Alla inlägg under november 2020

Av Helena Häll - 22 november 2020 20:57

Idag har vi äntligen fått träffa lilla kusinen som ska heta Elsa, den lilla damen i skaran av annars tre grabbar! (Mina två grabbar och Elsas storebror Erik!) så om det inte skulle bli fler barn från martin eller hans syster nu, så kommer Elsa vara väl omhändertagen.. (eller så får hon hålla koll på tre killar!) vi tog iallafall en liten promenad med Martina och bebisen och passade på att ge en liten present vi köpt.

Annars idag har vi städat lite innan vi hämtade hem Max från Martins föräldrar. Förövrigt när jag väl var där och hämtade han så passade Martins mamma på att klippa mig! Det rök några centimeter med hjälp av kökssaxen. Men va skönt att slippa alla tovor och slitna toppar!
Vi har även hunnit med en Max-vurpa på parkeringen som resulterade i en blå bula i pannan på ungen. Sen har vi också rotat fram lite julsaker och kollade över vårt utbud av adventsljusstakar och stjärnor och tomtar och luvor och kulor och ja, allt möjligt juligt vi kunde hitta! Nu har vi en vecka på oss att hitta på lite smarta lösningar så Max inte river ner stakarna det första han gör!

Annars för er som har varit dönyfikna på om vi kom ur vårt osociala tillstånd igår; svar Ja, det gjorde vi. Vi spelade spel och åt chips precis som planerat. Vi spelade quizza med Qube; tema flaggor och länder. Och vet ni JAG VANN! Ha!

Gårdagens spelvinst!

Lite av mitt hår som rök av idag!

Promenad med Martina och lilla nya kusinen Elsa

Lilla söta kastanjeoutfiten som vi köpte till Elsa! (Förövrigt Lindex har så mycket fint till barnen!)

Max va mycket nöjd med tomteluvan vi hittade bland julsakerna.

Av Helena Häll - 21 november 2020 18:30

Lördag betyder torgdag, det är sen gammalt. Utomhus och med säkerhetsavstånd till främmande människor tog jag och Anna en tur till torget i morse. Eller morse, typ tidigt förmiddag. Men vilket fall hon var på jakt efter någon typ gran-aktig sak att ha utanför deras ytterdörr och jag skulle bara följa med som sällskap. Anna hittade ingen gran men en söt liten bock som hon köpte. Men jag shoppade visst lite jag med. Med betoning på lite denna gången. Jag köpte mig lite mossa, lite lingonris och en liten enbuske. Så tänkte pynta ihop min egna lilla adventsljusstake till advent nästa vecka. Ska bara lokalisera våra julsaker sen flytten också, så jag hittar siffrorna till adventsljusstaken med.

Annars nu ikväll ska jag och martin ha lite alone-time utan våra barn, den ena är hos mormor och morfar och den andre hos farmor och farfar. Så vi har precis avnjutit varsin hamburgare från badabing med sötpotatispommes. Och nu jäser vi med varsin telefon i högsta hugg (sociala klubben!) och njuter av tystnaden och att man bara kan slappna av ihop! Sen hade vi på planeringen att spela spel och äta chips.. det återstår och se om vi kommer dit eller om vi förblir osociala resten av kvällen tills vi behöver hämta hem den yngsta varianten av våra barn!

Anna med sin bock!

Den söta lilla julebocken!

Mina inköp från torget!

Hamburgare med min man! (Utan barn!)

Av Helena Häll - 20 november 2020 23:35

Nu i Coronatider när man helst inte ska träffa mer än sin familj och definitivt inte stövla ut på AW så testade vi idag, digital AW! Ida och Sandra hade kommit på idé iom att de använder teams mycket i jobbet, att detta måste vi testa. Så idag var det bestämt, vi i middagsgänget hade en digital-AW! Alltså va mysigt och roligt det var och så kul att alla kunde vara med en stund och bara snacka! (Och dricka vin!) så vi skålade med våra drickor och snackade skit i över en timme! Vi använde oss av teams där Sandra bjöd in oss till ett möte där vi kopplade upp oss och kunde samlas alla och se varandra på små skärmar och trots att alla kunde prata samtidigt så blev det ändå bra med att vi inte pratade i mun på varandra. Men nu är samtalet slut, vinet är slut, idol är slut och blogginlägget är slut! Tack för idag!

Man blir ju lycklig bara av att se dem! Mitt middagsgänget! Tänk så många år vi har hängt ihop nu! Och fler lär det bli!

Av Helena Häll - 19 november 2020 21:52

Idag är han fyra månader, vår lille lillebror Ellijoten! (Vi brukar kalla han det) Eller liten och liten, han är ju inte så liten längre! Lång och smal (precis som sin far!) Imon ska vi till bvc för fyramånaders kontrollen så då får vi mer svar hur mycket killen som måste ha Jönköpings största växtvärk har utvecklats! Men än en gång när vi jämför korten på bröderna så är de inte särskilt lika, de är ändå lite intressant att de kan se så olika ut, när de har samma föräldrar och är födda åren efter varandra! De kanske blir mer lika sen när de blir äldre, vem vet! Det återstår att se!

Elliot 4 månader!

Max och Elliot när de var 4 månader! Hade jag inte fött dem båda två hade jag nog inte gissat att de var bröder!

Fixar-Frasse är i farten! Eller Marodör-Max som vi kallar honom! Hahaha!

Av Helena Häll - 18 november 2020 22:45

Snart är det mindre än månaden kvar till julafton. Den här hösten har bara skitit till, vad hände liksom? Nu har vi snart betat av ytterligare än vecka, nu tänker ni nog att jag blev lite förvirrad, men det är ju ändå onsdag. Då går det ju utför nu, bara torsdag och fredag kvar sen är det helg!

Men idag har ju härliga julen gjort lite avtryck på vår mörka Corona-höst. Idag blev det dubbelt juligt avslöjande när det både släpptes årets julklapp OCH vem som skulle bli årets julvärd! (Brukar de vara samma dag eller blev det bara så iår?!) i vilket fall så blev årets julklapp ett stormkök! Kul tycker jag som jobbar på en förskola där vi jobbar med mycket mulle! Så stormkök använder vi titt som tätt när vi lagar mat i skogen. Jag har även köpt ett stormkök hem till vår familj iår (innan detta blev årets julklapp - jag var lite förutseende där!) men vi har inte använt det än, vi har fött barn och flyttat och lite andra små projekt. Måste implementera i min familj att det är kul att laga mat ute också. Så kontentan blir, ni behöver alltså inte köpa årets julklapp till oss för det har vi redan ett!

Sen kommer vi till årets julvärd! Jag läste precis innan det släpptes att David Sundin var favorittippad (han är överallt numer) men förlåt David du blev golvad av den bäste de kunde hitta! Alltså Lars Lerin som julvärd! Så mysigt! Läste lite kommentarer tillhörande svts sida på facebook efter nyheten att Lars Lerin blev årets julvärd, det var inte en ända negativ kommentar! Det gjorde mig glad, riktigt glad! (Det var dock några få som inte visste vem han var.. Hmm.. undra vad de har levt i för värld?!) så om det är något vi behöver vi Corona-mörkret så är det Lars Lerin!

#julvärld #åretsjulklapp #stormkök #LarsLerin #jul

En stormig bild på vårt stormkök! Vi har det i balkongförrådet och jag fick för mig att ta bilden när jag inte hade några byxor på mig, så jag höll på att frysa ihjäl därav den perfekta skärpan och tydliga motivet!

Lars Lerin blev årets julvärd! Hurra!

Av Helena Häll - 17 november 2020 22:21

Idag var det dags för den där traditionen att vi ska ha coronasäkrad karavanpromenad. Det är något vi har börjat med att ha varannan vecka och det är så trevligt! Jag och barnen är ju ute och går nästan varje dag. Men oftast är ju det utan sällskap. Idag hade vi med oss min mamma, Inger, Mia och Ewa-Karin och tre av våra fyra barn eller ja mina och Mias då inte mammas och ingers! Men i vilket fall det va trevligt och en ny tid om två veckor är bestämd!

Av Helena Häll - 16 november 2020 23:03

Alltså på två dagar har jag haft nästan 100 unika besökare här på bloggen! Tack hörni för ni läser! Det är himla roligt tycker jag att någon faktiskt läser.. eller som martin (de få gångerna han är inne på bloggen) så tittar han bara på bilderna! Haha!

Men dagen har bestått i lite läkarbesök för Elliot (alltså vilken frihet att ha bilen hemma!) även rensning bland flyttkartonger som aldrig blir uppackade. Fast de blev två stycken idag! Så tillfredställande det är när det händer lite saker! Nu ska jag bara googla sjuttio gånger till på möbler, innan jag övertalar martin att vi måste ha skänken på Mio till köket. Och på Pinterest fick jag massa idéer till hallen nu när jag låg och scrollade innan läggdags. Alltså snart har jag nog möblerat om hela lägenheten inne i huvudet. Men vi får nog fortsätta med kartongerna i arbetsrummet först!

Elliot är arbetsledare i arbetsrummet!

Av Helena Häll - 15 november 2020 22:51

Alltså tänk vad fel det kan bli ibland. Idag var ett sånt där tillfälle där jag kom på mig själv med att tro någonting, och som sen inte alls stämmer. Ja, det är inga livsviktiga saker vi pratar om utan lite mer triviala saker! Men ens livsvärld skakas lite i dess grundvalar när man tror på något och så bara vips så blir man varse om att så var det minsann inte. Denna gången gjorde jag en omvänd Stephen King. Ni som vet har redan förstått vad jag menar, jag trodde nämligen hela mina barndom (och typ halva mitt vuxna liv) att författaren Stephen King var en stor svart man. Lite nästan som han skådespelaren i the green mile (som förövrigt King skrivit) och filmen armageddon, om ni vet vilken skådespelare jag menar! (Michael Clarke Duncan heter han). Detta är boken pestens tids fel, där jag trodde man satt en bild på författaren på boken men det var det uppenbarligen inte. Men sen en dag fick jag se en bild på vit, lite tanig man.. eh, jaha, är Stephen King vit.. Haha!

Så idag hände det igen! Jag var ute på promenad och lyssnade på podden hits och historier och det handlade om tio låtar från året 1968. Och så pratas det om varje låt och artist och hur låten kom till osv. Och det var här mina grundvalar skakades om idag, på podden pratades det om Otis Redding. Och i nästa mening sa det ungefär; han var den första svarta man.. .. va?! Är Otis Redding svart? Jag trodde han va en äldre vit man! Hahaha! Lite åt Rod Stewart eller Sting typ. Men nej då, Otis var visst mörkhyad och äldre var han inte heller för han dog som 26-åring i en flygkrasch 1967 (låten i poddavsnittet släpptes efter hans död!) sen när jag googlade på han (mest för att kolla att han verkligen var mörkhyad) fick jag också lära mig att vi födda på samma dag jag och Otis, (han dock jättemånga år innan mig ifall någon blev osäker på min ålder!). Så nu har jag lärt mig något nytt idag med! Och inte för att vilken hudfärg man har spelar någon roll, så blir det ändå lite kortslutning när man skapat sig en bild i huvudet hur någon ser ut och så är det så tvärtemot sen!

#blackorwhite #hudfärg #otisredding #stephenking

 

Här är anledning till att jag trodde Stephen king var svart! Hahaha! Vilka ideér man kan få som barn och sen tro att det är så under jättelång tid!

Egentligen ser han ut såhär, Stephen King!

Fast jag tänkte mer att han såg ut såhär.. Hahaha! (Här är skådespelaren jag skrev om i inlägget - Michael Clarke Duncan)


[Bild]

Och sist men inte minst, dagens huvudperson, min födelsedagsdelare. Låt mig presentera Otis Redding!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards