Alla inlägg under januari 2021

Av Helena Häll - 15 januari 2021 22:25

Idag rensade jag Elliots kläder medan han sov. Max sov inte.. men han lyckades hålla händerna i styr och satt i godan ro och läste (ja kanske inte läste då eftersom han är lite liten för de) men han tittade på bilderna i sin fotbollsbok han ärvt efter sin morbror. Det är böckerna om fotbollsspelare och Richard Scarrys bok om fordon som är favoriterna!
Annars idag har mamma vart här lite och hjälpt till med barnen och så har vi tvättat, vattnat blommor och pratat lite släkthistoria och jag har gått en liten promenad själv med. Det var väldigt skönt med oerhört kallt, hade istappar i ögonfransarna när jag kom hem! Nu ska jag krya ner i en nybäddad säng med rena sängkläder! Woho!

Ordning och reda i Elliot garderob! Han växer så det knakar!

Max läser sin fotbollsbok och på golvet ligger fordonsboken i lösbladssystem!

Av Helena Häll - 14 januari 2021 22:23

Idag började jag dagen med att följa blodspår. Låter som en skräckinjagande start på en torsdag, men så dramatiskt var det inte egentligen. Martin hade haft näsblod på morgonen så jag gick och torkade upp efter han. Sen skulle jag lyckas klä på två barn, mata två barn och mig själv på dryga timmen. Låter inte så svårt men testa själva får ni se, speciellt när Elliot bajsar ner hela sig och det är bajs över hela han och skötbordet och Max passar på att tvätta saker i toalettstolen (igen). Men vi var bara fem-tio minuter sena ändå! Efter Max lämning passade jag och Elliot på att vila upp oss lite. Men vi hann även med en kort promenad i den sibirisk kylan och jag hann pussla klart ramen på mitt pussel. Nu serni va jag så smart att jag pusslade det på min pusselmatta så jag lätt kunde rulla ihop det igen! Så hoppas bara det är lika fint när jag rullar ut det sen igen.

Spåren började jämte sängen..

Och slutade i badrummet..

Elliot är inpackad i kylan! Det blåste riktigt kallt idag!

Ramen är klar!

Och nu är den inrullad!

Av Helena Häll - 13 januari 2021 19:36

Nu har den äntligen kommit, vår soffa! Vi har BARA väntat 15 veckor på den.. det är nästan så jag knappt minns när vi beställde den. Men enligt orderbekräftelsen var det 3 oktober.. 3 månader och 10 dagars väntan är nu över! Egentligen skulle den ha kommit precis innan jul men blev försenad och var planerad till nästa vecka, men se där en vecka förtidigt kom den! Så fixar-frasse den äldre (min pappa alltså) var här och hjälpte till att sätta på benen och koppla ihop den och vips så har vi nu en ny soffa, äntligen! Nu får vi plats hela familjen i soffan, är nästan så vi kan ligga raklånga alla fyra. (Mest för att barnen inte är så långa..).

Annars idag har det kommit snö med besked! Alltså det var längesen jag såg såhär mycket snö. Måste vara flera år sen! Allt var vitt i morse när vi vaknade! Och plogbilarna som ska skotta vårt bostadsområde kom först vid halv fyra nu i eftermiddags. (De var liiiiite sent!). Så jag plumsade i nästan 3dm snö till förskolan med en unge barnvagn och en i sele på magen. Det var dagens träningspass det! När jag skulle hämta Max sen hade jag inte med mig Elliot utan gick bara med barnvagnen och då vurpade jag istället. Hahaha. Jag tror jag klarade mig utan några större blåmärken är mest bara lite öm i fotanklarna. Så nu ligger jag raklång i soffan (vilken lyx att få plats!) och vilar mina små fötter!

Nu kommer dom!! Wooohoo!

Elliot provsitter den ouppackade soffan!

Uppackning pågår!

Fixar-Frasse den äldre skruvar på ben!

FÖRE - en liten soffa..

EFTER - en stor soffa!!

Hade vagnen som egen plogbil idag! Det var tungt! Jag längtar efter sommaren!

Av Helena Häll - 12 januari 2021 20:51

Idag har solen lyst upp dagen, så fantastiskt härligt! Det gör så mycket för humöret och sinnesstämningen. Efter vi lämnat Max för förskolan tog därför jag och Elliot en lång promenad i solen. Vi gick bland annat upp till dunkehalla kyrkogård och tittade till de döda. Och gjorde lite research kring min släktforskning. Hittade nämligen lite papper hemma i skåpet som jag gick igenom. Hittade en del roliga bilder främst på min mor och hennes systrar. (Hittade även ett tjänstgöringsintyg och lite annat bland släktforskingspapprena med!hahaha - tjejen med koll!). Men vet att det finns mer släktforskning någonstans i källaren! Jag tror jag får sortera upp allt i fyra lådor kopplat till farmor, farfar, mormor och morfar. Och sen kolla igenom allt mitt material och försöka få en överblick igen (eller så gott det går iallafall!). Annars idag har jag börjat med mitt januari-projekt, att pussla! Jag har valt en wasgij mystery puzzle över de brittiska kronjuvelerna. (Se bild nedan). Jag har även börjat att sortera upp bitarna, herregud vilket jobb. Jag minns inte att tusen bitar var så många bitar! Hahaha. Men i vilket fall så ska man INTE pussla det som är på bilden, utan pussla det som händer härnäst! Så roligt med sånna pussel! Tänker att jag får sortera upp så mycket som möjligt först, sen lägga pusslet mitt på köksbordet så långt ifrån Max armar som möjligt! Sen får vi väl äta ovanpå pusslet medan det håller på att pusslas.

Dagen började med att jag glömde mitt kaffe hemma i hallen när jag och Elliot gick iväg.. bra start där!

När vi väl kom iväg var det krispigt och kallt men väldigt härligt!

Det var klarblå himmel och sol!

De lite roliga (mest för de är gamla!) bilderna jag hittade på min mormor, morfar, min mamma och mina mostrar.. de har nog en minst 20 år på nacken, de där bilderna.

Elliot hjälper mig att sortera pusselbitar.

Här är motivet på kartongen! Jag ska pussla vad som händer härnäst. Det får ni veta när jag är klar sen!

Av Helena Häll - 11 januari 2021 21:36

Hörni, listan är färdig! En sak att göra varje månad resten av året! Jag har nu valt ut tolv saker att göra och dessutom bestämt vilken månad de ska göras!

Jag var lite i valet och kvalet om jag skulle skriva in släktforskningen i någon av månaderna. Men sen kom jag fram till att jag vill nog snarare ha det på regelbunden basis såfall. För när man väl börjat med forskningen blir man ju lite fast. Jag blev lite sugen på att ta tag i Martins del av släkten med, nu när våra barn fått sitt efternamn efter Martins mammas del av släkten. Och i och med att det är så ovanligt så borde det kanske göra det hela lite lättare (eller svårare!) vem vet!

Här är iallafall listan på mina 12 mål för 2021!

JANUARI
Pussla ett pussel. Minst 1000 bitar!

FEBRUARI
Göra iordning barnens mitt första året böcker.

MARS
Plantera tomater och paprika.

APRIL
Gå ut och äta med martin på restaurang grill.

MAJ
Göra en receptpärm utefter kategorier.

JUNI
Laga mat utomhus

JULI
Fixa foton till fotoböcker för halvåret/året som gått.

AUGUSTI
Bo på hotell.

SEPTEMBER
Anordna en klädbytardag.

OKTOBER
Unna mig en behandling.

NOVEMBER
Anordna en tapaskväll.

DECEMBER
Utvärdera året som gått och denna listan.

Så för att börja med min lista så var jag idag nere i källaren och hämtade upp fyra stycken pussel som jag inte har pusslat än. Så nu ska jag bara välja ett av dem, sen hitta en bra plats utan att Max kan sno några bitar av det! (Önska mig lycka till!)

Egentligen vill jag pussla alla fyra på en gång. Men det är verkligen en garanti för att Max magiskt trollar bort hälften av bitarna! Skulle det hända får jag väl kolla i tvättmaskinen, i toalettstolen eller under diskhon i hans leksakskök, det är där han har sina gömmor!

Glad kille som har bajsat ner sig idag med! (Hurra!)

Max han har arbetat hemifrån idag, men imon väntar förskolan igen!

Hemmagjorda hamburgare med sötpotatispommes stod på menyn idag!

Av Helena Häll - 10 januari 2021 19:36

Morgonen började med frukost och lusläsning av oddsetpappret!

Sedan gick vi ut och gick promenad i snöstorm!

Till mellis var det grötpremiär för Elliot! Han åt som aldrig gjort något annat.. sen fick han magknip istället. Så kan det gå!

Nu sover redan barnen! Antingen har vi fått jackpot i tur, eller så vaknar båda i natt eller astidigt imorgon. Det återstår att se!

Av Helena Häll - 9 januari 2021 23:23

Idag har vi firat pappsi! Alltså min pappa då, barnens morfar. Han fyller egentligen år imorgon, men vi passade på att kila över på middag idag istället! Jag hade fått önska mat, trots att det var pappas födelsedag! Så min barndomsfavorit biff i sås blev det! (Strimlad lövbiff med sås som en gratäng och ris till) Och tårta till efterrätt. Vi hade köpt lite lotter till han (5st) och han vann på 4st av dom! Hahaha! Sammanlagt 240 kr tror ja de blev! Vilka bra lotter vi köpte!

Pappa/morfar blåser ut sitt lilla ljus! (Han fyller inte 1år ska tilläggas)

Dinnertime med bröderna!

Här lillebror vill du smaka av min mat?!

Det är roligt att fira morfar tycker Max, Elliot ser lite skeptisk ut mot sin bror dock! Hahaha!

Av Helena Häll - 8 januari 2021 23:05

Han har bajsat hörni!! Att man kan vara så glad för lite bajs, eller rättare sagt massa bajs! Det var bajs överallt! (Ursäkta er äckelmagade!) men ni förstår, vi har en son som bajsar.. (eller vi har två söner men den ena bajsar nu iaf!) men den lilla bajsar ju inte riktigt av sigt själv. Eller han kan bajsa en liten sketen fis typ eller möjligvis en liten liten bajs. Men aldrig att han tömmer tarmen ordentligt! Det gjorde han idag, med råge! Jag är glad att han valde att göra de efter martin kommit hem från jobbet iallafall, för det var sanering på hög nivå! Med fixar-frasse som extra medhjälpare.. han passade på att fastna med handen i toalettringen, rulla ut toalettpappret på golvet och gömma Elliots strumpor i tvättmaskinen.. allt medan vi bara sköljde av Elliot i duschen. Jo jag tackar jag! Men vad är det när Elliot har bajsat!

Återstoden av dagen har dock inte vart lika munter, jag har varit trött som en överkörd padda och Max har varit på strålande humör (skoja bara! Han har tjutigt hejvilt och testat sin mors humör till bristningsgränsen idag!). Så när martin kom hem från jobbet så gick jag en kort promenad själv och lyssnade färdigt på min ljudbok kamelonten av Jonas Moström. Mycket spännande och bra bok. Är sjunde boken i en serie som jag lyssnat på allihopa. Så nu är det bara att vänta på att nästa bok i serien ska komma. Eller ja, jag får ju välja att lyssna på något annat tills dess!

När jag kom hem från promenaden så hade martin lagat mat! Pasta (för riset va slut), kycklingklubbor och sås! Jag kom verkligen hem till färdigdukat bord. Vilken man jag har!

Lilla huset på prärien-Elliot firar sin bajs!

2 minuter av lugnt och fridfullt...

Annars har resten av dagen varit såhär...

När Max mat tog slut fick han tag i såsen och åt den i bare, han älskar sås!!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards