Alla inlägg under augusti 2020

Av Helena Häll - 23 augusti 2020 22:06

Idag har vi åkt och storhandlat med två småbarn! Ni hör ju, hur tänkte vi där?! Scenariot ni nu ser framför er med en skrikande lillebror och en klåfingrig virvelvinds Max som plockar saker från hyllor det hände.. INTE! Båda barnen skötte sig exemplariskt! Lillebror sov och Max fick åka kundvagn för första gången och va smått i chock ungefär en tredje del in i handlingen eftersom han aldrig åkt kundvagn innan! Så vid baconen började han hämta sig och ville gärna hjälpa till att hålla i allt! Så jag blippade, Max fick sedan hålla varan en stund, sen fick jag tillbaka den för att packa ner den i påsen.. perfekt teamwork! Han ville gärna hålla i blippen med och lyckades trycka in nya funktioner och inställningar jag inte visste fanns på blipparna (smart kille!) Bara det att när vi nästan var klara med allt började kassarna bli överfulla och Max ville gärna packa upp allt igen.. fortfarande inne på Ica-maxi.. men tillslut blev han nöjd när han fick hålla lillebrors blöjpaket sista biten och ut till bilen igen där han somnade. Var visst utmattande att storhandla! Lillebror gjorde tvärtom istället sov i affären och va vaken i bilen!

P.s uppdatering om tån.. jag har nu tejpat den för nu började det bli knölar och utbuktningar i det svullna.. jag bröt den nog på riktigt, för det gör så fruktansvärt ont fortfarande och nu är det snart en vecka sen jag slog i den! D.s

#storhandla #icamaxi #pseudotvillingar #handlamedsmåbarn #brutenlilltå

Av Helena Häll - 22 augusti 2020 21:26

Idag har jag (eller vi eftersom vi hjälptes åt) varit möbelvårdare eller kanske heter möbelsnickare.. men det ni! En riktig möbelsnickare hade nog dock blivit förskräckt över våran metod att laga vår gamla fåtölj vi ärvt. Det lossnade ett sånt där dekorationdetaljsband som satt på så vi tog helt sonika limpistolen och lagade den! Fastnade med en gång och fåtöljen ser vips ut som den gjorde innan! Kanon!
Annars idag har vi vart hos Martin föräldrar. Eller mer mamma för hans pappa jobbade och kom hem en halvtimme innan vi åkte! Och sen lämnade vi maxen där med! Han fick sova över hos farmor och farfar. Men vilken konstig känsla att åka hem med bara ett barn.. känns som man glömt något.. och lite ont gör det ju i mammahjärtat även om man vet att de har det toppen hos alla andra.

Förövrigt igår blev det ju inget inlägg.. (guess what- jag va för trött igen!) men hände inte så väldans mycket av intresse heller. Vi gick en långpromenad (jag i flipflops!) pga att jag är smått övertygad om att jag bröt den där lilltån eftersom den gör så galet ont fortfarande, är svullen till dubbelt och färggrann.. men det gick bättre att gå i flipsen än gympaskorna!
Igår bakade jag även nya kakor igen (de gamla har mystiskt försvunnit!), men obducerar man mig och Martin kan man nog hitta dom någonstans.. de blev iallafall lika dana kakor som sist men några fick hallonsylt i sig denna gången och resten fick nutella (mer än sist!) så de blev himla goda denna gången också. Undra hur många dagar vi kan ha kvar dom denna gången?!

#möbelvård #möbelsnickeri #lagafåtölj #limpistollagarallt #baka #hallongrottor #nutellagrottor

Hallongrottorna ser ut som ett slagfält.. de hade nog behövt va i formar!

Av Helena Häll - 20 augusti 2020 20:11

Förmiddagen (eller snarare morgonen) var fylld av ärenden för tre av oss i familjen. Max fick va hemma och leka med mormor medans lillebror fick följa med mig och Martin. Ja såklart han fick följa med eftersom det var han som skulle på läkarbesök på BVC. Vi berättade att han låter som ett brandlarm stora delar av sin vakna tid sen skrek han resten av besöket. Haha! Han va tyst när vi kom och tyst när vi gick! Men han blev visst godkänd ändå! Domen blev; Tjockare än Max vid en månad och längre än Max vid en månad. A bigger boy helt enkelt och igen även vid detta läkarbesök la de han på magen och vips så försökte han krypa iväg. Läkaren blev något förvånad och utbrister hoppsan ja, det kunde du ja. Undra hur det här ska sluta?! Gahhh!

Efter BVC var vi på jula, biltema och sortergården innan vi åkte hem igen (med en lillebror som vid det här laget börjat skrika igen!).
Annars har Martin och Max varit ute och cyklat och jag och lillebror va ute och gick en kort sväng, men min stackars lilltå blir inte bättre.. utan snarare mer färgglad och svullen! Så kanske får ta de lugnt någon dag med foten i högläge.. (Ne just det ja, jag har ju två små barn!) när skulle jag hinna det?! Lilltån får helt enkelt gilla läget! Den sitter ju faktiskt fortfarande fast på foten!

#bvc #enmånad #lillebror #pseudotvillingar #lilltån #tvåbarnsmorsa

Av Helena Häll - 19 augusti 2020 20:58

Idag har jag kommit på mig själv med att insett att jag inte kom ihåg när jag duschade senast.. Hahaha! Livet som småbarnsförälder! jag har fortfarande inte kunnat komma på när det va så idag slog jag slag i saken och duschade! Fantastiskt!

Förövrigt slog jag i min lilltå igår kväll när jag skulle gå och lägga mig. Och jag slog i den fan något så in i helvete! (Ursäkta men så illa va det!) för nu är den ordentligt svullen och börjar skifta i färgerna blå/lila/svart.. alltså jag fattar inte hur man lyckas slå i de där små lilltårna jämt.. mina är ju så sjukt små med så det vore som en omöjlighet att slå i dom, men uppenbarligen inte!

Annars idag har lillebror fyllt en månad! En hel månad! Herregud! Tiden bara springer iväg! Vad tog den månaden vägen? På vår promenad idag pratade jag och martin om just det och då slog det oss att vi på lördag har bott i vår lägenhet i två månader! Shit! Tiden går onekligen fort när man har roligt! Insåg dessutom att jag fyller år om ynka tre veckor, så är väl typ som att gå och lägga sig och vips så har jag födelsedag!

#duscha #ofräschsmåbarnsmorsa #lilltå #slogimintå #blåtå #lillebror #enmånad #tvåbarnsföräldrar #pseudotvillingar

Min stackars tå är något svullen!

Lillebror 1 månad!

Jämförelsen mellan Max och lillebror när de fyllde en månad!

Av Helena Häll - 18 augusti 2020 21:48

Idag har vi vart och shoppat på Systembolaget hela familjen. Hahaha! Vilka föräldrar vi är! Men ni som känner oss vet att vi väldigt sällan dricker något så det lilla vi shoppade idag lär räcka ett bra tag! Men anledningen var egentligen att min bästa vän fyller år idag så vi åkte dit för att köpa en flaska vin till henne i present! Och då passade vi på att köpa lite till oss också. Jag köpte bland annat en sån där liten miniatyrvinflaska till mig. Åh vad det ska bli härligt att njuta av ett glas rött vin en vacker dag. Har inte druckit det på flera år! (Har ju vart gravid typ konstant sen hösten 2018.. Hahaha) efter shoppat lite vin och öl och ett paket blöjor åkte vi bort och lämnade presenten till födelsedagsbarnet. Sen va det ju det där med att plastpåsarna är svindyra och vi packade drickat i barnvagnen.. tills vi kom till bilen.. ja och nu då, barnvagnen behöver ju vikas ihop så vi la drickan på golvet i framsätet och hade barnens skötväska som krockstopp! Haha!

Sen när Max sov middag (och martin med uppenbarligen) så fick jag ett sånt där bak-infall igen! Men lillebror va inte supernöjd så satte honom i selen och vips så hade jag två fria händer och en nöjd bebis. Dock blir armarna lite som T-Rex armar när man har selen fram på magen sådär, ens armradie är lite begränsad men jag lyckades baka nutellagrottor ändå! Receptet jag hade var på jordgubbsgrottor istället för hallongrottor men vi hade typ en sked jordgubbssylt kvar och en hel burk nutella så då tog jag det istället. Och det gick bra det med. Skulle nog dock haft mer nutella i för de blev lite för lite enligt mig (är en nutellaälskare!). Men de blev goda ändå! Så här kommer receptet:

Blanda 1dl socker, 5dl mjöl och en halv tesked salt och blanda detta med 200g rumsvarmt smör. Nyp ihop degen och forma sedan bollar som man lägger på en plåt, gör en urgröpning i varje boll och lägg nutella i varje utgröpning och grädda kakorna i 14-15min på 200 grader. Låt dem svalna på plåten. Voilà! Klara!

Vi har redan ätit upp ett antal av dem och känner jag oss (mig och martin) så är de slut inom några dagar.

#shopping #systembolaget #vin #öl #nutellagrottor #baka #recept #bakrecept #gottegrisar

Alla sätt är bra! Drickan på golvet när det är dyrt med plastpåsar.

Av Helena Häll - 17 augusti 2020 21:35

Igår va en sån där dag igen där tröttheten övermannat än och man orkar knappt ta en steg mer än nödvändigt. Så hela familjen va i säng strax efter nio igår kväll (Max somnade innan de) men resten av oss däckade på två röda sekunder sen. Därav orkades det inte göra något inlägg igår! Då idag får ni både igår och idag!

Annars igår var det sådär galet varmt igen (för vilken dag i ordning vet jag inte men pust och stön med en nyfödd) men på morgonen packade vi vagnen full och drog till lilla vätterstranden innan allt folk hittade dit och solen blev för varm för lillebror. Så strax innan nio var på plats på beachen och gick hem strax efter halv elva (då va det fullt med folk!). Max tyckte utflykten va superkul även när han råkade hälla en hink med vatten över sig.. Haha! Och han sov som en stock under sin middagslur sen. På eftermiddagen och kvällen va vi hemma, tog det lugnt och lagade Tacogratäng som sedan avnjöts innan vi som sagt däckade allihopa

Grabbarna grus redo för beachen!

Idag var vi också ute på morgonutflykt innan värmen blev för stark! Men idag gick vi upp till stadsparken (fick vi ett träningspass på köpet med!) men vi visste nämligen att öppna förskolan började med sin verksamhet nu igen och att de skulle vara uppe i stadsparken. Så vi vandra upp och sa hej till dom! (Max har inte vart på öppna förskolan på hela våren!) Och sedan gungade vi och lekte i labyrinten och Max och Martin åkte även i den stora rutschkanan tillsammans! På vägen hem gick vi förbi hönorna och påfåglarna och sen kom vi nästan hela vägen hem innan lillebror bröt ihop igen!
Annars har vi det bara tagit det lugnt resten av dagen och försökt överleva värmen!

#söndag #måndag #värmebölja #vätterstranden #nyfödd #pseudotvillingar #strandhäng #stadsparken #jönköping #lekparkshäng #öppnaförskolan

Kolla längst upp i tornet, där är dom!

Av Helena Häll - 15 augusti 2020 20:59

Alltså förlåt men idag har jag fan längtat till vintern! Och då är jag inte ens en vintermänniska! Men denna värmen är olidlig! Hade väl ändå varit lättare att hantera om vi inte hade haft en nyfödd som inte kan reglera värmen utan blir en gnällspik istället. Och det faktum att jag inte får bada pga att jag fött barn nyligen! OMG! Jag dör av värmeslag! Det är först nu på kvällen det är uthärdligt, men då har gnällspiken (lillebror) fått nog för länge sen och tjuter ikapp med sig självt. Pust!
Men hör och häpna jag har lämnat hemmet idag.. själv! Utan man och utan barn! Jag var på Ica Maxi och handlade vår mat inför veckan! Omg! Jag har inte vart på Ica Maxi och storhandlat själv på vad som känns som 100år! Sån lyx! Hade kunnat gå där i svalkan i timmar (om jag inte hade vart tvungen att åka hem och amma). Men passade även på att åka när Max sov middag så den enda martin behövde ha va skrikas själv (alltså lillebror) Hahaha. Skillnaden på bröderna gällande sina skrikfasoner är enorm, Max va tyst som en mus och lillebror är som ett brandlarm! HahahHa! Annars har min kusin Linda kommit förbi med sitt yngsta barn idag och gett en liten present till lillebror! En supersöt body! (Med djur på igen!) dock ankor denna gången! Perfekt (om det bara kan bli lite svalare så han kan ha på sig några kläder överhuvudtaget!).

#sommar #vinter #nyfödd #värmeutslag #egentid #icamaxi #present #lillebror

Tvåbarnsmorsa på vift!

Lillebrors nya body!

Av Helena Häll - 14 augusti 2020 23:24

Alltså ibland undrar jag hur folk är funtade överhuvudtaget. Speciellt idag har jag undrat det inte bara en gång, utan TRE gånger! Tre personer som lätt har fått sina körkort i cornflakespaket! Vi börjar med den medelålders kvinna som i höjd med TTC uppe vid axamo, börjar backa på en 70-väg! Inte nog med att hon börjar backa, hon gör det in i liten större del av vägkanten. Det hade nog blivit bra om det slutat där, men nä! Hon kör sedan rakt ut (ingen blinkers) på 70-vägen för att göra en u-sväng.. det vara bara det att där kom ju vi som tur va inte i 70km/h efter jag hade sänkt farten för jag såg att hon började backa längre fram. Det var decimeter från att vi körde in i henne när hon på tvären körde rakt ut på 70-vägen igen. Alltså suck!
Andra personen som fått sitt körkortet bland cornflakesen är den 40-åriga pappa som på parkeringen på axamo idag, backar ut sin bil när vi redan har backat ur vår bil och håller som bäst på att trixa ur den (vi stod längst in till staketet). Vi är alltså inte ens kvar i parkeringsrutan när han börjar backa från sin ruta och fortsätter och backa (vi börjar tuta på han eftersom vi inte kan köra varken framåt eller bakåt eftersom där kommer han!) men han fortsätter att backa. Vi tutar sammanlagt tre olika gånger och han fattar inte att det är han vi tutar på och uppenbarligen har han inte vett nog att titta i någon av sina backspeglar för att inse att det står en bil bakom hans.. det slutar med att han kör in i oss innan han fattar att vi stod där! (Nu blev det ingen buckla eftersom det handlade om typ extrem snigelfart). Men ändå.. jag fick lära mig på körskolan att titta bakåt när jag skulle backa men uppenbarligen inte han.
Tredje personen idag var en yngre kille (typ i min ålder -Haha!) och detta var precis när vi kör ut från vår parkering så kommer det en förskola. Så där går gatan ihop lite, det är liksom inte ett övergångsställe utan mer en förlängning av trottoaren ut i gatan kan man säga. I vilket fall så kan man inte köra där två bilar samtidigt (eller kanske skulle de gå med nöd i näppe men det är ingen som gör) utan man stannar och låter en mötande köra om den kommer före till hindret (sunt förnuft helt enkelt!) detta hände idag när jag skulle iväg o hämta mat. Den första bilen är gullig och stannar eftersom jag är aning före till trafikhindret, så jag kör först. Det är bara det att bilen bakom han som stannat tycker förmodligen att han framför är långsam för han börjar köra om honom för han stannade till. Detta resulterar i att han på denna smala gata möter mig (på min sida av trafiken!) hur i helvete tänkte han där?! Varför ha så bråttom att man behöver köra om något som stannat vid ett trafikhinder?!
Så kontentan blir; vem fan har gett dessa tre personer körkort?! Borde va obligatoriskt att få göra någon typ av prov igen när man haft körkort i ett 20-tal år! Tänk egentligen vad skrämmande; du får körkort, sen har du det resten av livet bara utan några tester. Du behöver förnya det en gång va tionde år, men det säger ju inget om din körförmåga i trafiken. Hua!

Nu får jag snabbt berätta vad vi gjort idag istället så jag inte blir alldeles till mig av arghet. Vi har nämligen på eftermiddagen varit och badat vid axamo! Och Maxen och Martin har badat, så härligt! Sen var även mamma, pappa och Inger med däruppe på axamo! När vi kom hem från badet hämtade vi pizza och njöt av god mat och friidrott på TV:n (äntligen!)

#idioter #körkort #körkorticornflakespaketet #allabordeintehakörkort #axamo #bad #pizza

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards