Senaste inläggen

Av Helena Häll - Tisdag 23 maj 19:44

Idag hade jag inte tänkt att göra något, jag har solförbud (vilket jag sket i en stund idag när jag solade på balkongen tills jag höll på att smälta bort) sen har jag förbud mot att dra på mig infektioner och skit. Så jag hade tänkt ha en dag med temat "nä, jag är inte bitter!" Men till trots att jag sett några avsnitt av min tv-serie Grimm och läst ut bok 6 i serie av Ruth Galloway så fick jag rätt vad det va ett sms från Mliii (Emelie heter hon för att översätta) hon bor i Tranås egentligen och vi har känt varandra i snart nio år sen hon pluggade här, nu är hon bara här stan ibland då hon läser här på disans och idag var just en sån dag och helt plötsligt fick en kompis att leka med!! Så vi köpte pizza åkte upp till axamosjön och hade picknick vid sjön i solskenet! Fantastiskt mysigt! En perfekt avslutning på en dag som inte alls va särskilt bitter!

#integöranågot #solförbud #infektionskänslig #grimm #deutstötta #ruthgalloway #ellygriffiths #kompis #pizza #picknick #sjö #axamo #jönköping

Boken jag läste ut idag!

Pizza vid axamo!

ANNONS
Av Helena Häll - Måndag 22 maj 21:12

Tro det eller ej, men det är precis vad jag har! Tanken gör mig liiite panikslagen ändå men givetvis är det ju ingen fara! Det är ju små hål, som förhoppningsvis har läkt till slutet av veckan trodde distriktssköterskan! Jag har nämligen äntligen fått ta bort mina operationsstygn! 17 blå fina suturer (eller vad det heter på sjukhusspråk) men vilket fall som helst så lämnar varje stygn två små hål efter sig, rakt in i min arm.. så jag har nu gått tillbaka till "akta så du inte får en infektion" stadiet.. suck! Jag måste va försiktig, får inte sola, ska helst låta bli att bli svettig då lossnar nämligen både förbandet och stripsen över ärret.. gissa vad vädret var idag! Jo sol givetvis med en hel sjö av blåsande pollen! Så en inte så munter Helena har suttit inomhus med kliande o svidande ögon och kollat på tv-serien Grimm hela dan! Haha! Osocial enarmad enstöring, den ni!

#tabortstygn #håliarmen #opererad #solförbud #grimm

Min vänster arm är fri från stygn! Äntligen!

ANNONS
Av Helena Häll - Söndag 21 maj 09:17

Jösses, nu har jag inte bloggat på flera dagar och jag funderar på vad jag har gjort egentligen! Hmm jo, jag har besiktigat bilen. Eller inte just ja, men nån motorintresserad kvinna på carspect gav den tummen upp och jag (och min chaufför pappa) kunde andas ut! (Morfinhelena hade körförbud då!) vi tvättade även lilla pärlan i en sån där biltvätt som jag aldrig våga köra in i själv, så tur att jag hade chaufför!

#tvättabilen #besiktning #chaufför #körförbud #sjukskriven #opererad

Jag har även läst, läst och läst de senaste dagarna, efter en tripp till bibblan då min reserverade bok hade inkommit lånade jag del 3,4,5 och 6 i serien om Ruth Galloway (jag kan verkligen inte sluta läsa dom! Läs dom!) jag kommer bli helt tom när jag är klar.. är redan i mitten på bok 5 nu förövrigt.. (jag lånade dom i veckan!) men som tur är finns det 7,8 och 9 också.. dock börjar de bli knivigt här för nian är precis nyutgiven och biblioteket håller på att köpa in dom (tror de skulle komma till sommaren nån gång) men då visade de sig att jag var visst inte ensam om att ha fastnat för denna serie då jag fick könummer 21 i min reservation på boken.. haha! Ja men lagom till hösten lär jag ju få läsa den!

#ellygriffiths #husetvidhavetsslut #känslanavdöd #enoroliggrav #deutstötta #boktips #boknörd #engelskdeckare

Jag har även varit på dop, det var under gårdagen då jag, Anna, Henke och lille Albin satte oss i bilen och åkte till Vadstena! (Va mysigt ställe!!) allvarligt, dit ska vi åka igen jag och Anna och gå på historisk vandring vid kyrkan och slott och allt möjligt som fanns där! Jag blev helt tagen! (Kanske inte just av dopgudstjänsten, då jag inte riktigt är den religösa typen) men Vadstena klosterkyrka va väldigt vacker och Sveriges fjärde största enligt prästen! Vi hade dessutom strålande väder!

#vadstena #vadstenaklosterkyrka #dop #historiskplats #historienörd

Efter en fullspäckad vecka som sjukskriven (med vad som känns som 100 besök på vårdcentralen för sjukgymnastik, omläggning av operationssår osv..) och lite annat med som ni ser (inklusive quizfinaler och en trevlig avslutningsfest i fredags.. kom hem väääääldigt sent dock.. Hahaha!) så ska jag nu bara njuta av att ha en söndag i snigeltempo!

Av Helena Häll - Tisdag 16 maj 19:35

Ja idag skulle jag gå till polisen och fixa nytt pass, och som alltid numer.. så har jag inga fingeravtryck!! Hahaha! På riktigt så är detta ett av polisens största bekymmer, jag har verkligen inte kompletta fingeravtryck, och nej det hjälper inte att torka av fingret, byta finger, what ever de försöker med. Jag har bränt sönder fingrarna en gång och sen dess har jag uppenbarligen inte fullständiga fingeravtryck! (En kriminells högsta önskan!) och i väntan på mitt nya pass klippte de även hål i mitt gamla så nu är dessutom identiteslös i fem dar och som inte detta skulle va nog har jag varit hos frisören och färgat håret också! Så jag gör uppenbarligen allt för att framstå som jag försöker dölja något kriminellt!

#ingafingeravtryck #nyttpass #kriminell #brändafingrar #rödhårig #nyklippt #salongdu&jag #frisören

Av Helena Häll - Måndag 15 maj 20:14

Idag har jag varit på vårdcentralen och bytt mitt förband och jag blev godkänd även denna gången! Dessutom är jag knappt varken, blå, lila, gul eller grön! Efter 10 dagar börjar faktiskt min arm få tillbaka sin normala hudfärg (tacka gudarna för det!) går dock inte undvika att jag fortfarande har 17 stygn över armbågen! (Ja, jag räknade dem noggrant när de bytte förband idag!) dessutom börjar det faktiskt göra mindre och mindre ont och nu fick jag ett mer hudfärgat och liiite mindre plåster. Nu ska jag överleva en vecka till sen ryker även de 17stygnen och kvar blir mitt blivande ärr och förhoppningsvis en hel och smärtfri armbåge!

#opererad #nervoperation #opereradarmbåge #stygn #17stygn #smärta #morfin #vårdcentralen #ingenmerjulskinka

Här var det förra förbandet och när armen såg (enligt mamma, haha!) ut som en ihopsydd julskinka!!

Här nedan kan ni se hur det ser ut idag!

Av Helena Häll - Söndag 14 maj 11:11

Ja, boklös är jag ju egentligen inte eftersom jag är en extrem boknörd och mycket av min avkoppling kommer ifrån att läsa (eller pussla!) och halva mitt hem består av böcker (pussel eller ljusstakar!) men nu är jag boklös i vilket fall! Jag lånade ju Elly griffiths två första böcker om Ruth Galloway på biblioteket efter att ha läst en bra recension av hennes böcker och nu är dom slut.. (parantes till moster Pia- tror du skulle gilla dessa böcker!) båda böckerna läste jag ut på två dar var och jag vill läsa mer och det nu! Och visst är biblioteket öppet idag, MEN! Bok nr 3 i serien finns inte på stadsbiblioteket! Suck och stön! Jag fick resarvera den så jag får den väl imon eller på tisdag.. men jag vill läsa den NU!! Så nu blev jag lite handfallen, vill ju inte börja på en annan bok heller eftersom jag förmodligen får den redan imon, jag kan inte heller börja med något jätteprojekt (som typ pussla) då jag ska ha gäster om några dagar och det kan ju va trevligt om vi kan äta vid bordet! Och utomhus regnar det massvis så men jaha, nehe, jag får väl kolla lite serier på tv:n då, trots att jag egentligen vill läsa bok nr 3!

Sen Förövrigt var det ju esc-final igår och Anna var här och förgyllde min kväll med sitt sällskap och vår premiärhämtning av hamburgare från Brooklyn burgers! (Mycket gott!)
Jag tänker inte skriva en lång utläggning om detta utan har samlat min tankar kring finalen i 10 punkter!

Mina 10 tankar om esc finalen!

1. Fel låt vann!
2. Jag är besviken!
3. Sa jag att jag är besviken!
4. Jag tycker fortfarande inte rätt låt vann och ja, jag är fortfarande besviken!
5. Även om ni lockar med att jag får åka till Portugal nästa år, tycker jag fortfarande inte den skulle vunnit!
6. Min nyopererade arm känns förövrigt helt okej, trots både ett antal glas vin och schlagerbubbel! (Undra om det är därför den mår oförskämt bra?!)
7. Robin kom femma, han kan åka hem med hedern i behåll! (Du va värt en topp tre enligt mig!)
8. Jag har en ny favoritlåt på toaletten! Jag kan inte sluta sjunga på Ungerns fantastiska låt när jag kissar..
9. annars sjunger jag även på Moldaviens saxofon låt! Hey mama, hey mama!!
10. Jag kan fortfarande förundras över att förra årets esc är "borta" i mitt liv.. konstig känsla fortfarande.. (lyfte runt 17 i new york, landade runt 07.00 på morgonen i Stockholm.. fast flyget officiellt "bara" tog 7-8h så fattas det ju några timmar i min tidräkningen som ni förstår.. typiskt nog en hel esc-final inräknat! Hahaha!)

#boknörd #läsa #boktips #stadsbiblioteket #ellygriffiths #flickanunderjorden #janusstenen #brooklynburgers #opererad #esc #escfinal #esc2017 #fellåtvann

Av Helena Häll - Fredag 12 maj 23:38

Idag blir det ett kort inlägg eftersom jag redan ligger nedbäddad i sängen redo för att möta John blund! Men idag känns det som allt är färdigt, det är det givetvis inte, eftersom jag inte diskat all min disk eller uppenbarligen inte är färdig med min smärta i armen osv osv.. men har blivit färdig med andra saker idag! Typ mitt pussel, mitt 1000 bitars pussel över London och när jag väl va klar, hände något märkligt.. jag hade tre bitar över! What!? Hur i helvete är detta möjligt! Pusslet är klar och kvar ligger tre bitar som dessutom är dubletter!! Alla tre skulle finnas med på pusslet men de sitter redan på plats! Alltså okej, en dublett hade jag säkert kunna köpa.. man har ju vart med om att en bit dessutom fattas.. men tre jävla dubletter? Tror de jag är lite bakom flötet när jag pusslar? Så jag ska tappa bort några bitar? Fast bara dom tre vi skickade med extra! Jag undrar hur det är i de andra pusselkartongerna, vilket mysterium!
Jag är även färdig med min bok!! Ja eller egentligen två böcker, för jag läste ut Camilla läckbergs häxan härromdagen och igår började jag ju på de där böckerna jag lånade på biblan som jag läst en så bra recension om. Och ja idag var visst boken slut. Start igår, slut idag! Den va bra med andra ord! Lättläst deckare som utspelar sig på engelska landskusten! Tur att jag lånade bok nummer två i serien med så imorgon börjar vi på den!
Sen är ju faktiskt let's dance också slut och färdigt för iår, grattis Jesper Blomqvist som vann före Anja Pärsson!
Mhe, nu blev det ju ganska långt ändå! Nu ska jag blunda, försöka bortse från smärtan i armen och somna in för natten! Godnatt!

#pussel #förmångabitar #1003bitar #london #vadäroddsen #boknörd #läser #ellygriffins #flickanunderjord #deckare #boktips #letsdance #nyopererad #opererad

Av Helena Häll - Torsdag 11 maj 23:11

Idag har jag av någon mystisk anledning ätit soppa båda till lunch och middag! Haha! Undermedvetet har jag väl haft sopptorsdag! Jag äter ju aldrig soppa i vanliga fall, tycker ju inte jag blir mätt, men jo jag är mätt fortfarande efter ha ätit en underbar fisksoppa på tjejmiddagen hos Emma innan! Den är så fantastiskt god! Sen åt vi semifreddo till efterrätt, det slog mig att jag nog aldrig har ätit det innan, men gud så gott det var! Det tyckte även Elsa som fick syn på efterrätten när vi nästan va färdigätna med den! Typiskt!
Även idag har det varit semifinal i Eurovision song contest och mina tankar kommer givetvis efter mina soppbilder, nedan!

#torsdag #soppa #sopptorsdag #ärtsoppa #fisksoppa #semifreddo #tjejmiddag #esc #esc2017 #esckiev #escsemi2

Lunch vid londonpusslet och med en ljudbok i öronen! #pussel #lunch #london #ljudbok #dirigentenfrånstpetersburg

Tankar från semi 2..

det börjar med att telefonen ringer.. haha! Va fan! Jag svarade med att jag minsann inte hade tid att prata nu när det var Eurovision song contest semi!
De börjar visst med att slakta lite eurovision hits med att göra dom med ukrainsk stil.. slutsats, jag hade kunnat prata lite längre i telefonen..

Serbien: bra start! Riktigt bra start! Jag gillar denna låten skarpt! Men står lite för still bara!

Österrike: Gud så tråkig.. gäsp! Jag går och kissar!

Fyr makadonien: vet inte vad jag tycker riktigt.. lite konstig låt och jag vet om hon kan sjunga egentligen. Lite popig refräng dock.. dansnummret har hon nog hittat på själv..

Malta: efter alla ballader i tisdags så är det här en av de bättre (ja det var den första riktiga idag!) men jag menar med tisdagen med. Hade velat att det hände mer, men hon sjunger väldigt bra!

Rumänien: okej, Rumänien har skickat en rappare och en tjej som joddlar.. va fan tävlade dessa inte för Österrike istället?! Suck! Men hon kunde ju sjunga iallafall men va hjälper det.. katastrof!

Nederländerna: tre systrar i samma kläder.. eller förlåt, lika dana kläder.. de kan verkligen sjunga men lite tråkig låt, det händer inget med låten och inget på scenen. Hade ju vart lite roligare om de verkligen haft ett och SAMMA klädesplagg på sig! Hehe..

Ungern: en ungersk version av svenska nano, hade vi skickat nano hade de kunnat va look a likes! Fniss! Men åter till allvaret! Jag gillar ju denna låten, den sticker ut på ett bra sätt.. suck, tills han började rappa.. hade han bara hoppat över det är den kanon!

Danmark: helt okej, lite tråkig tyvärr, hade kunnat va så mycket bättre, blir lite för likt allt annat..

Irland: han har jättestora ögonbryn, men blundar jag så är det en bra ballad.. pampig!

San marino: att detta landet aldrig ger upp, de skicka samma skit varje år! Suck! Passar på att ta mina tabletter och min sista spruta!! Woop Woop!!

Kroatien: cool låt ändå! Och karln kan sjunga riktigt, riktigt bra! Med båda sina personligheter!

Norge: men Norge hur tänkte ni nu? Hade ni skickat något som "monster like me" i år hade ni vunnit, nu ska ni nog köpa en lott om ni går vidare!

Schweiz: detta gillade jag! Lite normalt och snyggt nummer efter massa konstiga bidrag! Stor tumme upp!

Vitryssland: men va fan! Vad är nivån ikväll? Skjut mig långsamt!

Bulgarien: mycket bra låt! Mycket bra scennummer, åh just det ja, det var ju gjort av svenskar! Såklart! Haha! Överväger om detta ska bli Bulgariens första Eurovision vinst! (De kommer garanterat slå sin fjärde plats som de har som bäst) Top noche!

Litauen: och där sjönk nivån igen.. och väldigt speciell, nä fan detta gillade inte jag!

Estland: mycket bra popig låt! Hon ser dock både plastikopererad och full ut..

Israel: en vältränad man i tighta kläder, med en bra låt.. dock tror jag han tycker han är väldigt snygg själv.. men kul att det händer lite scenen!

Jag tyckte nivån idag va betydligt svajigare än i tisdags! En del länder undrar man hur fan de tänkt?!
Svårtippad idag med, tack vare alla halvadana låtar, haha! Får se hur många jag sätter idag, tanke på att halva europa verkar tondöva så vet i fan!

Under rösträkningen friade makadoniens blivande man till sångerskan från fyr makadonien, det var nog det finaste under denna semi! .. tålamodet på Helena har gått lagt sig så kan inte omröstningen va klar nu så jag vet hur många rätt jag har!
Men åt helvete med tondöva Europa.. haha, men det höjer ju bara Robins chanser! Jag hade fan bara fem rätt ikväll.. Gud hjälpe mig på lördag! Tur att det kommer va många kisspauser!
Godnatt!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se