Alla inlägg under juni 2021

Av Helena Häll - 12 juni 2021 22:59

Idag blir det ett kort inlägg jag ligger nämligen i soffan och halv sover framför fotbolls-em.. men fy fan för det som hände under Danmarks match. Jag och Martin bara stod och tittade på varandra, vi pratade precis om honom när han trillade ihop. Läskigt men så skönt att allt gick bra tillslut för Christian Eriksen!

Nu ska vi rätta dagens tippning av em innan sängdags! Efter fyra matcher står det 2-2 mellan mig och martin!

Av Helena Häll - 11 juni 2021 21:26

Ja, det är sant! Fixar-Frasse har klippt sig, eller ja han har inte klippt sig själv (tacka gudarna för de!) den tiden lär nog komma. Utan det är frisören som har klippt honom. Detta var nervpersen jag nämnde härromdagen, det var nämligen premiärbesök hos frisören. Och ja, ni kan ju tänka er själva, en tvååring som ska klippa sig hos frisören första gången. Det krävdes en mamma, en pappa, ett halvt äpple, två smoothie, en mobiltelefon och en bra frisör! Swish så var han klippt.. i massvis! Herregud det var flera centimeter med hår. Det var ungefär en halv peruk (till en vuxen!) eller som frisören lite käckt sa; ja det var ju en hel del hår.. Hmm jo det kan man lugnt säga! Men det blev så bra!! Jag som har varit så nervös för detta! Men det gick bra och tusen tack intermezzo både för bra bemötande och bra klippning på Fixar-Frasse! Den salongen lär vi besöka igen när peruken vuxit ut igen!

Annars idag är det premiär för fotbolls-em, äntligen! De skulle ju ha gått förra sommaren, precis som OS.. och vi som tyckte vi hade planerat det så bra när Elliot hade BF på samma dag som OS skulle invigas.. men ni vet hur de fick Elliot kom en vecka för tidigt och OS blev uppskjutet tills iår, precis så som EM! Men nu så, nu har det äntligen kommit igång. Första matchen Turkiet - Italien går på TV nu. Och jag och Martin har givetvis tippat på alla grundspelsmatcher. Man får ett poäng om man prickat vilket lag som vinner matchen och ett extrapoäng om man satt rätt resultat också! Så dagens match tror vi båda att Italien vinner, jag tror Italien vinner med 2-1 och martin tror Italien vinner med 1-0.. nu återstår och se vem som vinner EM tippningen här i vår familj!

#fixarfrasse #klippasig #barnklippning #klippaentvååring #intermezzo #jönköping #em #em2021 #fotbollsem #emtippning

Munnen full med äpple men vad gör man inte för att få han klippt!

FÖRE klippning!

FÖRE klippning!

EFTER!!

EFTER!!

EFTER!

Det var massvis med hår överallt när han var färdigklippt!

Av Helena Häll - 10 juni 2021 21:12

När man säger det så.. då låter jag ju skit gammal.. ja ni vet för 16 år sen! What! Det är ju en evighet sen! Det är nästan halva mitt liv sen! (Så ja det är evigheter sen!) men idag, den 10 juni för 16 år sen, 2005, då tog jag studenten! Jag var äntligen klar efter grundskola och gymnasiet! (Sen att jag har pluggat ett antal år på högskola till efter det är en annan sak!).

Men det sjuka är att jag minns nästan hela den där dagen fortfarande, trots att det har gått 16 år sen! Det var en fantastisk solig dag med champagnefrukost, utspring, mat, förfest och en svängom ute med resten av Per Brahe gymnasiet! Vissa dagar är väl sådär lite extra speciellt så man minns dem lite extra. Att ta studenten var en sån dag!

Annars ikväll kämpar vi med att Max ska sova.. vilket han uppenbarligen helt har slutat med på kvällen. Han vägrar att gå och lägga sig varje kväll numer. Kul kille! Imorgon ska ha få springa ett maraton innan läggdags! Check på den!

#studenten #16årsen #tbt #minnen #fixarfrasse

Här har vi mig! För 16 år sen!

Party!

Jag är längst till höger!

Av Helena Häll - 9 juni 2021 22:41

Max har idag frivilligt gått och satt sig på pottan! Yes! Men inte för att kissa eller bajsa, nej då! Han gick dit för att läsa.. och blöjan var givetvis på också! Jo men det går bra det här! Använda pottan som lässtol går ju det också!

#fixarfrasse #pottan

Av Helena Häll - 8 juni 2021 20:37

Idag när jag hämtade max på föris så hade de vart vid Vättern på utflykt! Så roligt! Dock älskar min son att bada så innan förskolepersonalen hade han fått fatt i han hade han hojtat bada och klivit i sjön med skor och allt.. hoppsan.. Fixar Frasse är i gång igen. Sen på eftermiddagen var vi hos tandläkaren på 2-års kontroll.. och ja mycket riktigt han var överallt! Och tjöt som en stucken gris inne hos tandläkaren. (Kul kille!) nu väntar nästa nerv pers med fixar Frasse på fredag, återkommer med mer info om jag överlevt den!

#utflykt #badamedskor #tandläkaren #fixarfrasse

Av Helena Häll - 7 juni 2021 23:22

Idag har vi haft premiärbesökt landet för iår. Sist vi var där förra året var jag höggravid med Elliot och Max kunde inte gå. Så fixar-Frasse tog givetvis tillfället i akt nu när han kan gå att vara precis överallt. Och då menar jag överallt! Herregud vad det barnet aldrig är still! Han satt ner när vi skulle äta, men det var också enda gångerna. Annars var han och utforskade allt! Så han slickande givetvis i bilen hem och sov middag strax innan fyra.. not good! Men tillslut somnade han nu på kvällen och sen dess har jag legat i soffan och kollar klart på de två sista avsnitten av familjen bridgerton! Så bra serie! Jag är nöjd och längtar till nästa säsong ska ha premiär! När det nu blir får vi se, men nu väntar sängen och en välförtjänad sömn!

#landet #fixarfrasse #myroribyxorna #netflix #familjenbridgerton

Elliot inspekterar gräsmattan på landet!

Max far runt överallt!

Lunch!

Lunch!

Till middagen satt Max på egen stol!

Och Elliot fick barnstolen!

Av Helena Häll - 6 juni 2021 20:07

Igår blev det inget blogginlägg för jag var på möhippa!! Åkte hemifrån tjugo över åtta på morgonen och kom hem tjugo över ett (på natten!) så jag mår som jag förtjänar idag! Men vilken dag vi hade och vilket fantastiskt väder! Det var så lyckat!

Först kidnappades Ida och medan vi väntade på att de skulle komma så dukade vi upp frukost precis vid vattenbrynet vid en vindstilla vättern! Alltså så mysigt och trevligt! Sedan åkte vi vidare till stadsparken där vi dansade salsa med instruktörer från salsa cubana. Efter det fick Ida ha en liten egen show med dansläraren! Efter det åt vi lunch. Anna hade gjort egen caesarsallad, den var så god att jag har nog aldrig någon så god!
När lunchen var slut åkte vi hem till anna och var där resten av kvällen. Vi badade badtunna, käkade god mat, hade vinprovning m.m Alltså vi hade det så trevligt och nu är det skönt att man inte behöver vara orolig för att försäga sig mer iom att jag har bror med och planerat detta ihop med tjejerna! Nu väntar bara bröllopet, då blir det även barnfri hotellövernattning för mig och martin! Woop Woop!

#möhippa #jönköping #vätterstranden #frukostpåstranden #salsa #salsakurs #salsacubana #stadsparken #badtunna #vinprovning

Skål!

Frukost på stranden

Hela gänget!

Dags för att dansa!

Idas egna show!

Lunch!

Lite tilltugg!

Bada badtunna!

Middag!

Kvällsfina i sommarvärmen!

Av Helena Häll - 4 juni 2021 21:02

Idag åkte vi och badade igen.. och när vi kom dit var vi ensamma på hela badplatsen.. eh.. oj då. I måndags när vi var där vid samma tid var det ändå en hel del folk. Men idag var det folktomt, så skönt! Efter nästan en och halv timmes badande åkte vi hemåt, vilket Max var mindre nöjd över (vilket halva badstranden hörde också, och då hade kommit fler människor) men men.. hem kom vi och sen har vi mest lekt hemma och fixat och donat.

Sen hade vi fredagsmys med pizza och fruktstång till efterrätt! Mysigt värre!

#fredag #västersjön #bad #sol

Max badar!

Elliot fikar

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards