Alla inlägg under juli 2021

Av Helena Häll - 15 juli 2021 20:20

Alltså fasen va varmt det är!! Det går knappt vara inomhus! Det är liksom supervarmt överallt. Och förra året regnade det ju ungefär typ hela juli! (Förutom när Elliot föddes, då var det sol!) men i den extrema värmen har vi idag gjort två saker; en fullt normal och en lite mer utmanade i värmen! Den sistnämnda var den första! I gassande solsken har vi idag dammsugit, städat och torkat av vår bil invändigt! Det var svettigt och skitigt, men va fin den blev! Nu är det bara den utvändiga tvätten kvar. Men fasen får för sig att städa bilen när det är över 30 grader ute?! Vi, uppenbarligen! Sen har vi gjort en mer normal sak att göra i värmen. Vi har badat igen! Och verkligen badat! Alla i familjen (förutom Max näsa!) har doppat sig i vättern! Även mormor (alltså min mamma!) var i länge, det säger en hel del för er som inte vet så är hon känd för att vara en badkruka! Vi bar ut barnen i vattnet och höll dem i famnen när vi doppade oss. Alla nöjda och glada och lika svettiga när vi kom hem igen! Nu ska jag packa lite mer inför resan, sen ska jag bara sitta ner och ta det lugnt och njuta av tystnaden!

#vättern #värmebölja #bada #pseudotvillingar #varmtivättern #städabilen

Städa och dammsuga bilen!

Helt tomt i bagaget inför semestern!

Mutade barn inför hemfärd!

Badpojkarna!

Av Helena Häll - 14 juli 2021 22:01

Idag har vi äntligen badat igen, första gången efter Max näsincident! Han är ju fortfarande tejpad, men det är ingen fara och sen brukar han ju inte doppa huvudet om han inte trillar rätt fram förstås. Och det gjorde han bara en gång idag och då klarade sig näsan!

Vi skulle bara ta ett snabbad tänkte vi så vi tog barnen i dubbelvagnen ner till vättern (10min promenad) och tänkte att vättern är nog svinkall som vanligt. Men icke! Det var så skönt att jag badade och doppade mig utan problem! Så härligt var det verkligen! Vet inte när jag badade i vättern senast kanske var för tre år sen.. (då va jag ju varken gravid eller nyförlöst!) så de borde va då! Men iallafall Max var helt överlycklig att få bada igen och Elliot va glad han med. Han var i med mig en stund och plaskade. De var så nöjda barnen (och lite trötta) att de inte ens skrek när vi skulle få hem utan snällt åt sin banan som muta och åkte vagnen hem!

Annars idag har jag slagit in lite födelsedagspresenter, vart borta med dem hos mamma och pappa och sen tagit med mig pappa tillbaka så han fick skruva om elliots säng. Dvs skruva ner den så han inte rymmer över kanten. (Vilket han försökt göra två mornar i rad nu!) så nu sover han längre ner i sin spjälsäng och ska han rymma över kanten så behöver han lära sig och klättra först. Check på den! Jag har förövrigt också försökt blippa mig in i vårt sophus idag. Stod med blippen till bilen och försökte låsa upp.. jaha.. ibland undrar man hur det står till där uppe egentligen! Hahaha!

#vättern #jönköping #bada #varmtivättern

Elliot har fått flytta ner i spjälsängen!

Snart kanske vi t.o.m kan försöka få dem att sova i samma rum!

Slagit in presenter till nästa vecka!

 

Av Helena Häll - 13 juli 2021 22:33

Idag när barnen hade somnat för sin siesta mitt på dagen så kom min mamma och bytte av mig och martin. Vi fick lite egentid ihop. Nu hade vi ifs redan bestämt (läs jag hade bestämt!) vad vi skulle göra! Vi skulle shoppa och äta lunch! Mysigt eller hur! Vi började med lunch på dalbaffo nere på öster. Vi har varit där två gånger nu när vi ätit barnfri lunch. Efter gårdagens fiasko från restaurang basilika så är dalbaffo rena himmelriket att äta lunch på. Trevlig och serviceinriktad personal och god mat! Så proppmätta och nöjda åkte vi vidare till netonnet butiken vi har här i stan. Och här fick jag äntligen köpa mig en självgående dammsugare (som jag tjatat!) och unna mig dessutom en lite enklare i-pad med! Jag var mycket nöjd när vi gick därifrån (trots att jag hade betalt!) men återkommer när vi premiärkört vår nya vän. Nu ikväll har jag lagt mitt fokus på att lära mig min nya padda!

Men ni ska inte tro att jag tyckte det räckte att shoppa i en affär när vi väl va barnlediga. Nejdå! Nästa svängom blev till Ikea! Mer shopping, dock mest saker till barnen som lite extra tallrikar, glas osv. En ny kudde och lite vanliga glas med. Max har nämligen övergått till vanliga dricksglas helt och hållet nu och det blir oftast lite blött och det går åt fler glas att diska med, men de är bra att ha några extra då! Sen åkte vi vidare till biltema för vi inhandlade lite överraskningar för barnen. Eller rättare sagt födelsedagspresenter till Elliot och lite mutpresenter till Max just för att Elliot fyller år! Kände att det var fullt rimligt att köpa födelsedagspresenter till en 1-åring från biltema! Han har ju ingen aning om att han fyller år i vilket fall! Men de har faktiskt en hel del för barn där också! Så nu har vi hela bagaget fyllt med saker till barnen (ja, alltså vi har väldigt litet bagageutrymme och massa där sen innan). Men nu är förhoppningsvis alla i familjen glada (det märker vi på födelsedagen sen) om inte annat är vi lite fattigare!

#shoppa #netonnet #självgåendedammsugare #ipad #ikea #biltema #födelsedagspresenter #lunch #dalbaffo #barnfritid #pseudotvillingar

Lunch med han mitt stora hjärta!

Vår lunch!

Av Helena Häll - 12 juli 2021 22:12

Igår blev det inte blogginlägg mest för att klockan var en bra bit efter tolvslaget när vi väl stängde av TV:n efter en riktigt bra (och spännande) EM-final i fotboll. England och Italien gjorde upp om det i 120 minuter och sen straffar (av varierande kvalite!) Vilket drama det var! Men lyckliga var italienarna sen när de väl vunnit! Grattis!

Idag har vi på förmiddagen var vi ute och promenerade, men det var på eftermiddagen dagens utflykt skedde. Vi var nämligen hos Martins syster med familj och hängde. Barnen lekte massor, både i trädgården, på lekplatsen, i poolen, inomhus och utomhus. Ja barnen var typ överallt och ingen stans. Så fikade vi lite gott men sen senare på kvällen skulle vi beställa lite mat från restaurang basilika här i stan. Fasiken vilken flopp! Ja maten var det väl inget större fel på, men först hade de tappat bort vår beställning för de nätet krånglade sa de, men pengarna hade de fått. Men sen fick vi skicka sms till dem med vårt kvitto på vad vi beställt, då tog de ytterligare nästan 40 min till innan maten kom.. (då hade vi väntat nästan 2timmar på vår mat!!) och när vi väl fått det hemkört så saknas det en rätt.. jaha.. så vi får ens se om vi får pengarna tillbaka för den maten vi inte ens fick.. efter 2h väntetid! Servicen var katastrof och alla kom med bortförklaringar och hänvisade till chefen. Men tillslut delade vi iallafall på den mat vi fått och sa att vi kommer nog skratta åt det här vid ett senare tillfälle. Men äter på restaurang basilika det vet i tusan om vi någonsin gör igen. Nästa gång blir det nog en gammal herderlig pizza!

#em #fotboll #emfinal #utflykt #kusinträff #restaurangbasilika #katastrof #dåligservice

Kusinhäng!

Elliot konverserar med Herman!

Poolhäng!

Poolbaren för kusinerna!

Kvällsnöje för mig och martin när barnen somnat!

Grattis Italien!

Av Helena Häll - 10 juli 2021 20:44

Idag har jag och pappa varit på utflykt. Vårt gemensamma intresse för sport förde oss idag till bottnaryd (av alla ställen!). Det var nämligen dags för tävligen bottnarydskastet. Massa kastgrenar så som kula, slägga och det vi kom för att se, diskus! Världens bästa diskuskastare Daniel Ståhl och världstrean Simon Pettersson tävlade båda två! Vilken tävling! Daniel Ståhls egna personrekord och svenska rekord är satt just i bottnaryd. Så förväntan var hög. Tror du vi får se ett 70-meters kast undrade pappa? Ja det får vi hoppas sa jag.. han började kasta 69m på uppvärmningen.. hahaha! Ja bara de va ett mäktigt kast. Men vi gick inte hem besvikna vill jag lova!! Första kastet var 70,24 och sen i andra omgången fick vi se ett nytt världsårsbästa på 71,40! Jo men se där ja! (Eller gud i himmeln som kommentatorn fick ur sig!!) Om han kunde få iväg ett sån kast på OS så skulle vi kunde andas ut lite. Han får tänka att han är på bottnaryds IP istället för i Japan! (Om jag lyckas kanske jag kan få upp filmen här sen på 71,40m kastet) men så länge får ni nöja er med stillbilder!

#diskus #danielståhl #bottnaryd #bottnarydskastet #simonpettersson #världsårsbästa #71,40

Utflykt med pappa! Diskustävling!

Simon Pettersson ska kasta!

Daniel Ståhl.

Nya världsårsbästat 71,40m

Topp 3 i tävlingen!

Nu håller vi tummarna i OS för er!

Nöjd Helena åker hem!

Av Helena Häll - 9 juli 2021 22:05

Idag har vi varit på långutflykt! Efter att barnen ätit lunch packade vi in dom i bilen för åka. Med syftet att de skulle sova middag i bilen. Vår plan lyckades. Elliot somnade efter ungefär två kvarter och Max 10min senare. Check på den! Vi hade nämligen som vårt slutmål att åka till Tranås! Men på vägen dit tog vi en liten omväg för att spana in några samhällen. Nu var det mest spaning från bilen i farten men ändå. Jag ville mest bara se lite av de samhällena som mina förfäder kommer ifrån. Så vägen gick genom svarttorp, hurida och vireda och sedan till Tranås! Någon annan dag får jag stanna och spana in mer. Och även åka förbi nobynäs och lommaryd! Ja, ni fattar mina förfäder kommer från ungefär samma ställe på min pappas farmor och farfars sida!

Men vårt huvudsakliga mål var ju Tranås, och det av en anledning! Emelie och Jakob bor där! De har jag inte träffat på 2 år!!! (Mest pga pandemin) men även att vi fått barn båda två! Sist vi sågs var Max 5 veckor gammal.. nu är han 2 år och 5 veckor typ! Men som jag har längtat att få umgås med Emelie (hon är som jag fast 1,5 år yngre) så hon är min brother from another mother, (fast bortsätt från att vi inte är män då!) men vi är så väldigt lika i nästan allt! Och varje gång vi ses är det som det var igår vi sågs (fast det nu va 2 år sen!). Men i vilket fall våra barn har lekt hela eftermiddagen och vi har fikat och grillat och bara umgåtts i nästan åtta timmar! Barnen somnade fort i bilen hem sen. De vaknade dock när vi parkerade hemma men somnade om ganska fort igen! Så nu ska jag njuta lite av tystnaden och sitta och le åt att jag har fått så mycket ny energi från idag! Det var välbehövligt!

#vänner #återförening #detvarpåtiden #ifädersspår #släktforskning #roadtrip #pseudotvillingar #fixarfrasse

Fikatajm!

Eje leker i deras egengjorda bollhav!

Såpbubblor!

Elliot med bordsgranne!

Emelie grillar!

Dinnertajm!

Vi skulle försöka ta kort på alla barnen.., det gick sådär! Hahaha!

Roadtrip ala var bodde mina förfäder!

Av Helena Häll - 8 juli 2021 22:32

Fixar-frasses näsa är godkänd! Det är ett rött ärr kvar men den har läkt jättefint sa de. Jag som mamma ser bara hans röda streck mellan ögonen.. eller jag ser de inte alls för nu är det tejpat igen. Mest för att han inte ska slå upp det igen! Senast idag har han hoppat i soffan (igen!) jag blir galen på han! Så vi åkte ner till MIO för att se om vi kunde köpa till två nackkuddar till soffan. Då ser de ut som tyget vi har på vår soffa har utgått! What? Vi köpte ju soffan för mindre än ett år sen! Sen var det ju ifs 765 miljoner år i leverans tid också.. men de skulle kolla om de kunde fixa de med leverantörerna. I annat fall får vi började vaddera hela vår lägenhet och klä i Max i bubbelplast! Suck!
Nu läggdags - fortsättning följer angående soffan!

#näsa #fixarfrasse #jackinäsan #tejpadnäsa #ärr #mio #miomöbelhus

Fixar Frasse gör sig redo för läkarbesök! Outfiten klar.. blöja och ett par vantar! Klar!

Av Helena Häll - 7 juli 2021 22:52

Idag har jag varit ute på vift! Det var också ett av mina infall efter min lite sämre dag förra veckan när jag vill sälja barnen på blocket. Då frågade jag tjejerna om de ville ute och äta någon dag och vips var alla med på noterna och vi hittade en dag som alla kunde (utom Linda då som födde barn på midsommar!) men vi andra fem bokade bord på restaurang Ciro nere vid munksjön och möttes upp där strax innan halv sex och fick sitta i solen på uteserveringen. Härligt! (Och varmt!) men jag och Anna beställde varsin pizza, delade sen på dem och fick en halva var av dem. På den ena pizzan var det buffelmozarella, gorgonzola, päron, svamp, basilika, mandlar och parmesan. Och på den andra pizzan var det buffelmozarella, avokado-creme fraiche, kokt skinka, soltorkade tomater, gräslök och parmesan. Mumsigt värre! Och så ett glas rött till det! Och äta i lugn och ro! Det var fantastiskt! Sedan gick vi vidare till bryggan för vi hade tänkt och äta någon efterrätt där men det slutade med att vi som var kvar tog var sin rabarberdrink och njöt av den istället! Strax innan nio började jag min vandring hemåt och njöt av värmen, min ensamhet och min ljudbok! Och när jag kom hem sov båda barnen och jag sitter nu i soffan och tittar på semifinalen mellan Danmark och England i fotbolls-em (och kliar mig på alla bett jag fick i skogen igår! Typiskt!)

#sommar #mammapåvift #ätaute #ciro #jönköping #pizza #rabarberdrink #bryggan

Middag med middagsgänget på Ciro!

De två pizzorna vi delade på!

Rabarberdrinken!

Ida och sandra!

Jag och Anna!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards