Alla inlägg under september 2020

Av Helena Häll - 30 september 2020 21:55

Eller ja nätterna kommer vi ju faktiskt tillbringa ihop, men inte våra dagar. Efter att ha spenderat all vår tid ihop sen 1juni så ska martin börja jobba imon! Herregud!! Blir det inga blogginlägg i oktober så vet ni varför. Jag jagar marodör-Max och bär runt på skrik-Elliot dagarna i ända! Och jag trodde ju att martin kunde få ha kvar sina arbetstider så han kunde sluta tidigt och vi kunde få umgås på eftermiddagarna.. men nä, de hade gjort om dom också, så hela långa dagarna ska han vara borta! Så en månad ska jag vara hemma med barnen helt, sen ska Max skolas in på förskolan.. men det är ju som sagt om jag överlever oktober..

#föräldraledig #pseudotvillingar #ensammedbarnen #16månoch2mån

Vi fyra! Min familj ?

Av Helena Häll - 29 september 2020 21:45

Alltså tacka gudarna för IKEA (eller rättare sagt Ingvar Kamprad) men han borde nog bli helgonförklarad inom kort!
Vi var nämligen på IKEA igår jag och Martin (utan barnen!) och shoppade loss under några timmar.. eller de var nog bara max 2h men vi fick en hel del gjort.. vår lista var kilometerlång med saker vi skulle köpa eller titta på. Främst och högsta prioritet va en ny säng till Elliot iom att den han sover i är Martina o Hannes säng och de ska ju ha barn snart med så då behöver de ha tillbaka den. Så vi köpte en lika dan säng som Max har så de blir lika sen om (när?!) de ska dela rum sen om några år!
Men åter till hyllningen av IKEA, där skulle man kunna shoppa hur mycket som helst och du kan ju inreda en hel herrgård och lite till utan problem. Vi köpte iallafall följande;

En ny säng till elliot
madrass till barnsängen,
sängkappa till barnsängen,
Spjälskydd till barnsängen,
Dra på lakan till barnsängen,
Extra förvaring till skötbordet,
Lektält till Max,
Extra förvaringskorg i mjukt material,
Ny taklampa till Max rum,
Glödlampor,
Lekkorgar till Max
Nya bestick till oss,
Nya bestick till max,
Nya små glas till oss,
Platsskålar till Max,
Dra på lakan till vår säng,
Två skohorn,
Galgar och
En Äggdelare

Jo va tror ni vi betalade för en överfull kundvagn med saker.. nada typ! Eller jo såklart det va lite pengar, men precis under 3000kr för allt det! Galet prisvärt!
Nu är det snart dags för sängen efter att ha spenderat kvällen med att äta fisk, sprungit efter barn, hängt tvätt, satt på diskmaskinen och städat köket och matat Elliot. Nu förtjänar jag att sova lite.

#ikea #shopping

Max nya tält!

I morse lekte han med sina lådor och plocka i och ur dom!

I paketet ser ni Elliots nya säng! :)

Av Helena Häll - 28 september 2020 21:34

Ja, idag har han sin första namnsdag vår minsta lilla plutt! Leonard är hans tredjenamn (där hade pappan hans ingen talan!) jag tyckte det var så fint och så var det ju ett släktnamn, så då fick Elliot heta det! Och nu råkar jag veta (även om pappret inte kommit hem än) att skatteverket har godkänt hans namn och namnsdagen är ett faktum! Grattis lille Leonard på din dag! Ska även tilläggas att det är även Lennarts namnsdag idag och det hette min morfar i andranamn så idag är det visst namnsdagen för andra- och tredje-namns Leonard och Lennarts.

Annars har jag funderat lite över det där med Leonard för jag tänkte först, att det är väl ingen som heter så idag.. jo om man tänker efter så gör det ju faktiskt det! Jag kom på en riktig person och en karaktär! Nu råkar den riktiga personen redan vara död.. (men ändå!) han hette ju Leonard och inte Leonardo eller liknande. Det är ju givetvis Leonard Cohen jag pratar om! (Han dog 2016). Sen om ni någongång har sett den fantastiska komediserien Big Bang Theory så heter ju en av huvudrollskaraktärerna just Leonard! Så nu vet ni fyra Leonard och en Lennart! Tre är döda, en är hittepå och den siste är min yngste son!

#namnsdag #leonard #lennart #leonardcohen #bigbangtheory

Min morfars far (alltså min mammas farfar) som hette Leonard i andranamn! (Tack för det släktnamnet!)

Leonard Cohen har namnsdag idag.

Leonard från Big Bang theory!

Min lille Elliot som heter Leonard i tredjenamn. (Spana gärna in det fina rivmärket hans bror tyckte han skulle ha i pannan! Haha!)

Av Helena Häll - 27 september 2020 20:50

Vi har haft en härlig spa-eftermiddag! Hörrni alltså, vi, tvåbarns-föräldrarna har fått en hel eftermiddag på Atlantis spa! Herregud vad lyxigt! Vi fick detta i julklapp (förra året) av martins föräldrar och så fick även martins syster och hennes man samma sak så vi kunde få gå ihop! (Det var den fridfulla julen när vi båda hade ett barn var och inte visste om varken Elliot, kusinen påväg eller coronan! Hahaha) så nu fick vi försöka klämma in det så gott det gick här innan julen är framme igen och presentkorten hade gått ut. Så under hela våren ställde coronan till det (mer än den gör nu ska tilläggas) eftersom de har börjat med massagen igen och nu har jag ju klämt ut Elliot och Martina ska inte föda förens om några veckor, så sagt och gjort (efter en hel del mejlande fram och tillbaka med Atlantis) så löste det sig tillslut med en eftermiddag som vi alla fyra kunde gå och njuta tillsammans. De var dock även lite krångel när vi väl kom dit med om att det ingick något att äta (vilket det gör enligt hemsidan) men att vi inte hade sagt till om det. Eh? Ja men ingår det ska man väl inte behöva säga till! Då ska det frågas, vad vill ni ha? Men även det löste sig och vi fick in fyra mixbrickor till relaxen på spa avdelningen. Bubbelpoolen var ur funktion den med men stora bassängen kunde vi bada i. Och större delen av vistelsen var vi helt ensamma på relaxavdelningen. Så härligt! Massagen var även den kanon, en liten kvinna, tre äpplen hög med nypor som självaste Magnus Samuelsson! Ja, den massagen var till att duga! Så efter över fyra timmar barnfria hemifrån så är vi nu som nya utvilade föräldrar (eller.. i Wish!! Haha) men förhoppningsvis har vi tankat något form av energi och kommer troligtvis att somna fortare än kvick sen när sängen väntar.

#spa #spaeftermiddag #dagspa #söndagsspa #atlantisspa #nordicwellness #julklapp #småbarnsföräldrarpåspa

Av Helena Häll - 26 september 2020 20:15

Idag skulle vi bara åka till martins föräldrar för att fixa bilen inför den ska besiktigas.. vi åkte vid 10 i förmiddags och kom hem nu strax efter 19! Och kontentan blev att vi behöver laga bilen igen.. inte de vi lagade idag, men backspegeln råkade jag slå ner igen när jag från framsätet skulle klättra bak till barnen, så den behöver vi limma upp igen! Suck! Har någon en ny större bil till oss så hoja gärna till! Jag blir galen på att ha en liiiiten Ford fiesta när man har två barn och ska iväg hela familjen.
Nu sitter jag i alla fall uppkrypen i soffan och för fem minuter njuter av att sitta still, dricka lite pepsi, äta ett chips och lite choklad! Imon ska det njutas för fullt, men det får ni höra mer om då!

Av Helena Häll - 25 september 2020 22:06

Idag var det dags igen för en sån där riktig långpromenad, hela vägen till ÖoB.. bara för att pepsin enligt martin är 50 öre billigare där än på Ica-maxi.. Hahaha.. (sån äkta smålänning!) det finns många fler saker som är billigare än bara pepsin, typ tvättmedlet också. Så det köpte vi med! Och så hade vi tur att de hade t.o.m ännu mer extrapris på pepsin! Vi köpte även lite reflexer till våra jackor och en bit choklad. Sen gick vi hemåt igen! 1h och 45min tog det ungefär inklusive handlingen på en kvart!

På kvällskvisten var det dags för vår gård att ha den årliga grillkvällen med alla som bor i området. Det var väldigt stor uppslutning! (Kul!) Speciellt för oss som är nyinflyttade. Ja eller jag och barnen var där, martin tyckte det va en bra idé att gå och quiza så han slapp bekanta sig med grannarna! Så Elliot somnade i vagnen och Max åt grillad korv, lite clementin (och lite grus o löv) och jag bekantade mig lite med grannarna ihop med min mamma som sällskap istället! (För er som inte vet bor hon med här på gården).

#gårdsfest #pepsi #långpromenad #snållänning #grilladkorv #nyagrannar

Mot ÖoB!

Max va kvittoansvarig på vägen hem!! Hahaha!

Äter korv på gårdsfesten

Jag och Max

Max plockar grus!

Av Helena Häll - 24 september 2020 22:44

Idag hade vi äntligen återträff med tjejgänget! Jag tog tag i och bjöd hit dem så de skulle få träffa Elliot och se vår nya lägenhet. Och så bjöd vi på tacos och kladdkaka. Vi hade så trevligt att jag glömde ta någon bild och nu är jag helt slut och sover typ redan (tur att rättstavningsprogrammet finns annars hade de nog varit oläsbart när jag är mer sovande än vaken)

Av Helena Häll - 23 september 2020 20:11

Jo det här med brittsommar.. jag har funderat, vem fasen är Britt och varför har hon valt att ha sin sommar nu på hösten? Skämt o sido, jag klagar inte, men har nu lärt mig att brittsommar även kan ha andra namn så som fattig mans sommar, grävlingssommar eller indiansommar (detta enligt Wikipedia). Men huvudsakligen kallas det brittsommar för det brukar begränsas till runt 7 oktober och gissa vems dag det är! Jo det är Birgitta och BRITTs namnsdag. Man firade visst BRITTmässan då och heliga Birgitta blev just heliga Birgitta när hon helgonförklarades just den dagen (alltså inte idag utan 7 okt!) så men de i bakhuvudet får det gärna inom kort komma quizfrågor på något ovan innan jag har glömt det igen!

Men brittsommarvarmt har det varit idag i vilket fall, så man på eftermiddagen bara behövde en tunnare tröja! Alltså så härligt! På förmiddagen behövde man en lite tjockare tröja bara! Haha!!
Men på förmiddagen var vi på BVC för Elliots 2 månaders besök! Vår BVC-sköterska tyckte han var väldigt lik sin far, jag är bara benägen att hålla med! Jag ska leta upp ett foto på martin som bebis ska ni få se! Men sen tyckte hon även att han var lång med.. Hmm.. ja det kan man säga.. han var 60,7cm och är 2 mån.. han har alltså MINDRE än en meter kvar sen har han växt om mig! (Ahhhh!) och de som fick det till att han var 49 cm när han föddes.. ja jo! I den här farten blir han basketspelare! Cirkus 5,3kg väger ungen med! Så jämför man Max från hans 8veckors besök (Elliot är 9 o halv vecka ifs) så skiljde det 2cm och 400g! Max brås uppenbarligen på mig, kort och rund och Elliot på sin far, lång och smal! Hahaha!
Nu är kvällens mål att försöka hålla mig vaken till nio om det går! Önska Mig lycka till!

#brittsommar #bvc #elliot #pseudotvillingar

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards