Senaste inläggen

Av Helena Häll - Tisdag 2 maj 16:56

Igår hade vi som sagt klädbytarkväll (inte bara kläder, det var en del annat också). Men allt som vi inte ville ha, det skänker vi till bättre behövande! Så idag satte jag mig i min fullproppade bil och åkte ner till klädinsamlingen bakom Ica-maxi och hävde med lite möda i våra påsar där i.. och det var inte en påse vill jag lova, typ 12-13st minst! Hahaha! Vi hade såååå mycket kläder igår, så nu kan någon annan dansa runt i våra utrensade saker! Sen hade jag fyra pappkassar kvar som skulle till Erikshjälpen, så jag åkte dit.. trodde jag.. haha! Det hade flyttat sen sist jag va där! Och först så fattade jag inte vad det låg! Haha, fick googla två gånger, men tillslut fick jag slå på gps:en och tanten i telefonen berättade snällt hur jag kom dit! (Jag var bara 1km ifrån när jag fick på gps:en.. haha!) men tillslut kom jag rätt och fick åka in i Erikshjälpen drivethru.. haha! Kul idé! En lille mannen som tog emot mina kassar tackade så snällt och gav mig en fikabiljett som tack! Gulle han!
Sen tänkte jag att när jag ändå va där kunde ja ju ändå ta en sväng inne på Erikshjälpen.. och vips så hade jag hittat.. guess what! Två böcker givetvis! Hahaha! Det var två Stephen king böcker (har aldrig läst något av honom innan) bland annat boken som gav upphov till att jag hela min barndom trodde Stephen king var mörkhyad!! Min föräldrar vet precis vilken bok jag menar! Men den storyn tar vi en annan dag! Nu ska jag fortsätta att sola på brännan innan stundande operation!

#klädbytarkväll #skänkakläder #skänkasaker #erikshjälpen #fikakupong #nyaböcker #stephenking #engodgäring

Överfull bil!! Hahaha!

Här är typ hälften.. tog lite i taget, hade två gamla tanter som stod och begrundade vad jag gjorde.. de måste trott att jag rensat ett halvt kvarter på kläder!

15kr st/boken - Erikshjälpen is the shit!

ANNONS
Av Helena Häll - Måndag 1 maj 20:23

Nu var det väldigt längesen vi hade en klädbytardag och vips så efter lite meckande bjöd jag in till en dag (idag då) och så fick alla som ville rensa sina garderober och visa upp vad man rensat ut, dvs det ska va helt och rent! Så jag, Emma, Sandra, Anna, cattis, Ida och Linda bidrog med grejer, kläder, skor och diverse annat (och tack till mamsen för ditt klädbidrag till kvällen) sen är det dags att gräva i de för i kvällen gigantiska högarna av kläder och ta det man är sugen på! Woop wooop! Detta är världens bästa idé, jag kanske inte att man rensar garderoben och sen fyller den igen, haha! Och av någon outgrundlig anledning så blev mitt förråd av tröjor och koftor, ännnnnnu större! Suck! Men det bjöds även på tilltugg, cider och till efterrätt cheesecake bakad av Emmas mamma! Nu ligger allt som vi inte vill ha i min bil i vad som känns som tre miljoner kassar (bilen ser lite ut som när vi åker hem från en helg på Ullared! Haha) men detta ska till Erikshjälpen och bättre behövande människor än sju medelålders kvinnor!

#klädbytarkväll #bytakläder #skänkakläder #gratiskläder #tjejkväll

Tilltuggen!

Klädkaoset! Haha!!

Här nedan kommer mina fynd, ett Linné, två koftor, fyra tjocktröjor, en handväska och ett smyckeskrin :)

Så nu är jag helt slut och redo för sängen! Så nu är klockan halv nio och jag säger tack och godnatt!

ANNONS
Av Helena Häll - Söndag 30 april 12:47

Idag kom dagen! Jag är klar! Jag är klar med mina 2000 bitar!! Pusslet är färdigt! Kanske inte för att jag fällt varken blod, svett eller tårar är jag dock nu så nöjd att det sistnämnda kommer säkert av glädje nu när det är klart! (Och jag hann i tid, med över ett dygns marginal!) nu ska jag njuta en stund av att titta på mitt fina mästerverk som jag arbetar med sen förra tisdagen! (Och då va jag dessutom bortrest över helgen) tänk den dag jag får för mig att anta ett ännu större pussel.. det får nig blir när jag är gammal nog att köpa ett hus med ett eget pusselrum! Haha!

#pussel #nörd #2000bitar #färdig #stoltsomentupp #dolmiterna #italien #bergsby

Jag har förövrigt även nu läst ut Anne Franks dagbok och mycket riktigt, den var inte lika feelgoodig som Bridgets dagbok! (Se Patriks missuppfattning för typ två veckor sen!) Men den var bra, gripande när man tänker efter vilket ödet som drabbar en del människor! För att inte blomma ut mer i den frågan ska jag nu gå och sätta mig och njuta av mitt färdigpusslade pussel igen!
Tjipp hej!

#annefrank #annefranksdagbok #feelgoodbok #bridgetjones

Av Helena Häll - Lördag 29 april 14:04

På över ett år är jag nu utan mina älskade akrylnaglar! (Buhuuu) jag saknar dom redan! Men istället för att göra nya naglar idag, tog jag bort dom inför stundande operation! Kvar blev mina egna tunna spörda stackars naglar som garanterat har gått av tills om en vecka! Men jag kan ju faktiskt fuska lite och dra på lite nagellack, iallafall fram tills på torsdag, då börjar den stora saneringsdagen!

#akrylnaglar #operation

Before! Inte de vackraste iom att jag skulle gjort om dom egentligen nu!

Mina egna naglar ser dagens ljus på över ett år! De kommer de bara få njuta av tills efter op, sen ska jag banne mig göra nya!

Av Helena Häll - Fredag 28 april 08:03

Jag kom på nu på morgonen när jag läste att jag helt glömt att berätta om mina nya bokfynd! Dvs det som va i paketet från bokklubben och vad jag köpte på Ullared!! Jag utökade min samling med sex nya böcker till! Woho! Nu har jag att läsa, ska bara läsa ut dom två jag har från biblioteket med! Ops.. haha!

#boknörd #boktips #bokfynd #bonniersbokklubb #biblioteket

Först och främst (givetvis!) har jag läst de andra nio går det inte bara hoppa över bok nr10 i Camilla Läckbergs serie om fjällbacka! Den kom i paketet från bokklubben och den ligger högt upp i listan av böcker som ska läsas snarast!

#camillaläckberg #häxan

Köpte denna i paketpris tillsammans med läckbergs bok från bokklubben. Den verkade mycket spännande och en bok helt i min smak, dvs en deckare! Haha!

#susannejansson #offermossen

Även den här kommer från bokklubben, då man fick köpa den för en jättebillig peng för att man köpte det ovanstående paketpriset för de två andra. Har inget läst av makarna Börjlind innan men däremot har jag sett ett antal Beck-filmer där manuset är skrivet av just dessa två! Ska bli spännande!

#cillaochrolfbörjlind #sovdulillavideung

Ullared is good shit! För 29kr har jag nu i min ägo första delen av böckerna som tv-serien games of thrones utspelar sig efter! Woop Woop! Jag är en av många som älskar denna tv-serien och kan nu följa den även i bokform!

#georgerrmartin #kampenomjärntronen #gamesofthrones

Ännu en deckare.. hmm tur att jag köpte ovanstående bok också för att jämna ut mitt läsande i olika genrer.. hehe. Hittade denna på Ullared och har (tror ja) inte läst just denna.. får kolla på min boklista (Helenas 1001 böcker hon har läst) och nej, jag har bara läst 240-nånting än så länge!

#marijungstedt #denmanälskar

Och sista fyndet i skaran är Gillian Flynns bok Gone girl! Och står det årets bästa deckare och jag dessutom ha velat läsa den länge så är 19kr inte svårt att handla för! Yes! Bok läses först, sen se film (så Helena vet hur de slutar!)

#gillianflynn #gonegirl #ullared

Sen för att tillägga att jag numer kan föra upp även denna bok på listan över Helenas 1001 böcker hon läst! (Lyssnat på) Jag lyssnade klart på denna igår och har redan fortsatt på nästa i serien om Johan Axberg polis i Sundsvall och hans bff läkaren Erik Jensen!

#jonasmoström #rymdutanstjärnor #Helenas1001böckerhonläst

Av Helena Häll - Torsdag 27 april 19:36

Idag har jag haft migrän och legat ömsom i sängen, ömsom i soffan.. när jag orkat har jag pusslat lite, så här såg det ut härromdagen;

Och såhär ser det ut idag;

Nu har jag helgen på mig att spörta i mål mitt gigantiska projekt! Bäst jag pusslar lite till innan jag somnar!

#pussel #2000bitar #nörd #migrän

Av Helena Häll - Onsdag 26 april 21:25

Ja eller så sjukt längesen är det inte, men det slog mig igår när jag gick hem genom kabe sommarland att jag faktiskt varit där, på den tiden då det va ett sommarland. Googlade mig till att det stängdes igen 1995, och då var jag nio, så måste ja varit där den sommaren eller någon sommar innan! Jag vet att jag var där med mamma, pappa och faster, farbror och mina kusiner.. va farmor och farfar med också? Det är jag osäker på, men mamma det vet nog du! Du kan säkert kolla upp exakta årtal med! Hehe! (Min mamma har stenkoll på det mesta ifall någon undrade!).
Men i vilket fall jag var så sugen så jag gick min dagliga promenad dit idag igen. För att se hur det ser ut idag, vet ju att det har för förfallit, och nä, hittade inget spännande från svunna tider.. de måste ha rivit alla gamla bassänger, ruchkanor osv.. däremot finns någon slags asfalterad bana kvar där man körde cykel alt trampebil och ån ligger ju kvar där man åkte kanot eller nått liknande. Jag har som sagt bara väldigt svaga minnen från mitt besök där. Tråkigt såhär i efterhand att man hade kunnat växa upp så nära ett roligt sommarland, istället är det inhägnat, övergivet och igenvuxet! Tänk så det kan gå! Allt var visst inte bättre förr!

#kabesommarland #kabe #jönköping #förfallet #svunnentid #alltvarintebättreförr #promenad #övergivet #igenvuxet

Karta över kabe sommarland i dess glansdagar! Här nedan följer dagens promenadkort från den före detta sommarlandet!

Av Helena Häll - Tisdag 25 april 20:57

Åhhhh ibland blir jag så trött!! Skrivit värsta inlägget så bara försvinner det och så står det att det laddats upp och så har det inte det!! Grrr ahhhh!! (Tjurar och muttrar ett par väl valda ord!!)

Men jag gör ett nytt försök då! Jag hade nämligen berättat om min dag idag, då jag sitter här i soffan och funderar på vad jag egentligen gjort idag, men kom fram till att jag hunnit med en hel del ändå! (Trots som att det ibland känns som man inget gör mer än att gå runt och har ont i armen!)

Så (inte följt så ingående som det förra borttappade inlägget) men det här har jag gjort idag;

Pusslat! Ja det börjar ta sig nu och jag får skynda skynda nu om det ska hinna bli klart innan måndag förmiddag!

Har vart hos sjukgymnasten och fått akupunktur och ny tejp! (Och se mamma blå tejp, precis som jag sa!)

Promenad i regn, bort till Emma och lämnade ett mobilskal jag köpt till henne och sen hem genom kabe sommarland!

Jag har även somnat i soffan med mina glasögon PÅ mig och vaknade upp som Harry Potter, bara att ärret hamnat lite längre ner!

Annars har jag dessutom läst, druckit kaffe, ätit mat, ätit mackor (i överflöd) och tittat på tv! Vilket jag nu ska fortsätta med och se min favorit Leif GW!

#jönköping #tisdag #produktiv #sjukgymnasten #tejpad #akupuktur #pussel #2000bitar #promenad #kabesommarland #harrypotter #ärr #leifgwpersson #GWsmord

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se