Senaste inläggen

Av Helena Häll - Torsdag 15 feb 21:17

Igår skickade jag in min essä och imorgon börjar vår nya kurs, vilket betyder att idag har jag tagit mig friheten till en ledig dag! Och jag har spenderat förmiddagen framför os, och inte kan jag klaga, först silver av Kalla, sen guld av Hanna Öberg och sen en försmädlig fjärde plats av Sebastian Svensson! Och härromdagen lyckades även Stina Nilsson plocka hem sprintguldet! Det bara regnar in medaljer till Sverige och os har inte nått ens halvtid än! Vilket betyder mer skidor, mer skidskytte och förhoppningsvis medaljer i skicross, curling och ishockey med, det vore väl fint!

#os #medaljregn #sportnörd

[Bild]

ANNONS
Av Helena Häll - Måndag 12 feb 21:22

Ja som typ idag när jag i godan ro sitter hemma och kollade på OS och åt min lunch! Ja egentligen pluggade jag men jag hade en skidskyttepaus! och våra skidskyttar är ju helt okej, har de tur kommer de hyfsat högt upp! Skulle de haft en medaljchans, så skulle den kommit på stafetten! Och idag var det ju BARA jaktstart.. damerna gjorde riktigt bra ifrån sig, alltså riktigt bra ifrån sig! Sen kom herrarna och bäste svensk (Sebastian Samuelsson) låg på fjortonde plats när loppet skulle starta.. och som alltid i skidskytte är spänningen helt sinnes, det kan svänga nästan hur som när folk bommar eller skjuter full och in till sista skjutningen är Sebastian med och skjuter om medalj! Herregud om medalj! Och han grejar det, tre skjuter fullt och jag kan lova att HELA JÄVLA TORPA hörde när detta hände! Jag skrek för full hals, hoppade upp och ner, hade hjärtklappning och sen när medaljen va säkrad (vilket den va redan efter skyttet) så grät jag en tår el två! Och vad tror ni händer då? Sebastian spurtar om tysken Doll på spurtvarvet och tar ett fucking silver!! Hur i hela friden gick det här till?! Killen har ju aldrig vart på pallen innan, vet i tusan om han ens har vart topp tio i världscupen och dessutom är han fortfarande junior! Kan bli en rolig framtid för svenskt skidskytte! Och för tillägga något till min egen sinnesnärvaro så har jag lugnat ner mig, men ibland hade gärna önskat att jag vore noll sportintresserad och bara kunde ta det med godan ro, men nä, det är främst skidskytte eller ett mästerskap eller ja skidor också för den delen! Min karl är mer för hockey men jag ska nog kunna omvända han till en skidnörd en vacker dag!

#skidskytte #os #ossilver #andramedaljen #sebastiansamuelsson #vilkenprestation #sportnörd #skidnörd

ANNONS
Av Helena Häll - Söndag 11 feb 19:38

Jag som är känd för att förlägga mina saker och sen inte hitta dem igen. Ja, alltså inte vardagliga saker som nycklar, mobil osv. Men saker som jag väldigt sällan använder eller knappt vet att jag äger!

Men det hela börjar med att på fredag börjar vi en ny kurs, vetenskapliga forskningsteorier och metoder (typ nått sånt hette den!) låter förövrigt urtråkig! Haha! MEN, jag känner igen vår kurslitteratur! Jag har läst en liknande kurs när jag läste till lärare och började bli mer och mer övertygad om att denna kurslitteraturbok finns i min ägo.. då kom mitt nästa problem, va i hela friden är min gamla kurslitteratur! Haha, nu råkade ja ha så mycket koll att böcker är på vinden... och ni som känner mig vet att jag har.. hmm.. ja ALLT på vinden!! Herregud! Aja, jag traskade upp på vinden och började röja, först ut med den färdigklädda granen, lådor med kuddar, julsaker, ja fan och hans moster. Jag letade bland kartongerna, jag letade i kartongerna allt med hjälp av lyset på mobilen och så höll det på i ett antal kartonger (kändes som minst 560st). Men vilka skatter jag har hittat! Man kan ju bli lycklig för mindre! Inte nog med att jag faktiskt hittade boken jag var på jakt efter (hur kan jag komma ihåg att jag äger en sån tråkig bok?!) jag hittade även lite annan användbar kurslitteratur, lite böcker jag ville läsa (vanliga nu ingen kurslitteratur!), lite egenskrivna historier, en bok jag själv gjort om stormaktstiden (skolarbete!) haha! Jag och Martin läste den! Sen det största av ALLT! Jag hittade mina skolkataloger! De jävlarna har vart borta sen jag flyttade från gräshagen! Vilket var 2011.. haha! I sju år har de gömt sig under en bok om stormaktstiden och kurslitteratur! Vilken nostalgitripp och jag som trodde de va förlorade för alltid! Tänk va fint de hade vart om jag hade haft lite mer plats och kunna organisera alla mina saker! Fanns många roliga saker på vinden, skulle nog kunna va där och botanisera runt i flera veckor! Fast de kanske räcker med den timmen jag var där idag!

#leta #finna #kurslitteratur #vinden #kartonger #densomsökerhonhittar #skolkataloger #äntligen #upphittat

Kursboken jag var på jakt efter!

Den här boken hittade jag i fyra exemplar! Hahaha! Någon som behöver en?

Min bok om stormaktstiden!

Mina skolkataloger!!! Wow äntligen!

Här är jag i egen hög person! I årskurs 1, 1993! Haha!

Av Helena Häll - Lördag 10 feb 22:55

Ja men det börjar ju bra! Os alltså.. hela os första guldmedalj gick till.. (trumvirvel) Sverige!! Och os första fjärdeplats gick även den till Sverige! Jävla synd att hon inte orkade hålla i på slutet ebba Andersson så hon kunde blivit trea! Men men jag är nöjd, mer än nöjd! Hade inte trott att de skulle gå redan första dagen på den första tävling! Sen fick vi en sjunde plats i skidskytte med! Vilken öppningsdag! Härligt att det är två veckor kvar också!

Annars har jag och Martin idag haft slapp lördag, så skönt! Vi har ätit pannkaksfrukost, kollat på game of thrones, vart och tränat (men min fot gör fortfarande lite ont!) sen hämtade vi mumsig kinamat från Mr. Rice i Jönköping och så kollade vi på mello! Ja, jag vet inte vad jag egentligen ska säga om denna veckan heller.. haha! Jag är en mellofan, ett stort mellofan men när jag efter en deltävling att Samir o Victor är bäst.. ja nä då vet jag inte längre! Än så länge ingen låt jag ens kan tänka mig i närheten av att vinna ens den svenska uttagningen.. blir två fortsatt spännande veckor för att se om vi har något att komma med överhuvudtaget!

#os #guld #fyra #charlottekalla #ebbaandersson #längdskidor #skidskytte #hannaöberg #pannkaksfrukost #gameofthrones #gym #träning #mrrice #jönköping #melodifestivalen #samirovictor

Av Helena Häll - Fredag 9 feb 22:26

Idag har jag sett på invigningen av OS, äntligen väntar två veckor av sport, sport, sport och ännu mera sport och förhoppningsvis lite medaljer. Hoppas vi får några skidmedaljer och vårt förväntade guld i skicrossen! Och har vi tur i någon annan sport.. kanske ishockeyn?
Idag har vi också lagat en ny rätt i vår (min!) nya kokbok jag fick i julklapp, falukorv i ugn med krämig pasta! Mycket gott faktiskt och superenkelt! Receptet kommer här nedan! Och ännu en gång såg de nästan ut som på bilden i kokboken! Hehe! Vi har också varit och quizat (som vanligt) på fredagar och vi vann idag med!! Wow! Sammanlagt 5p före tvåan! De börjar ju gå riktigt bra för vårt nya lag nu! Så roligt! Nu har vi sett på spåret i efterhand och de va ganska svårt men tur att de kom en skidfråga så jag kunde den! Nu blir det sängen för imon väntar just skidor och os tar sin början på riktigt! Hejjja Sverige!

#invigning #os #olympiskaspelen #sverige #hejasverige #recept #falukorviugn #mat #quiz #påspåret

Av Helena Häll - Onsdag 7 feb 21:11

Idag var det min tur att ha tjejmiddag (ja Martin var med då också!) men sen var det bara tjejer! Anna, Linda och hennes dotter ellionor var här och åt fläskfilégryta och ris! Mumsigt värre, så gott att det (bara) blev en matlåda över så fick ställa mig och koka pasta och steka falukorv nu efter diskningen så jag med får något i magen imon när jag är i Borås!

Förövrigt klev jag på en glasbit igår innan jag skulle åka hemifrån och tänkte att de löser sig nog, sattes på ett plåster och sen gick till bussen. Det löste sig inte utan jag hade fortfarande ont idag och nu på middagen fick Anna ut glasbiten (tror vi) en glasbit är iaf ute ur foten så vi hoppas att de bara var den! Nu går jag runt med en jätteplåster under foten dränkt i alsolsprit och bara en strumpa på mig, Haha! Imon hoppas vi foten är på banan igen!

#middag #fläskfilegryta #ris #operation #glasbit #glasbitifoten #omplåstrad

Av Helena Häll - Tisdag 6 feb 08:45

Nu sitter jag på en överfull buss mot Borås! (Förövrigt har busschauffören idag en extremt bred Norrköpings dialekt, haha!) Ibland undrar jag hur många människor som ska åka buss på morgonen, men jag vet ju att det går mot Landvetter också! Och idag hade nog typ ALLA (utom jag) en resväska! Så med andra ord, alla andra ska till Landvetter och jag till Borås högskola! Haha! Men jag kan förstå dem, vem fan vill inte åka till något varm ställe i de här vädret! För övrigt små snöar det i Jönköping just nu (som att vi behöver mer snö! -Nej tack!).

Igår hade vi obligatoriskt seminarium i skolan, vi skulle redovisa en vetenskaplig artikel vi läst och berätta om innehållet, se den med källkritiska ögon och även kunna koppla den till vår kurslitteratur! Vi valde en väldigt intressant artikel (vilket förvånar mig då jag inte är så förtjust i vetenskapa artiklar just!) men den handlade om ungdomars informationsbeteenden och om de är bättre informationssökare än oss andra iom att de växt upp med internet! Vilket de inte var, kom de fram till! Artikeln hette iaf the Google generation! (Och förövrigt har jag redan fått mitt betyg inlagt och blivit godkänd på redovisningen!) Härligt! Efteråt gick jag och min partner i crime (el i skolarbeten!) Sofia och åt lunch påsett pastaställe i Borås, supergott! Bra sätt att fira en godkänd redovisning!

Efter skolan var jag och Emma (med barn) uppe hos Anna och åt lite födelsedagstårta! Hennes son Albin fyllde 4 förra veckan och ingen av oss kunde komma så vi kom två dar senare och åt resterna av tårtan! En chokladtårta i lager med en grävskopa och ett stenbrott på toppen! Alltså hon är så duktig på att göra tårtor Anna! (Och goda är de också!) bilden nedan är ju dock efter över halva tårtan var uppäten! Den var väldigt mäktig så vi åt inte upp allt utan fick med oss varsin liten matlåda med tårta med oss hem till våra män, haha!

När jag kom hem åkte jag och Martin och handlade på Ica maxi sen lagade vi mat och sen stupande jag i säng (redan typ strax efter åtta!) välbehövligt! Imorgon är jag ledig, de ska bli så skönt!

#måndag #buss #swebus #pendla #borås #redovisning #vetenskapligartikel #godkänd #lunch #födelsedagstårta #tårtkonst #handla

Av Helena Häll - Lördag 3 feb 22:07

Nu ser vi på mello och undrar vart Sverige är påväg.. suck och stön! Men jag hejar på Edward blom bara därför!

Annars idag har Martin fortfarande varit sjuk så jag och Martina (hans syster) har vart på Vasamuseet och kulturvandra oss igenom det med guidad tur och två filmvisningar och eget bevandrande i hela museet. Jösses vad stort de var där inne.. det minns jag inte, har ifs inte varit där sen jag va typ 10 år! Haha! Vi fick lära oss mycket nytt och lite gammalt! Vi kunde ju lite innan och kunde briljera lite under rundvandringen, höhö! Sen när vi var klara att beskåda detta skepp som sjönk 1628! (Och plockades upp 1961 - 333år på botten!) så åkte vi till Odenplan, åt lunch sen tog vi pendeln hemåt och handlade inför middagen som vi lagade sen! Fläskfilégryta och ris! Mumsigt värre var det! Vi hittade ett random recept på internet och tog det!

Nu har vi iallafall sett mello klar! Och två män ska kan sjunga gick vidare men är lite ledsen hade gärna sett Edward blom gå vidare! (Iallafall till andra chansen!) nu ska vi se på pitch perfect!

#stockholm #vasamuseet #vadaskeppet #kultur #melodifestivalen

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ livetsomhelena med Blogkeen
Följ livetsomhelena med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se