Alla inlägg under juni 2021

Av Helena Häll - 21 juni 2021 21:39

Idag har det varit Elliots premiärturen till tandläkaren! I dubbelbemärkelse både för sin ett-års kontroll och för att han slog i tänderna förra veckan. Det lär ju inte vara första gången. (Max har redan vurpat på tänderna två gånger senaste året..) de brås väl på sin mor! Men nu är det lite mer än fyra år sedan jag slog ut och dödade mina! Tiden går fort när man har roligt (läs: när man har fejktänder!). Men Elliot den lilla ögontjänaren var som en solstråle på besöket och förtrollade alla. Åh är han alltid såhär glad.. eh Nä, svarade jag! Skenet bedrar! De skulle bara hört han till middagen sen!!

Annars idag har vi tagit det lugnt hemma, handlat, tvättat, tittat lite på tv, ätit tacos osv.. ja, en helt vanlig måndag alltså! Imon väntar jobb och förskola igen. Men det är bara fem arbetsdagar kvar för Martin nu, tre denna veckan och två nästa. Sen är vi föräldralediga båda två i två månader!

Nu ska jag titta lite på fotbollen och eventuellt läsa en liten sväng till. Kan förövrigt meddela att läsningen av sagan om isfolket böckerna går framåt!! Idag avslutade jag bok 21 av 47! Alltså snart hälften avverkade!

#tandläkaren #tandläkardebut #slåuttänder #måndag #snartsemester #läsa #saganomisfolket

Idag hjälpte även Max till att laga mellanmålsmuffins med banan och hallon i! Han hjälpte även till när de skulle ätas upp!

Han somnade även om i soffan i denna lite obekväma ställningen!

Sen tog han sig en tur med bilen i gummistövlar och hatt!

Av Helena Häll - 20 juni 2021 21:05

Igår var jag iväg hela kvällen så jag hann inte blogga. Jag var nämligen på grillkväll med mitt killgäng! Jag har fasiken inte sett dem på över ett år.. men iom att jag har känt dem i över halva mitt liv så kändes det som det var igår vi sågs. Men en liten altansittning med grill lyckades vi få till i dessa coronatider. Några hamburgare och mycket snack senare kom jag hem efter tolvsnåret inatt! Martin var vaken men barnen sov, vilken lyx att slippa läggningen för en kväll. Men sen vaknade Eje vid tre i natt och Max vid halv fem typ.. så jag höll någon typ av altenering mellan att ha barnen.. jag tror jag har sovit ungefär två och en halv timme inatt.. (pust och stön!) och idag har vi varit på landet och arbetat i värmeböljan. Det var nog länge sen jag var så svettig som jag var idag. Det klipptes gräs och jag hade uppdraget att kratta ihop det klippta gräset på ena sidan ut mot vägen. En hel stor skottkärra med bara krattat gräs fick jag ihop! Barnen sov förövrigt i bilen dit och i bilen hem, och stackarna har varit helt genomsvettiga idag! Men ett litet bad och lite spagetti senare är de nu sövda båda två och i och med att fotbollen redan är slut för ikväll så ja.. godnatt då!

#grillkväll #grabbgänget #gamlavänner #landet #fixarfrasse

Gårdagens grillning hos Cattis och Johan.

Mumsiga hamburgare blev det!

Där ser ni min skottkärra jag fick ihop med klippt gräs.. då hade vi 32grader I SKUGGAN!! (Fy fanken!)

Fixar-Frasse hjälper givetvis till!

Viktigt med vätskepauser!

Ser vi även två vilade i skuggan och en arbetade farmor i jordgubbslandet bakom.. (barnens farmor alltså!)

Middag efter ett hårt arbetspass i värmeböljan!

Av Helena Häll - 18 juni 2021 21:20

Fredag och värmebölja, pust och stön vad varmt det är! (Fortfarande!) Men man får ju inte klaga på vädret!
Vi började iallafall dagen med att åka och bada i Västersjön. Fy fan vad folk det var! Har folk inga jobb? Hahaha. Vi kom strax innan halv tio och det var massa folk, när vi åkte hem strax innan elva var det ännu mer!!! Max skrek i vanlig ordning när vi skulle åka hem och givetvis slocknade båda barn i bilen hem. Men vi lyckades lyfta in dem och de sov vidare.. men.. De sov en halvtimme sen vaknade de.. det var va de sov idag. Hopp! Kul eftermiddag vi haft i det avseendet! Men tur att det fanns andra glädjeämnen idag som till exempel Sveriges match! Tjoohoo! De vann! Så skönt det satt! Nu ser det riktigt lovande ut för avancemang (men hej får vi inte ropa än!). Vi lyxade till det med supermellis till matchen. Medelhavsbröd med tsatsiki, chili cheese och jordgubbar! Mumsigt tyckte både vi och barnen! När matchen väl var slut och max hade tjutit de sista 20min av matchen för han ville gå ut, så gick vi helt enkelt ut. Max och Martin gick en sväng till stadsparken och jag och Elliot gick bort till mina föräldrar och svalkade oss lite. Väl hemma igen sen så käkade barnen lite sen ville Max gå och lägga sig.. han som krånglat vid läggningen hur länge som helst nu. Men nej då, han bytte om till pjyamasen utan krångel och så satte vi han i soffan i väntan på att gå och lägga sig.. jodå, ni har gissat rätt, där i soffan somnade han som en stock.. undra när han kommer vakna imon (bah!). Hans lillebror följde hans exempel redan en halvtimme senare och första kvällen på länge (riktigt länge!) så fick vi en kväll för oss själva! Vi har utnyttjat den till fullo! Druckit olika smaksatta ciders ätit chips och spelat kort! Riktig trevlig och välbehövligt ibland! Nu ligger vi i soffan och kollar på England - Skottland och bara slappar ihop! Det är livet det!

#värmebölja #fredag #bad #västersjön #em2020 #fotbolls-EM #sverigevann #myskväll #fixarfrasse

Max fikar på stranden!

Elliot och Martin på stranden

Familjen redo för sverigematch!

Supermellis!

Medelhavsbröd är supergott tycker Max! Vilket barn gillar inte vitt bröd liksom?

Elliot åt sju ton jordgubbar istället!

Cider och kortspelskväll med han, mannen i mitt liv!

Av Helena Häll - 17 juni 2021 22:16

Det sista jag nämnde i inlägget igår var tipset om en outletbutik jag fick igår? där var jag, mamma och Elliot idag! Woohoo! Men det hela började med att när jag var på min shoppingtur igår träffade på Martins kusin. Hon hade precis varit på denna outletbutik då jag träffade henne, och då berättade hon att hon träffat Martins syster där. Så efter en liten beskrivning från Annie (Martins kusin alltså) och sen ännu lite mer beskrivning av Martina (Martins syster) så packades bilen med barn, barnvagn, mamma och en salamimacka! (Ja, jag hade inte ätit frukost). Outletbutiken låg i lovsjön utanför banarp i jönköping och heter storefactory. Den är visst bara öppen två gånger om året och säljer utgående sortiment, andrahandssortering osv för en billig peng.. (jättebillig peng!) så där gick jag och mamma och shoppade loss och jag är så nöjd med mina inköp! Allt kostade 260kr bara och skulle nog ha kostat tre-fyra dubbelt så mycket (minst!). Köpte fyra ljusstakar, varav två av dem var kombinerade så man kunde vända på dem och så blev de krukor. Köpte också två skålar, två kaffekoppar, en karaff och två posters (de har jag inte fotograferat) men de ligger i röret på bilden! De kostade 10kr st och de mesta andra 20kr eller 30kr och så en ljusstake kostade 50kr (det var det dyraste!) men jag är så nöjd och besöker gärna denna outlet när den öppnar i november igen!

#storefactory #lovsjön #barnarp #outlet #inredning #shopping #billigshopping #jönköping

Mina inhandlade saker!

Elliot och mamma spanar in utbudet!

Elliot tröttnade lite innan hans mamma var klar så då kan ett smörgåsrån hjälpa en att orka shoppa lite till!

Av Helena Häll - 16 juni 2021 22:32

Igår hade vi Fixar Frasse den äldre här och borrade hål i väggarna, (tacka gudarna att Max inte gjorde borrhålen i betongväggen!) utan min pappa var här och borrade upp två tavlor jag tjatat om att få upp ett tag! Våra första tavlor i vardagsrummet! Yeahh!! Det tog bara drygt ett år! Martin märkte ingen skillnad när han kom hem från jobbet.. hahaha! Jag tror jag kan göra om hela hemmet och han skulle inte märka någon skillnad!

Så idag fick jag lite blodad tand och åkte en sväng till Rusta när Max var på föris och Elliot hos min mamma. Jag köpte nya påslakan. Vilket jag frågade martin sen, har du sett att vi har nya påslakan? Nej det hade han inte och frågade varför vi behövde nya.. hahaha! (Det behövde vi inte.. men de var snygga!) köpte även en balkongmatta för att liva upp balkongen lite! Det blev så bra! (Precis som tavlorna!) jag är så nöjd med mina inköp idag! Men min föräldrapenning var inte lika nöjd, speciellt när jag fick tips om en outletbutik som var värt ett besök med!

#makeover #inredning #tavlor #balkong

Mattan på balkongen som blev så bra!

Tavlorna är på väggen! Tack pappa!

Av Helena Häll - 15 juni 2021 21:46

Idag började morgonen lite bakvänt. Max vaknade först och det är inget konstigt för det gör han ibland, men det var de att han vaknade först och klockan var 07.05 och martin skulle upp och jobba! Hahaha! Kaos! Martin skickade vi iväg illa kvickt till jobbet och jag och Max tittade på lite TV och till slut fick jag tjugo i åtta väcka Elliot! (Händer ju aldrig!) men sen var han också vaken hela Sveriges match igår! Den nervpersen ska vi inte prata om.. Sverige hade väl ungefär 0,05% bollinnehav kändes det som.. men dock två riktigt bra målchanser och en sjukt bra målvakt i Robin Olsen! Så efter 90min ångest får 0-0 nästan ses som en vinst!

Idag har de börjat släppa tider för vaccinationer i min åldersgrupp också så nu är min vaccination bokad! Hejja jönköping som är så i framkant med vaccinationerna! Martin får ju dock vänta ett tag till i och med att han är lite yngre än mig. Men fasen vad skönt det ska bli när detta är över och man kan åka på lite mysiga resor (ja jag vet jag har två småbarn, det är en illusion!) men drömma kan man ju!

#vacination #corona #covid19 #kaosmorgon #försovasig #sverige #em #fotbollsem

Han som väckte familjen idag! Idag har han även ätit paprika som en frukt typ. Vilket är lite roligt för i vanliga fall gillar han inte ens paprika.. hahaha! Men fick man äta den rakt av gick det minsann an!

Av Helena Häll - 14 juni 2021 20:32

Idag har vi haft lekdejt med kusinerna, barnens kusiner alltså. De har två kusiner, Martins systers två barn. Så vi möttes upp i stadsparken på eftermiddagen och lekte på lekplatsen. Sen tittade vi på djuren och sen fikade vi vid värensberget och barnen lekte lite till på gräsplätten där. Sen gick vi en tur ner till ankorna och sedan hemåt. En mycket trevlig eftermiddag helt enkelt!

Nu väntar Sveriges intåg i fotbolls em och barnen sover redan. Kors i taket! Men Max vägrade sova middag idag så kontentan blev, han somnade i bilen efter vi handlat och sov i tjugo minuter typ. That?s it. Han orkar uppenbarligen hur mycket som helst den ungen. Men nu sover de som sagt båda två, så nu väntar uppladdningen! Martin har tippat lika, jag har tippat förlust (optimistisk av mig! Hahaha!)

#lekdejt #stadsparken #jönköping #fotbollsem #em2021 #em #hejasverige

Full fart på kusinerna!

Tittar på tupp och hönor!

Mot påfåglarna!

Fika!

Av Helena Häll - 13 juni 2021 22:06

Söndag idag och det känns som semester. Vi är ju lediga fyra av veckans sju dagar så det är liksom bara arbetsvecka tis, ons och torsdag i den här familjen. Men känns som sagt som man har semester varje helg som går. Vilket gör att man ibland blir lite förslappad.. idag på förmiddagen var vi inomhus och höll barnen vakna så de somnade samtidigt! Så de har bara sovit en gång var idag. Sen på eftermiddagen var vi ute på promenad och tittade på bussar, bilar och motorcyklar. Utanför idrottshuset vurpade dock Max och skrapade sin arm, grät han.. nej! Sedan gick vi och lekte på lekplatsen och vad tror ni händer. Han trillade baklänges ner från klätterställningen rakt ner i backen.. gråter han.. nej! Han verkar inte ha fått en skråma av fallet ner i backen.. sedan åt vi mellanmål i gräset och lekte lite till vi gick hem. När vi nästan var hemma så var det någon som prompt inte skulle gå hem.. grät han.. svar ja! Så det hördes över halva stan! Så ja kontentan, min stora kille gråter inte när han slår sig utan tjuter som en stucken gris när han inte får sin vilja igenom! Sen tjöt han minst lika högt när vi tvättade rent hans skrapsår på armen och petade ut gruset i såret! Men nu sover iallafall båda barnen och kvällens sista halvlek från fotbolls - em väntar.. och en maskin tvätt! Hurra!

#fixarfrasse #fotbollsem #skrapsår #promenad #otur #småbarn

Idag har Max gjort en Elliot Dvs äta ris så det fastnar i ansiktet! Haha!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards