Alla inlägg under maj 2024

Av Helena Häll - Fredag 31 maj 22:47

Idag har vi dragit storslam på quizkvällen! Dagen till ära har det varit final också! Alltså vilken kväll! Vi visste ju redan att vi vunnit serien (med ganska god marginal!) så vi började kvällen bra med att få varsin stor pokal för hela serien både hösten och våren inräknat. Sedan var det dags för quizet och vi med quizmått mätt utklassade nästan de andra lagen, vi vann finalen med 4 poäng! Tjoho! Och där kammade vi hem en liten pokal också! Sedan gick vi till glädje och quizade där också (och åt lite buffé för tidigare vinstpengar!) och ja men som ni gissat, vi vann där också! Så kul när vi vinner storslam och speciellt när man vinner finalen också! Nu ska vi fira med att gå och lägga oss! Hahaha! Småbarnsföräldrar som vi är! Men quizkvällen var kul så länge den varade!

#quiz #olearys #glädje #vinst #kulnärmanvinner

Dagens storslam!

Vårt lag joddla med Siv vann!

Av Helena Häll - Torsdag 30 maj 22:12

Idag efter jobbet hämtade jag Max för han besök på BVH. Det var hans fem års kontroll och nu är han färdig hos dom. Han är inskriven ett år till men har inga fler besök inbokade! Där har han gått sen han föddes, och haft samma sköterska sen dess! Nu är det bara två besök kvar för lillebror (4 o 5år) sen ska vi inte dit mer! Allt har sin tid och idag avslutade Max sin BVH besök med en vaccinationsspruta! Han var lika duktig som när han va bebis, han sa inte ett knyst varken då eller nu! Men lite öm i armen var han nog ändå sen. Men han höll god min och beställde en matlåda med lasagne till middag! Allt gott, slutet gott!

Förövrigt fick jag ett litet infall innan. Boken jag läste var lite spännande och vips har jag suttit hela kvällen och läst min bok. Över 150 sidor kvar hade ja att läsa och jag drog allihopa! Check, bok nummer 39 för iår är klar.

#läsa #bokmål #50böcker #

Captain america tar igen sig en vilopaus även han!

Av Helena Häll - Onsdag 29 maj 21:25

Idag fyller han 5! Vår förstfödda stjärna! Tänk att det var hela 5 år sedan vi blev föräldrar för första gången! Till den lilla minimajsen (som han då kallades!). Det känns som en evighet sen, men fem år är ju också en bra stund sen!

I morse firade jag och Elliot Max eftersom Martin redan hade åkt och jobbat. Han fick en bok. (Som han läste själv!) Hahaha! Japp den ungen han kan! Han fick också en ballong med en femma! Sedan gick vi till föris och han blev firad där också! Sedan hämtade Martin barnen och jag kunde flexa ut lite tidigare! Och så gick vi hem och firade lite till. Paketöppning och fika innan fotbollsträningen. Sedan hem igen och efter lite vila däckade de i sängarna så gött! (Och även jag!) som somnade i soffan nyss. Martin kom och väckte mig. Så nu blir det sängen för mig! Två dagar kvar den här veckan! Andas in, andas ut! Nu är iallfall Max födelsedag avklarad, imorgon tar vi nya tag!

#födelsedag #småbarnsföräldrar #pseudotvillingar #femår #5år

Paket i sängen!

Firad på förskolan!

Paketöppning hemma!

Lyckan över paketen!

Lillebror får hjälpa till också!

Av Helena Häll - Tisdag 28 maj 20:58

Ja imorgon är det Max födelsedag! Han blir en hel hand! Äntligen tycker han! Det går för fort tycker vi! Det är galet att han redan fyller 5! Vad tog tiden vägen? För fem år sedan låg vi inne på förlossningen och inväntade att han skulle behaga komma ut. Och det tog sin lilla tid vill jag lova! Strax innan klockan tre i natt är det fem år sedan vi blev föräldrar för första gången!

Annars idag har vi varit på föräldrakurs sen jobbat till halv fem! Väl hemma vid gjorde vi hemmagjorda hamburgare och duschade och tvättade. Så nu sitter jag här i soffan och läser och väntar på att kvällens andra maskin tvätt ska bli klar så jag kan hänga upp den och gå och lägga mig! För det längtar jag efter just nu! Imorgon är ju en stor dag!

#födelsedag #fyllaår #5år

Imorgon smäller det!

Sitter i soffan och läser i väntan på tvätten!

Av Helena Häll - Måndag 27 maj 21:42

Idag hade vi sommarfest med all personal från alla förskolor i vårt område. Supertrevligt var det. Vi fick dock vara inne för (kors i taket) det regnade! Det har inte regnat på år och dag, men just idag gjorde det givetvis det! Men vi var inomhus och fick tipspromenad och tävlade i lite olika saker. Som att gissa kändisen, kasta ärtpåse, trä tröjan över huvudet på hela laget osv. Och hör och häpna vårt lag vann! Hurra! Så roligt! Det trodde vi verkligen inte. Vi åt också goda mackor med fyllning, jag åt en kycklingcurry macka och sen fick vi också en kaka och en fin blomma av cheferna! Nu är jag helt färdig i huvudet och med en ordentlig huvudvärk, jag ju ifs bero på det konstiga vädret med. Men nu har iallfall både jag och Martin bäddat ner oss för idag. Godnatt!

#sommarfest #jobbet #avslutning #lekar #tipspromenad #vinst

Den fina blomman!

Här va gissa kändisen!

Här leker vi! Hahaha!

Av Helena Häll - Söndag 26 maj 21:24

Nu har jag haft (nästan dagen) ett månadslångt uppehåll från bloggen. Anledning? Jo jag är en totalt slutkörd mamma, med en kropp som säger stopp! Och då gäller det att lyssna! Jag har varit halvtidssjukskriven och börjat med ännu fler magmediciner samt gjort både gastroskopi och koloskopi. De filmade in i varenda hål de kunde hitta typ, men va inte oroliga, jag var nedsövd! I väntan på provsvaren är bedömningen; långvarig stress! Hopp! Därav mitt frånfälle för en stund. Jag ska försöka skärpa mig mig nu framöver och givetvis har nedräkningen till semestern börjat också! (Fyra veckor kvar!).

Men annars idag så har det ju varit morsdag! Jag har fått en parfym, ett tvixpålägg och en korv med bruna bönor. Jadu.. så nu kan jag äta det sen maskera lukten med min nya parfym! Check! Vi har också hela förmiddagen varit på kålgårdens lekplats och lekt med Max bästa vän och hans familj. Jättetrevligt verkligen! Kul när barnen börjar få lite kompisar.

Nu har jag njutit av en glass på balkongen efter att ha sorterat och slagit in födelsedagspresenter, packat iordning för imorgon och gjort en lasagne! Då var jag minsann värd en glass! På återseende!

#imback #morsdag #söndag #småbarnsmorsa

Min nya enhörningsparfym!

Mitt twixpålägg. Det var himla gott faktiskt!

Njuter av en glass på balkongen!

Inlagd för gastroskopi och koloskopi!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards