Alla inlägg under maj 2021

Av Helena Häll - 13 maj 2021 22:01

Idag har vi haft tjejmiddag igen! Alltså vilken lycka att få se dem igen! Och att alla kunde komma, vi satt ute på altanen hos Ida och åt hamburgare och klyftpotatis och pratade ikapp allt vi inte hunnit med att prata om på år och dag! (Eller nästan då!) men det var så längesen vi sågs allihopa sådär! Så mysigt och så välbehövligt för själen! Tusen tack för idag tjejer! Ni är det bästa gänget man kan ha!

Mitt tjejgäng!

Hamburgermiddag!

Nom nom!

Av Helena Häll - 12 maj 2021 20:32

Idag känns det som jag mest har läst, men Eje passade på att långsova så jag läste ut min bok och började på en ny! Jag läser ju sagan om isfolket serien och läste idag ut bok 7. Vilket betyder BARA 40 böcker kvar i serien! Hahaha.. jag har och göra! Men det går betydligt fortare att läsa dem än som tidigare då jag lyssnade på dem som ljudbok.

Annars idag (mer än att ha läst) har jag hängt lite med morsan, lekt med barnen, lagat lasange och varit ute en sväng nu på kvällskvisten i det härliga vädret! Men nu när barnen har somnat sitter jag och Martin uppkrupna i soffan och skulle smaka vår nya choklad jag köpt, marabou popcorn. Det låter verkligen inte gott. Men där har ni fel, det var riktigt god, oväntat god! Smaka själva får ni se, här lär den ta slut illa kvickt!

#maraboupopcorn #chokladsmak #saganomisfolket #läsa

Smarrig var den!

Av Helena Häll - 11 maj 2021 20:45

Idag gick Max till föris endast i fleece, utan jacka! Och med kepsen på huvudet! Så söt att jag dog lite! Kan vi hålla tummarna för att det på riktigt vänder nu och blir lite behagligare ute? Martin använder fortfarande sin vinterjacka vid vissa tillfällen! (Senast i helgen!) Men på riktigt det är snart mitten av maj! Nu kan det väl vända till det bättre?! På vägen hem från föris fick han dock ha både fleece och jacka för det var inte så behagligt som på morgonen.. så nä vinden kanske inte har vänt trots allt?!

#vår #längtareftervärme #vindenharvänt #fixarfrasse

Min lilla fixar Frasse på G hem från förskolan!

Så söt (och långhårig!) ungen är!

Även Elliot visade sig från sin bästa sida när han provade mössa idag!

De sovande bröderna! Mina pojkar! De sover till och med likadant!

Av Helena Häll - 9 maj 2021 21:58

I dag på eftermiddagen var vi i stadsparken. Max och Martin gick trappvägen och jag och Elliot utmed vägen. Sen när vi kom upp passade Max att bada sina skor i ALLA vattenpölar han kunde hitta. Han hade gympaskor! (Bha!) när vi kom hem igen skulle jag torka hans skor på vår handdukstork.. den var inte ett dugg varm.. Hmm.. den var ju varm vintras.. typiskt! undra om den är årstidsbunden vår handdukstork för någon knapp att trycka på finns fasen inte så Max skor är fortfarande blöta! Kontentan är; vi behöver köpa en skotork alternativt gummistövlar till Max!

Max och Martin i trapporna upp!

Av Helena Häll - 8 maj 2021 22:28

Jag har läst ut min bok! Första gången jag såg den var på bokrean nu iår, men så blev er aldrig av att jag köpte den då. Utan sen hittade jag den som pocket för 39kr helt bara sådär på typ Ica-maxi! (Kostade något mer på bokrean!) men vilket fall, boken som jag har läst ut nu är Frida Skybäcks bok Bokcirkeln vid världens ände. En riktig liten mysbok. Den var välskriven, lättläst och svår att lägga ifrån sig. Den handlar om Patricia som bor i USA och reser till Sverige för att ta reda på vad som hände hennes syster som försvann trettio år tidigare. (Patricias mamma är svenska så hon och hennes syster pratar svenska också). Väl där träffar hon ett gäng damer (Mona, Doris och Marianne) som har startat en liten spontan bokklubb. Och man får följa Patricia och damerna och de boende i ljusskär som byn heter där systern försvann, detta varvat med tillbakablickar till systerns liv i ljusskär trettio år tidigare.
Sen ska jag inte avslöja mer om ni vill läsa den! Men en mysig liten bok var den, skönt när det inte är så invecklat utan man bara kan läsa utan att tänka.

#FridaSkybäck #Bokcirkelnvidvärldensände #läsa #bok #boktips #bokrecension

Av Helena Häll - 7 maj 2021 22:05

Idag är dagen som i vår familj är allmänt känd som; kom du ihåg det året då du premiärbadade 7maj. Syftat till Martin då eftersom jag tycker det är lite kallt att bada den 7 maj. Året var 2018 då han i Axamosjön premiärdoppade sig.. efter det har han inte varit i närheten av det datumet, men det året var det varmt! Idag var det kallt! Så tänk hur olika det kan vara från år till år.. så vad har den 7 maj bjudit mer på? Det svaret från ni här;

#minnen #tbt #7maj #kontraster #mexico #nyopererad #premiärbad #höggravid #mys #promenad

7 maj 2016 låg jag på en strand i Mexico, badade i det här vattnet, läste en god bok och bara njöt av semestern!

7 maj 2017 var jag sen två dagar tillbaka nyopererad i armbågen för andra gången!

7 maj 2018 var då det året som Martin premiärbadade i Axamo!

7 maj 2019 var jag höggravid med Max! (Detta är en film egentligen men den får jag inte in så ni fick en stillbild.. ni ser väl hur mycket han rör sig där inne!)

7 maj 2020.. jag skulle gå till jobbet och så ligger de såhär mina två killar, hand i hand! (Hade bara två killar på den tiden!)

7 maj 2021, morgonpromenad med våra TVÅ barn! Och Martin verkar tro att det är sibirisk vinter ute med halskrage och vinterjacka.. det där premiärbadet är långt borta idag!

Av Helena Häll - 6 maj 2021 20:29

Alltså hörni mina barn har lekt.. MED VARANDRA!! Ja eller haft en härmar- och samspelslek iallafall! En längre stund! Jag kunde sitta bredvid och titta på! Så fantastiskt att de får ut något av varandras sällskap en längre tid! Tänk sen när de kan leka ihop på riktigt! Åh den dagen längtar jag efter att få njuta av!

Alltså dom två stjärnorna är mina barn!

#leka #minabarn #fixarfrasse

Av Helena Häll - 4 maj 2021 20:25

Idag har jag fortsatt trenden med att rensa kläder! Fast denna gången mina egna kläder. Och specifikt mina koftor och tjocktröjor! Herregud vad många koftor och tjocktröjor jag har! En hel stor ullaredskasse blev det med bara tröjor jag rensade ut! Och ännu fler fick stanna typiskt nog. Men lite luftigare blev det i garderoben. Hjälp fick jag av min mor, FixarFrasse och Elliot! (Hyggliga barn jag har!) okej, de kanske mest inte hjälpte till. Max skulle läsa sin bok i alla klädhögar och Elliot drog i klädhögarna och vek upp det vi precis vikt! Men men, nu har jag gömt undan kassen för att Fixar Frasse inte ska få för sig att packa upp den igen! Någon annan dag får vi ta tag i resten av kläderna!

#rensakläder #rensa #fixarfrasse

Max läser bok i klädhögarna!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards