Alla inlägg under april 2017

Av Helena Häll - 22 april 2017 22:28

Ullared dag 2!
Ja, då var halva helgen fixat av vår weekendresa, och efter klockan ringt vid 06,00 imorse så gick vi upp, åt frukost, gjorde oss iordning och åkte bort till Ullared.. jag vandrade raka vägen till damavdelningen och strosade runt där.. och sen provade jag kläder och så provade och provade.. osv.. redan innan kl nio va jag tvungen att ta paus i sportsbaren för att vila upp mig, sen väntade en hel jävla dag inne på varuhuset (förutom min, inger och Mias avstickare till affärerna utanför) där jag Förövrigt köpte så fina skor på skobo, jag ska nog bo i dom från maj och framåt! Jag handlade även näst minst idag med och kom så väl med livet i behåll även idag, imorgon väntar inköp av blommor jag och får fan inte sätta min fot på damavdelningen imon för då är det kört.. idag när jag skulle följa med morsan till herravdelning så hittade jag två koftor till på damavdelningen trots att jag redan egentligen va klar! Typiskt!
Efter shopping, åkte vi tillbaka och åt supergod vegetarisk lasagne, drack vin, satt o pratade o skrattade och hade kommentarer om alla förvirrade bönder som gick förbi både en och två och fem gånger! En perfekt kväll med andra ord!

#ullared #weekendresa #tjejweekend #shopping #gekås #riksometttroll #fynd

Av Helena Häll - 21 april 2017 21:57

Ullared dag 1!
Jag nu var den årliga helgen här, ullaredshelgen! Där jag, mamma, Inger och Maria åker till Ullared en hel helg! Oh my! Ja det är sant, vi är galna på riktigt och ja man är dö fattig varje gång man kommer hem, men jag var faktiskt näst billigast idag! Värst va mamma som vanligt sen kom Mia, sen jag och med 400kr från mig kom Inger! Men har redan idag köpt massa fina saker så som 2 klänningar, kofta, byxor och lite av "mitt" schampoo och sånt bra och ha saker som är betydligt billigare på Ullared! Efter vi gått på Ullared till sex/halv sju så åkte vi till vår stuga och gjorde halloumiburgare (åh Gud va det är gott!) sen blev det vin, lets dance, kex, ost och marmelad! Mumma! Imorgon ringer klockan sex.. suck! Och så väntar dag 2 i himmelriket ullared!

#ullared #shopping #tjejweekend #dag1

Min fina långklänning jag köpte! Matchar kanske inte så värst bra med min tejp på ryggen men den ska ju bort så småningom! #långklänning

Av Helena Häll - 20 april 2017 20:17

Idag har jag slagit på stort i min bokmalande! Jag har läst ut min bok OCH dessutom lyssnat klart på min ljudbok! (Ja, jag har den irriterande ovanan att både läsa en och lyssna på en annan) dock inte samtidigt! Men nu är båda alltså slut och jag kan helt välja fritt i mina bokhögar och på storytel! Överst i bokhögen ligger ju "feel good" boken nu.. haha! Jag kommer ju skratta mig igenom denna tragiska bok tack vare Patrik!
Men åter till ämnet och tillbaka till min dag! Jag har även varit hos sjukgymnasten och fått akupunktur igen och blivit tejpad.. Hahaha! Ja nu garvar jag igen för det ser ut som min sjukgymnast har tejpat en rosa huvudfoting på min rygg.. haha! Men får liv att ge henne en eloge för en så länge hjälper det att hålla huvudet på plats! Och sen har jag pusslat givetvis och omedvetet gett mig ett ultimatum på när det måste va klart.. jag har nämligen bjudit hem folk den första maj, och Emma ska ha med sig sin dotter på 1,5... Hahaha! Har jag inte pusslat klart då, har jag inget pussel kvar sen vill jag lova!

#bokmal #boknörd #böcker #boktips #jonesbø #sonen #jonasmoström #mörkretshjärta #annefranksdagbok #pussla #2000bitar #sjukgymnasten #tejpad #akupuktur

Här har vi den rosa huvudfotingen som enligt sjukgymnasten ska sitta en vecka! Ha! Lycka till sa ja och betade på fyra dar!

Sonen läste jag och hjärtats mörker lyssnade jag på med Torsten Wahlund som uppläsare!

Pusslet igår!

Pusslet idag! Lite framsteg gör jag allt!

Av Helena Häll - 19 april 2017 20:29

Det kommer inte ta fram till sommaren innan jag är klar med pusslet, trots överflödet av pusselbitar! För idag har jag minskat utspridningen med att pussla ihop så mycket att jag har kunnat ta bort kartongenbotten och de 3 små brickorna. Jag har dock 3 ungsplåtar och 1 stor bricka kvar.. och på bänken och på bordet.. och ja på tal om bordet när ramen väl va färdig till detta 2000 bitars pussel så va bordet för litet!! (Ni skulle se den paniken som drabbade mig) tills jag insåg att jag bara kunde fälla ut min iläggsskiva i bordet. MEN, inte fan ska livet va smidigt, för iläggsskivan spruckit på baksidan och skruvar och metallbeslag hade lossnat från sina platser.. suck! Så mitt i allt fick jag dessutom leka Martin Timell! Men nu är bordet uppfällt till max och pusslet växer så sakteliga.. eller hyfsat fort ändå faktiskt tanke på att jag började igår! (Tror ja de va!) Hahaha!

#pussel #2000bitar #nörd #martintimell #snickeri #jagkanomjagvill #dolmiterna #italiten #avkoppling

Bordet uppfällt och ramen klar! Detta va igår kväll!

Detta är nu ikväll! Och nej jag har inte pusslat hela dan, jag har läst, tittat på Grimm, tittat på tv, gått en promenad, diskat, lagat lunch, ätit lunch, gjort matlådor, handlat mjölk på Willys, träffat Anna en snabbis! Ja, som sagt jag har inte BARA pusslat idag ;)

#produktiv #multitasking

Av Helena Häll - 18 april 2017 13:29

Idag bestämde jag mig för att börja pussla ett nytt pussel igen. Ett nytt pussel att klura ut och tänkte att; äsch ett 500s bitars lägger jag på en dag, ett 1000s bitars går hyfsat fort med och det har jag lagt några under de senaste månaderna. Så då slog det mig (av nån jävla korkad anledning) att jag skulle börja med 2000s bitars pusslet!! För helvete Helena, 2000 bitar är många bitar, jättemånga bitar! Hahaha! Som resultat har jag nu pusselbitar i halva vardagsrummet, 3 små brickor, 1 stor bricka, ett ljusfat, i pusselkartongen, 3 ungsplåtar och resten på bordet.. jaha ja.. det här var ju en briljant idé.. man kan ju undra när jag hade tänkt och bli klar med detta. Och fram till jag blir det kan ingen äta vid mitt bord! Haha! Tur att jag oftast sitter i soffan och äter! Förövrigt hade jag planer på att jag skulle promenera lite idag eftersom det var så fint väder, jag skulle bara äta upp lunchen och se klart på mitt avsnitt av tv-serien Grimm. När båda dessa va klara och jag tittade ut genom fönstret snöade det på tvären och jag tappade genast lusten att gå ut utanför dörren överhuvudtaget.. typiskt! Jag längtar efter sommaren, och nu har jag ju fått något att göra fram tills sommaren.. mitt 2000 bitars pussel! :)

#tisdag #pussel #2000bitar #dolmiterna #italien #nuharjagattgöra #hurtänktejagnu #grimm #snö

Morgonkaffet och 2000 bitars pusslet över en stuga i Dolomiterna i Italien!

Ett överflöd av pusselbitar! Ahhh!

Av Helena Häll - 17 april 2017 01:33

Idag har jag vart hemma hos Johan cattis och grillat, äntligen är grillpremiären avklarad och solen sken..sen gick den ner och tills jag åkte hem nu inatt.. så ja givetvis så snöade det! Men men det var inte det jag tänkte detta skulle handla om utan jag tänkte bjuda på ett av kvällens många skrattanfall! Detta kan ha varit den bästa kommentaren på hela kvällen!
Följande utspelar sig; jag, pata och Calle har en lång diskussion om författare, böcker, mycket av diskussionen handlade om skräck och död och mitt i denna diskussion säger ja;
-Föresten på tal om det lånade jag Anne Franks dagbok på bibblan, det är ju klassiker som jag inte har läst än!
Patrik tittar på mig och utbrister;
-Men är inte det en sån där feel good bok?!
Calle och tittar på varandra och säger;
-En feel good bok? Alltså Patrik, den handlar om en judisk tjej som blev gasad ihjäl av nazisterna..

Han hade tänkt på Bridget Jones dagbok! Hahahaha!!! Jag skrattade så jag grät.. Inte riktigt samma innehåll i dom böckerna! Men så sjukt kul!

Annars har kvällen varit toppen härlig med supergod mat, lite för mycket godis och alldeles fantastiska vänner!

#vänner #bok #böcker #författare #annefrank #bridgetjones #feelgoodbok #skrattanfall #boknörd #tankefel

Äta med silversked rakt ur påskägget!

Banoffee paj! Mumma!

Av Helena Häll - 15 april 2017 22:39

Idag skulle jag åka på utflykt med min picklade rödlök jag gjorde i reklampausen igår! Vi skulle på middag på gräshagen ihop, det var en trevlig tillställning, jag kom hem, det gjorde inte min picklade lök.,

Redo för utflykt!!

Till middag åt vi pulled pork med alla möjliga goda tillbehör! (Inklusive rengöringsmedel... )

Efter middagen slappades det i soffan, på kanal 5 började vi titta på Harry Potter och dödsrelikerna del 1.. (då var Lillgangstern med o lekte..) sen blev hon förvisad i säng när vi bestämde oss för att på SF anytime se Harry Potter och dödsrelikerna del 2 och en kvart in i filmen sov ovanstående gangster redan!

#harrypotter #harrpotterochdödsrelikerna #pulledpork #middag #pickladrödlök #påskafton #lördagsmys

Lillgangstern har lagt sig till rätta i mitt knäveck! Haha!

Sen när det var dags och åka hem, hade jag bara en strumpa i hallen. Den andra hade Lillgangstern lagt klar för handling i Ica-kassen!
#kurragömma #strumplös

Av Helena Häll - 14 april 2017 21:48

Ja skillnaden mellan HBO och TV 4, det är reklam! I vanliga fall är jag inget stort fan av reklam (därav älskar jag kolla på serier på HBO där man är utan reklamavbrott) men ibland tittar man ju på TV4 och får således reklam och då måste man ju göra det bästa av situationen. Dvs man passar på att göra annat i reklampauserna. Idag har jag emellan 20-21.30 hunnit med att;
1. Diska all min disk (det var inte lite saker vill jag lova)
2. Bäddat min dubbelsäng
3. Tänd mina ljus (och bytt ut alla urbrunna stearinljus till nya och tänt dem med.. 14 stearinljus och 2 ljusslingor)
4. Kissat
5. Vikt fyra maskiner tvätt
6. Picklat rödlök
7. Plockat iordning i mitt hem.

Ja ni hör ju! På de reklampauserna som varit mellan 20-21.30 har jag hunnit göra ovanstående saker.. hmm kanske ska över väga att sluta se på serier på HBO och enbart gå över till reklamkanaler, så kanske jag får lite mer gjort., haha!

Annars idag har jag tagit det lugnt efter gårdagens pizzafest! Har vart hos mamma och pappa och ätit fläskfilé med hasselbackspotatis. Har dessutom redan pusslat färdigt mitt 500-bitars pussel jag köpte igår., haha! (Tur att jag köpte tre!) nu ska jag passa på att njuta av en reklampaus till!

#fredag #HBO #tv4 #letsdance #reklam #reklamavbrott #produktiv #middag #pussel

Mitt pussel över Stockholm #500bitar

Långfredagens förrätt (Förövrigt ville min t9 funktion ändra långfredagen till långfredagsgudstjänsten, Hahaha! Min t9 funktion känner inte mig så väl!) #långfredagen

#skål #middag

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards