Alla inlägg under augusti 2020

Av Helena Häll - 13 augusti 2020 21:11

Torsdag och lika varmt idag som de senaste veckan typ. Vilket gör att vi behöver typ gå ut på morgonen och senare på eftermiddagen så barnen inte svettas ihjäl (främst lillebror). Så idag på morgon/förmiddagen gick vi ner till friadalen och gungade lite (och lillebror sov nästan hela tiden) sen gick vi en promenad innan vi kom hem och åt lite lunch och Max sov en liten middagslur. På eftermiddagen sen gick vi ut på gården och gungade lite till och lillebror sov lite till. Annars idag har det inte hänt så värst mycket. Vi har kommit på både jag och martin att det kan va bra att meddela våra chefer att vi fått barn! Hahaha! Så det har vi gjort idag med! Bra där, nästan fyra veckor senare! Men bättre sent än aldrig! Sen har vi lyckats med sånt där vi sällan lyckas med annars dvs tvätta två maskiner tvätt, hänga den och vika den OCH lägga tillbaka den i skåpet! Yeah! Nu har vi suttit på balkongen en stund och njutit i värmen. Så härligt!

#torsdag #friadalen #gunga #lekpark #pseudotvillingar #meddelachefen #opsviharfåttbarnnu

Älskade Max gungades i friadalen!

Nybadad lillebror när storebror sov!

Dagens middag! #carbonara

Av Helena Häll - 12 augusti 2020 22:19

Idag på kvällskvisten fick vi sån där värdefull egentid igen, jag och min karl! Vi utnyttjade den denna gången med att åka och quiza på bishop arms tillsammans. Vi va dessutom för många i laget så vi va tvugna och dela upp oss så jag och martin passade på att vara i ett helt eget lag, bara han och jag! Och vilket radarpar vi är, för det höll nästan hela vägen! Vi var nämligen tvåa på quizet! Bara jag och han! Mot lag med full bemanning och stora inneboende kunskaper! Men se det satt vi uppenbarligen på med! Vi missade några frågor som någon med högre medelålder än oss säkert hade klarat, och vi lyckades även gissa oss till ganska många svar och vips så blev vi som sagt tvåa! (De andra laget vi hade på plats hade en poäng mindre än oss - Haha!) men hade vi vart ihop hade vi nog vunnit eftersom vi hade fel på lite olika frågor! Men så kan det va! Nu har vi den hårda vägen bland annat lärt oss vem stumfilmsstjärnan som kallas stenansiktet är, även vilken huvudstad som kallades Östparis under mellankrigstiden och vem som skrev eine klaine narchtmusic (eller hur det nu stavas!) och några grejer till! Men bättre lycka nästa gång och det är inte lika ledsamt som det brukar vara att förlora med en poäng för lite egentid med min man vägde upp det mesta!

#egentid #quiz #gemensamtintresse #bishoparms #jönköping #allmänbildning

Av Helena Häll - 11 augusti 2020 19:30

Idag bestämde vi oss då för att gå till stan och se vad de kunde göra åt Martins glasögon som Max råkade skaka lite väl hårt för ett tag sen.. Ops, de gick av! Så efter barnen hade synkat sitt matintag strax efter 11-tiden så vandrade hela familjen iväg. Efter vi kommit ner mot munksjön, vem tror ni somnar?! Jo inte den ungen som brukar sova i vagnen utan tvärtom! Dvs Max somnade och lillebror var vaken. När vi kom ner till stan så ringde vi Martins mamma som jobbar nere på stan för vi tänkte vi kunde komma förbi hennes jobb och säga hej när vi ändå va på stan. Då visade det sig så lägligt att hon precis skulle äta lunch, med Martins pappa dessutom. Så vips så blev även jag och martin bjudna på lunch på Dirty Dicks nere på stan. Jag har aldrig ätit där innan men åh herregud vad god maten va! Även fast max vaknade så lyckades vi njuta av lunchen utan några större sammanbrott! Men har ni inte ätit där; så löp och köp mat!! Väldigt trevlig personal med (men sen som så många andra så kände hon min svärfar sen han ägde skivor & band i Jönköping).
Men sen då till själva anledningen till att vi gick till stan, Martins glasögon.. de köpte han i februari 2019, dvs 1,5år sen ungefär.. och de har numer (förmodligen redan förra året) utgått ur sortimentet och det fanns inte en enda reservdel att hitta till dom; så kontentan blev som expediterna så väldigt påpekade: Du behöver betala för en ny synundersökning för att sedan få köpa nya glasögon! SUCK! Jahaja, så som att vi inte har projekt nog med letande efter ny bil, ny soffa, nytt köksbord osv. Så letar vi numer efter nya glasögon till Martin också. Det va en himla tur att vi iallafall fick njuta av en god lunch på stan!

#promenad #munksjön #jönköping #lunch #dirtydicks #nyaglasögon

Vilken fantastisk god lunch!

Av Helena Häll - 10 augusti 2020 22:16

Om nu Max hade kusinhäng igår så var det min tur idag. För min kusin Moa och hennes sambo David kom på visit när de ändå var på en liten semester roadtrip! Moa är ju ursprungligen från Mariestad så efter de vart där i helgen så kom de förbi här innan de åkte hemåt mot Örebro där de pluggar och bor nu. Men det var en mycket trevligt besök (som alltid när man ser släktingar man inte hinner se då ofta!) de kollade in vår nya lya och vårt nya tillskott (lillebror!) och så hämtade vi lunch på chop chop och mamma var med också, då min kusin är hennes systers barn! Och så hade hon inte träffat min kusins sambo innan heller (hur de nu lyckats undvika varandra vet man aldrig, men uppenbarligen!). Lunchen va så trevlig att jag glömde ta kort (kan ha vart för lillebror har varit som ett tjutande brandlarm idag med) men som tur va köpte vi lite fika och åkte upp till axamo och hängde lite. (Så där lyckades jag ta ett kort) Max va helnöjd över besöket ( ja alltså Moa o Davids besök inte bara att vi åkte till axamo). Annars har kvällen spenderats med en tjutande lillebror så öronen håller på att trilla av på resten av familjen, så nu är vi helt slut allihopa och alla sover mer eller mindre.. utan lillebror givetvis!

#kusinbesök #kusinhäng #kusin #axamo #chopchop #lillebror #skrikandebarn #småbarnsföräldrar

Av Helena Häll - 9 augusti 2020 22:17

Söndag och full fart! Idag har vi till skillnad från många andra dagar inte varit hemma så mycket alls! I förmiddags var vi hos martins storasyster med familj och så var martins föräldrar där också. Och så bjöds det på fika och så lekte barnen (och hunden) och badade i barnpoolen.. (ja inte hunden då) utan Max och Erik. Lillebror fick titta på. Sen framåt ett-snåret åkte vi hemåt för Max skulle sova.. och helst då somna hemma så han kunde sova en stund så vi försökte muta han i bilen med majskrok.. han typ sov och åt den samtidigt! Hahaha! Men Han somnade hemma sen och sov typ en timme! Alltid något!
På eftermiddagen var vi borta hos mamma o pappa och åt middag! Så nice att slippa laga mat och ta hand om disken osv. Utan bara njuta av en god grillad middag!

#söndag #fika #släkt #familj #bada #barnpool #kusinhäng #söndagsmiddag #grillat

Av Helena Häll - 8 augusti 2020 22:01

Idag är det kräftpremiär enligt många! Jag googlade förövrigt och enligt temadagar.se kan ni se följande utdrag;

Så med andra ord! Vi kör på det och inleder kräftsäsongen! Tänkte precis skriva att jag inte kom ihåg om vi var på någon förra året! Men det var vi ju! Hos Linda och Kristoffer åt vi ju kräfter.. undra om det var efter de hade döpt jojo förra året (början av september då). Men idag invigde vi säsongen på premiärdagen!! (Har nog aldrig hämta innan! Men hos martins föräldrar åts det först lite paj och lite sallad, grillade spett, korvar, bröd och sen även kräftor! Mums! (Lite salta och hårda i skalet!) men kräftor är kräftor! Det ska ätas någon gång i augusti/september varje år! Så blir det ingen mer gång iår så har vi iallafall betat av årets kräftintag!

#kräftskiva #kräftor #kräftpremiär #8augusti

Den ena ungen ser exalterad ut så det förslår.. den andra ser lite mer skeptisk ut! Hahaha!

Av Helena Häll - 7 augusti 2020 22:06

Härromdagen läste jag om någon bok jag ville läsa och då har jag en lista i anteckningar här i telefonen där jag skriver ner alla böcker jag vill läsa framöver. Och så fort jag vill läsa något så kan jag kolla på listan. kanonidé! om jag hade hittat den varje gång! Hahaha, så härromdagen när jag letade efter listan bland mina ca 350 anteckningar på telefonen.. (ja, jag skriver alltid blogginläggen i anteckningar först så kan jag bara kopiera in den i appen sen!) men i vilket fall så när jag letade efter listan så hittade jag en sån där fylla in intervju som en del människor delar på sociala medier ibland. Jag brukar spara även dem (i anteckningar) och tänker att de kan va kul att fylla i. Så just denna jag råkade hitta handlade om en själv och ens partner. Vem som är mest av något, vem som gör saker hemma osv.. så håll till godo här kommer den;

? Vem är äldst? Jag (med råge! Hahahaha - Martin är mitt lammkött!)

? Gick ni i samma skola? Nope! Men min pappa o Martin har gått på samma skola! Och bor vi kvar här kommer barnen gå på samma skola som jag gjorde.

? Vem var bäst i skolan? Betygsmässigt - Jag på högstadiet och martin på gymnasiet.

? Vem tog första steget? Det gjorde han

? Vem är mest känslig? Jag. Lätt.

? Vem har sämst humör? Alltid jag! Han är lugnet själv!

? Vem snackar mest? Jag (överlägset mest!)

? Vem är mest social? Jag igen..

? Vem sjunger bäst? Hahaha! Ingen men måste det väljas så Martin!

? Vem har sjukast humor? Kan man inte tro men Martin!

? Vem är mest envis? Båda två!

? Vem somnar först? Martin

? Vem vaknar först? Jag! (Tack vare minsta lilla gny från barnen!)

? Vem gråter mest? Jag! (Hallå, jag har typ varit gravid konstant i två år! Hahaha!)

? Vem skrattar mest? Bör nog va jag med..

? Vem har störst fötter? Martin, vem annars! Hahaha.. skiljer typ 5-6 storlekar..

? Vem sa, jag älskar dig, först? Det gjorde nog jag, tror ja..

? Vem har konstigast fobi? Eh. Martin säger att det är jag.. Hahaha.. jag är ju bara liiiite (läs sjukligt rädd) för maneter..

? Vem är mest rörig? Båda, men jag får mer panik av röran så jag plockar bort (eller gömmer den!)

? Vem är den bästa chauffören? Frågar du martin säger han sig själv, frågar du mig säger jag ju mig själv.. (så pratade vi om det och han tittar på mig och säger; -tycker du verkligen att du kör bra.. Hahahaha) två minuter senare, säger han igen; men allvarligt du kan ju inte tycka du kör bättre än mig.. Hahaha..

? Vem har flest tatueringar? Jag! Martin har ju ingen och jag har en.

? Vem lagar godast mat? Vi lagar oftast mat ihop!

? Vem är mest romantisk? Förmodligen martin, han överraskar oftast med att komma ihåg namnsdagar, alla hjärtans dag, födelsedagar osv. Jag är mer vardagsromantisk av mig!

? Vem är bäst på språk? Lätt Martin! Jag är helt bortkommen, tur att jag kan prata hyfsad engelska!

? Vem går ut med soporna först? Martin! Vet inte när jag slängde sopor senast..

? Vem skulle klara sig längst tid på en öde ö? Martin förmodligen.. jag skulle hungra ihjäl efter en kvart..

? Vem skulle passa bäst som statsminister? Jag! Jag hade vart kungligt bra på det!

Så nu vet ni lite mer om mig och min sambo! Vi har pratat om de flesta frågorna, inte alla dock, men behöver ju inte fråga han om vet som är äldst.. det vet jag ju redan!
(Och ja vem kör bäst bil har vi gått igenom fler än en gång! Hahaha!)

Av Helena Häll - 6 augusti 2020 22:41

Jag fick lite panik när jag fick post från transportstyrelsen igår! Omg vad vill dom mig?! De skickar brev en gång om året och det är typ den där vägskatten eller fordonsskatt eller va de nu brukar va. Och den räkningen kommer ALLTID i juni! Med andra ord, den är redan betalt.. så vad vill dom mig!
Mina föräldrar var här igår när posten kom och vem nu av mina päron som släppte den upplyftande (och panikframkallande) kommentaren; du kanske har fått böter! What!? På två sekunder hinner jag tänka följande.. jag har kört bil typ tio gånger senaste månaderna, martin kör typ alltid. Men hinner ändå koppla att bilen står skriven på mig o med andra ord skulle de vara böter de skickar så får jag det även om martin kört.. allt det hinner jag då tänka på två sekunder innan jag får upp kuvertet och inser följande;

Helvete vad gammal jag börjar bli!

De vill att jag förnyar mitt körkort! Hahaha!! Med andra ord; jag har haft kortkort i 10år nu! Jag tog mitt kortkort hyfsat sent i livet (jag va 24!) så det känns som denna dagen aldrig skulle komma att man behövde förnya det. Men så är det att jag nu ska få ett nytt körkort där jag förhoppningsvis inte ser fullkomligt vettskrämd ut på.. (detta för jag tog kortet precis innan teoriprovet) Hahaha! Nu behöver jag ju lyckligtvis inte skriva om det utan det räcker med ett nytt kort!

#transportstyrelsen #brev #post #nyttkörkort #körkort

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards