Alla inlägg under mars 2015

Av Helena Häll - 14 mars 2015 14:49

Idag unnade jag mig att åka en sånadär efterlängtat tur till tre av mina fyra favoritaffärer i stan. Jag har inte shoppat något annat än kattmat, kattsand, mat och nya byxor till jobbet de senast månaderna! Men idag, idag lät jag mig ta tid och titta och sen låta bli att tänka över mitt extrema sparande jag har börjat med iom att jag funderar på att köpa mig en lägenhet.
Men i över två timmar var jag iväg och shoppade. Jag började med att åka till stallqvarn! Åhh vad jag har saknat det! Jag fullkomligt älskar den affären! Och jag har inte varit där på läääänge nu, alldeles för länge! Men jag köpte två trådlådor och salt och sockerkar. Så fint var det!

Efter stallqvarn åkte jag till favoritaffären nummer två, ekohallen! Där har jag inte heller varit på jättelänge! Och där finns ju hur mycket fint som helst! Gick där ganska länge och bara tittade! Jag hittade jättefina taklampor som jag funderar på att köpa till vardagsrummet. Jag har ju just nu bara en glödlampa i taket. Höhö.. Den har hängt där i tre och halvt år! Ops! Har ju funderat på att beställa canvastavlor också men fan det blir ju en hel del pengar.. Och idag la jag pengar på inredning i form av annat än tavlor och lampor. Jag kanske får ta och lägga undan lite pengar till det. Men köpte iallafall lite pill, nagellack och två lådor till på ekohallen.

Sen åkte jag till min favoritaffär nummer tre, Ikea.. Där var jag inte ensam och givetvis byggde de om (igen!) och till min stora förskräckelse ska en serie av förvaringslådor osv, utgå!! What the fuck! Jag har ju dom lådorna i typ hela mitt hem! Det är så typiskt Ikea! Var lika dant med mina dörrknoppar! Aja, jag köpte iallafall lite lådor. (Eftersom det var dom jag faktiskt åkte till Ikea för att köpa!) passade på att köpa nya handdukar till badrummet med. Med fina vårfärger på, de var blå!

Sen åkte jag till Ica-maxi! (Som då inte är en favoritaffär på det sättet, givetvis gillar jag den men inte åker jag dit och shoppar på det sättet). Efter maxi åkte jag hem och jag är så stolt över att jag var på bra humör hela shoppingturen! Och jag är lika glad nu efter också! Trots att jag är lite fattigare!

#shoppa #shoptillyoudrop #stallqvarn #ekohallen #ikea #icamaxi #jönköping #fattig #lycklig

Av Helena Häll - 13 mars 2015 22:10

Jo då, här lyckas jag titta på flera saker samtidigt! Den ni! Samtidigt som jag på tv har sett på let's dance så har jag tittat på reprisen av stafetten från skidskytte-vm på datorn. Det kallar jag för multitasking! Jag får väl erkänna att jag hade tänkt se skidskyttet i min digitalbox och väntat med lets dance till imon. Men se det sker sig när min digitalbox inte vill visa saker från SVT just. Var nån jävla strejk, eller avtal som vanligt. Så fick bli multitasking på fredagskvällen, men för att se det ljusa i tillvaron, jag kan se vad jag vill imon.. Typ herrarnas skidskytte stafett! Tjoho!

#multitasking #fredag #skidskyttvm #stafett #letsdance

Bosse gillar också att kolla på skidskytte!

Av Helena Häll - 12 mars 2015 20:55

Idag har solen lyst som bara den (igen!!) så himla skönt att det verkligen börjar bli vår nu, hälften av mars är nästan avklarad redan.. Var tog första halvan av mars kvar? I vilket fall så jobbade jag 06,00-13.00 idag och sen efter jobbet gick jag och Emma runt munksjön i det strålande vädret, så skönt! 

På kvällen var det dags för utbildning om hur man kan använda ipaden till pedagogiskt dokumentation i vårt arbete i förskolan. Det var inspirerande föreläsning och mycket lärorik. Fick lära oss några användbara appar man kunde använda genom att göra filmer och collage och tillsammans med ljudklipp osv koppla ihop detta. Roligt om man kunde få detta att flyta naturligt i vardagen. Men det tar väl lite tid att lära sig. Så där av sitter jag här nu i soffan och kollar på inspelningen av slutet på skidskyttet som jag missade iom föreläsningen, med just ipaden i knät. Jag har ju funderat länge på att skaffa en padda hem till mig själv, så det blir mindre pill och koll med telefonen. Och köper jag en platta kanske jag kunde öva på att göra filmer med Bosse som huvudaktör. Denna pipande och mjauande sambo jag nu bor ihop med. Nu inser jag att klockan snart är halv tio och jag är vaken.. Igår sov jag vid den här tiden! Så dags att packa ihop ipaden, se klart på skidskyttet och sova! 

 

#pedagogiskdokumentation #ipad #föreläsning #skidskytte #sol

Av Helena Häll - 11 mars 2015 21:18

Nu har jag kommit in i läsandets förtrollande värld igen. Jag har mina perioder då jag läser och läser och läser! Det är underbart när man kommer in i ett sånt stim. Idag var jag på biblioteket igen, var ju där och lånade Maria langs första bok "mödaren ljuger inte ensam" och nu var det dags att lämna tillbaka den (jag har läst ut den vill säga.) Och givetvis passar jag på att låna nya böcker med! Maria langs tredje bok, "inga flera mord". Jag lånade den tredje iom att jag köpte den andra på bokrean för inte så länge sen. Så nu har jag redan läst några kapitel i den!! (Den andra boken alltså, som heter "farligt att förtära"). Jag lånade även Ann rosmans senast bok "havskatten" också. De andra verkade ganska lång, men de brukar vara väldigt lättlästa och bra! Så nu blir det lite bokläsning sen tack och godnatt!

#läsa #bok #böcker #MariaLang #mödarenljugerinteensam #farligtattförtära #ingaflermord #AnnRosman #havskatten #bibliotek

Av Helena Häll - 11 mars 2015 07:03

Den drabbade mig igår igen! Jag jobbade länge sen åkte jag direkt upp till Anna på veckans tjejmiddag. Vi åt jättegoda kycklingfärsburgare med wasabisås och couscous.. Men när jag väl kom hem kunde jag inte stå emot den enorma tröttheten.. Så inom en timme efter min hemkomst sov jag.. Som en stock!! Men nu på morgonen är jag hyfsat pigg igen! Herregud, tänk om jag håller på att förvandlas till en riktig morgonmänniska!! Nu sitter jag iallafall och slappar med en kopp kaffe och en Bosse brevid.. Eller jag för stund iallafall, för still är ju synd och säga att han sitter!

#trött #morgonmänniska #frukost #kaffe #bosse #kycklingfärsbiffar #tjejmiddag

Av Helena Häll - 9 mars 2015 17:35

Nu vet jag inte vilken gång i ordningen det är riktigt! Men tredje gången på typ tio dar som jag besöker sjukhuset. Och tro för guds skull inte det är samma sak jag är där för, nej då, det är ju Helena det gäller, då banne mig är det varenda åkomma, eller annat skit som drabbar mig!! Jag borde räkna allt som hänt de senaste två åren.. Skulle jag räkna hela livet skulle blogginlägget bli långt, mycket långt! Jag drabbas nämligen av allt och lite till.. Ibland undrar jag varför, men jag är uppenbarligen en bra patient för dvs olyckor och åkommor! Men idag var det dags för neurologisk röntgen av armarna.. Hahaha! Jag blir full i skratt bara jag tänker på det! Hej, jag heter Helena, är 28 år och ska nervröntga mina armar..
När jag kom dit och satte mig i väntrummet så var väntrummet fyllt av folk.. Och jag drog ner medelåldern med råge!! Verkligligen med råge! Näst person i väntrummet var ca 25 år äldre än mig.. De flesta snittade nog på sisådär 50 år äldre än mig! (Farbrorn brevid var 87!) Så ja de gamla människorna tittade undrande på mig vad jag gjorde där! Haha.. När jag väl fick komma in gav dom mig stötar i båda armarna (inte samtidigt givetvis) för att mäta nervimpulserna som går i mina armar för att se om de skiljer sig emellan höger och vänster iom att jag ibland tappar känslan i fingrarna i vänsterhanden efter en olycka för nio år sedan. Så nu får jag invänta läkarens svar och se om de kan göra något eller om jag får gå såhär!

#sjukhusbesök #röntgen #neurologi #nerver #ungdom #medelåldernsjönk

Av Helena Häll - 8 mars 2015 08:27

Ja då var det dags igen! Första söndagen i mars är det ju faktiskt inte iom att första mars var förra söndagen, men första hela helgen är det, och det betyder VASALOPPET! Och vaknade i tid gjorde jag också! Hela helgen har jag självmant vaknat sju.. Så från början har jag sett, vilket drama det blev! Men mest fascinerad blir jag faktiskt av hur många människor det står där på startlinjen! Och den första backen är ju proppfull, vilken jävla tålamod de måste ha där.. Men skidor, stavar och flera tusen människor på dig.. Panikkänsla deluxe.. Usch och fy! Det är tur att jag sitter i soffan och kolla på!
Nu leder iallafall Anders Södergren, och får jag välja och önska så låt karln vinna, tack!

#vasaloppet #söndag #mars #panik
#turattjagsitterisoffan

Av Helena Häll - 7 mars 2015 23:09

Visst ja! Jag sov på eftermiddagen idag.. Ja, typ en timme.. Och nu kan jag inte sova givetvis! Har läst två kapitel i min bok (är snart klar!) och jag lånade ju den på bibblan häromdagen! Och spelat lite mobilspel i sängen med.. Och nu har jag legat här så länge att till och med Bosse har somnat här bredvid mig.. Tajt inpå mig ligger han också och snusar.. Väldigt fridfullt om det inte hade vart för att det blåser så sjukligt mycket ute så det viner i fönstret.. Jag tycker det är sjukt irriterande, Bosse han skiter i det! Nu gör jag ett sista försök till sömn! Godnatt!

#bosse #katt #godnatt #försökasova

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards