Alla inlägg under februari 2021

Av Helena Häll - 20 februari 2021 21:46

Idag har vi lärt Max en ny grej i hans städrepertoar, han är ju killen som älskar att dammsuga, tvätta och tömma diskmaskinen osv. Och idag lärde vi han att moppa! Vi storstädade på morgonen och Max blev helt förtrollad av att moppa! Han har hela dagen gått runt med moppen i hela lägenheten och moppat allt han kommit åt! Inklusive väggar, speglar, möbler och lillebrors ansikte!

Vi gjorde också ett nytt försök till gå iväg och mata änder med gammalt bröd. Det gick inte så bra denna gången heller. Vi tänkte gå upp till ankdammen i stadsparken. Men då håller de på att gräva upp gatan precis där vi går upp med vagnen, så alternativen hade varit gå upp för en brant isig trappa med barnvagnen eller gå runt typ hela stadsparken. Och då ska tilläggas att Max gick till fots med. Vi gav upp och gick hem och hoppade i lite fler vattenpölar istället.

Nu har jag och Martin precis kollat klart på mello och ätit pizza (utan barnen - de sov!). Kontentan: Perelli va klart bäst och sen kom Tusse. Sen va det inte mycket att hänga i julgranen.. men roligast kan ha varit när vi till låten av Estrella åt OLW! Hahaha! Tack och godnatt!

#moppa #FixarFrasse #städa #melodifestivalen #CharlottePerelli #Tusse #humor #OLWtillEstrella

Max moppar med mössan på!

Att hoppa i vattenpölar kan vara så roligt!

Pizza och Mello!

OLW till Estrella!

Av Helena Häll - 19 februari 2021 22:01

Dagens glädjeämnen är många! För det första är det ju fredag! Sen fyller ju vår lillebror i familjen 7 månader! (Herregud vad tiden springer iväg!) men nu kan han iallafall lägga på en månad till i sin ärofyllda ålder av 7 månader! Grattis Eje!

Sedan hade vi barnvakt idag så vi kunde gå iväg och quiza lite. Quizet har börjat igen, dock i minimerad storlek med endast fyra deltagare i varje lag. Men jag och Martin var med för första gången sen det startade igen. (De andra har bönat och bett att iallafall martin skulle kunna vara med någon gång!) så nu var det bestämt att vi skulle toppa laget med fyra av oss som vann quiz-SM 2019 (och fortfarande är regerande mästare iom att det ställdes in förra året!) mest för att försöka klämma dit de andra och visa vad skåpet skulle stå. Som ni redan gissat av bloggens första mening, vi lyckades! (Med råge!) vi hade 30 av 32 poäng och vann med 7p över tvåorna! En jordskredsseger och rekordseger i flera avseenden! Sen quizet i den utformningen det är nu så har ingen haft över 30p innan, så det var ju fint att man kunde vara med och bidra till det (även om det mest var martin som vanligt!) han hade kunnat ha ett lag själv! Hahaha!

Nu har vi också sett på spåret finalen och ett av mitt favoritpar från iår Magdalena Forsberg och Clas Elfsberg vann! Woho! Kul för Magda med som var tvåa redan säsongen 05-06 (det var några år sen det!) och givetvis (som temat varit de senaste dagarna) så firade vi barnen sovning med gotte i soffan till programmet! Dagens intag; ostbågar!

#fredag #quiz #jordskedseger #utklassning #påspåret

Elliot 7 månader!

Elliot ligger inte still längre utan börjar rycka hej vilt i filtar och allt han kommer åt, han blir väl FixarFrasseJunior sen när han blir större!

Max och Elliot när de är 7 månader båda två!

Två fel och jordskredsseger! Woohoo!

Kvällens gotte! Ostbågar!

Av Helena Häll - 18 februari 2021 21:05

Idag har jag haft med Elliot på ett kärt återseende. Ja alltså inte för honom, men för mig. Vi gick nämligen runt munksjön! Det var år och dag sen jag gick runt den där sjön. När jag bodde på Torpa vilket va i nästan 10 år så gick jag ofta runt den där lilla pölen vi har i stan. Men nu var det som sagt längesen. Jag tror nästan det var premiär för Eje. Kan liksom inte minnas om han vart med runt sjön någon gång (martin mindes inte heller) men i vilket fall, runt sjön traskade vi. Eje nedbäddad i sin vagn varm och go och jag i snålblåsten så jag till och med frös en stund (men det gick över när jag fick upp farten sen). Men herregud vad långt det kändes som jag gick. Jag är så van att man bara gick utanför dörren så var man i omloppet runt sjön. Nu fick jag ju gå en bit för att komma fram till sjön, sen runt den och sen hem igen (med stopp på Ica för att köpa ost!) kändes som en evighetspromenad! Men är alltid skönt med en bra bok i öronen och frisk luft! Så det gjorde inte så mycket att det tog en smärre evighet.

Annars idag har pappa varit här och hjälpt mig när jag skulle hämta Max på föris, sen kom mamma och hjälpte mig. Sen fick martin lämnande vår bil på lagning (igen!) sen åt vi varm smörgåstårta. (Vilket hör och häpna Max inte tycker om!) så vi skrapade ihop lite annat till han så det lilla barnet inte behövde va hungrig.. (Går ju ingen nöd på honom ifs..) men nu sover de små och jag och Martin har idag ätit lite kladdkaka i soffan! (Igår var det ju popcorn! Haha!) men man får passa på (när man hinner) med de små njutningarna i livet som dubbel småbarnsförälder!

#munksjön #jönköping #promenad #pseudotvillingar #småbarnsföräldrar

Munksjön har frusit och ligger som en stor snötäckt pöl!

Förutom där änderna bor!

Elliot sover med ena ögat lite öppet!

Max och morfar läser fotbollsboken!

Vem behöver en dammsugare när man har en storebror som äter upp alla smulor lillebror tappar!

Av Helena Häll - 17 februari 2021 20:23

Hörni igår kom korten till barnens mitt första år böcker! Vi tittade igenom de framkallade bilderna igår och följande händer; Max försökte svajpa på korten så som man gör på en mobil. Hahaha! Alltså man får ju skämmas lite när ens barn är mer moderna än en själv. (Fast kanske lite väl moderna!) Sen vad som också hände var att min mamma inte såg skillnad på Martin som liten och Elliot som liten. Och där är Elliot säger hon till Max.. Nä, det är Martin säger jag.. Inte lätt det där, när ungen är en kopia av sin far!

Vilket fall som helst så spenderades delar av förmiddagen med att klippa och klistra lite i framför allt Max bok (då han är äldst!) men ett tag kände jag att jag kvalificerade mig som årets mamma och borde få en hedersutmärkelse för årets prestation! Sen insåg jag att jag förmodligen aldrig kommer bli klar med de där böckerna. Haha! Men jag kämpar på och kom en bra bit på vägen idag! Heja mig!

Nu har vi spenderat de senaste två timmarna med att sanera efter vi ätit middag och lagat mat. Eller rättare sagt martin fixade med bilen som krånglar (igen!) och jag lagade mat (med två barn!) vilket resulterade i en inventering av skafferiet (av FixarFrasse) och två sammanbrott (av Elliot) och efterföljande bad av båda barn och sanering av både matplats och kök! Nu sover iallafall barnen och jag och Martin sitter i soffan och äter popcorn! Ett bra avslut på en dag!

#februarimål #12sakerattgöra2021 #fixarfrasse #mittförstaår #åretsmamma #åretsprestation

Redo för pyssel i barnens böcker!

Här var jag väldigt nöjd! (En timme senare var jag inte lika pepp!)

Idag gick han halva vägen hem iallafall min lilla Fixar-Frasse!

Här hade vi redan hunnit duka av lite och dammsugit golvet! Hahaha!

Dagens tredje inventering av skafferiet!

Av Helena Häll - 16 februari 2021 20:31

Ja då va semledagen äntligen här! Vi har ju redan klämmer några stycken i år och förra året med för den delen. Men idag köpte vi både en vanlig och en semla fylld med choklad. Sen delade vi på dem och åt hälften var av dom. Gott! Kunde vart lite mer choklad i bara tyckte jag som är en stor chokladälskare!

Annars idag har jag gått på promenad med Elliot medan Max vart på föris! Vi tittade även på skidskytte ihop, tills Elliot somnade (hur man nu kan göra det mitt under ett VM-lopp!) Sverige tog iallafall ett silver - check på den! Det börjar bli en riktigt bra VM-vinter det här!

På kvällen panerade vi fisk och åt hemmagjort potatismos och så kom Martins mamma förbi med lite saker vi glömt där i helgen. (Inte alltid lätt att va oss alltid - en lätt förvirrad morsa och en lite lätt disträ farsa.. men vi glömde iallafall inte barnen!)

#semlor #semledagen #VM #skidskytte #paneradfisk #förvirradefamiljen

Max på föris! Älskar när förskolan skickar bilder! (Nu var det dock för han va ledsen när jag lämnade honom!) men det gick över på mindre än 10min!

Elliot äter lunch!

Dagens middag!

Och dagens givna efterrätt! Semlor!

Av Helena Häll - 15 februari 2021 20:18

Åh vad jag räknar ner måndagar nu! När denna måndagen är över är det bara en ensammåndag kvar! Eller helt ensam är jag ju inte för Max och Elliot är ju givetvis hemma och mamma kommer några timmar och hjälper mig. Men vaknar man först mitt i natten sen på det går upp tidigt, då är förmiddagen väldigt lång! Idag har vi hunnit tvätta tre maskiner tvätt, vika den torra tvätten, hänga upp den blöta (riva ner den igen! Den delen stod inte jag för), vi har också räknat blomkrukorna 523 gånger både på svenska och engelska, vi har även byt 700 bajsblöjor på lillebror då han fått för sig att bara bajsa lite i varje och sen inte va nöjd över det. Och icke förglömma den dagliga inventeringen av skafferiet! Sen också precis när jag lyckats söva Elliot så kommer Max med sin gnisslande bandvagn i duplo och kör på väggarna och golvet i sovrummet. Hopp! Glömde jag säga att allt detta bara var innan klockan 11 när morsan kom. Sen hann jag andas lite, äta och lyxa till det med ett toabesök i ensamhet när mamma var här! (Tack!)

När martin väl kommit hem sen gjorde vi hemmagjorda hamburgare med massa tillbehör! Så gott! Efter det skulle jag få gå ifrån ett kort stund och lägga mig och läsa. Bara få vara lite i min ensamhet, vad tror ni händer? Efter två minuter kommer Fixar-Frasse spatserande och stänger dörrn efter sig och släcker lyset! Hahaha! Lätt och läsa i mörker. Men hans pappa kom illa kvickt och hämtade han och tände lyset igen så jag fick en halvtimme för mig själv! Välbehövligt!

#trött #småbarnsmorsa #aldrigvila #pseudotvillingar #fixarfrasse #läsa #andas

Hemmagjorda hamburgare!

Max släckte lyset..

Sen efter jag fått läsa en stund (med lyset tänt) fick Max prova mitt linne! Hahaha!

Av Helena Häll - 14 februari 2021 20:50

Alla hjärtans dag idag och det började med att jag överraskade martin med ett quiz! Han fick höra lite olika låtar och från artisterna och låttitlarna skulle han plocka ut vissa bokstäver som tillslut bildade en uppmaning. Ett uppmaning om att leta på ett visst ställe, väl där fanns det lite alla hjärtans dag lotter till han! (Dock utan vinst visade det sig typiskt nog!) men det är tanken räknas!

Annars idag har vi spenderat nästan hela dagen hos martins föräldrar. Vi har ätit god mat, fikat (fast i omvänd ordning då fikat åt vi före maten), vi har också vart på promenad till kyrkogården och kollat på lite VM-sport! Idag bärgades ett silver till i skidskytte VM och ett VM-guld till i skidskor (och han slog världsrekordet med!! Galet bra!) Tjoho! Sen har farmor även klippt av delar av Max hår (på order av mig och martin) så rök nu det mesta av hans hockeyfrilla-lockar i nacken och efter ett bad när vi kommit hem och genomborstning, är han nu den snyggast storebrorsan i den här stan! (Tack farmor!).

Så nu har barnen somnat och jag och Martin har ätit lite varma mackor som alla hjärtans dag kvällsmat, så nu lär vi slockna här snart med (eller läs, jag kommer slockna snart!!) godnatt!

#quiz #allahjärtansdag #vm #vmguld #världsrekord #promenad #klippahåret #fixarfrasse

Alla hjärtans dag tårta till fikat!

Ute på promenad i solskenet!

Nu rök hockeyfrilla-lockarna!

Så fin han blev min Fixar-Frasse, trots att han inte sitter still mer än två mikrosekunder!

Kvällsmat; varma mackor med champinjonstuvning (martin åt pizzamackor!)

Av Helena Häll - 13 februari 2021 22:31

Lördagen började med en stärkande kall vinterpromenad med en tjutande Max delar av vägen och en sovande Elliot. Men tillslut gick vi förbi torget (eller vi fick bära Max rättare sagt) men då kom martin på att han ville ha semla! Jag har nog aldrig ätit så mycket semlor som jag gör sen jag träffade han! Han är galet förtjust i semlor! Vi har redan ätit jättemånga och semledagen har inte ens varit än! (Vilken hädelse!) men semlor köpte vi sen gick vi hemåt igen.

Väl hemma åt vi lunch (och till efterrätt - semla!) De var när barnen sov och martin åkte och handlade så satte jag mig tillrätta i soffan och skulle läsa lite i min bok och njuta av min semla. Det varade i knappa tre hundradelar av en sekund, jag hann läsa en mening men jag hann inte bita i min semla (hann dock ta ett kort!) innan Elliot vaknade och jag fick ge upp min lilla stund av ensamhet. Så jag tryckte i mig semlan och så kollade jag och Elliot på lite VM-skidor istället. Idag har vi håvat in ytterligare ett VM-guld och ett VM-brons i skicross! Dock inga medaljer i skidskyttet (men det var spännande ändå!).

På kvällen var vi borta hos mamma o pappa och käkade tre rätters middag! Mumsigt! Sedan gick vi våra 140 meter hem igen och nattade barnen och kollade på mello! Och som jag har skrattat! Oscar Zia och Anis don Demina fasen va roliga de va som programledare! Jag tycker de var kvällens stora höjdpunkt! (Och lite Anton o Dotter också!) denna gången tippade jag utgången lite bättre! Nu väntar sängen och imorgon är det alla hjärtans dag!

#vinter #kallt #promenad #torget #jönköping #semla #vmguld #sportnörd #middag #trerätters #melodifestivalen #oscarzia #anisdondemina #radarpar

Max är redo för att gå ut på promenad.. han har bara glömt att ta på sig kläderna..

Kallt och vintrigt! (Och sladd med på fotot - hahaha!)

Mina trehundradelar av avslappning.

Förrätten!

Middagen! Kyckling med parmaskinka och ris!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards