Alla inlägg under oktober 2020

Av Helena Häll - 5 oktober 2020 21:29

Nu har det hänt igen! Jag har glömt bort torktumlaren! (Inte första gången det händer!) Hahahaha! Martin kom nu på kvällen efter han duschat och frågade;

var är alla mina underkläder? Eh.. Vadå? Ja alltså jag är inne på mina kalsonger som jag aldrig använder annars..

Hoppsan sa! Tillslut kom jag på att våra underkläder (även mina!) är i torktumlaren! Jag har minsann inte saknat några underkläder.. Hahaha! Undra om det betyder att jag går i samma alldeles för länge eller bara att jag har betydligt fler underkläder än martin?! Jag gissar på de sista!

Men nu är iaf våra saknade underkläder lokaliserade och åter i bruk efter fyra dagars frånvaro! Välkommen åter!

Av Helena Häll - 4 oktober 2020 22:10

Idag har vi vandrat till förbannelse! Det hela började med att vi på morgonen bestämde oss för att ta en promenad med barnen eftersom det passade in i Elliot ätning och Max ätning och att det inte regnade. Så vi vandrar iväg ner mot stan för att köpa oss kanelbullar (eftersom det är kanelbullens dag!) väl nere på stan smsar martins mamma och frågar om vi inte vill gå tipspromenad med dom.. eh, ja jo det kan vi väl.. vi måste bara gå hem först! Så vi gick hem i raketfart och matade båda barnen, sedan for vi upp mot västersjön för att gå tipspromenad! Och där traskade vi tipspromenaden runt med sjukt svåra frågor.. vem sjutton vet vilket land Hortensian härstammar ifrån eller hur många kristaller David Hellenius har egentligen?! Men en rejäl promenad fick vi i dubbel bemärkelse så då var vi värda att trycka i oss kanelbullen vi köpt sen! (Och lite hemmagjord snitzel i omgångar eftersom Elliot tjöt genom hela måltiden.. men bullen hann jag äta utan så mycket störningsmoment!)

#kanelbulle #kanelbullensdag #tipspromenad

Promenaden ner till stan.

Tipspromenaden!

Min kanelbulle!!

Av Helena Häll - 3 oktober 2020 21:36

Idag har vi äntligen gjort det! Vi har köpt en ny soffa!! Wooohoooo! Så många pluspoäng till oss (att det BARA tog oss 3,5mån att få tummen ur!) men som sagt nu är det gjort! Men om vi får soffan i år ska vi nog skratta oss lyckliga. Leveranstiden var kolossalt lång! Har vi tur ska den finnas i butiken v 51 och såfall får vi den hemkörd v 52... det är v 40 nu! Alltså på riktigt! Sist vi var inne i affären var det bara 8 veckor leveranstid, nu är den visst uppe i 12 veckor! Galet! Men men den som väntar på något gott väntar på en soffa från MIO av märket bridge med tyget orinoco light grey och ekben! En liten anledning till att vi fick tummen ur just nu var att de hade rabatt på just den soffan vi hade spanat in! Så vi lämnade barnen hos martins syster så de fick ta hand om dem ihop med Martins mamma medan vi beställde soffa (ihop med sjuhundra andra besökare på MIO) men Max och kusin erik hade det visst väldigt trevligt (de hade lyckats länsa delar av skafferiet och Max drack även lite av hundens vatten.. Hahaha!) den ungen är överallt. Idag på förmiddagen hittade jag honom med händerna halvvägs ner i toalettstolen! (Pust och stön).
Efter soffköpet var vi en sväng hos martins mormor o morfar och hälsade på. De blir så glada varje gång de får träffa barnbarnsbarnen. Galet egentligen att ens barn får barn och sen får dom barn! Förövrigt idag så sov båda barnen samtidigt så jag städade min del av skrivbordet och sorterade massa papper som låg där, speciellt var det massa papper om barnen och deras förlossningar, försäkringar, och diverse annat, allt i en salig röra! Så nu är allt det organiserat och insatt i pärmar och tillfredsställelsen är total! Det ska jag tänka på när jag går och lägger mig sen, hur himla fint jag gjort det på mitt skrivbord! Hejja mig!

#nysoffa #mio #miomöbelvaruhus #bridgesoffa #organisera #städa

Här är vår soffa i mitten! (Fast vi valde ekben)

Här står den uppställd i butiken!

Här äter Max frukt hos martins mormor och morfar.

Alltså kolla vilken ordning kvinnan (jag alltså!) har nu!

Av Helena Häll - 2 oktober 2020 23:13

Idag har varit en dag där jag hade behövt ha en paus från att vara mamma till våra pseudotvillingar (nu fick vi det ikväll) men på dagen när martin var på jobbet så hade den yngsta en lite sämre dag, och då skriker han en hel del, varav den äldsta lätt blir lite lidande och får klara sig själv en stund. Men Max han kan med, han tjöt han också en stund när han skulle sova middag. Såpass att han väckte Elliot så han gnällde lite till och tillslut grät jag lite med. Men då slutade Max gråta och ville krama och trösta mig, sen somnade han som en stock och Elliot somnade bredvid, dock bara för fem minuter innan han vaknade igen (men det är en annan story det).

På eftermiddagen var vi ute på dagens andra promenad jag och barnen. Vi hämtade ett paket jag hade beställt och idag hade det kommit till Ica! Det var en mitt första år bok till Elliot (gud vad jag måste skärpa mig med Max bok - men jag har iallafall börjat på den!) och nu har jag en till att fylla i! Och jag som aldrig har tid för något längre! Haha! Kanske möjligtvis att om barnen lyckas sova samtidigt i mer än fem minuter så kanske jag kan börja fylla i lite i Elliots bok och fortsätta med Max bok. Paketet innehöll även en bok (till mig!) den fristående fortsättningen på cold case boken jag läste på förlossningen och bb. Ska bli så spännande att börja med den sen, men först måste jag läsa ut den jag läser nu.

Ikväll fick vi annars cykla iväg och quiza lite när martins mamma kom och va barnvakt en sväng! Och tur var väl det eftersom vi tillslut lyckades åstadkomma en vinst - efter skiljefråga!! Woop Woop! Nu blir det sängen och försöka vila ikapp sig lite över helgen när martin inte jobbar!

#föräldraledig #pseudotvillingar #klivklivöverlev #paket #adlibris #mittförstaår #väg9 #tinafrennstedt #coldcase

Efter lite blod, svett och tårar så somnade de tillslut brevid varandra!!

Av Helena Häll - 1 oktober 2020 21:34

Jag har överlevt första dagen ensam med båda barnen!! Martin åkte vid sju i morse och då vaknade Max och ville ha välling, så då gjorde vi det och vinkade hejdå till pappa martin och sen har jag idag lyckats klä på mina barn, gå en timmes promenad med dom, gett Max både frukost, lunch och mellis och ammat Elliot några gånger. Jag har även vikt vår tvätt, tvättat två maskiner tvätt och hängt en av dem och torktumlat den andra! Jag har även satt på diskmaskinen, tömt den och stoppat in den skitiga disken. Jag har haft hjälp av min mor i en timme så jag kunde söva Max men han somnade på två röda och sov i 1,5h sen! Och tillslut somnade Elliot med så jag han läsa min bok i ungefär 7min innan Max vaknade! Hahaha! Men det var några sidor iallafall. Jag har plockat iordning lite hemma med och ätit en matlåda med lasange och sen lekt med barnen på eftermiddagen till martin kom hem vid kvart över fyra! Herregud vad lång denna dagen kändes. Är alla dagar såhär långa? Ja, Uppenbarligen!

#föräldraledig #pseudotvillingar #heltslut

Frukost!

Färdigvikt tvätt! (Hejja mig!)

Dagens promenad!

Mina 7 minuters läsning hann resultera i ett kort också!

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards