Direktlänk till inlägg 14 november 2015

Tre år av mitt liv!

Av Helena Häll - 14 november 2015 17:17

Nu i veckan såg jag att det var tre år sedan jag startade denna bloggen. Jag har ju haft en tidigare men lösenordet försvann och jag kom inte in, så jag startade denna lilla blogg. Mitt liv som Helena. Och genast kom tanken, vad i helvete har jag gjort på dessa tre år. Spontana tanken var; nje, det kan väl inte va så mycket (då livet går ganska fort ibland!!). Men sen satte jag mig ner och gick igenom vad jag gjort sen november 2012. Vad har hänt i mitt liv egentligen? Ja ett och ett halft år och dessa tre är ren och skär olycka, och då inte olycka i att jag är olycklig utan olyckliga händelser som resulterat i tre sjukskrivningar för min egen del och en lång återhämtning för min lillebror.

Men låt oss börja från början, inte riktigt från november 2012 utan vi börjar med året 2013!

I januari 2013 var vi på Gran Canaria hela familjen och roade oss, vi bodde på samma hotell som jag och mamma och pappa bodde på när jag var liten, långt innan min bror var född. Nu bodde längst upp i hotellet med en balkong med underbar utsikt och grannar som Peter Jihde och Martina Haag. (Ja de bodde inte ihop alltså)     

I februari, då börjar det där ett och halva året av olyckliga händelser efter varandra. Jag kör i diket med min bil... eller kör och kör.. jag voltar med bilen och landar upp och ner på en gärdsgård. Jag klarar mig mirakulöst nog bara med streckt nacke och inte en enda skårma, bilen dock (min älskade lilla groda) den fick dom skrota!

 


I maj 2013 var det dags för sverige att anorda eurovision song contest (ni som känner mig vet) jag är en fan, ett stort fan, ett gigantiskt nördigt fan! Jag lyckades på något mirakulöst sätt få biljetter till finalen i malmö arena. Världshistoriens sämsta platser men spela roll för ett fan så är en final en final!! Helt magiskt var det! Jag grät krokodiltårar i massor av lycka och den tyska killen jämte mig i publiken tyckte att jag hade gjort hans kväll! (just pga mitt totala engagemang i detta!)

 


I juli var det dags för semestertider och 2013 bjöd på två fantastiska semesterreser, en till kroatien (ett ljuvligt land!) sen även en resa som blev till att pricka av ett ställe på topp tre, ROM!

 

Kroatien

 

Jag längst upp i Peterskyrkan, med utsikt över Rom!


Efter semestern var slut det året blev min lillebror akut jättesjuk och blev inlagd och isolerad på intensiven på ryhov. Det tog hårt men gick bra med oss allihopa tillslut och han fick efter nästan tre veckor på sjukan bli helt utskiven och åka hem.    I oktober samma år följde nästa olyckförföljda händelse, (eller olycklig vet jag inte) men kontentan blev ett bra resultat, men hela proceduren mellan ett läkarbesök, tre fystester, de verse blodprov, ett läkarbesök till och videokameror i näsan, och en operation, allt på loppet av 10dar så blev jag lite matt. och hungrig då det var halsmandlarnma som lite halvakut opererades bort och idag så andas jag som en gud!


2014 börjar i samma stil som året innan, med en resa! Pappa fyllde 50, och familjen drog iväg till London över en weekend, stora höjdpunkten för nörden Helena var besöket på inspelningsstudion av Harry Potter!

 

I mars följde nästa olycka, en rabbiat tant på krogen knuffade mig och misshandlade mig och min näsa, så ögonbrynet och näsan fick sig varsin smäll men som vanligt så har jag någon stort mirakulös tur så jag klarade mig fint ifrån det också!

 

Efter en vecka såg jag hyfsat normal ut igen!


Sommaren kom även detta år och resorna den här sommaren bar av till Falkenberg med "gänget från förr" och Grekland ihop med Sandra. Och på grekland så tro att mitt ett och ett halv år av olycka ska ha en av sina största törnar (i klass med bilolyckan). Mitt visst bör det vara så en rejäl olycka börjar det med och en rejälv olycka slutar det med. Jag välte med moppen och benet fick sig en rejäl törn, en så stor törn att den inte klarade av flygresan hem utan att ge mig ett svartblånat ben med blodproppar.. Så tredje sjukskrivingen på ett och halv år var ett faktum.

 

Falkenberg med gänget!

 

Lesbos i grekland


I november bar det visst av på resa igen, denna gången med blodförtunnande, stödstrumpor så åkte hela familjen till Teneriffa och gran oasis hotell (som vi förövrigt ska fira julafton på iår).

 

Jag och min pappa badar badring på Teneriffa!


När 2015 inleds så är sjukskrivningarna ett minne blott istället har jag vid tillfället enorma problem med mina ögon som rinner och svider och det visar sig att jag är allergisk mot min älskade lilla sambo Bosse (som bott ihop med mig sen sep 2014) så i juni går vi skilda vägar efter nästan ett år ihop och allt gjorde vi tillsammans (och då menar jag ALLT) du är mig saknad och mitt hålet i hjärtat det är efter dig min älskade Bosse!

 

Varning (såg nu att bilden var en troschock) men whatever, tur att jag kan få uppdateringar om vad du gör för bus i din nya familj älskade Bo!


Andra saker som inträffat detta år, år 2015 är;

Nytt jobb;

 

nytt hem; (ja jag blev urfattig, men jag äger en bostadsrätt!!)

 


Har även blivit två resor; (rhodos och budapest)

 

Rhodos!

 

Budapest!


Jag har också under ett års tid 4okt 2014-5sep 2015 varit på tre bröllop!!

 

4 okt 2014 (kicki och daniel)

 

13 juni 2015 (Malin och Sam)

 

5 sep 2015 (Linda och Kristofer)


Så när jag tänker efter har jag nog gjort en hel del de senaste tre åren.. Jag har levt mitt liv, livet som Helena   


#treår #tidsperspektiv #vadharjaggjort #semester #otur #grancanaria #bilolycka #eurovisisionsongcontest #Kroatien #rom #london #falkenberg #misshandel #grekland #blodproppar #rhodos #budapest #byttjobb #köptlägenhet #bosse #bröllop #livetsomhelena #jagälskardet


 
 
Ingen bild

Mamma

15 november 2015 00:10

Det var kul att se alla bilder!

 
Ingen bild

Mamma

15 november 2015 00:13

Det var kul att se alla bilder!
Inte den på bilen slog det mig nu :(

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Häll - Tisdag 16 april 21:35


Idag var jag på quiz på biblioteket med Mirre, hennes man Peter och två till. Det har vi gjort tidigare också. Litteraturquiz med ett tema, idag var det filmtema! Det var roligt, men som vanligt varje gång vi är på quiz på biblioteket så förlorade vi...

Av Helena Häll - Söndag 14 april 20:24

Idag fyllde barnens kusin år! Så på eftermiddagen var vi bjudna på kalas hemma hos Martins syster med familj! Men innan det, på förmiddagen var jag först en snabbis på asecs och köpte sista presenten till Erik! (Kan dock ha glömt att de öppnar 11 på ...

Av Helena Häll - Lördag 13 april 22:28

Idag känns det som det har varit en lång dag! Vi har varit ute och lekt, tittat på två och halv film, lekt med Lego och städat och sen när barnen somnat har jag pusslat och duschat. Ja det var den dagen! Elliot som hade feber när han kom hem igår har...

Av Helena Häll - Fredag 12 april 21:36


Efter en stimmig vecka på jobbet med mycket personalbortfall, inklusive mig själv i onsdags så var det väldigt skönt med helg! Hade sett fram emot en quizkväll (som vanligt!) iom att det inte är något quiz nästa vecka. Men nä, när vi kom hem från för...

Av Helena Häll - Torsdag 11 april 21:34


Ja både veckan och mitt pussel går framåt! Idag är det redan torsdag! Men igår var jag ju hemma och vabbade så det blev som en ledig dag nästan. Idag har alla varit på förskolan och jag har jobbat! När vi kom hem från förskolan var vi ute och lekte l...

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards