Alla inlägg under juni 2016

Av Helena Häll - 13 juni 2016 16:40

Detta fotbolls-em är väl fantastiskt! Du har på tv:n på hög volym, lyssnar på matchen och tittar i farten medans du gör annat! (Igår var det foroalbumsfix, men ja, jag lovar att sitta bänkad vid Sveriges match) men idag var det balkongfix på schemat!! Trots att jag fick jobba över idag så missade jag bara en kvart av första halvlek mellan Spanien och Tjeckien så med tv:n på tog jag tag i lite fix på balkongen. Det har sett upp som en jävla slagfält där ute och det är inte större än 2x1,5m typ!! Men småplantor, stora tomma krukor, två gamla köksstolar, en solstol, ljusstakar och ja så fortsätter det! Ni förstår ju, det blir ingen fristad om bombnedslaget är framme! Så jag plantera om blommorna, städade upp, dammsög, flyttade bort och slängde lite saker och vips, nu njuter jag bara av att titta ut där! Känner mig inte riktigt färdig för sommaren (eftersom paprikorna också behöver planteras om) men det är färdigt för stunden, tillräckligt färdigt för att jag egentligen skulle kunna låta det vara så och bara njuta! Och ett största plusset, det är VARMT SOM FAN på balkongen! Weeeoooo! Jag älskar att jag de senaste två dagarna har fyllts med sånt driv att ta tag i saker att jag förvånar mig själv.. Undra om det beror på fotbolls-em!

#fotbollsem #spanien #tjeckien #sverige #göraom #städa #balkong #minbalkongärmitthimmelrike #njuta #tatagisaker #euro2016

Tyvärr glömde jag ta en före bild (tur var väl det så som det såg ut, Hahaha!!) men här är efterbilderna!

ANNONS
Av Helena Häll - 12 juni 2016 22:16

Idag har varit en söndag som varit helt fantastisk! Jag har varit sysselsatt hela dagen och jag har inte haft ångest en ända gång för jag inte varit ute i solen. (Annars brukar jag känna lite panik för att inte vara ute när det väl är fint väder!) men inte idag, idag har jag lagt ifrån mig den tanken. Jag har inte heller kollat fb och instagram sju gånger varje timme. Nä inte det heller! Jag har återupptagit något jag verkligen gillar, att scrapbooka fotoalbum! Jag gillar verkligen att göra mina egna fotoalbum, det blir så mycket mer personligt och roligare att titta i sen. Men idag började det med att jag kände att jag var tvungen att skriva text i albumet sen vi var i Warszawa i höstas med tjejgänget så sagt och gjort det började jag gör på morgonen och slötittade lite på någon dokumentär på investigation Discovery. Sen när väl all text var färdig i det albumet funderade på om jag inte skulle ta tag i något av alla fotona jag har som inte har blivit något album än! Typ som budapestresan från förra sommaren (även rom är tyvärr inget fotoalbum) men skam den som ger sig. Jag letade fram alla bilder och annat extra plock som biljetter, kvitton och allt annat skräp från Budapest redan, letade fram ett tomt album i bra storlek sen var det bara att sätta igång.. Och som jag jobbade! Och jobbade! Och jobbade! Jag har suttit hela dagen vid mitt köksbord (som står i vardagsrummet) och gjort mitt fotoalbum framför tv:n som visat flera olika matcher från fotbolls-EM! Vilken fantastisk söndag det har varit! Och det bästa är; jag blev FÄRDIG! Jag är så nöjd, hela albumet gjorde jag på en dag (pust och stön!) men nu är lyckan ännu härligare! Så nu blir det sista halvlek kvar av Tyskland - Ukraina och sen blir det en gång till titta i mitt fotoalbum innan jag måste gå och sova!

#fotbollsem #scrapbooking #fotoalbum #görasjälv #pyssla #budapest #resa #lycklig #tatagisakersomaldrigblirfärdiga

Morgonen började med att jag skrev och klistrade in små textrutor i fotoalbumet från Warszawa!

#warszawa

Nu har ni fått en lite preview av mitt Budapestalbum! Foton, text skriven i albumet och klistermärken, biljetter och kvitton överallt!

ANNONS
Av Helena Häll - 11 juni 2016 10:34

Nu gör vi ett nytt försök till att uppdatera bloggen via datorn. (Håller tummarna!) Men man vet ju aldrig kan va så att tjurar ihop för datorn är dum som vanligt, så helt enkelt märker ni om ni får läsa detta eller inte.

Jag har iallafall börjat städa och rensa hemma iom att jag både tycker att jag har för mycket saker, men också inför den stundande renoveringen av kök och ev även sovrum. Måste ju verkligen tänka till vad som är värt att spara och vad man faktiskt klarar sig utan, och detta kommer mig utsökt att tänka på att minnen är något som inte tar plats och ändå finns de där som en påminnelse av vad som jag gjort med mitt liv. Eftersom jag ofta tycker tiden rinner iväg, alternativ går för fort och jag ibland undrar vad jag gör, så blev jag glad idag när jag hittade min bok 100 klassiska sevärdheter. Jag köpte den på bokrean en vecka efter min bilolycka då jag voltade med bilen, och jag bestämde mig för att nu ska vi resa och uppleva saker. Jag vet att jag tänkt länge jag ska göra inlägg med denna bok (kan ev redan gjort det, men då kommer ett till) eftersom jag nu senast i maj betade av tre servärdheter till i min bok. (och ja, jag har insett att jag inte kommer kunna se alla, men jag har iallafall sett några!)

 


Så av 100 klassiska sevärdheter har fröken Häll nu sett följande;

1. Fontana Di trevi - rom, italien - 2013

   

2. Peterskyrkan - rom, italien - 2013

     

3. Colosseum - rom, italien - 2013 (ett av världens sju nya underverk!)

   

4. Turning Torso - malmö, sverige - 2010

 

5. Brandenburger Tor - Berlin, tyskland - 2004

 

6. Riksdagshuset i Berlin - Berlin, Tyskland - 2004

 

7. Triumfbågen - Paris, Frankrike - 2003

 

8. Eiffeltornet - Paris, Frankrike - 2003

   

9. Edinburgh Castle - Edinburgh, Skottland - 2005

   

10. Hadrians mur - England - 2005

Hittade inget kort på muren, men minns att vi på väg från båten upp till skottland åkte förbi denna mur, stannde och hoppade ut och tittade på den oändliga mur som sträcker sig genom det engeslska landskapet.


11. 30 st mary axe - London, England - 2014

 

12. Tower Bridge - London, England - 2014

   

13. Erosstatyn, Piccadilly Circus - London, England - 2014

 

14. Big Ben - London, England - 2014

   

15. Chichén Itzá - Mexico - 2016 (Ett av världens sju nya underverk!)

   

16. Empire State Building - New York, USA - 2016

   

17. Frihetsgudinnan - New York, USA - 2016

     

17 sevärdheter av 100.. Jo men jag har lite och jobba på här, och sommarens inplanerade resor täcker inte upp något av de saker som finns kvar att beta av i boken. (rhodos + franska riverian) Men två av världens sju nya underverk är avbetade och reslusten kommer nog aldrig avta, målen som jag strävar efter, min allra högsta önskan är att få åka jorden runt i ett svep. Dit ska jag, och dit kommer jag! Nu vet jag genast vad jag kan göra med all min tid; planera min jorden runt resa!


#minnen #resmål #100klassiskasevärdheter #resa #lycka #jagälskarattresa #17av100 #Europa #nordamerika #usa #empirestatebuilding #frihetsgudinnan #mexico #chichénitzá #london #bigben #piccadillycircus #towerbridge #30stmaryaxe #hadrianusmur #skottland #Edinburghcastle #paris #Effieltornet #triumfbågen #berlin #riksdagshuset #brandenburgertor #malmö #turningtorso #rom #colosseum #Peterskyrkan #fontanaditrevi  

Av Helena Häll - 10 juni 2016 21:56

Jag hade gjort världens inlägg på datorn och vad händer, den låser sig och bara ballar ur! Fan Helena du borde väl ha lärt dig hur jävla världens din dator är! Den har aldrig vart sig lik sen någon (kan undra vem?!) råkade tappa ut tomatsoppa i hela datorn. Det tål uppenbarligen inte röda saker precis som sin ägare för tillfället! Detta håller på att knäcker en matälskare människa. På jobbet idag fick jag klibbiga makaroner, stekt köttfärs och gurka. Medan barnen fick ett stort salladsbord och köttfärssås. Men nä, jag ska ju avstå röda saker i precis allt! Jag kommer på riktigt bli galen vill jag lova!

Men för att förtydliga överskriften så är det 11år sedan idag som fröken häll här tig studenten! Galet vad tiden går (tycker ofta jag klagar på att tiden sprungit iväg) men elva år ÄR en lång tid! 10 juni 2005 var dagen då min klass sp3a sprang ut genom dörrarna på perbrahegymnasiet, ut till friheten. Eller för min del vidare till högskolestudier! Jag minst mycket av dagen (ja inte allt, både av att vi började dricka 07.00 men också för det var 11år sen) men jag minns den med värmen och glädje! Ser många av dom fortfarande, nu till hösten ska jag bli kollega med en av dom. Och jag bor granne med en annan. Och om två år är det min lillebrors tur att springa ut till friheten!

#11år #studenten #allergi #matallergi #sliten #nostalgi

Bilderna fick jag fota från datorn efter att jag hade fått starta om den två gånger! Graaaa! Men här är det, 11år sedan!

Förövrigt sitter jag bänkad i soffan för fotbolls EMs början idag! Tjoho! Trots en sliten allergisk kvinna som jobbat övertid idag så har jag ändå både sett invigningen och första halvlek av inledningsmatchen mellan Frankrike och Rumänien!

#fotbollsem #frankrike #france2016 #euro2016

Av Helena Häll - 9 juni 2016 21:33

Ibland har jag ett lyxigt jobb, ibland har jag ett jobb som kräver mycket. Idag har jag haft en jobb som inkluderat projektavslutning med filmvisning och popcorn! Jo men kan vara trevligt att vara fröken ibland! Barnen, jag och mina kollegor var alla överlyckliga och avslutningen av känslotemat vi haft hela våren avslutades med filmen "insidan ut", årets oscarsvinnande animerade filmen från Oscarsgalan iår. Den kom ut förra året och fått mycket uppmärksamhet och eftersom jag såg den för första gången så har jag en sak att säga; se den, den var fantastisk! Väldigt givande i ens tankebanor och väldigt rolig! (Disneyfilmer har ju även mycket vuxenskämt vilket gör de ännu bättre, har skrattat hysteriskt några gånger idag!) det handlar om de fem känslorna glädje, vemod, rädsla, avsky och ilska som alla försöker sammarbeta på huvudkontoret som finns i hjärnan. Filmen utspelas i huvudet på en tjej som heter Jenny som man får följa en bit under sin uppväxt och vad man kan få gå igenom känslomässigt! Och kontentan var givetvis att alla känslor är nödvändiga och bra att ha!

#världensbästajobb #känslor #känslotema #visasinakänslor #insidanut #glädje #ilska #rädsla #avsky #vemod

Av Helena Häll - 8 juni 2016 22:24

Hittade precis denna bild, och kände va fan?! Vad är det här för påhitt?

Stämmer verkligen det här? Såfall hade jag inte den blekast aning om det! jag har alltid trott att det har med rostningsgraden att göra! Det var nästan så jag vill ta fram brödrosten och rosta bröd kvart över tio på kvällen bara för att! Jag la ner den idén men jag kände mig så nyfiken och började googla (tacka Gud för google!) hittade detta;

Jag blir så ställd när det är saker jag bara trott sen barnsben och sen inte funderat så mycket mer på och BAAM så kommer något och säger något tvärtemot din tanke och hela din värld vänds uppochner.. Hur ska jag nu kunna hantera kvällens upptäckt!? Som tur var det ingen världsomvälvande sanning, utan en till hälften sann sanning, så jag ska nog kunna hantera den., (en stund!)

#brödrost #rostabröd #siffrornapåbrödrosten #ahaupplevelse #tid #rostningsgrad

Av Helena Häll - 7 juni 2016 21:13

Överkänslig är jag mot typ allt, men verkligen allergisk verkar jag inte vara. Och idag igen kom det igen, den där överkänsligheten, detta gången i form av något jag aldrig känt förr, bortsätt från igår också. Jag fick en allergiskchock av mat! Igår var det även i händerna då jag råkade ta på min tomatplanta. Och sen i halsen och munnen när jag åt en tomat. Idag kom det när jag åt jordgubbssmootihe och röd paprika på mackan. Va fan då! Kli i hela munnen och halsen, svullen i svalget och i halsen och lite jobbigt att svälja. Så ringde 1177 som skickade upp mig till sjukhuset direkt. Där jag fick stor dos av kortison (hade redan tagit histamin) sen fick de ha mig på övervak några timmar. Men tillslut fick jag komma hem igen med två olika allergitabletter och restriktionen ät inga röda saker eller skaldjur i några veckor nu! Ahhh! Va fan! Jag älskar ju tomat! Får typ äta naturellyoghurt och banan! Men tyckte lite synd om mig själv så åkte och beställde pommes frites (ha! De är gula!!) och en dricka, tills jag kom på att det var granatäpple smak.. Fuck! Jag ställde den i kylskåpet i väntan på bättre tider och tog ett glas vatten istället. Den stora frågan är hur jag ska komma ihåg att jag numer inte får äta röda saker i några veckor?

#allergi #matallergi #inteätarödasaker #inteätaskaldjur #kortison

Av Helena Häll - 6 juni 2016 21:55

Visst är det konstigt när man inser att herre jösses, det är ett helt år sedan jag flyttade hit! Ett år! Ännu en gång har tiden bara sprungit iväg.. Igår var det då ett helt år sedan jag och min älskade Bosse flyttade isär, min älskade lilla kisse! Men åter till denna lägenhet, min första bostadsrätt, min guldgruva till bostad! Vad har jag gjort? Hmm.. Jsg har lagt nytt balkonggolv iaf! Haha! Hälften av de som skruvats upp har redan trillat ner! Haha! Bra där! Och jag har bestämt mig att bygga om köket! Så om ett år till den 6juni nästa år, då lovar jag att jag har ett nytt kök! Jag ska se vad jag har lyckats förvandla mitt hem till då! Det ska bli spännande! Nu börjar ett nytt år för min lägenhet!

#lägenhet #ettår #bostadsrätt #ilovemyhome #renovering

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16
17
18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se