Alla inlägg under maj 2021

Av Helena Häll - 23 maj 2021 20:12

Som utlovat kommer här 10 snabba tankar om eurovision song contest som gick av stapeln igår;

1. Fel låt vann.
2. Jag vet att den vann folkets röst och då är det en värdig vinnare, men jag förstår inte fascinationen för den.
3. Jag hade hellre sett att Schweiz vann.. eller ja typ nästan vilket land som helst..
4. Mellanakterna drog ut på tiden..
5. Röstningen tog lång tid (som vanligt)
6. Carola gjorde en något svag insats som poängutdelare
7. Jättekul att en knasiga låten från Ukraina fick näst flest röster från folket. Jag nynnade på den i morse (vinnarlåten vet jag inte ens hur den gick..)
8. Förvånansvärt kul med en 14:onde plats för Sverige! Jag hade tippat dem ännu längre ner!!
9. The big five länderna placerade sig i toppen och botten av resultatlistan!
10. Och som sagt; Fel låt vann.


Iom att det var förseningar och så igår var jag inte säng förens halv två inatt, vilket har lätt till jag sovit lite i soffan och på golvet i barnens rum (medans vi lekte..) eller lekte och lekte.. jag sov ju som sagt! Så ikväll blir det en tidig kväll för mig för att ta igen gårdagsnattens förehavanden! Tur att det bara är ESC en gång om året!

#esc #esc2021 #fellåtvann #söndag #trött

Här var innan jag somnade i soffan..

Av Helena Häll - 22 maj 2021 20:19

Igår blev det inget bloggande igen. Jag orkade helt enkelt inte, är inne i någon -jag är så väldans trött-period.. är väl en kombo av två småbarn under 2 år, för lite återhämtning och kanske en släng av pollen..

Men sen var Max ett litet monster igår, han tänkte välta golvspegeln (läs.. var sjukt nära att göra det två ggr om), dra ner lampan från fönstret, stå och smälla i lådor osv.. osv.. ja ni fattar.. idag har han ju BARA fått tag i fjärrkontrollen och beställt CMORE för 499kr i månaden i ett år framöver.. (suck..) och försökt studsa mamma och pappas nya solcellslampa i tron att det var en rund vit boll.. och dessutom vart på ett fantastiskt humör.. not..

Nu vägrar barnen dessutom att sova.. utan de sitter och leker på sitt rum, som jag förövrigt möblerade om idag! Hejja mig! Jag passade på i eftermiddags och så hjälpte (stjälpte) Max mig! Jag bytt typ sida på alla möbler förutom sängen och skötbordet. Och så tejpade jag äntligen upp vägtejpen på ena kortsidan av hans säng och plastade in fordon från hans favoritbok, som numer är i sönderrivet lösbladssystem. Nu ska vi bara få Max att förstå att man inte behöver rycka loss dem från sänggaveln varje gång man vill att någon ska berätta vad det är.

Nu ska barnen banne mig i säng för jag och Martin (mest jag) ska ladda inför eurovision finalen! Ska bli spännande att se vilka som kan leverera ikväll, utgången av tävlingen är oviss men jag tippar min lista sen när alla har framfört sina bidrag! Så får ni höra mer om det imon! Tjipp hej!

#FixarFrasse #pilligabarn #cmore #möbleraom #ommöblering #esc #esc2021 #pyssel

Gårdagens monster! Fixar-Frasse fick fredagsfeeling!

FÖRE ommöbleringen

EFTER ommöbleringen

Sen fixade jag med vägtejpen och fordonen.

Av Helena Häll - 20 maj 2021 21:22

Igår hade vi en fullspäckad dag så jag hade massvis att blogga om. Vad tror ni händer? Jo jag somnar när jag skulle lägga Max och är så trött att jag orkar inte vakna till igen mer än att jag gick upp från martin del av dubbelsängen tog av mig kläderna jag somnat i och gick och la mig på min egen sida och somnade om! Jaha, klockan va halv åtta! Hahaha! Men är man trött så är man!

Gårdagen innehöll iallafall en 10 månaders kille som firande med ett BVC besök! Eje blev godkänd och vägde ungefär 9,4 kilo och var 74 cm lång! Idag när vi kollade i Martins sån mitt första året bok så vid 10 månaders ålder vägde martin ungefär 9,4 kilo och var 74 cm lång. Hahaha! Jo men han är sin far upp i dagen den ungen!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och ska se semifinalen nr 2 av eurovision song contest. Idag kan vi titta lite mer avslappnat då Sverige i tisdag gick vidare från den första semin. Såå skönt! Prickade för övrigt 9 av 10 bidrag rätt på vilka som gick vidare! Nu inväntar vi 10 till sen kör vi final på lördag! Wohoo!

#bvc #10månader #sinfaruppidagen #trött #småbarnsmorsa #esc #esc2021

Elliot var så medgörlig och tyckte det var så roligt att ta sitt 10 månaders kort! Hahaha!

Max till vänster och Eje till höger.. gud vad de inte är lika!!

Han var mer nöjd påväg till BVC!

Tusse från i tisdags! Hejja Sverige!!

Av Helena Häll - 18 maj 2021 20:22

Idag ringde Martins morfar och grattade två av mina killar namnsdagen! Opps! Här har halva vår familj namnsdag och så har vi inte haft en aning om detta! Inte nog med det, halva Martins släkt har namnsdag idag.. (inklusive hans morfar som ringde!) Det är iallafall Erik idag, vilket minst hälften av alla män heter i deras släkt! Och flera generationer tillbaka med! (Med ett hopp över Martins mamma då, som inte heter Erik!) men här heter både Martin och Elliot det i sitt andranamn! Så grattis på Erik-dagen!

Annars idag har vi fått hem en ny planta och inte vilket planta som helst. En liten solros! Och inte vilket solros som helst utan Max egna solros som han planterat på föris! Med egen målad kruka av mjölkkartong också! Så fin den var! Den ska vi vårda med kärlek! Välkommen till oss Max lilla solros!

#namnsdag #erikdagen #solros #plantera #fixarfrasse

Så fin den är Max egna solros!

Mina två namnsdagsbarn (för nästan 10månader sen!)

Av Helena Häll - 17 maj 2021 20:19

Idag är det måndag men jag har trott hela dagen att det varit söndag, mest bara för vi är ledig idag med. Vi började iallafall med att imorse åka och handla, tidigt så det skulle vara lite folk (vilket det också va!) men rätt var det va inne i affären tog Max upp scannern tryckte lite på den, la den mot örat och började prata i den som en telefon. Jag fick mig ett gott skratt, så även en annan farbror som stod bredvid oss.

Vi har också idag varit i stadsparken och lekt på lekplatsen. Och på vägen hem plockade martin en vitsippa åt mig. Nawww! En liten vitsippa var det, men det är tanken som räknas och jag tog snällt hem den och satte den i vatten.
Sen lite senare på kvällen hade han dekorerat min dricka med vitsippan. Han hade blandat ett glas saft med bubbelvatten och tejpat fast vitsippan på utsidan och satt i ett sugrör! Men alltså vilken man jag har! Jag blev så glad! (Sen att Max drack upp halva mitt glas är en annan femma.. det är ju som sagt tanken som räknas!)

#fixarfrasse #icamaxi #prataiscanner #stadsparken #vitsippor #romantisk #tankensomräknas

-Ja hallå, det är Max!

Hand i hand i stadsparken!

Mor och son!

Bröderna leker!

Min dricka martin gjorde åt mig! Så fin!

Nu har de somnat sådär lika dant igen!

Av Helena Häll - 16 maj 2021 20:22

Idag har vi varit hos martins föräldrar på eftermiddagen. Eller rättare sagt vi har varit med Martins mamma eftersom Martins pappa åkte och jobbade precis när vi kom. Vi fick söndagsmiddag och Max satt på en vanlig köksstol och åt! Han satt som ett ljus helt still och åt sin mat. Jag blev lite rörd över han (och väldigt överraskad!) eftersom han väldigt sällan är still annars. Men stora kille satt iallafall där och åt sin potatis och köttfärslimpa. Sedan var vi ute en sväng och köpte efterätt, glass till oss vuxna och smootie till de små! Vi tog svängen förbi ankdammen, genom kyrkogården och över lustigkullen, som Max besteg tillsammans med sin pappa och farmor. Elliot och jag fick titta på! Sen lekte vi på gården en stund innan vi gick in och lekte lite till innan hemfärd. En trevlig eftermiddag helt enkelt och nu sover Max sen en stund tillbaka och Elliot kippar med ögonlocken nu med. Så nu väntar dagens nedvarvning för mig och martin, typ en timmes lugn och ro innan vi själva somnar som två stockar!

#söndagsmiddag #fixarfrasse #söndag #storakillen #liljeholmen #jönköping

Stora killen som sitter på egen stol!

Uppe på lustigkullen!

Av Helena Häll - 15 maj 2021 20:26

Idag har jag pysslat lite! Det var längesen jag pysslade med något överhuvudtaget känns det som. Men idag lyckades jag göra sex små babblare av gamla petflaskor! Fixar Frasse var mycket nöjd över sin fixande mor när det var klart! (Jag var ganska nöjd också!) mest över att äntligen fått tummen ur och gjort dem överhuvudtaget!

Såhär gjorde jag;
1. Sno sex små pantflaskor från min mamma och pappa.
2. Lägg dem i blöt så etiketterna lossnar.
3. Skrubba dem lite till så det verkligen försvinner med limmet.
4. Låt dem torka (ställ in dem i garderoben och uppenbarligen låt dem stå där en evighet!)
5. (När de stått länge nog i garderoben och du råkar få några minuter över..) Fyll dem med vatten och färga vattnet, jag använde vattenfärg.
6. Skruva på (eller limma fast) korkarna
7. Sätt på klistermärken som är som ögon!

Tadaaaa! Du har en hel armé av babblare!

#babblarna #pyssel #hemmagjort #fixarfrasse #hemmagjordaleksaker #skapande

Sno flaskor!

Efter de har varit bortglömda i garderoben, fyll dem med vatten!

Sätt på ögon!

Men lite välvilja ser man att det är babblarna!

Fixar-Frasse var nöjd! Här säger han Dodo!

Av Helena Häll - 14 maj 2021 21:00

Dagens lärdom i vårt hushåll fick vår yngsta son idag när golvlisten bet han i huvudet. Eller ja okej då, han välte och landade givetvis på golvlisten. Ungefär som den gången hans storebror snubblade och lyckades dra sitt huvud i eluttaget. Uppenbarligen har båda mina sönder ärvt sin mors klumpighet! Typiskt! Men han är relativt opåverkad mer en ett jack i huvudet och en rejäl bula och givetvis ett gallskrik som väckte alla inom tre mils radie!

Lille Eje med en avbild av golvlisten i huvudet. Som tur va sprack det bara en liten bit i jacket.

Men han håller god min vår lille man!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7 8 9
10
11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards