå hem tidigt!) men va hemma halv tre och det va inte så tidigt som jag tänkte mig från början! Idag har jag hunnit umgås lite med Pia och Olof innan de åkte hemåt mot Arboga igen! Och nu sitter jag i soffan (och redan kippar med ögonlocken) imon börjar en ny vecka, min sjätte och sista vecka som sjukskriven för armbågsoperationen!

#boxning #proffsboxning #boxningsgala #jönköping #nyupplevelse #sanderlauritsen #harrys #sliver #släktenärbäst

Oliver Flodin (amatörboxare) vägs in

Paolo Magui (amatörboxare) vägs in! (Han har vi känt sen han och brorsan började i samma klass när de va sex år!)

Sander Lauritsen (proffsboxare) vägs in!

Morbror Olof håller i presskonferensen!

Supergoda maten på Harrys!

Bilder från Erik Berglund och oliver Flodins matcher!

Bilder från Paolo Maguis match

Robin Zafars match!

Daniel hartvigs match!

Sen va det the mainevent för oss Jönköpingsbor! Sander!

Jag, mamma och moster Pia!

Dagens häng hemma hos mamma och pappa!

Av Helena Häll - 8 juni 2017 12:18

Va hade jag egentligen väntat mig? Hade jag verkligen trott att allt skulle va bra med tänderna nu. Gick jag till tandläkaren igår ich trodde jag skulle slippa gå dit på ett halvår? Ja, det trodde jag! Mycket pga vad käkkirguen sa på akuten, "-det är ingen fara, du ska se att det går bra, du får nya tänder!" Ja och nya tänder fick jag och allt var frid och fröjd, tills följande utspelade sig hos tandläkaren igår;
Vi ska bara ha efterkontroll och kolla över tänderna och känna hur känseln är i dom.. Jaja svarar jag och tänker hon ska säkert sticka mig med något vasst precis vid tandköttet som hon brukar. Min tandläkare säger till mig att jag ska säga till om det gör ont! Japp svarar jag! Hon tittar på mig och säger "-känner du inget?" Nä, svarar jag.. "-ojdå, är du säker?" Får jag till svar.. (här förstår jag att något inte står rätt till..) tandläkaren ser mer och mer orolig ut och börjar mummla.. "-nu då?" Nä svarar jag och inser att nu är det nog riktigt illa.. hör hur tandläkaren ser uppriktigt ledsen ut och mummlar ut.. "-dom är döda" va?! Va fan säger hon tänkte ja.. kommer de aldrig börja leva igen frågar jag i hopp om något typ av mirakel.. "-nä, jag är ledsen, de har utsatts för ett sådan trauma så de har dött" det låter som en krigsfånge hon pratar om.. Ne, det är bara mina tänder.. mina älskade tänder.. som nu i värsta fall få dras ut, men den första lösningen lyder, rotfylla dom med någon annat än den döda vävnaden som kommer bli i tanden! Jag får försöka se det från den ljusa sidan, det ser förtillfället ut som en av tre traumatiserade tänder klarade sig från att dö.. (förtillfället ska poängteras.. den kan också dö) och efter i morse när jag råkade slå kaffekoppen i den enda levande framtanden jag har kvar började jag undra.. hur fan lyckas jag med allt?

#tänder #slåuttänderna #trauma #dödatänder #tvådöda #tandläkaren #vadharjagtrott #hurlyckasjag #oturförföljd #sjuårsolycka

Dom här tänderna har ingen känsel kvar och därav klassas de nu som döda.. nu väntar dödsprocessen då de förmodligen kommer missfärgas och sakta dö!

Av Helena Häll - 7 juni 2017 11:03

Ja, denna bok som är skriven av Göran Hägg som bland annat är svensk litteraturvetare, den boken kollade vi i (jag och min kusin Niklas) när vi var i Arboga sist. Den stod nämligen så snällt och väntade på oss i deras bokhylla, så jag fick ett sånt infall att titta i den och börja räkna vilka jag hade läst! Så tävligen började mellan mig och min kusin! (Min moster fick räkna mina poäng eftersom jag tappade bort mig hela tiden!) men tro det eller ej, jag vann inte, det gjorde min kusin som inte alls har samma bokintresse som jag och mina mostrar Pia och Lotta (dvs hans mor o vår gemensamma moster!) men det till mitt försvar berodde mest på en sak, han har läst fler klassiska litterära verk än mig.. jag läser ju in 98% enbart deckare! Haha! Så jag minsann bestämde mig för att göra en egen lista; "1001 böcker jag har läst innan jag dör!" Jag har inte räknat in några barnböcker då jag garanterat läst säkert 1001 barnböcker under mina år som förskollärare! Utan räknat med vuxenböcker och några ungdomsböcker (längre kapitelböcker). Och idag fyllde jag på listan med ytterligare två böcker; evig eld av Jonas Moström och tusenskönor av Kristina Ohlsson och vips så har jag kommit en fjärdedel på min lista!! (Omg!) en fjärdedel är 250,25 böcker och jag har nu på min lista 251 böcker jag har läst! Och ja som ni säkert redan gissat är den en jävla massa deckare, inkluderat Camilla Läckberg, Henning Mankell, Liza Marklund, Mari Jungstedt, Ann Rosman, Anne Holt, Jussi Adler-Olsen, m.m (inser att det är övervägande nordisk litteratur) tur att jag vägde upp det med att streckläsa åtta böcker av Elly Griffiths nyss då (engelsk författare!) haha! Hela listan är på datorn förtillfället så jag får väl bifoga mästerverket när jag är klar.. hmm, undra hur lång tid det kommer ta?! Jag vet dessutom att jag saknar en bok på listan som jag inte kan komma på varken vem som skrivit den eller vad den hette, så om någon kunde hjälpa mig med att klämma fram en gissning (vet att det va flera år sedan flera av oss i släkten läste den så Pia o Lotta om ni läser detta, och alla andra med förstås -HJÄLP!!) den handlade om någon internatskola för pojkar i England där någon blev mördad.. ja, det var det jag kom ihåg och att flera i släkten läste den! Hahaha! Vilken givande beskrivning!
Lycka till! Själv ska jag nu strax till tandläkaren för förhoppningsvis sista gången på några månader!

#1001böcker #göranhägg #1001böckerdumåsteläsainnandudör #boklista #boknörd #litteratur #minegnaboklista #1001böckerjagharläst #camillaläckberg #henningmankell #lizamarklund #annrosman #marijungstedt #anneholt #jussiadlerolsen #ellygriffiths #jonasmoström #kristinaohlsson #deckare

Av Helena Häll - 6 juni 2017 22:12

Trots att det är nationaldagen idag så har jag inte gjort mycket vettigt här i världen! Började dagen med pannkaksfrukost, det var såååå gott! Till detta sågs tv-serien westworld, alltså jo tjena vad den är bra! Nu är det bara ett avsnitt kvar på säsongen.. sen va den också slutsedd! Tur att jag inte är färdig med säsong två av outlander än då!
Jag har även läst i min bok idag, Kristina ohlssons bok "tusenskönor" vilket jag snart är klar med, så hoppas mina reservationer jag la in på bibblan härromdagen kommer snart. (Ja, jag är fortfarande könummer 20,21 eller va de va i Elly griffiths nionde bok) men la in lite annat jag kom på att jag ville läsa! Hehe.. sen har jag utöver detta vart en sväng på sjukhuset och hälsat på min hjärtsjuka stackars krutkärring till farmor! Hon klarar sig igenom det mesta och idag var hon väldigt pigg när vi hälsade på! (Förutom att hon upprepar det hon säger ett antal gånger!) att min armbågsoperation blivit lyckad pratade hon om en 4-5ggr men det gör inte så mycket, är ju bara att hålla med! Hon är ju ändå snart 94 år!
Sen har jag även gått runt västersjön och sedan ätit lite mat hos mamma och pappa! Nu ligger jag nedbäddad och njuter av att jag ska få sova, imon väntar det sista tandläkarbesök på länge förhoppningsvis!

#nationaldagen #westworld #outlander #hbo #boknörd #kristinaohlsson #tusenskönor #bokreservationer #sjukhuset #hjärtsjuk #farmor #ryhov #västersjön #grillat #middag

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards