Alla inlägg under juni 2024

Av Helena Häll - Torsdag 20 juni 22:44

Ja!!! Äntligen har vi semester!! Fast just nu känns det som en vanlig helg! Och att vi bara råkar vara ledig imorgon. Det tar ju ett tag innan man kommer in i det! Förhoppningsvis har vi fattat det när vi kommer ner till Öland på måndag!

Idag har vi annars firat midsommar på jobbet! Dansat runt stången, gjort egna kransar, ätit jordgubbar, dukat fint, ätit midsommarmat, sövt barnen sen packade jag ihop och sa tack och hej för mig!

När jag hämtat barnen var vi i friadalen en stund, innan vi gick hem och firade semestern med att hämta pizza. (Som var dränkt i sås!) först nu, några timmar senare har mättheten någorlunda släppt! Hujedamig vad mätt jag var där ett tag. Men barnen somnade tillslut och då passade vi på att se första avsnittet av house of dragon säsong 2. Mysigt att se serier igen! Synd bara att nästa avsnitt inte kommer fören på söndag! Jag har också pusslat lite, eller jag har börjat med ramen. Det saknades en bit av ramen (och ja, jag hann få lite panik) men efter 10 minuters letande hittade jag den! Pust! Så ramen är komplett, bara innandömet av pusslet kvar! Nu ska jag lägga mitt armbandsur i en skål med ris och se om fukten i urtavlan kan sugas ut. Den har nämligen immat igen efter att ha varit med om ett skyfall igår. Vi håller tummarna för att klockan ska överleva! Nu sängen! Tjipp hej!

Har börjat midsommarduka på jobbet!

Firar semester med pizza!

Ahhhhh! Det saknas en bit! (Som jag senare hittade!)

Klockan nedbäddad i ris. Undra om det verkligen funkar?

Av Helena Häll - Onsdag 19 juni 21:38

Idag har jag vabbat ett friskt barn! Han har lite hosta kvar men den sitter ju i länge på han! Men pigg som bara den är han. Men skönt att få en liten slappardag ihop med min äldsta son. Vi kollade tv ihop, va på promenad, hämtade ett paket (pussel till mig!!), åkte rutschkanan, träffade på mormor och morfar, var på apoteket med dem, åt lunch, tittade på tv igen, lekte, hämtade lillebror och då började det ösregna! Så vi alla var dyblöta! Vi fick byta alla kläder när vi kom hem! Nu blir det dock sängen för mig, sista arbetsdagen innan 45 dagars semester är ett faktum! Så välbehövligt!

Dessa två fina pussel var i paketet vi hämtade idag! Jag har börjat sortera det översta med motivet, torg i Paris.

Semestermålade naglar och fotbolls-em!

Av Helena Häll - Tisdag 18 juni 21:35

Tisdag och sista sena dagen innan semestern är gjord! Martin har varit hemma med en hostig Max idag och imorgon är det min tur. Sen gör jag ett inhopp på torsdag sen går jag på semester! Fy fasiken vad skönt! Jag har nog aldrig längtat så som iår. Min kropp har sagt ifrån länge nu att det är dags att vila! Och nu blev det som det blev med Max hosta så det bara är en arbetsdag kvar helt plötsligt!

Efter jobbet lagade vi mat och käkade innan barnen gick och la sig. Jag själv orkade inget ikväll, eller jo jag plockade ihop mitt pussel som blev klart iår ich så vattnade jag balkonggrönsakerna lite. Sen har jag legat helt utslagen i soffan och spelat mobilspel och kollat på fotbollen. Men ibland behöver man sånna kvällar också!

Världens längsta kulbana hade Martin och Max byggt idag.

Fruktomanen! En i varje hand! Men fick faktiskt i han lite ris och kyckling innan det!

Den andra åt ris rakt ur kastrullen istället!

Av Helena Häll - Måndag 17 juni 22:02

Då var ytterligare en jobbdag avklarad! Idag var det utvärdering och sammanställning med utvecklingsgruppen som stod på schemat. Så började 1,5h tidigare än vanligt med att infinna mig på Tabergs topp! Magisk utsikt därifrån! Är där bara ungefär en gång om året, mjen då får jag njuta desto mer! Efter skrivande och utvärderande och sammanställande så blev vi bjuda på lunch. Lax och potatis (glömde ta kort på de, men fick med salladstallriken iallafall!)! Eftermiddagen var jag tillbaka i barngrupp och vi packade ihop barnens alla alster och skickade hem. Så nu är det tre dagar kvar! Bit ihop kvinna! Tre dagar kvar till semestern!

Väl hemma igen efter ett långvarigt skyfall så lagade vi mat, åt jordgubbar och sen pusslade jag klart mitt pussel, mycket roligt och lite pilligt med alla detaljer! Men nu är det klar!

Salladen!

En nyduscha i regn!

Mitt pussel

Utsikten!

Av Helena Häll - Söndag 16 juni 22:24

Då var också söndagen till ända och imorgon väntar jobb igen. Sista veckan innan semester! Fy fasiken vad skönt!
Idag har vi hängt i stadsparken på förmiddagen och sen var Martin ute med dem själv på eftermiddagen, jag tog mig en liten tupplur istället. Väldigt välbehövligt. Vi har också varit och handlat (utan barn!) och tittat lite fotboll och pusslat. Barnen har haft 700 utbrott var och det har givetvis också regnat idag med. Så ja, allt är precis som vanligt!

Fikapaus i stadsparken!

Fågelmuseet var öppet och barnen kollar på ägg!

Här var det stora ägg!

Fantastisk utsikt över Jönköping. Barnen spanar hem till vårt hus!

Fixat sommarpresenter till alla barnens pedagoger!

Av Helena Häll - Lördag 15 juni 22:21

Lördag och Elliot drog en sån där tidig morgon att man bara ville springa och gömma sig någonstans! Men nej då han lyckades väcka hela familjen och även om vi tog det lugnt på morgonen så hade vi redan ätit frukost, lekt, kollat tv och en hel del annat och ändå var vi i stadsparken hyfsat tidigt idag. Efter en stund kom även vår granne (en av mammas bästa vänner, Inger) med tre av sina barnbarn, så barnen lekte ihop på lekplatsen och hade de himla roligt verkade det som. Efter två timmar tog vi sällskap hemåt för att käka lunch. Då råkade jag bränna min hand i ugnen när jag skulle stoppa in vitlöksbrödet. Så en fin liten brännskada på vänster hand. Typiskt mig! På eftermiddagen gick Martin ut med barnen igen men sen kom regnet igen. Och som det har regnat sen dess! Mängder av regn idag igen! Förra året kom ju allt regn i juli och så var det fint i juni, får hoppas det är tvärtom iår då.
Sen är det ju fotbollen som rullar här med, vår tippning målmässigt är något åt pipsvängen men Martin leder tippningen ändå eftersom han hade Spanien som vinnare i matchen mot Kroatien och jag hade oavgjort i den matchen. Men men jag får hoppas ta igen det framöver! Nu blir det sängen ifall Elliot får för sig att gå upp hutlöst tidigt imorgon också.

#brännskada #bränthanden #stadsparken #fotbollsem #tippafotboll

Fika i stadsparken

Min brännskada när den lagt sig lite och blivit nedkyld och insmord!

Fotbolls em och pussel som vanligt!

Av Helena Häll - Fredag 14 juni 23:15

Nu får jag ge upp för idag. Kom på mig själv att sitta och sova upprätt på en stol när jag egentligen skulle pussla. Men det blir inte så mycket pusslade om man inte kan se bitarna för man blundar hela tiden. Men trött är det inte konstigt att jag är. Det har varit en tuff jobbvecka och idag åkte jag till jobbet strax efter 06 i morse. Jobbet var ifs ganska lugnt idag då många var lediga för skolavslutning. Efter jag hämtade barnen gick vi till friadalen idag igen. Där mötte vi upp flera kompisar från förskolan och lekte och fikade tillsammans. Sedan hemåt och laga mat till barnen innan de somnade och vi gick på quiz. (Ja min mamma och pappa kom hit medan vi var borta!) vi gick till glädje åt deras AW-buffé och quizade! Maten var supergod, quizet gick sådär, eller ja, vi kom ju trea iallafall! Sen cyklade vi hem och strökollade (och pusslade) när Tyskland körde över Skottland i fotbolls-ems första match! (Vi har också tippat på resultaten jag och Martin!) efter första matchen står det 1-1 i tippningen eftersom vi båda trodde Tyskland skulle vinna men ingen av oss trodde de skulle vinna med 5-1!

#fredag #äntligenhelg #fotbollsem #quiz #glädje #glädjejkpg #aw #pussla

Fikakillarna i friadalen!

Himla god aw-mat på glädje!!

Vårt lilla lag för kvällen..

..som kom trea!

Pussla och fotbolls-em!

1-1 i tippningen! Får se hur det går imorgon!

Av Helena Häll - Torsdag 13 juni 21:59

Ja nu har jag ju inte varit i lekparken hela dagen utan jag jobbade först, sen när jag hämtat barnen så gick vi till friadalen och så kom några av barnens kompisar förbi och så lekte de en bra stund. Sen gick vi hemåt och då började tårarna och de sura minerna. Men när pappa kom hemåkandes och barnen fick sitta i bilen in till parkeringen då blev det gladare miner igen! Och vet ni vad, när jag hämtar dem om en vecka, ja då är det för att gå på semester! Helt ofattbart är det! Äntligen sex veckors ledighet! Nu ska jag dock gå och lägga mig och invänta Martin som varit iväg och quizat!

Tjoho vad det går!

Linbanan!

Somnade gott sen!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards