Alla inlägg under februari 2021

Av Helena Häll - 12 februari 2021 20:58

I förmiddags tänkte jag ungefär såhär; Aja, när den här VM-vintern är över har vi iallafall vunnit ett VM guld, tack vare Nils van der Poel som igår tog VM-guld på 5000m skidskor. Inte sjutton kunde jag tänka mig att jag några timmar senare skulle jag stå och hoppa i vardagsrummet och få se Martin Ponsilouma ta guld i skidskyttesprinten i skidskytte-VM. Vilket skidskytte-VM, två lopp och två medaljer! Tjooohooo! Mitt idrottshjärta jublar inombords!

Annars idag har jag och mamma kollat igenom lite foton efter mormors dödsbo. (När Max sov vill tilläggas!) Alltså vilka minnen som kommer tillbaka, min barndom, mina semestrar och min fantastiskt roliga släkt! Som jag saknar att umgås med dem! Sen var ju majoriteten av korten äldre kort från mammas och hennes systrars barndom, så för dem lär det ju väcka många minnen när de sen får gå igenom det tillsammans.

Jag och mamma har också vart på en liten shoppingtur till ÖoB och på citygross. Förövrigt hade min mor aldrig varit på Citygross innan så nu har jag invigt henne där med! Jag har ju varit där tidigare givetvis eftersom barnens farfar, martins pappa jobbar där! Och just idag hade martin bokstavligen haft en finger med i spelet. Han hade fixat en stryktipsrad som ett andelsspel och hans farsa hade dragit ut det på jobbet och döpt det efter vår förstfödde son! Nawwww! Andelsspelet på stryktipset hette MaxMartins! Nu är andelarna slut (bara så ni vet!) och nu hoppas vi bara det är vinst på Max stryktips nu!

#vm #vmguld #skridskor #skidskytte #minnen #tbt #stryktipset #fixarfrasse

Jaaa! Där satt den! Grattis Martin!

Mamma och mina mostrar 1991!

Pappa och mina ingifta morbröder 1991.

Jag och min kusin! (1991)

Max stryktips!

Av Helena Häll - 11 februari 2021 20:44

Idag när vi hade lämnat Max på förskolan så gick jag och Elliot hem igen och åt frukost (jag åt två mackor med kaffe till och Elliot en stor tallrik gröt!) sen var vi redo för dagens äventyr!

Vi klädde på oss ungefär sjutton lager kläder efter väderappen upplyftande nog visade FEELS LIKE -17! Alltså vad är det här? Sibirisk vinter deluxe! Som tur va sken solen och när vi va i lä, så var det riktigt njutningsbart! (Utan blåsten va det bara -8!). Men äventyret gick först till Claes Olssons för att fixa nya pärmar och hörlurar till mig! Sen äntligen kom vi till ett kärt återseende, biblioteket! De har öppnat igen men har vissa coronarestrektioner och med separata in- och ut-gångar. Och man får bara vara där inne i 15min! Men vi hann med att låna två av tre böcker (den tredje fanns inte alls på bibblan) det har nog aldrig hänt innan att bibblan inte har en bok, men som tur va fanns den på min ljudboksapp. Men det blev en bok till mig och en till martin (chocken kommer nog aldrig släppa, men han säger att han ska läsa den). Men det återstår att se! Men när vi va klara på bibblan vandrade vi hemåt igen i kylan jag och Elliot!

Nu sitter jag uppkrupen i soffan och kämpar med ögonlocken efter att ha sövt Max. Så jag tror banne mig att jag ger upp och går och lägger mig! Klockan är ju ändå över halv nio! Godnatt!

#kallt #blåsigt #vinter #lånaböcker #biblioteket

Väderappens rapport! Feels like -17! Och det kändes i blåsten! Till och med jag hade vantar idag!

På biblioteksbesök med ett sovande barn!

Härligt med solen, men kallt!

Max testade Martins keps när han kom hem från jobbet idag, han har även tagit några vändor i mina skor idag med!

Av Helena Häll - 10 februari 2021 20:05

Onsdag, vilket betyder lite återhämtning. När Max är på förskolan så är Elliot hos mina föräldrar så jag kan samla tillbaka lite av min kraft så jag tex inte bryter samman för minsta lilla, typ att Max marinerar sig själv i handkräm, eller glömmer bort saker typ vilken knapp i hissen jag ska trycka på eller tar mina kläder utochin, vilket jag råkade göra med mina underkläder och min tröja för ett tag sen!

Så idag har jag bara fått vara jag hemma hos mig själv. Vilket resulterade i en iordningplockad lägenhet, ett uppsorterande av släktpapper och givetvis skrivande i barnens mitt första år böcker, det som är mitt februarimål! Sedan tog jag det bara lugnt och gjorde allt i snigeltempo! Så skönt! Vid halv två hämtade jag Max som ville gå hem en bit (och åka pulka resten) väl hemma sen tjöt han över hela gården när han inte fick åka pulka på asfalten! Livet är inte lätt när man är liten! På eftermiddagen satte vi oss framför tv:n för då hade äntligen skidskytte-VM premiär! Och vilken start! Förra VM:et så var sverige mest fyra hela tiden tycker jag, och så i VMs sista lopp fick vi äntligen ett brons. Nu idag fick vi bronset redan i VMs första lopp! Hurra! Så spännande! Nu håller vi tummarna för lite fler medaljer! Heja Sverige!

#återhämtning #pseudotvillingar #småbarnmorsa #skidskytte #VM #mixedstafett #brons

#februarimålet börjar ta sig nu!

Max ville gå hem från förskolan!

Nu börjar det! VM i skidskytte!

Av Helena Häll - 9 februari 2021 20:14

Dagens stora applåd och eloge ska gå till apotea. Jag beställde varor därifrån vid 8 igår morse, vid 9 hade mina varor redan skickats och vid kl 18.19 fick jag sms dina varor finns att hämta på insta-boxen nere på Konsum. WHAT?! Knappa 10h så var varorna redan här! Det var riktigt bra jobbat! Så efter vi lämnat Max på förskolan gick jag och Elliot och hämtade paketet (som fått övernatta på Konsum). Sedan gick vi till apoteket och hämtade ut mediciner till Max och Elliot. Så nu har vi en redig knarkarkvart här! (Eller rättare sagt ett helt apotek för alla med trög mage!).

Dagen har också innehållit beställning av kort till barnens mitt första år bok. Hejja mig! Det blir ju aldrig av annars, var ju lite därför jag hade det som mitt februarimål också. Och det passade så bra med att jag fick ett mejl om att få framkalla 50bilder gratis och bara betala portot! Check på den! Nu är det bara att skriva texten och klistra in fotona så är det mesta gjort som kan göras.

#snabbleverans #apotea #barnmedtrögamagar #fujifilm #framkallafoton

Dagens påfyllnad av medicinskåpet! 3 nässpray till mig, en kräm till martin och allt annat är till barnen! Hahaha! Vem har sagt att det är lätt att ha barn?!

Foton framkallade på barnen, mig och martin och lite släktingar!

Max ser mig varje morgon ta på skorna med skohornet! Så ska man ta på sig skor med hjälp av skohorn är det givetvis mammas skor som ska tas på! Sen gick han som Charlie Chaplin i hallen med skorna på och skohornet i handen!

Av Helena Häll - 8 februari 2021 20:19

Ni vet vi var ju hos doktorn med Max för ett tag sen pga hans eksem. Då gav läkarens oss ett tips off the record. Ja, jag fattar ju varför han inte kan säga att han skriver ut kamomillte på recept! Hahaha! För han sa; bada och i badvattnet häller ni en stark kopp kamomillte, det hjälper mot eksem och kliandet. Eh, jaha! Så igår testade Max en spa-söndag med badade i tevatten! Det såg ut som han haft en smärre diarré i vattnet pga färgen på det! Men återstår och se om det hjälper något!

Nu har vi haft en korvstroganoff-måndag och häng i soffan (för dem utan myror i byxorna!). Men fixar-frasse har förövrigt marinerat sig själv i handkräm idag och trillat ner från soffan. Dock inte samtidigt som tur va!

#badaitevatten #spa #husmorstips #eksem #fixarfrasse

Förberedelse för spa-bad!

Vad badar du med? Eh, två tepåsar!

Han va nöjd iallafall! Fixar-Frasse!

Kvällshäng med mina grabbar!

Av Helena Häll - 7 februari 2021 20:07

Idag tänkte vi vara en vänlig och snäll familj. Vi hade nämligen lite bröd över som blivit lite hårt och torrt så vi tänkte vi kunde ta med barnen och mata änderna och fåglarna! Nu i smällkalla vintern tänkte vi att de säkert blir glada för lite extra mat! Alltså vilken fin tanke av oss ändå.. så vi började gå vår promenad, Elliot i vagnen och Max gick och åkte pulka. Väl nere i friardalen så... ja. Nä, inte en and i sikte och inte ens en liten trevlig fågel, utan typ två skator va där (eller liknande) och dammen var avspärrad för de bygger visst om eller tömmer bäcken, oklart vilket men brödet fick vi ta med oss hem igen och så får vi väl leta efter någon som vill äta det en annan dag.

Idag har jag även blivit en byrå rikare. Jag har äntligen fått hem min mormor (och morfars) gamla byrå som de haft ja iallafall åtminstone sen de bodde här i jönköping trodde mamma.. (det var 36 år sen de flyttade härifrån) gissningsvis kan man lägga på några årtionde till på den. Men det är väl något jag får röna i för jag fick även en hel del kort att kolla igenom, mest för att se om de är några intressanta släktingar med. Men kanske även hittar min byrå, vem vet. Jag är iallafall nu en mycket nöjd och glad byråägare! (Martin kanske inte är lika entusiastisk) men han kommer vänja sig jag lovar.

#mataänder #tankenvargod #nybyrå #arvegods

Mot änderna (som inte var där..)

Avspärrat och fågellöst!

Här kommer den!

På plats!

Av Helena Häll - 6 februari 2021 21:13

Idag var det då äntligen dags för mello igen! Herregud va det inte nyss? Uppenbarligen inte sen mars förra året! Men nu är vi här igen och kontentan, Elliot vägrar sova för han ska titta! Jo den ungen vet vad underhållning är, han är vaken och tittar på på spåret och melodifestivalen! Men Max sover iallafall men spelade de 30 sekunderna av varje låt som låg ute på SVT play innan. Han diggade till de lite mer fartfyllda låtarna och till en av låtarna gick han till och med bananas och fick med lite armrörelser, så enligt Max dansmoves så går Jessica Anderssons låt Horizon vidare. Jag kan bara hålla med min son. Jag tyckte hon va bäst ikväll, lite oväntat eftersom jag inte är något jättefan av henne annars. Men utan att veta än så har jag tippat att de mest kända artisterna (Jessica och Dany går direkt till final) det brukar nämligen vara så i mello. Men det återstår att se!

#melodifestivalen

Av Helena Häll - 5 februari 2021 21:45

Idag hade vi lite sysslingträff i kylan. Eller barnen var det som hade det, jag hade ju kusinträff. Min kusin och hans fru har flyttat till nytt och fått barn (precis som vi). Daniel och Jenny har näst in till matchat vårt barnafödande de fick en 2019 och en 2020 men med lite längre mellanrum mellan sina än vad vi har! Men med fyra par byxor och raggsockorna på så var jag redo för fika och lek i lekparken. Så mysigt och roligt att ses lite. Det var så längesen barnen sågs! Ja de små var ju inte födda sist vi sågs! Och då kom jag och tänka på, jag måste ju med ha sysslingar.. eh, vilka är dom? Hahaha! Jag har ingen aning! Jo givetvis mina föräldrars kusiners barn.. men vilka de är har jag ingen aning om. Jag frågade pappa härromdagen om hans kusiner.. efter mycket möda lyckades han nog räkna upp dom, (tror vi) hans äldsta kusin föddes redan 1925. Så hans barn är ju ålder med mina föräldrar fast de är mina sysslingar. Men han har några kusiner pappa. Mamma hon har/hade bara två. Men kanske behöver gå framåt i min släktforskning istället för bakåt så jag får lite bättre koll på vilka de är! Men jag har ju iallafall koll på mina barns sysslingar, de har åtta stycken på min sida och sju på Martins sida!

Nu har jag förövrigt i min ensamhet firat nutellans dag! (Ja tro nu inte att jag är ensam hemma för det är jag inte, men barnen sover och martin sitter vid datorn) men jag satt i soffan och tittade på på spåret och åt nutella rakt ur burken! Fasen va förbjudet men ack så gott! Så nu ska jag vänta ut min sockerchock och sen sova som stock. (Det är planen iallafall!) önska mig lycka till!

#kusiner #sysslingar #släktträff #släktforskning #nutellansdag

Det är roligt att leka med sysslingarna!

Väl hemma fick bröderna nöja sig med att leka med varandra istället!

Nutella rakt ur burken!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards