Alla inlägg under januari 2018

Av Helena Häll - 18 januari 2018 21:29

Idag får ett bli ett kort inlägg, nämligen dags att sova snart! Idag har det varit en väldigt innehållslös dag, har liksom inte gjort något vettigt alls! Jo men plugga får väl anses som nyttigt då men annars mest bara lagat mat och tittat på tv.. och helt plötsligt har jag fastnat framför konståknings-EM och deras paråkning i isdans (eller va de nu va..) jag blev helt fascinerad av dem och imponerad med för den delen så jag blev sittandes i typ två timmar bara tittandes på detta! Förövrigt blev jag sååå besvikennnär det va klar, jag hejade på det franska paret och så kom de fyra med minsta möjliga marginal!!! Usch de va så ledsamt! Men men, det är ju bara sport!

Men samtidigt passade jag på att måla naglarna med, jag gjorde lite extra nagelfix med en blomstjälk i två nyanser av grönt och rosa blommor på fyra naglar.. om de nu ser ut som de får ni själva avgöra.. Martin tog det ett tag innan han såg det!! Men han kom på det helt utan min hjälp! De andra naglarna målade jag grå för att få lite konstrast till de andra.. men vet inte om jag ska ta bort det gråa och bara ha blomstjälkarna! Får fundera på det tills imon!

#torsdag #plugg #innehållslösdag #konståkning #konståkningsem #moskva #isdans #målanaglarna #nagelfix #nailart

Detta var det ryska paret som vann tävlingen sen!

[Bild]

Av Helena Häll - 17 januari 2018 21:09

Ja eller såklart vi sopsorterar.. haha! Men nu har vi i styrelsen tagit beslut om att vi ska börja sortera matavfall, så idag har vi sprungit upp och ner i alla trappuppgångar och delat ut startkit till alla boenden i föreningen.. pust och stön! (tur att vi inte är 300 boenden, utan bara 33) så vi har vart personliga nog att dela ut dom öga mot öga med de boenden för att nu hålla tummarna för att de ska sköta matavfallet och inte slänga massa annat i påsen! De är ju ifs väldigt pedagogiska påsarna med små fina bilder vad man får och inte får slänga! (Detta försökte jag förklara med andan i halsen på varje ny trappavsats..) Hahaha!

Så nu ska det bli ordning på torpet, får vi hoppas! Jag får väl återkomma i ämnet när vi har utvärderat detta projekt.. vårt största problem är nog var vi ska ställa den där behållaren.. men å andra sidan vi kan ju flytta plastpåsarna till städskåpet, för där har vi ju två dammsugare, och så skitit har vi det inte så vi behöver var sin! Haha! Behöver ni en nya dammsugare säg till? Annars har jag pluggat och gått runt munksjön, mest för att få ett tillfälle att lyssna på Sherlock Holmes boken som är väldigt bra förövrigt! Får återkomma med full recension av den senare (när den är klar!).

Nu blir det lite lugn och ro i soffan innan läggdags!

#sopsortera #matavfall #träning #promenad #sherlockholmes #munksjön

Av Helena Häll - 16 januari 2018 17:08

Nu sitter jag på bussen hem från Borås efter en heldag med kursstart och föreläsningar. Dock den enda dagen jag behövde åka hit denna veckan! Så nu väntar tre dagar av disciplinerad studier på hemmaplan, Hahaha!

Igår bloggade jag förövrigt inte alls (och detta kom jag på precis när jag skulle somna) så inlägget uteblev och John blund tog över. Igår hade vi iallafall en riktig slappmåndag med enormt mycket serietittande! Vi såg;
1 avsnitt av Black Sails - en serie om pirater i Karibien på 1600-1700 talet någongång. Det var förövrigt det sista avsnittet på säsong 4, och det sista avsnittet av hela den serien.. lite ledsamt men så är det!
Sen såg vi;
3 avsnitt av Knightfall - en nyproducerad serie om tempelriddare i Paris på 1100-talet. De kommer ett nytt avsnitt varje vecka och som ni kan förstå, vi låg tre veckor efter!
Sen hade vi ett uppehåll för vem vet mest på tv:n :) för att sedan fortsätta med;
1 avsnitt av game of thrones säsong 2. (Vi har sett alla säsonger, ni behöver inte va oroliga!) utan nu när jag läser dessa böcker så ser vi om serien efter böckerna! (Nu smygstartade vi lite ifs eftersom jag har ca 100 sidor kvar av boken).

Med andra ord ett riktig pyjamasparty kväll i soffan och mycket välbehövlig!
Men för att nu äntligen återkoppla till rubriken på inlägget så har jag idag på bussen från och till Borås äntligen börjat lyssna på min allra första Sherlock Holmes!! Jag har alltid älskat både filmer och serier som handlar om honom, (inte att förglömma mästerdetektiven basil mus som bygger till stor del på Sherlock!) Är väl egentligen rätt konstigt att jag aldrig läst något om Sherlock tidigare, men nu började jag. Min allra första sir Arthur Conan Doyle bok är ett faktum, nummer 264 på listan över 1000 böcker du bör ha läst återfinns min bok, ?en studie i rött?! Go Sherlock!!

#borås #kursintroduktion #nytermin #buss #slappardag #hbo #blacksails #pirater #knightfall #tempelriddare #gameofthrones #kungarnaskrig #sirarthur #arthurconandoyle #sherlockholms #drwatson

Av Helena Häll - 14 januari 2018 21:28

Jag och Martin har helg helgen åkt runt och firat födelsedagar och ätit mat! Igår var det hem till min mamma och pappa och firat att pappa fyller 64, där bjöds det på grillat och spelkväll! Vi spelade vem vet mest och jag vann!! Vilket geni jag är alltså, eller kanske inte, haha! Jag vann på att mamma svarade fel och alla vi andra fick poäng!

Idag har vi varit hos Martins mormor och morfar och firat båda två! Lisbeth fyller 79 i onsdags och Arne 81 imorgon, så kl 16 idag vankades tre rättersmiddag med halva släkten och jösses vad vi åt, när tre rätter vad avklarade var det dessutom tårta på det! Ja, jag har ont i magen ifall någon undrade, tanke på att jag har stora problem med den i vanliga fall så känner jag som en stoppad kalkon just nu, Hahaha! Så nu blir det läggdags och så hoppas vi maten har trillat ner i benen imon när jag vaknar så jag får plats med någon frukost!

#födelsedagar #mat #proppmätt #firar #pappa #mormor #morfar #helg

Här ovan är bilder från lördags när vi åt och jag vann spelet!

Här är ovan är bilder på våra tre rätter från idag, utan tårtan då.. den kom efter all denna mat!

Av Helena Häll - 12 januari 2018 22:44

Ja, eller för mig iallafall! Nästan kanske, en lite lat fredag iallafall. Jag har skrivit klart min hemtenta, ätit rester jag kunde hitta i kylskåpet till lunch, tittat på skidskyttestafetten, spelat mobilspel, läst bok, quizat på olearys (i ett nytt egenkomponerat lag!) vi va 4p från sammanlagda segern, tappade 2p per quiz på mina gamla lagkamrater som vann. Men sen hade vi stolpe ut på en hel del med. Typiskt nog! Sen gick vi hem jag och Martin och kollade på på spåret på svtplay, kul med Alvesta! Därifrån är min bästa vän, så där har jag varit, åker ni dit (varför ni nu skulle göra det, haha!) så besök Alvesta hembageri, det ägs av min BFFs föräldrar, supertrevliga människor! Så tar er en kik i förbifarten! Nu ska jag processa allt nytt jag lärt mig på quizet och på spåret idag och memorera det innan läggdags! Haha! På söndag blir det inget allmänhetsquiz då vi är bortbjudna på födelsedagsmiddag hos Martins mormor och morfar och imon ska vi också äta födelsedagsmiddag fast hon mina föräldrar! Sånt väntar en helg av ätande uppenbarligen! Nu sängen, godnatt!

#fredag #hemtenta #informationssökning #bibliotelsutbildningen #läsa #skidskytte #stafett #quiz #olearys #påspåret #alvesta #alvestahembageri #födelsedagar #mat

#fredagslat #lat #helg

Av Helena Häll - 11 januari 2018 20:20

Ja eller tillbaka var väl att ta i, han har ju inte flyttat tillbaka eller så! Utan han göra bara en sent inhopp kan man säga. Och anledningen till att han är sen är inte varken mitt eller hans eget fel, utan korsordstidningsredaktionen! (Ytterligare en sånt där långt hänga gubbeord!) Storyn lyder, för länge sedan (alltså nästan för ett år sen om inte mer) skickade jag in en bild på Bosse till knep & knåp redaktionen för att nominera han till läsarnas husdjurs korsord! Och hör och häpna han kom med! Detta har jag dock som sagt vetat vääääääldigt länge nu och som jag har väntat, men i julnummret som kom nu, så är han med!! OMG! Min katt är med i knep & knåp!!! Så spring och köp nu! Ni har några dagar kvar att tävla i tidningen!! Annars köp den bara för att spara och rama in han! Hahaha! Jag har givetvis köpt tidningen men har inte kunnat med och lösa korsordet! Utan har sparat tidningen som souvenir! Haha!

Dock blev jag lovad en trisslott som ?vinst? för Bosses bild men den har jag inte sett röken av, påminde dem en gång men icke! Hur svårt ska det va! Lite dåligt av dem faktiskt! Men i vilket fall han är med i den aktuella tidningen så spring och köp!!

// Hälsningar från en stolt matte

#knep&knåp #knepåknåp #korsord #läsarbilden #bosse #katt #minkattikorsordet #minögonsten #bakarmedbosse #stolt #bonnierkorsord

Här är min älskade Bosse, som var med överallt och ingenstans! Här bakar vi choklad och hallongifflar!

Av Helena Häll - 10 januari 2018 17:33

I julklapp fick jag denna kokbok av Martin!

Så idag testade vi det första receptet av mååååånga i denna tjocka härliga kokbok! Det blev ugnspannkaka med topping! Det blev himla gott och med lite tillägg på ungspannkakan, det var stekt rödlök i vinäger, fetaost och ruccola. Jag lägger ut en bild på receptet, fast jag tog bara en rödlök istället för tre! och lägger även ut lite bilder på vår tillagningsprocess och vårt slutresultat ser ju nästan ut som det på bilden i receptet, Haha!

Annars har jag pluggat på hemtentan som ska vara inne på söndag! Och dessutom vart och lånat en bok på bibblan till nästa kurs som börjar nästa vecka! Nu blir det lite mer plugg innan kvällens tv-tittande!

#kokbok #alltommat #julklapp #recept #middagstips #ungspannkaka

Av Helena Häll - 9 januari 2018 21:04

Idag har jag kommit på ett nytt hänga gubbe-ord! Det är namnet på min tenta jag skrivit idag, håll i er nu! Klassifikationssystemsteoritenta! Den ni! Jag vet dock inte hur tentan gick riktigt, max poäng va 12 och för att bli godkänd var man tvungen att ha minst 7 rätt.. och jag kunde inte en fråga., så nja, det blir på håret! Men men det är ju bara gör om den såfall!
I övrigt har jag vart vaken sen kvart över fem i morse sen Martin åkte till jobbet så nu efter en hel dag i Borås och sen tjejmiddag på det så nu är jag helt slut! Pust! Imon vankas sovmorgon och nu vankas veckans brott! (På tal om Leif GW Persson igår)

#tenta #borås #klassifikation #kunskapsorientering #klassifikationssystemsteoritenta #hängagubbeord #leifgwpersson #veckansbrott #tisdag #tjejmiddag

Bilder från min plugg och tenta dag i Borås!

Tjejmiddagen idag!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29 30
31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards