Alla inlägg under januari 2021

Av Helena Häll - 23 januari 2021 23:20

Alla mina ligg.. ja alltså inte podden då (den har jag förövrigt aldrig lyssnat på) utan fixar-frasses alla ligg.. det lät konstigt, ungen är 1,5 år! Men hans sovställningar är det ju jag pratar om. Han är ju aldrig still den ungen och nu har vi kommit fram till det är han uppenbarligen inte när han sover heller. Martin hade som förslag att vi snart kanske kunde ta bort ena kanten på hans säng så han kunde ta sig ur den själv.. eh.. jo bara det att han kommer då trilla ut sjutton gånger i sömnen eftersom han inte är still då heller. Så väggen får va kvar och här får ni ett axplock av potentiella sovställning ala Max (ifall ni vill testa något nytt!)

#allaminaligg #sovställningar #fixarfrasse #sovgott #aldrigstill

På tvären..

Åt fel håll som en köttbulle på ett inknölat täcke..

Halvvägs ut ur soffan...

Tryckt åt ena sidan..

Under kudden...

Som ett köttbulle åt andra hållet..

Här har till och med kudden fått följa med till fotändan..

Liggandes vid fotändan med nappen kvarglömd vid huvudändan!

Av Helena Häll - 22 januari 2021 20:11

För någon vecka sen scrollade jag på facebook förbi en artikel från JP eller JNytt (eller va det nu va). Det var en låst artikel så jag läste egentligen bara rubriken. Men det var iallafall en artikel från en jönköpingstidning för den handlade om en ny deckare som utspelade sig i Jönköping. Och nu menar jag inte en Frida Moisto bok (Jönköpings deckardrottning!) utan en ny författare som hette Anna Johansson och som förra året gav ut deckaren, Den som skipar rättvisa. Hon har visst tidigare gjort barnböcker men nu gett sig in på att skriva deckare som utspelar sig i Jönköping. Så givetvis var jag tvungen att läsa den (vill säga lyssna på den) eftersom jag inte hinner sitta ner och läsa. Och betyget, den var helt okej. Spännande absolut! Men känns lite för osannolik i vissa avseenden (mest slutet) och dessutom var det en del grammatiska fel. Men eftersom jag inte läste boken utan lyssnade så vet jag inte om det var uppläsaren eller själva boken. Men de sades att det heter förskolelärare. Och det gör det inte! Det är inget E med, utan det heter förskollärare. Ska man ge ut en bok så kan man väl kolla upp en så simpel sak?! Det störde mig en hel del, kanske mest för det är just det yrket jag har också. Sen var nog uppläsaren av boken inte från Jönköping skulle jag tro. Hon uttalade vissa stadsdelar så underligt och felbetonat. Men överlag är det ju faktiskt alltid lite extra spännande att läsa något som utspelar sig i sin egen stad.
Nu har jag börjat lyssna på en ny bok, en bok som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren och var den mest sålda boken i USA under 2019. Delia Owens bok, Där kräftorna sjunger. Har inte kommit så långt än men har svårt att sluta lyssna på den. Även om jag är långt ifrån klar så råder jag er; LÄS DEN!

#jönköping #boktips #AnnaJohansson #IsabelleBerg #FridaMoisto #deckare #DeliaOwens #Därkräftornasjunger

Av Helena Häll - 21 januari 2021 22:06

Fixar-frasse har inventerat idag på morgonen. Alltså blev jag lite gråtfärdig vill jag lova, för medan jag matade Elliot på morgonen så har Max nu lärt sig öppna skafferiet själv. (Trots min anordning, den funkade några månader iallafall) men i vilket fall, medan jag matar Elliot går Max (aka Fixar-Frasse) och inventerar vårt skafferi. Det var sugrör, servetter, klädnypor, pepparkaksformar, ja you name it, över halva köksgolvet. Jag lyckades tygla mig och Max hjälpte mig att plocka ner allt i lådorna igen. Då är jag tvungen att klä på Elliot eftersom vi ska till förskolan med Max och till BVC med Elliot, ja ni har säkert gissat vad han hade gjort.. jo inventerat allt igen..

Iväg kom vi tillslut, så Max har vart på förskolan och lekt medan jag och Elliot var på BVC för att inventera Elliot.. han blev godkänd! Typisch ungefär 8,2 kilo och 69,5cm lång (tror jag det va).

Annars har jag pusslat lite, lyssnat på ljudbok, kokat potatis till min mamma, lekt med mina barn, beundrat Max fina teckning i hallen på förskolan, bytt bajsblöjor, kollat skidskytte, dansat drakdansen, gjort köttfärssås och hel del annat idag. Nu är jag dock nyduschad och nedbäddad för idag, imorgon väntar nya äventyr och nya inventeringar!

#fixarfrasse #inventering #bvc #6månader #småbarnsmorsa #pseudotvillingar

Inventeringen är i full gång (en första gång!) sen städade vi upp allt...

...och Max valde givetvis att inventera en anda gång..

En godkänd kille efter besöket på BVC!

Framstegen i dagens pusslande!

Max fina tavla i hallen på förskolan. Det är en smält snögubbe!

Av Helena Häll - 20 januari 2021 21:46

Januarimålet går framåt. Dvs mitt pusslandet går framåt! Jag har ju min begränsade tid att pussla medan Max är på förskolan och Elliot sover. Fast idag har Elliot suttit med bredvid och hjälpt sin mor lite! Han satt i sin stol och sa lite obegripliga saker och gurglade lite. Stor hjälp verkligen! Men pusselmattan har gjort sitt jobb och allt ligger prydligt och fint på samma ställe som när jag rullade in det! Perfekt uppfinning!

#januarimål #pussel #pusselmatta #hobby #1000bitar #wasgji

Såhär såg det ut igår när jag rullade ut det igen, efter att ha pusslat ramen förra veckan.

Såhär långt har jag kommit på två dar. Så nu är det här inrullat i mattan igen.

Elliot hjälper sin mor!

Av Helena Häll - 19 januari 2021 21:47

Idag blir vår minsting 6 månader! Hur har tiden gått så fort? Helt plötsligt blev han ett halvår lillpysen Elliot! Vi har traditionsenlig tagit hans månadskort vilket föranleddes av två klädbyten (på Elliot alltså) först åt han majskrok medan vi andra åt middag. Så han va helt klabbig och klistrig över halva sig. Så då fick han byta om till nya kläder inför fotograferingen. Då tackade han med att på typ fem minuter först spy över magen och bajsa upp på ryggen. Jaha. Då fick vi byta igen och snabbt som attan försöka få till en foto innan något annat händer. Ja då skulle fixar-frasse helt enkelt lägga sig i leken med och börja läsa bok på filten vi lagt ut för fotografering. Men tillslut lyckades vi knäppa några bilder på Elliot och sen på dom båda två tillsammans. (Fast på dom bilder ligger Max mest och coronapetar sig i ansiktet...).

Annars idag har Max varit på förskolan igen. Jag och Elliot har vart på promenad och sen har jag även pusslat lite eftersom det var mitt januariprojekt! Och för er som undrat kan jag upplysa er om att pusselramen låg kvar i den inrullade mattan! Alla bitar låg kvar där de skulle! (Woohoo!) efter dagens pusseletapp rullade jag in desto fler bitar så nu håller vi tummarna för att de ligger kvar lika fint imon också!

#lillebror #etthalvår #Vartartidenvägen #månadsfotografering #fixarfrasse #pussel #wasgji #1000bitar #januariprojekt #pusselmatta

Elliot 6 månader!

Här är skillnaden på Max (till vänster) och Elliot (till höger) från när de båda är/var 6 månader.

Här låg han utsträckt, då försvann dock hans fötter ur bild eftersom han är lite lång.

Ungefär två hundradelar låg de bredvid varandra.. men hann ta några bilder iallafall!

Innan fotograferingen ens hann dra igång hade FixarFrasse ockuperat filten.

Av Helena Häll - 18 januari 2021 20:07

Idag har varit en lång och tung dag. Vi har nämligen begravt min mormor. Den var en liten cermoni med bara de närmsta. Och min ingifta morbror höll ett minnestal och min kusin sjöng. Hon sjunger så vackert! Jag sa till martin i bilen hem att när vi gifter oss så får hon sjunga med. (Jag fick ett jaha till svar.. jag tolkar det som ett ja..) efteråt åt några av oss lite mat ihop sen var det till att åka hem de 1,5h hem igen. Efter en sån här dag känner man sig lite som ett utsketet äpple, men nu är iallafall begravningen avklarad och mormor får vandra vidare med morfar, sin mamma och pappa och syster. Max och Elliot hade iallafall haft det bra på hemmaplan med farmor, faster och kusinerna! Och det värmde lite extra att de blev glada när vi kom hem igen!

#begravning #mormor

På G till Mariestad för begravningen!

Min plats i kapellet.

Lilla mormor - tack för allt!

Två glada barn när vi kom hem igen!

Av Helena Häll - 17 januari 2021 21:49

Idag har vi gjort ett tappert försök att på något sätt rädda kvar vår gamla soffa! Jag tror att både jag och martin tycker om den lite för mycket. Eller så tar det bara emot och sälja den. Så för att försöka lösa problemet så möblerade vi om i arbetsrummet så vi kanske kunde fått ihop det snyggt men då var allt lite större än vi tänkt oss och vi hade inte kunnat öppna garderoberna mer.. Hahaha! Känns som de lite är en förutsättning.. så efter vi möblerat om och flyttat på hela skrivbordet och alla kartonger och tavlor, soffa, ja rubbet. Så fick vi flytta tillbaka allt igen. Jaha.. så nu står soffan där i vägen för garderoberna (i vilket fall) och bara väntar på att bli såld, utkastad eller nerburen till källaren. Men för att se det från den ljusa sidan vi fick iallafall bort två flyttkartonger och lite annan som bara stått där och samlat damm. Och det viktigaste av allt, vi fick såklart hjälp av fixar-frasse him self!

#ommöblering #misslyckade #bättrelyckanästagång #eketorpsoffa #fixarfrasse

Martin och Max fixar iordning!

Det här var ett sätt vi testade, medan martin provsatt soffan var fixar-frasse genast framme och packade upp en kartong...

Fixar-frasse har även dammsugit idag, det kallas barnarbete!

Av Helena Häll - 16 januari 2021 21:28

När barnen sover passar föräldrarna på att njuta av en friterad kväll! Egentligen va det meningen att vi skulle äta friterade tillbehör på tisdag när Elliot fyller 6 månader, för det gjorde vi minsann när Max fyllde 6 månader. Men friterad plockmat är inte en fantastisk vardagsmiddag kom vi på. Så nu sitter vi i arbetsrummet i vår gamla soffa (kan ju inte äta friterat i den nya soffan!) och äter friterade tillbehör, dricker cola och en gin o tonic-glögg som jag fick i julklapp. Glöggen va god, lite stark kanske men jag har ju knappt druckit på två år så all alkohol är stark kan jag tycka! Men vi testade den rumstempererad och kall och kall var nog bäst! Tillbehören som friterades var mozarellasticks, små camembertbollar, chilicheese och lökringar. Så mumsigt! Och så skönt med att bara va, liggandes i varsin sida av soffan med varsin telefon, barnen sover och det är tyst!

Fritering på G!

Gin o tonic glöggen!

Uppdukat på en pall i arbetsrummet!

Myskväll med han! (Och våra telefoner.. hahaha!)

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards