Alla inlägg under mars 2015

Av Helena Häll - 22 mars 2015 20:55

Jag var hemma hos mamma och pappa idag igen och kollade på ännu mera foton. Mamma fick nämligen lite inspiration och en push att sätta in de sista korten i album. Och det var vissa kort jag aldrig sett förr. Hur kan det komma sig egentligen? Det var kort från 2003-2004 vilket är 11-12år sedan.. Omg! Det var inte igår med andra ord. Bilder på när jag fyllde 17 och när jag fyllde 18 osv.. Men så kom jag fram till lite bilder tagna från en av våra släktträffar på säröhus. (Det var tradition så länge morfar levde!) jag sitter och kollar på ett foto och en tjej i profil visas, och jag tänker.. Vem fan är det? Kan verkligen inte minnas att någon av mina kusiners flickvänner har sett ut så.. Men jag kom ändå fram i till i min hjärna att de måste vara nåns flickvän av nått slag eftersom jag aldrig hade sett henne förr.. Sen vänder jag sida i albumet och utbrister; åh titta äntligen ett kort på mig när jag hade lugg! Glad i hågen slår det mig.. Kvinnan jag inte kände igen på fotot på föregående sida, var jag själv!! Hur i helskotta kan jag inte ens känna igen mig själv? Hahaha.. Men så kan det gå när man ändrar frisyr för en kort period i livet.. Och nu har jag även blivit några kort rikare i minnet av hur jag som 17-åring såg ut i lugg!

Förövrigt insåg jag en extremt rolig och lite läskig sak innan. Ytterligare en sån sak som jag kan lägga i facket, hur stor är sannolikheten egentligen att det ska hända!! Jag döpte morgonens blogginlägg till näst intill samma sak som jag gjorde med blogginlägget just på denna dag förra året. (kusligt likt var det). Jag hade inte den blekaste aning om att jag hade skrivit ett blogginlägg för just ett år sen på just denna dag och kusligt nog döpt det till samma sak som idag..

#vemdär #foton #minnen #säröhus #lugg #kusligt #ödet #sannolikhet

Här är kortet där jag inte kände igen mig själv..

Av Helena Häll - 22 mars 2015 09:39

Denna morgonpigga katt jag bor med har nu med extrem precision i tid, väckt sin matte, dvs mig, hela helgen! Med ynka två minuters skillnad har han suttit bredvid mig i sängen och jamat. Alternativ trampat runt i sängen och suttit i fönstret och jamat liv i mig.. Idag fick jag ändå lite sovmorgon, ja de där två minuterna extra jag fick idag, gjorde att jag inte kunde somna om vilket jag faktiskt gjorde igår.. Men nejdå, idag jamade Bosse igång sin matte klockan 06,24... Tack älskade du, det var snällt! (Igår var klockan 06,22!) jag kanske inte behöver nån väckarklocka längre! Haha.. Så jag har hunnit med en hel del nu på tre timmar. Gosat en hel del med Bosse, tittat på en avsnitt ur kriminaldokumentären "mord i isande kyla" som handlar om mordmysterier i Alaska. (Ja, jag vet.. Jag ser nästan bara sånt.. Och sport!) sen har jag druckit två koppar kaffe, spelat mobilspel och nu kollar jag på herrarnas första åk i slalomen. Svenskarna har väl åkt sådär, morgonens skratt får nog gå till Julian lixerou (typ stavas så..) gjorde en kullerbytta ut ur startbåset.. Hehe.. Men efter vi på morgonen lekt och gosat jag och Bosse så vad händer? Han somnar! What? Har han väckt mig klockan halv sju och sen somnar han om! Först i soffan och nu har han flyttat sig till sängen och somnat om där.. Jaha, nehe., jag sitter väl här i soffan i min fleecetröja med mina initialer på.. (HellyHansen) och njuter av skidorna utan att vara akompanjerad av ett jamande av min gigantiska kattunge!

#morgonpigg #väcktavkatten #Bosse #katt #kattunge #skidor #söndag #kaffe

Älskade Bosse somnade jämte mig i soffan!

Morgonstund har guld i mun i min fleecetröja med "mina" initialer!

Av Helena Häll - 21 mars 2015 21:50

Jag har idag vart hemma hos mamma och pappa och tittat på gamla foton. Det är alltid lika kul att se, många minnen som kommer tillbaka och man får sig en återblick i det dom har varit. Jag hittade bland annat tårtan jag gjorde till Busan (min första katt) när hon fyllde 1år! (Hon lever fortfarande och fyller 18!! i maj) och foton på mamma och pappa sen urminnes tider (typ 60 och 70 och 80 talet) dvs innan jag kom! Sen hittade jag massor av foton från när jag var liten och när min bror föddes för lite mer än 16 år sen osv.. Och återigen nu när jag sitter i soffan och av ren slump kom Harry Potter och halvblodsprinsen på TV4. Och hur börjar den? Jo med att dödsätarna typ "spränger" milleniumbron i London. Och you know what, I have been there!

#gamla #minnen #foton #harrypotter #london #milleniumbridge

Mamma och pappas bröllopsfoto!

Jag i mitt esse! (Några år yngre än idag!)

Jag och min kusin Niklas! Så mycket roligt vi har gjort under årens lopp!

Här är jag, mamma och brorsan på milleniumbron i London!

Av Helena Häll - 20 mars 2015 22:21

Ja, nu sitter jag och väntar på resultatet i lets dance.. Alltid lika surt att behöva vänta på resultatshowen för att se vem som åker ut.. Så nu tar jag tillfället i akt att berätta om dagens andra resultat jag har åstadkommit istället!
Till att börja med, min gårdagsbakning!

Den blev väldigt lyckad och omtyckt både av personal och de sena barn som var kvar och fick smaka! Rosa frosting med ett extra kärlekhjärta till alla som åt dom! Säger som Ronny och Ragge; Sprid lite löööv! Sen hade vi som alla andra även rocka sockorna på jobbet, både barn och personal hade omaka strumpor och hyllade det fantastiska i att vara olika men lika bra! Sen det sista av dagens resultat, (om man nu bortser från lets dance, som fortfarande inte har börjat..) så avslutade vi kvällen med en efterlängtat vinst i quizet på Karlssons! Äntligen tillbaka i toppen! Och vi återtog dessutom serieledningen i quizserien igen!

#letsdance #baka #cupcake #fredagsfika #rockasockor #quiz #karlssons #jönköping #vinst

Av Helena Häll - 19 mars 2015 19:48

Imon är det dags, den beryktade fredagskakan är på ingång och i egen hög person bakad av ingen mindre än.. Mig! Jag har oftast lite ångest inför denna satans fredagskaka då det ska förberedas och donas massor. Jag gillar ju att baka men det är inte lika roligt när man gör det för man måste. Men hur som haver så började baka runt sex snåret och jag är klar först nu.. Bah! Huvudvärken molar och Bosse hittar på bus.. (Berättar mer lite senare i inlägget!) men nu är alla muffins i lagda i påsar, 34st blev det allt som allt! Och den rosa röda frostingen är gjord och de röda dekorationshjärtana är nedstoppade i väskan! Och disken är i diskmaskinen och köket är rent! Och jag är redo för att inom en snar framtid (läs typ max tjugo minuter!) att sova! Tänker att det är okej att gå och lägga sig nu efter att klockan ringde 04:45, sen jobbade, gick runt munksjön med Emma och lilla Tilda, åt middag, tittat på tv, druckit kaffe, bakat cupcakes.. Och klockan ringer imorgon 04:45 IGEN! Bah!

Nu till ett av dagens Bosse påhitt.. Förutom att han hoppat upp på diskbänken ungefär sju miljoner gånger i baket.. FAN!!! NU LÄT DET FRÅN KÖKET.. (Åter fem minuter senare..) Bosse hade vält ut en glas bubbelvatten över hela bänken, skåpet, diskmaskinen och golvet.. Suck.. Det var ju inte det jag skulle berätta som bus, utan att han tänkte klättra in i mitt lilla växthus.. Han har försökt putta på väggarna, han har klättrat på taket på det och när takluckan var öppen (vilket jag inser att jag kan glömma att ha..) så försökte han klättra in i det.. Jag bara ser framför hur han lyckas med detta och råkar stänga in sig själv i mitt växthus tillsammans med hans växande kattgräs och min basilika (vilket han förövrigt också äter..) den stora frågan är nog om jag lyckas sova något inatt..

#baka #nybakat #cupcakes #fredagsfika #bosse #katt #växthus #bus

Av Helena Häll - 18 mars 2015 16:40

Igår var jag helt slut när jag kom hem därav inget blogginlägg. Och då menar jag helt slut! Började gårdagen med ett tandläkarbesök tjugo i åtta på morgonen!! Fuck! Min sovmorgon förstördes (av något annat än Bosse)! Jag har verkligen alltid ogillat att gå till tandläkaren så när jag gick därifrån och hon sa att jag skulle få komma tillbaka sommaren 2016 så var ingen lyckligare än jag! Men sen jobbade jag 9-17 och sen på det möte mellan 17-20! Så när jag kom hem var jag trött! Så jag gick och la mig och tänkte, jag kunde läsa lite! Jag somnade innan klockan nio igår och gick upp vid halv sju idag.. Det är nästan tio timmar sömn! Och va fan är tacken! Jag vaknar och min jävla förkylning är tio gånger värre än innan! Ahhh! Jag har så ont i huvudet och är trött som vandrande vålnad! Tur jag slutar tidigt torsdag och fredag! Och att det snart är helg, igen! Nu blir det preparering av näsan och huvudvärkstablett för att sedan bli bjuden på veckans tjejmiddag! Mums!

#förkyld #trött #tjejmiddag

Av Helena Häll - 16 mars 2015 18:48

Ja idag var det en sån där sak som hände så jag verkligen tänkte, hur är det möjligt egentligen? Hur stor är sannolikheten egentligen.. Det är min stora fråga idag!

Jag hade lagat mat (förövrigt god och i vettig tid, vid fyra lagade jag mat!) men när jag skulle äta, brukar jag vilja titta på tv och sagt och gjort tom min mathavresallad och kassler och letade runt i min digitalbox efter något att se på. Jag kände inte för någon serie utan någon man bara kunde slötitta på, så jag hittar en gammalt avsnitt från tv4fakta som heter "crime: rika, kända och mäktiga" om verkliga kända och rika människor som har haft ihjäl varandra. (Lite lätt middagsunderhållning!) men det fanns bara ett avsnitt på boxen (visste inte vad de handlade om förren jag började titta på det!) Men det hadlade om mister Gucci him self. Och hur hans exfru anlitade folk för att ha ihjäl Maurizio Gucci 1995. När jag iallafall plockat iordning efter maten, ramat in en ny tavla och fixat lite i sovrummet så tog jag mig an den stora högen av gamla tidningar i hopp om att kunna slänga en hel del.. (Hittade bland annat en cosmopolitan från 2009, ops!!) men mitt i högen hittade jag en brottstidning (ja, jag har nån förkärlek till allt som har med sånt att göra..) men av ren nyfikenhet började jag titta på omslaget och sedan läsa i den.. Rätt var det var så kom jag till ett siduppslag som de inte visats om på framsidan.. Siduppslaget handlade om, ja ni tänker rätt, mordet på mister Gucci him self! Hur hans exfru anlitat folk att mörda honom.. Hur i helvete är det möjligt då? Att jag på loppet inom en timme lyckas stöta på det två gånger! En gång i ett tv-program som jag inte alls vet handlar om just det, sen hitta en tidning i mitten av en gammal hög av tidningar och bara råka få för mig att bläddra i den.. Är det ödet?

#ödet #sannolikhet #hurärdetmöjligt #brott #gucci #skjuten

Förövrigt har jag varit på ryhov igen idag, dessa sjukhusbesök vet jag snart inte vad jag ska göra med. Jag är ju där minst en gång i veckan! Jag siktar på att INTE åka dit på ett tag nu! Blev så fulliskratt när jag skulle ta kort på hissen när jag skulle åka till röntgen.. Det var ju samma hiss som sist jag var där.. Haha.. Tjejen med koll på läget!

#sjukhus #ryhov #röntgen #armbåge

Av Helena Häll - 15 mars 2015 20:10

Idag har jag städat! Woopiho, nu är jag nästan lika lycklig som igår när Måns vann mello. Men känslan är så skön när det är nystädat och nu är jag dessutom nu duschad också, dubbellycka! (Fast det slår fortfarande inte riktigt glädje över att Måns vann!) men jag har även börjat rensa och sätta ner saker i källaren som bara har samlat damm uppe i lägenheten, är ju bättre att det samla damm i källaren då. Jag har nämligen fått för mig att ta tag i mitt hem och skaffa tavlor osv. Är väl lite för att kompensera att jag inte hitta någon annan lägenhet. (Och andra sidan gråter jag inte över det eftersom jag älskar min lägenhet!) men genast känns det mycket luftigare än innan bara man får bort lite saker och ändrar om lite.
Men åter till städhjälp! Jag hade en jättebra städhjälp idag, hon heter mamma! Tack mamma! Sen hade jag en mindre bra städhjälp, en såkallad städsjälp! Låt oss kalla honom Bosse! Den enda positiva i städandet är att han är rädd för dammsugare.. (Idag ställde han sig som en surikat i soffan när jag dammsög förbi) haha.. Annars välter han mest ut saker jag städat eller välter ner de på golvet, eller något annat jävelskap, typ klättrar ner i lådor osv.. (Just nu hör jag att han donar med något i badrummet..) i vilket fall som helst går jag fortsätta projekt göra om hemma en annan dag för nu ska jag snart sova., (ja, jag vet att klockan bara är åtta, men är ju trött!!) godnatt!

#lycklig #nystädat #mello #måns #vinst #nyduschad #nytvättat #rent #städhjälp #bosse

Just här ville jag ju sitta så jag la det som var ivägen på golvet...

Åh, kom du på mig i lådan..

Jätteskönt lock jag hittade, sen att jag eventuellt är liiiite för stor det gör inget!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25 26
27
28 29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards