Alla inlägg under januari 2018

Av Helena Häll - 8 januari 2018 21:31

Idag har jag sett miniserien den döende detektiven! Jag har faktiskt sett hela (dvs alla tre avsnitt) de sista går på tv nu, mellan 21-22 men jag såg de lite i förväg eftersom jag vill gå och lägga mig innan det! Haha! Men jag ska faktiskt upp och åka till Borås imon!

De första avsnittet såg jag när jsg åt lunch i fm och det andra såg jag i eftermiddags efter min promenad runt runt Munksjö och medans vi åt middag och de sista såg jag som sagt nu genom SVT-play (datorn streamar med hdmi kabeln upp på tv-rutan). Jag gillar när jag kan se serier mer sammanhängande än att behöva vänta på ett nytt avsnitt i flera dagar, nu var väl detta inget problem eftersom jag (deckare som den är!) läst boken. Hahaha! Eller egentligen lyssnat på den som ljudbok om de ska vara mer korrekt! De var i våras (tror ja) så det var ju inte jättelänge sen heller, så jag minns väldigt mycket av den. Men jag gjorde ju en lite omvändning och lyssnade på sista boken först! Hahaha! Och det var hör och häpna den först GW boken som lästes (lyssnades) av mig! Nu har jag betat av tre eller fyra tror ja, plus hans dotters bok med!

Men gillade den döende detektiven både i bok och miniserie format. Tycker Rolf Lassgård gör det himla bra och på något sätt är rollkaraktären mycket lik GW själv!

Oj nu blev det ett jätteinlägg om döende detektiver och Leif GW Persson, haha! Hur detta nu kom sig men nu packar jag ihop för idag! Godnatt!

#dendöendedetektiven #leifgwpersson #svt #svtplay #miniserie #bok #deckare #rolflassgård #lmj

Första avsnittet till lunch!

Sista avsnittet nu ikväll!

ANNONS
Av Helena Häll - 7 januari 2018 21:22

Ja, nu kan jag ju inte hävda att jag är den enda quiznörden i familjen eftersom vi nu är två quiznördar i vår familj. (Vi kan ju ha träffats tack vare detta också.. fast vi tävlade i olika lag!!) nu är jag dock inte lika aktiv i quizandet på fredagar, utan mer på söndagar! På fredagar har det varit tema ?musik, film och tv-serier? och nu på söndagar är det mer ?allmänkunskap? eller ibland gissningskunskap!

Idag var det iaf säsongspremiär för bishops arms pubquiz. Och det gick sååå dåligt för oss! Vi hade tillslut 14 av 24, vilket betyder 10 fel!! (Vi kom delad trea på det!) Det va längesen vi var så dåliga poängmässigt! Haha! Men som vanligt får man tänka, då har vi lärt oss något nytt idag! (Eller tio nya saker.. haha) vi hade några stolpe ut, där vi valde mellan två svar, o valde givetvis fel!

Här är de tio frågorna vi hade fel på; (de första tre är tre valsfrågor, de andra ska man bara skriva svaret på!) testa gärna själva och kommentera gärna om ni kunde något, så kommer facit längre ner!

1. Vilket land dricker mest vin per capita?
1. Luxemburg
X. Monaco
2. Vatikanstaten

2. Vad heter valutan i Nigeria?
1. Pund
X. Franc
2. Naira

3. Vilken bok har sålts i flest exemplar? (borträknad biblar o religiösa texter)
1. Alkemisten
X. Borta med vinden
2. Da Vinci-koden

4. Vilket nobelpris tillkom 1968 och var inte med i Alfred Nobels testamente?

5. Vilken känd person var Karin von Kantzow gift med?

6. Under vilket århundrade var Lund ett tag Danmarks huvudstad?

7. Vilket land, efter Spanien är det land svenskarna reser mest till?

8. Vad heter Montenegros huvudstad?

9. Vilket av Sveriges landskap är med råge det mest tättbefolkade?

10. Vilken svensk matkedja har sloganen ?vi gör varje dag lite enklare??


Här nedan följer facit: (och där med de tio nya sakerna jag och Martin numer har lärt oss och kan!)

1. Svaret är 2. Vatikanstaten (med andra ord påven och hans stab är sjuka vinslukare!)

2. Svaret är 2. Naira. (Är lite likt Narnia.. fast det är ju en helt annan grej!)

3. Svaret är 1. Alkemisten (ja men då har jag en ny bok på listan att läsa - kan någon säga, är den bra?)

4. Ekonomipriset

5. Hermann Göring

6. 1100-talet

7. Danmark (Hejja øl o pølse!)

8. Podgorica

9. Uppland

10. Ica

Så nu har vi lärt oss detta och så är det bara att ta nya tag och se till och vinna nästa söndag istället!

#quiz #quizfrågor #quiztest #allmänbildning #söndag #bishop #pubquiz #jönköping #quiznörd #10frågor

ANNONS
Av Helena Häll - 7 januari 2018 00:22

Idag har vi (som seden säger) städat ut julen. Vi har plockat ner ALLT! Ljusstakar, ljusslingor, kuddar, tomtar, kulor, julfiltar, ljus, granen.. ja you name it! Som de två julfans vi är, har vi liiiite pynt! Haha! Men nu är allt väck, disken diskad, lakanen bytta, golvet dammsuget! Ja men andra ord en stor städning! Så skönt! Men vår kylskåp var fortfarande tomt och därmed även våra magar! Så vi gick (bokstavligen) hem de 4km till svärföräldrarna och fick potatisgratäng, fläskfilé och sås! På detta hade vi spelkväll och spelade ?vem vet mest? (kom tvåa efter svärmor!! OMG - jag slog Martin, vilket inte hänt på de spelet innan!!) sen spelade vi även ?när då då? i par och då vann vi varsin gång! Sen gick vi igenom lite av Martins gamla saker och han hittade sitt gamla Gameboy.. så nu är han okontaktbar.. haha! Kul kille!

#utmedjulen #tjugondeknut #städa #spelkväll #vemvetmest #närdådå #gameboy #promenad

Av Helena Häll - 5 januari 2018 23:37

Idag började jag dagen men att vakna när Martin gick till jobbet.. dvs typ kvart över fem i morse! Bah! Men tror ni jag fick något gjort?! Ne inte särskilt mycket, gick i som ett töcken och inte kunde jag somna om heller. Men sen gick dagen bättre och bättre, lite plugg blev det innan jag var bortbjuden på korvstroganoff-lunch hos Anna o Albin (Henrik jobbade) och även Emma var där med Elsa o Nils.. så helt enkelt en supertrevlig sammankomst! Va så länge sen jag såg dem (känns som en hel evighet sen jag såg dem!)

Efter den god lunchen och kvalitetstiden med vännerna bestämde jag mig för att jag skulle gå hem från Anna, och ni som vet. Hon bor uppe på berget i Jönköping och jag nedanför det, så det vara bara till att rulla! Hahaha! Ne skämt och sido, jag gick hela vägen ner, egentligen är det bara 4km men det känns lite längre eftersom det är ända från hisingstorp till Torpa! Men jag är hel nöjd över min insats och det är mysigt att promenera där man inte alltid går! Någon dag får jag nog gå mer där, kanske hela dunkehallaleden, den är fin!

Men just nu sitter jag och Martin uppkrupna i soffan och kollar på slutet av Titanic.. (det du blundade dig igenom moster Pia!) och googlar på allt vi kan komma på om filmen, så nu är vi experter på allt! Och lär oss en massa nytt! Typ att han som spelar kaptenen på Titanic är samma man som spelar kung Theoden i sagan om ringen för nämna något!!

Men nu blir det godnatt!

#korvstroganoff #lunch #plugg #promenad #jönköping #hisingstorp #torpa #titanic #filmklassiker

Av Helena Häll - 4 januari 2018 21:17

Ja direkt kanske ni undrar va fan är DDC!? (Ja alla utan moster Lotta då!) och Ja, det kan jag förstå att ni inte vet! Det visste jag inte heller för några månader sen och nu är jag uppenbarligen en omedveten expert i ämnet! DDC är en förkortning för Dewey Decimal Classifikation och är ett klassifikationssystem för bibliotek som stora delar av världen använder.. (och till de räknas uppenbarligen inte Sverige) i Sverige är det än så länge ganska få bibliotek som använder sig av detta system (de flesta har SAB) men om jag ska bli siare för en stund kommer det nog att ändra sig innan jag är pensionär! Och tur för mig då eftersom jag idag fick veta att jag klämde in ett VG (dvs, högsta betyget som går att få) på tentan i DDC! OMG, jag är uppenbarligen en omedveten expert i detta klassificeringssystem som jag än så länge inte har någon som helst nytta av!! Haha!! Men en dag kanske jag har det! Då får vi hoppas att kunskapen sitter i! Hejja mig!!

#biblioteksutbildningen #klassifikation #dewey #ddc #expert #högstabetyg #jävligtoväntat

Av Helena Häll - 3 januari 2018 21:56

Idag har jag (vi) haft en p-onsdag! Vi har gjort hemmagjord pizza, mumsigt god med skinka, lök, tomat, mozzarella och svamp! Sen har jag pluggat, har ju insett att jag har tenta på tisdag! Ahh! Och för att ha tenta behöver man ju plugga! Klassifikationssystemsteori - ni hör ju! Man kan ju skratta ihjäl sig för mindre! Men sen har jag ju också sett på prisbelönad film.. ja eller den har ju några år på nacken, men sagan om konungens återkomst (såg härskarringen härromdagen och sagan om de två tornen igår) var länge sen jag såg dom så nära irad men de var lika bra som vanligt! Men man börjar kunna både filmerna och replikerna! Nu blir det strax sängen för en ny dag med plugg men utan pizza och utan sagan om ringen maraton!

#plugga #klassifikationsteori #tenta #hemmagjordpizza #saganomkonungensåterkomst #lordoftherings

Av Helena Häll - 2 januari 2018 12:21

Ja, men va är inte bättre än att sammanfatta ett år när det precis har tagit slut och tänk vad mycket man åstadkommer och hinner på ett helt år! Jag låter väldigt gammal och vis när jag säger så eller som Martin kan säga om mig (på skoj för att tillägga!) att jag en antik fossil.. haha! Men för återgå till ämnet är det som sagt dags att sammanfatta året och vi börjar med det sämsta (för att ha det bästa till sist!)

Topp 3 måste ju vara,
1. Min älskade farmor gick bort i somras! Say no more! Du är saknad men vet att du och farfar (o faster) hänger i himlen tillsammans nu!

nr 2. Är nästa olycka i följden (ja egentligen halkade jag ju 2016) men operationen, den andra i följd för samma armbåge utfördes iår och jag har nu hopp om att sluta trilla så fasligt framöver! Håller tummarna!

Och nr 3. Får väl vara ytterligare en olycka (bara några veckor) efter operationen, den som har följt mig och kommer förfölja mig lång tid framöver.. när jag slog ut mina framtänder! Ah! Det jag fortfarande ont i tänderna och har en hel del problem med döda tänder, smärtor, ilningar, lösa tänder osv! Men lite nya plasttänder har jag och de blir bra tills de kommer fram till hur tänderna vill utveckla sig!

Men tre sämsta grejer får räcka för de bra sakerna ska alltid väga över och det gör dom med råge det här året, mycket pga en människa som kom in i mitt liv och tog mig med storm (eller med kärlek, enorm snällhet och blommor!) min älskade Martin! Tack för du har gjort mitt 2017 till ett fantastiskt år! Du är den bästa karln man kan ha!

Har även som vanligt vart ute och rest en del och som alltid fyller de mig med glädje, har varit i bl.a Prag, Dubrovnik, Stockholm och på sightseeing i Skåne!

Och inte förglömma mina nära och kära! Min familj, mina fina fantastiska vänner! Tack för ni vart med och förgyllt mitt 2017!

#2017 #åretsomgått #sämsta #bästa #farmor #operation #slagituttänderna #nyatänder #kärlek #minbästamartin #minavänner #minfamilj #resor #nyaminnen #summering

Av Helena Häll - 1 januari 2018 21:38

Första dagen på året betyder nyårslöften att hitta på.. och som du sedan kan bryta.. haha! Nä, men skämt och sido! Jag har två löften och sen får vi se hur det går med dem. Men jag ska försöka;

1. Börja blogga regelbundet igen! Ja, jag ska verkligen försöka! Får väl sätta alarm på telefonen så jag inte glömmer! Haha!
2. Det andra är att jag måste sluta vara så jävla lat! Måste ta tag i saker direkt och inte skjuta upp dom och t.ex börja träna mer - inga mer ursäkter! (Just det här sista vet jag att jag kommer få äta upp från Martin sida om han råkar läsa detta)

Men den första dagen på året betyder även för de flesta människor pizza och ivanhoe! Men här i vårt hem råkade vi sätta på TV4 istället och då fick vi se ett annat krigsepos (typisch) dvs, sagan om ringen - härskarringen, standardvisning runt jul/nyår även för denna rulle! Men det va så länge sen jag såg den och har vart sugen i flera månader på den! (Sån tajming!) Och ingen pizza blev det heller, utan det blev paus i filmeposet och hemfärd till mamma och pappa för kycklingfilé invirad i parmaskinka! Sen fick vi se slutet på filmen med hjälp av dvd:n när vi kom hem igen! Imorgon och i övermorgon går fortsättningen av historien om Frodo som J.r.r Tolkien hittade på 1950-talet! Sen visades visst någon Harry Potter film med och inte att förglömma tour de ski också! Haha! Jag som egentligen skulle behöva plugga inför tentan nästa vecka! Hur var det nu med mitt nyårslöfte att ta tag i saker och inte vara lat!

#nyårslöften #nyttår #brytanyårslöfterna #bloggamer #slutavaralat #saganomringen #härskarringen #tolkien

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se