Alla inlägg under augusti 2020

Av Helena Häll - 5 augusti 2020 23:02

Igår kom det inget blogginlägg, hela familjen sov nog innan halv tio nämligen. Martin och Max somnade redan halv åtta typ! Och den fick jag väcka martin igen för lillebror inte ville ligga själv så fick lämpa över honom till Martin för jag skulle kunna göra mig iordning.

Men idag har vi haft det riktigt lyxigt ! Vi har haft egentid bara jag och Martin! För första gången sen lillebror föddes. Vi ägnade vår egentid med en date på icamaxi. Woho!! Hahaha! Men ändå, att få storhandla ihop utan barn! Vilken lyx! Tänk vad man kan tycka är lyxigt helt plötsligt. Men någon timmes egentid var guld värt! Men det blev dock en dyr historia med en storhandling på köpet! Haha!

På eftermiddagen tog vi en sväng till husen på andra sidan parkeringen och sa hej till martins farmor o farfar som bor på ålderdomshemmet där! Så de fick säga hej till lillebror. Om de kommer ihåg det är en annan femma men de va glada för stunden iallafall och Max va på strålande humör och skrattade och visade sina nya skor.. Haha.. sen gick vi och gungade vid lilla stadsparkens lekplats och Max va lika glad när han efter lite bök fick av sig en sko. Sen gungade vi lite innan vi gick hem igen.

#egentid #pseudotvillingar #storhandla

Egentid med min man!

Dagens middag!

Av Helena Häll - 3 augusti 2020 23:06

Idag har vi haft fikabesök av mammas bästa vän (och till lika granne) dvs typ vår granne med! Eftersom både mina föräldrar och Inger bor på samma område som oss! Haha!
Men egentligen var det Ingers dotter som skulle komma med familj men deras dotter i sin tur (alltså mammas bästa väns barnbarn!) som är jämngammal med Max hade tandfeber som jag kallar det (feber man kan få när man får tänder!) så hon fick stanna hemma med sin far och Mia tog med sig sitt äldsta barn och sin mamma istället! Och vips så fick vi fikabesök och hemmagjorda bullar! Mums! Sen fick lillebror en supersöt outfit med får på! (Max fick grodor på sin välkommen till världen-present!) Jag anar ett litet djurtema med grodor och får! Men himla trevligt med lite fikabesök och vuxensällskap! Och Max va himla nöjd över en lekkamrat och somnade som en stock nu på kvällen efter sin näringsrika middag på falukorv och fetaost! Hahaha! Han har börjat välja ut vad han tänker äta och inte numer.. hoppas han inte blir allt för kräsen, men kött och korv och liknande går alltid ner med god aptit.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, vart på s:t Pauligatans lekplats en kort sväng. Och Max övade på att gå (dock hade han bara strumplästen) ungen måste ju ha ett par gympaskor. Eller möjligtvis använda sina sandaler. I vilket fall så har vi även gjort grekisk sallad med tsatsiki idag och drömde oss bort till den dagen vi kan åka någonstans igen! Drömde mig förövrigt bort mig lite innan när jag läste gamla inlägg från idag och att vi var i Krakow för två år sen jag och Martin! (Det var innan vi blev tvåbarnsföräldrar!) nu väntar iallafall sängen och förhoppningsvis lite sammanhängande sömn!

#fika #present #nyfödd #lekplats #pseudotvillingar #grekisksallad #tsasiki #krakow

Lillebrors present!

Av Helena Häll - 2 augusti 2020 22:57

Idag har jag bakat lite! Kors i taket! Det händer ju ifs ibland att jag gör det. Jag får ju lite infall då och då. Idag blev det iallafall dumlesnittar, typ som kolasnittar fast med dumle i. Jag insåg att jag aldrig bakat det tidigare, men det gick så smidigt så!
Jag bad martin komma och hjälpa till och plocka iordning o städa när Max hade somnat och då kan det ta lite tid ibland, speciellt när han är inne i sin mobiltelefon. Hahaha! Så jag började baka och va en bra bit över halvvägs innan han kom. Hahaha!

Jag gjorde på följande vis; Blandade rumstempererat smör (100g) med 1 dl socker och 2 msk ljus sirap och rörde runt detta. Sen hällde jag i 2,25 dl mjöl och 0,5 tsk bikarbonat och 1,5 tsk vaniljsocker. Blandade detta försiktigt med varandra. Delade 10 dumlekolor i småbitar och hällde även ner dessa i smeten. Man kan trycka ner dem efteråt i kakan men då blir dumlen liksom i mitten av snitten så jag valde att hälla i dumlen i smeten istället så det blev dumle lite all over the place i snitten. I vilket fall så delade jag degen i två och rullade ut varsin korv som jag sedan plattade till och räfflade med en gaffel. Sen hade jag in det i ugnen ca 15min på 175 grader. Och när man tagit ut dom får de svalna lite och sen får man skära dem lite snett så där ni vet så det blir snittar av det. Och sen äter man upp dom! Hahaha! Nä, vi åt givetvis inte upp alla, bara några stycken. Usch jag måste sluta äta så mycket onyttigt! Men är det någon gång jag ev kan äta lite mer utan att lägga på mig är ju nu när jag ammar! Det vet jag sist med! Jag gick upp 1 kilo förra graviditeten och ner 10 kilo när jag ammade! Perfekt ju! Nu gick jag upp 3 kilo denna graviditeten (men vägde 3kilo mindre när jag blev gravid med) så hoppas på att ev ha gått ner lite iallafall! Men man vet aldrig så mycket gott som jag trycker i mig nu, bara för jag kan!

#baka #dumlesnittar #fika #recept #infall #gott #kaka #ätavadjagvill #amma

De uttrycka räfflade korvarna av deg!

Mina bakade dumlesnittar!

Av Helena Häll - 1 augusti 2020 23:08

Idag hade vi strandpremiär för lillebror. Och årets första besök vid Vättern! Nej vi badade inte (jag får ju inte pga jag födde barn för mindre än två veckor sen och martin för han tyckte det var kallt!) Hahaha. Men svärmor kom förbi också och hon tog sig ett dopp!
(Förövrigt vilken jävla lyx att ha stranden bara en kort promenad bort!) Men vi gick ganska tidigt hemifrån både för det inte skulle bli för varmt för grabbarna och för att hålla Max vaken. Idag har vi nämligen övat på att bara sova EN gång på dagen istället för två! Det gick ganska faktiskt ganska bra. Han somnade i vagnen hem från stranden. Hahaha. Han som aldrig somnar i vagnen längre. Men han hängde sig över sitt främre armstöd och somnade med huvudet på det och efter andra försöket fick vi fälla vagnen lite bakåt så han kunde ligga ner och sova. Och sen när vi kom hem fick han sova vidare i våra sängar. Vilket resulterade i en tupplur på sammanlagt 1,5h (yes!) och sju ton sand i min o martins säng (oh no!). Men va bara skaka av och bädda om!

Eftermiddagen spenderade vi inomhus eftersom solen hade gassar tillräckligt på de små grabbarna, så vi tog det lugnt och lagade mat och kunde äta på balkongen igen, för första gången sen i juni typ. (Vilken jävla skitväder juli har bjudit på!) men nu hoppas vi det vänder och blir fint de två månaderna vi ska va hemma hela familjen tillsammans!

#bada #vättern #vätterstranden #stranden #sandöverallt #sol #fintväder

På väg till lilla vätterstranden

Vi var ute i god tid och hann sitta i skuggan en stund innan den försvann och när vi gick hem var stranden proppfull med folk!

Max och pappa badar fötterna i det kalla vattnet!

Lyckligare unge får man leta efter! #enbildsägermeräntusenord

Lillebror utmattad efter en lång dag!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20
21
22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards