Alla inlägg under mars 2021

Av Helena Häll - 23 mars 2021 20:21

Dagen började med att efter jag och Elliot hade lämnat Max på föris så tog vi en jättepromenad i det fina vädret. Vi hade siktet inställt på skogskyrkogården och leta efter en grav. Det är ju en bit att gå så vi började traska! Väl där letade vi och letade och letade, kändes som vi inventerade varje sten i kvarter 9 på kyrkogården, men vi hittade inte stenen, så promenaden var lite i onödan. Så fick traska hem och innan klockan 11 hade jag därmed gått över 12 tusen steg!

Efter promenaden kom mamma förbi så vi kunde kolla igenom mormors gamla foton igen. Vi kommer nog bli klara
om tre år känns det som! Hahaha! Men idag hittade vi en hel del fina kort från mormor och morfars liv. Och vi hittade gamla vykort som har vart i min gammelmorfars ägor. De var daterade från början av 1900-talet och fram till ca 1935. Sen dog han ju 1939.

Sen har eftermiddagen och kvällen varit full sammanbrott (inget från mig då) utan mest från vår äldsta son som är i skedet i livet där man kan bryta ihop för precis allt. Typ att dammsugaren inte är påslagen, sen brytar man ihop för den är påslagen. Sen bryter man ihop för dammsugaren inte vill som Max vill, ja ni fattar grejen! Nu sover iallafall både FixarFrasse och hans lillebror så vi njuter av tystnaden som har lagt sig över hemmet!

#promenad #letagrav #gamlakort #släktforskning #fixarfrasse

En sovande Elliot och jag går mot kyrkogården!

Den gamle kungen och min morfar! Fast morfar är i bakgrunden, bakom mannen till vänster om kungen.

Min mamma, hennes storasyster, min mormor, morfar och min morfars föräldrar. Han längst till vänster på bilden är han som Elliot fått sitt tredjenamn av.

Min morfar!

Min mormor!

Älskade lilla Fixar-Frasse mitt i ett av sina sammanbrott! Han är ändå ganska söt! (Och tur för er att det är en stumbild!)

Av Helena Häll - 22 mars 2021 20:21

Vill du bli drottning i Örebro? Nu säger min kusin upp sig. Eller rättare sagt hon är klar med sina studier så hon och sambon ska flytta så nu ska hon lämna över sitt jobb till någon annan. För att promota sitt jobb lite ytterligare så var hon idag med i TV4:s program efter fem i deras Sverigesvep och blev intervjuad. Hon är fantastiskt rolig och spelar sin roll med bravur! Men nu får någon annan ta över som drottning Maggan (som Moa kallar henne!)

FixarFrasse har inte gått sysslolös idag heller! Han har varit cykelreparatör.. utan byxor! Martin fixade med punkan på mitt cykelhjul. Givetvis ska ju Max hjälpa till. Så medans martin skruvar fast hjulet igen så lånar Max verktygen och går och pillar och donar lite med cykeln. Sen gick han med på ta ett break för att ta på sig byxorna. Men sen va de på det igen. När han tyckte att han var färdig la han verktygen på stolen på balkongen och gick in.

På eftermiddagen var vi hos martins mormor och morfar och fikade lite och hämtade lite pärmar med släktforskning på martins sida. Så nu har jag och göra med både min egen och Martins sida. Men i vilket fall så löpte Max amok med en av Lisbeths gångstavar i hela deras lägenhet och Elliot smakade grundligt på deras påskpynt.

Sen åkte vi hem och panerade vår egen fisk och båda barnen åt som de inte hade fått mat på en vecka!

#örebro #örebroslott #drottning #villdublidrottning #drottningmagareta #sverigesvepet #efterfem #cykelreparatör #Fixarfrasse #släktforskning

Vill ni ha ett nytt jobb? Nu är min kusins jobb ledigt!

Cykelreparatören in action!

Av Helena Häll - 21 mars 2021 20:21

Idag har vi haft etapp 2 i mitt marsmål. Det var en pärs till att duga. Vi får väl se om det blir några egenodlade tomater eller paprikor i det här hemmet. Men det hela började med att etapp 1 iallafall visade sig varit mycket lyckad! Både tomater och paprikor hade växt upp sig, tomaterna förmodligen alldeles för långa och tunna. Och till själva omplanteringen.. vem tror ni ska vara med? Jo, Fixar-Frasse! Jahopp. Han fick en stor sked och en kruka och så fick han ösa ner jord i den.. jo då de första skedarna gick väl bra, sen hamnade jorden lite överallt.. typ som när ungen tar en sked planteringsjord och äter upp den.. jo men visst. Både jag och Martin var måttligt roade efter den omplanteringen. Mitt i omplanteringen vaknar dessutom Elliot också.. bra tajming! Men nu är iallafall etapp 2 av marsmålet avklarat! Hälften av allt som växt upp slängde vi och resten planterade vi om i lite större krukor. Hade vi planterat om allt som kommit upp hade vi fått plantera i veckor. Fixar-Frasse hade uppenbarligen varit effektiv i sin plantering i etapp 1.

#marsmålet #12målför2021 #omplantering #tomat #paprikor #Fixarfrasse

Den välgödda etapp 1!

Max planterar! (Och äter jord!)

Av Helena Häll - 20 mars 2021 21:21

Dagarna bara skiter till och så är det kväll och inget vettigt har man gjort trots att man vart upp sen innan sju!

Följande har jag gjort idag; (ej i ordning)

Ätit pannkaksfrukost
Plockat ut pengar i en bankomat (händer ju liksom en gång om året)
Promenerat två gånger med familjen
Lekt i lekparken
Ätit pizza
Vikt tvätt
Lyssnat på sydkoreansk pop
Släktforskat (har nog lyckats kartlägga min farmors farfar Antons liv hela vägen från födelse till död nu)
Kollat på skidskytte

Nu ligger vi helt utslitna i soffan jag och Martin (vi får ju äntligen plats att ligga ner båda två i soffan) och dricker fanta och äter pommes pinnes. Helt knäpptyst, ingen tv och bara njuter av att barnen sover och att det är tyst!

Av Helena Häll - 19 mars 2021 22:35

Idag är han 8 månader vår Elliot! Galet vad tiden går fort! Det sa bara swish så försvann 8 månader i ett nafs..
Men han växer så det knakar och är fortfarande lång och smal den lille mannen! Fortsätter det såhär lär han bli basketspelare!

Annars idag har jag varit själv med barnen hela dagen och vi har ätit lyxfrulle (det brukar vi göra på fredagar!) då blir det äggröra bland annat! Sen var vi ute på promenad och kollade på bussar, bilar, lastbilar och tåg. Sen passade jag på att se lite skidskytte när barnen sov! Stina Nilsson gjorde sin världscupdebut idag, hon blev 26:a! Vilket lopp hon gjorde, riktigt bra! Och skönt att hon visar alla tvivlare att hon visst kan, det var ju mindre än ett år sen hon bytte sport, men jag tror på henne, hon har ett jävaranamma som är till duga!

Sen har vi även varit och quizat, vi kom tvåa idag och ligger nu två i serietabellen, så vi är på god väg att successivt ta oss upp mot toppen igen.

Nu ska jag iallafall sova och njuta av en god natts sömn (ni vet ju hur det gick sista jag hade planer på det!)

#8mån #stinanilsson #skidskytte #quiz

Frukost med barnen!

Promenad!

Härliga vårblommor!

Elliot kollar på Bolibompa!

Stina gjorde världscupsdebut!

Elliot 8 månader!

Max och Elliot när de var 8 månader! Vem kan tro att de är bröder?!

Av Helena Häll - 18 mars 2021 21:35

Nu är det minsann dags att tandfen börjar se över sitt sparkonto för framtida utbetalning. Inte för att mina barn kommer tappa några tänder inom de närmaste (får vi hoppas!). Men nu har tandepedemin drabbat oss alla (nästan iallafall!). Jag har ont i en mina visdomständer som kommer upp lite i taget uppenbarligen. Max håller på att få tand 10 och 11 samtidigt och Elliot sin tand nummer 2! Den enda som verkat ha klarat sig från att få nya tänder är Martin!

Men tänk sen när de ska ut igen! Jag får väl ifs behålla min visdomstand gisssr jag, men både Max och Elliot ska ju tappa alla tänderna och få nya en gång till. Är ju lite creepy egentligen när man tänker efter. Att två omgångar tänder redan sitter klara inne i käkbenet när man föds bara redo att komma ut i friheten! Men i vilket fall så kommer dessa tänder ruinera oss föräldrar en vacker dag.. eller jag menar; de kommer ruinera tandfen, om hon inte börjar spara snart!

#tandfen #nyatänder

Av Helena Häll - 18 mars 2021 21:35

Nu är det minsann dags att tandfen börjar se över sitt sparkonto för framtida utbetalning. Inte för att mina barn kommer tappa några tänder inom de närmaste (får vi hoppas!). Men nu har tandepedemin drabbat oss alla (nästan iallafall!). Jag har ont i en mina visdomständer som kommer upp lite i taget uppenbarligen. Max håller på att få tand 10 och 11 samtidigt och Elliot sin tand nummer 2! Den enda som verkat ha klarat sig från att få nya tänder är Martin!

Men tänk sen när de ska ut igen! Jag får väl ifs behålla min visdomstand gisssr jag, men både Max och Elliot ska ju tappa alla tänderna och få nya en gång till. Är ju lite creepy egentligen när man tänker efter. Att två omgångar tänder redan sitter klara inne i käkbenet när man föds bara redo att komma ut i friheten! Men i vilket fall så kommer dessa tänder ruinera oss föräldrar en vacker dag.. eller jag menar; de kommer ruinera tandfen, om hon inte börjar spara snart!

#tandfen #nyatänder

Av Helena Häll - 17 mars 2021 20:07

Alltså vilken härlig överraskning jag fick idag! Fick mejl från min pappas kusins fru! Vilken överraskning tänker ni. Ja det det var det verkligen för denna gulliga lilla kvinna hade tagit sig tid att leta upp foton på min gammelfarmor och gammelfarfar (deras grav Max nästan gav bort sin sten till härromdagen). Jag fick ett tiotal bilder och jag blev så himla glad! Så roligt att få se, nu har jag ju bilder sen innan på dem men så kul med nya bilder!

Sen idag har vi ätit fisk! Detta är en stor grej i vårt hem! När vi var på hälsokontroll förra året så var det väl ungefär det vi fick påbackning på. Att vi aldrig åt fisk typ. Så vi har försökt bättrat oss och äter fisk nästan en gång i veckan nu. Och idag har vi testat ett nytt recept från zeinas kitchen. Mamma och pappa hade testat det och de rekommenderade det, så vi provade! Vilken succé! Max åt två stora portioner under tystnad fullt koncentrerad på sin fisk! Så det lär vi äta igen! Bifogar med receptet här nedan!

Annars ska ni ju inte tro att eftermiddagen varit lugn och beskedlig. Nejdå, till maten letade vi ihjäl oss efter Elliots mugg han dricker ur.. Ett bra tag efter vi redan ätit hittade vi den i tvättmaskinen tillsammans med den redan torktumlade torra tvätten, som Max uppenbarligen tyckte vi skulle tvätta en gång till. Jodå, han är företagsam vår lilla FixarFrasse!

#släktforskning #gamlafoton #gamlasläktingar #minnen #fiskrecept #nyttrecept #zeinaskitchen #fixarfrasse

Här är dom! Min gammelfarfar och min gammelfarmor! Så fint kort!

Fisk, potatis och grönsaker! Middagen är komplett!

Elliot åt för fullt! (Och Max med!)

Här är receptet!

Fixar-Frasse!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards