Alla inlägg under juni 2024

Av Helena Häll - Torsdag 27 juni 22:28

Nu har jag inte hunnit uppdatera om vår semester. Och dessutom är min surf påväg att ta slut! Så får bli en kortis här ifrån Öland! Igår hade vi pizzakväll med Olof, Pia, Anna och Mira! Idag vinkade vi hejdå till dem innan de for hemåt! Sen har vi badat två gånger om varje dag och varit påväg att smälta bort i värmen! Imorgon säger väderprognosen att det ska regna! (What!) men det märker vi imorgon! Vi som inte tog med några regnkläder för på Öland regnar det aldrig! Haha! Det får vi nog äta upp imorgon!

Badstollarna!

Pizzakväll!

Bill och bull badar!

Max åker rutchkana!

Bsdkillarna!

Tacokväll!

Dipparen!

Av Helena Häll - Tisdag 25 juni 20:42

Dag 2 av ölandsvistelsen! Solen har lyst och vi alla har fått varierande grad av rödhet! (Vissa mer än andra, typ Martins näsa!) vi började med frukost på vår altan. Vår villavagn är förövrigt precis samma villavagn som förra året, vilket sammanträffande! Men det ju trevligt att det är precis som det brukar. Så när poolen öppnade gick vi ditåt och badade en lång stund! Tillslut höll barnen på att frysa ihjäl så vi gick upp, gick bort till hoppkudden och hoppade en stund tillsammans med barnens syssling som är här tillsammans med oss. Sedan åt vi lunch innan vi gjorde om samma procedur igen! Bad, fika, hoppa hoppkudde och sedan var det dags för middag. Vi skulle beställa pizza och beställde en jättebeställning och efter tjugo minuter ringer pizzerian tillbaka och sa att de inte lyckades fixa några glutenfria pizzor då deras glutenfria deg var slut. Hopp! Då det blev det ingen pizza för oss idag, då vi skulle ätit den ihop med min moster, morbror, kusin och ovan nämnda syssling till barnen. Vi fick akutfixa spagetti och köttfärssås (och muta barnen med en godisbit för den uteblivna pizzan). Men vi hoppas på bättre tur imorgon (med en annan pizzeria)! Nu njuter vi på altanen tillsammans med Pia och Olof (moster och morbror) innan läggdags!

#semester #öland #bada #ekerum

Dags att bada!

Elliot marinerad i choklad!

Max och jag!

Hoppkudden barnen med syssling!

Elliot badar!

Tre glada badbarn!

Vi hittade en groda i poolen.

Två glada barn som fick paket!

Av Helena Häll - Måndag 24 juni 22:35

Ja då var det första officiella semesterdagen. Nu väntar sex hela veckor av ledighet och barnen började semestern med att rita med en svart permanent-marker penna på våra vita skåpsluckor i köket. Jahopp! Kul det är med barn hörni! Men efter en del skubbande med vim så fick vi bort det och semestern är räddad!

Efter mycket om och men och gråa hårstrån kom vi iallafall iväg till slut, nu bär det av mot Öland! Bilen är så fullproppad att vi knappt får plats! Så nu måste vi använda varenda pinal vi har med oss och där med basta!

Efter tre timmar av evigt repeterande av är vi framme snart och är det långt kvar så kom vi tillslut fram till ekerums camping på Öland. Och med nästan fem minuters precision så kom alla tre bilarna av släktingar på plats. Vi åkte till våra villavagnar, packade upp lite och bytte om till badkläder och gick bort till poolen för ett efterlängtat dopp i värmen! Avsvalkade och avlekta gick vi för intag av middag och sedan somnade barnen relativt fort och vi satt ute och njöt av semestern! En bra första semesterdag minsann!

#öland #semester #pseudotvillingar #ekerum #villavagn #bada

Innan de ritade på lådorna och skåpen i köket så hade de också ritat en fin gubbe! Den var ju iallafall på ett papper!

Nu åker vi!! Det var innan de hade fattat hur långt det faktiskt va!

Hamburgelunch!

Jag hade gott om plats för benen. Eller inte!

Hej ölandsbron!

Hej Ekerum! Nu ses vi iår igen!

Mot badet!

Elliot och Martin åker rutchkana!

Middag!

Av Helena Häll - Söndag 23 juni 23:30

Idag har vi varit och firat svärmor som fyller 59! Fast hon fyller inte förens på onsdag men då är vi på Öland och kan inte gratta henne och Martins syster med familj ska åka till Grekland då, så kontentan, idag kunde alla! Så lite mat och tårta och paket och fyra vilda ungar! Check! Jag är lite slut på energi, för när vi kom hem från kalaset skulle jag laga mat också inför att vi åker imorgon. Nu har jag bara suttit och spelat mobilspel i soffan under hela fotbollsmatchen så det är nog dags att sova nu! Godnatt!

Martins mamma fyller 59!

Man ska vara fin när man går på kalas!

Dags för Festis och tårta!

Jag och lille eje!

Lasagne och köttfärssås till Öland! Check!

Av Helena Häll - Lördag 22 juni 21:22

Idag var vi nere i källaren och hämtade resväskorna och barnen blev väldigt inspirerande. Med betoning på väldigt inspirerade! De skulle packa väskorna inför Ölandsresan. Mamma vi fixar det fick jag höra. Och trött och sliten (och intagit semestermode) så tänkte ja, men de leker ju jättebra! Och kul hade de! Jag hade inte lika kul efteråt! Suck och stön! De hade verkligen packat ALLT!

Såhär såg debut när jag öppnade dem. De har bara haft en litet hål längst upp och sedan pillat ner sak efter sak efter sak. Jag hittade bland annat 4 ryggsäckar, 4 par sandaler, en hel djurpark, en verktygslåda med innehåll, en sten (en riktig sten alltså), en banan (med skalet kvar som tur va!), barnens bilmatta, vattenpistoler och hundra andra saker! Det har tagit halva kvällen och sortera upp och nu är jag helt slut. Tror ni jag har någon ork att packa det som ska packas? Eh, nä! Jag lyckades packa lite badkläder sen tog orken slut. Känns inte så inspirerande dock med det vädret som varit idag. Kallt och regn! Det skulle regna hela dagen men vi lyckades pricka två timmar av någorlunda uppehåll när vi var i stadsparken och rastade barnen. När vi kom hem och skulle grilla var det dock inte uppehåll så Martin satt på balkongen och grillade medan regnet öste ner! Härligt! Nu satsar vi på sol nästa vecka. Prognosen säger dock att de ska bli varmare här hemma än på Öland! Typiskt! Men skönt att komma hemifrån lite! Om jag nu lyckas packa de jag ska någongång!

#semester #öland #packa #hjälpsammabarn #pseudotvillingar #småbarnsföräldrar #fixarfrasse

Elliot kollade på sniglar på vägen till stadsparken.

Mina hjärtan!

Max åker tunneln!

Martin poserar framför (bakom?) grillen.

Av Helena Häll - Fredag 21 juni 23:09

Semesterdag 1 och midsommarafton! På midsommar för 7 år sedan blev jag och Martin ihop (det var den 23/6 det året) så egentligen är det väl på söndag vi firar 7 år tillsammans! Idag har vi iallafall firat lite midsommar tillsammans. Vi tog med barnen upp till stadsparken där det var dans runt midsommarstången. En trubadur sjöng alla klassiska midsommarlåtar utan små grodorna så när han tyckte han var klar blev det spontansång av oss som dansade och då hängde trubaduren med ändå! Så vi fick våran små grodorna till slut! Men massa folk var det i stadsparken och de som stod och tittade på måste fått en härlig syn när (vad som kändes som) halva Jönköping dansade runt stadsparkens midsommarstång. Efter dansen gick vi till mina föräldrar för att käka midsommarmat och jordgubbar. När vi kom hem var det någorlunda läggdags för grabbarna och jag och Martin har ätit lite chips i soffan framför Frankrike - Nederländerna i fotbolls em. Men nu blir det sängen för imorgon väntar en ny semesterdag!

#semester #midsommar #stadsparken #jönköping

Glad Midsommar önskar vi i vår familj!

Dags att dansa! Max och eje var först på plats!

Var proppfullt med folk som dansade!

Folk så långt ögat kunde nå!

Max och Elliot fick kryssa i på deras meny vad de ville ha att dricka!

Midsommarmat!

Martin äter mat!

Barnen äter mat!

Av Helena Häll - Torsdag 20 juni 22:44

Ja!!! Äntligen har vi semester!! Fast just nu känns det som en vanlig helg! Och att vi bara råkar vara ledig imorgon. Det tar ju ett tag innan man kommer in i det! Förhoppningsvis har vi fattat det när vi kommer ner till Öland på måndag!

Idag har vi annars firat midsommar på jobbet! Dansat runt stången, gjort egna kransar, ätit jordgubbar, dukat fint, ätit midsommarmat, sövt barnen sen packade jag ihop och sa tack och hej för mig!

När jag hämtat barnen var vi i friadalen en stund, innan vi gick hem och firade semestern med att hämta pizza. (Som var dränkt i sås!) först nu, några timmar senare har mättheten någorlunda släppt! Hujedamig vad mätt jag var där ett tag. Men barnen somnade tillslut och då passade vi på att se första avsnittet av house of dragon säsong 2. Mysigt att se serier igen! Synd bara att nästa avsnitt inte kommer fören på söndag! Jag har också pusslat lite, eller jag har börjat med ramen. Det saknades en bit av ramen (och ja, jag hann få lite panik) men efter 10 minuters letande hittade jag den! Pust! Så ramen är komplett, bara innandömet av pusslet kvar! Nu ska jag lägga mitt armbandsur i en skål med ris och se om fukten i urtavlan kan sugas ut. Den har nämligen immat igen efter att ha varit med om ett skyfall igår. Vi håller tummarna för att klockan ska överleva! Nu sängen! Tjipp hej!

Har börjat midsommarduka på jobbet!

Firar semester med pizza!

Ahhhhh! Det saknas en bit! (Som jag senare hittade!)

Klockan nedbäddad i ris. Undra om det verkligen funkar?

Av Helena Häll - Onsdag 19 juni 21:38

Idag har jag vabbat ett friskt barn! Han har lite hosta kvar men den sitter ju i länge på han! Men pigg som bara den är han. Men skönt att få en liten slappardag ihop med min äldsta son. Vi kollade tv ihop, va på promenad, hämtade ett paket (pussel till mig!!), åkte rutschkanan, träffade på mormor och morfar, var på apoteket med dem, åt lunch, tittade på tv igen, lekte, hämtade lillebror och då började det ösregna! Så vi alla var dyblöta! Vi fick byta alla kläder när vi kom hem! Nu blir det dock sängen för mig, sista arbetsdagen innan 45 dagars semester är ett faktum! Så välbehövligt!

Dessa två fina pussel var i paketet vi hämtade idag! Jag har börjat sortera det översta med motivet, torg i Paris.

Semestermålade naglar och fotbolls-em!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards