Direktlänk till inlägg 10 mars 2018

Melodifestivalsfinal ikväll!

Av Helena Häll - 10 mars 2018 15:53

Ja men då var det dags, ikväll är finalen i melodifestivalen och jag hade ju lovat en liten genomgång av bidragen och eventuellt någon typ av tippning. Men igår är det svårt, mycket svårt att tippa däremot är vissa andra frågor lättare att svara på! Så som: Kommer vi vinna eurovision? Svaret är NEJ för i helvete! I år är nivån inte i närheten av en eurovisionvinnare, sånt märker man direkt! Jag har sagt det både i de senaste två fallen redan i delfinalerna. (Loreen och Måns) men iår är det inget sånt! Vissa av finalisterna har haft bättre låtar, vissa har haft sämre med, men här kommer min syn på saken:   

Jag presenterar dem efter kvällens startordning (eftersom denna har en ganska stor inverkan på hur det går ikväll)


Mendez – Everyday

Först ut är Mendez, och vilken härlig start på finalen. Jag fattar varför Björkman sätter Mendez först, den har ingen chans att vinna men däremot har den ett jävla drag, vi kör fullt ös medvetslös direkt. Tyvärr sjöng mendez sjukligt illa i delfinalen och där sjönk han som en sten, annars gillar jag killen och låten är ju dödsskön! sätter sig som en smack och man vi så gärna dansa! Men håller tummarna att sången ska sitta bättre ikväll! 


Renaida – All The Feels

Ytterligare en supergo låt som göt att man vill dansa, men hon har tyvärr inte heller någon chans att vinna men hoppas den kommer spelas på radio mycket, för här hemma går det varmt i högtalaren! Wooohooo You give me all the feels!!!


Martin Almgren – A Bitter Lullaby

Han är väl mysig den killen! Följde den idolsäsongen då han vann! Men även här är startnummret emot Martin och han har överlag en lite för mesig låt, han hade behövt något där han kunde ta i mer, nu blir den lite medioker, men han får pluspoäng bara för att han är så mysig! 


John Lundvik – My Turn

Bästa balladen med råge så långt ögat kan nå. Jag är dock orolig att startnummret fäller han rakt av, men fan den är bra alltså! Jag har han topp 3, men är väldigt osäker på om han når hela vägen!



Jessica Andersson – Party Voice

Hon har varit med 3 miljoner gånger innan och för en gång skull är det faktiskt ganska bra bidrag hon har, jag har dock svårt att höra vad hon sjunger, jag förvånads varje gång jag lyssnar när jag hör nya ord, känns som den går lite högt för att urskilja vad som sjungs, men helt okej låt ändå faktiskt! 



LIAMOO – Last Breath

Alltså jag är kluven här, jag vet egentligen inte vad jag tycker. Så jag går vidare helt enkelt.. 



Samir & Viktor – Shuffla

Gud jag älskar det här! Jag trodde aldrig, aldrig någonsin att jag skulle säga så. Det är det bästa bidraget de haft och den är så chatcig! Men har funderat lite på hur det låter om de är tvugna att göra det på engelska.. hahaha, det kan bli ganska komiskt att få ihop men istället för alla svenska städer så byter de ut de mot ländernas namn! och Shuffla gör man väl i hela europa :) (Men tror inte de vinner trots att jag gillar detta)



Mariette – For You

Ärligt så hade jag förväntat mig mer av hennes låt iår, hon har haft så fruktansvärt bra låtar de senaste två gångerna, så jag trodde det skulle bli en given vinnare.. men nä.. jag blev besviken, inte det att jag inte tycker den är bra för det är den, men det är inte lika bra som de andra hon haft. (Men det vet ju ifs inte europa!) Jag har även lite svårt för scennummret, det gör så mycket! Men blundar jag är de bättre. Men i slutändan efter mycket om och men så fan gillar jag det nog iallafall!  



FELIX SANDMAN – Every Single Day

Lite halvdan.. men okej.. texten är fin men jag fastnar inte för felix då jag när jag i balladmötet tycker John har en bättre låt. 



Margaret – In My Cabana

Här har vi en artist som är stor i europa, som haft hits i europa, som har legat på topplistorna i europa! Låterna gillar jag med, svängig och go! Verkligen tummen upp! Vet dock att många har problem med att hon är polska och inte svenska. Frågar du mig så skiter jag i vilket! Kolla på alla andra länder som har artister från 48 olika länder och viftar med flaggor och hej och hå! Nej då! Skulle hon gå och vinna så är en sak säker, 12p till sverige från polen! ;D




Benjamin Ingrosso – Dance You Off 

Tillåt mig att kräkas! Jag har så svårt för denna Benjamin (förlåt) min mamma och jag har helt olika åsikter, hon älskar honom men jag kräks. Tycker han framstår som så självgod att hälften kunde va nog, dessutom tycker jag låten är lite svag, han förra va bättre men ja han leder ju betinglistorna. men vinner han är iallafall jag missnöjd!  



Rolandz – Fuldans

Är detta kul i sverige? ja. Fattar svenskar humorn i det? ja. går det hem i europa? nej! europa fattar inte grejen med roland och hans dansband, de har inte följt storyn, de kan inte replikerna och låtarna som de haft! Skickar vi det här hade v lika väl kunnat skicka Edward blom (som jag förövrigt fortfarande hejjar en smula på! 


Ja, där va en liten snabb genomgång av kvällen och vem vinner, ja vet i fan! Hade jag fått önska för mig själv säger jag Mariette eller möjligvis Margaret! Men som sagt jag hoppas verkligen bettinglistorna har fel, annars får jag väl börja hejja på någon annan i eurovision, hehehe!


#melodifestivalen #bidragen #vemvinner #melfest #2018 #mello2018 #tips #betting 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Helena Häll - Måndag 25 mars 22:20

Ja då kom den tillbaka! Den förbannande snön! När man i helgen fått upp hoppet om lite vår och sol, så nä, då kom tre ton snö som på posten! Nu har mycket töat bort igen men ändå! Det vräkte verkligen ner imorse när vi skulle till vårdcentralen och l...

Av Helena Häll - Söndag 24 mars 22:05

Jag vi kanske ska börja från gårdagen då det inte blev något blogginlägg. Jag var nämligen inte hemma förens efter tolvslaget! Kvällen bestod av grabbhäng med mitt grabbgäng! Mina bästa killkompisar som jag haft sen jag var 16-17år nånting! Vi sågs h...

Av Helena Häll - Fredag 22 mars 22:35


Idag är det då äntligen fredag på en vecka som den känns som den varit 100 år lång. Men helgen lär väl gå lika snabbt som vanligt. Efter jobbet hämtade vi upp ett barn på förskolan och ett barn hos mormor (han hade då gå hem lite tidigare pga tån). V...

Av Helena Häll - Torsdag 21 mars 22:13

Idag är det rocka sockorna dagen. Fast hemma hos oss så rockar mina barn sockorna varje dag. De ska nämligen alltid ha olika strumpor på sig! Perfekt ju! De allas rätt till lika värde varje dag! Ska villigt erkänna att vi har slutat sortera barnens s...

Av Helena Häll - Onsdag 20 mars 22:14


För ett tag sen budade jag hem 7 st pussel på en auktion och hör och häpna, jag betalade 100kr för allihopa! Och det var allt ifrån 750-2000 bitar. Dock kunde inte Svante (som höll i auktionen) garantera att de va kompletta, men för 100kr testar jag ...

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards