Alla inlägg under september 2020

Av Helena Häll - 14 september 2020 22:03

Idag har jag tänkt att det är söndag hela dagen, men det är ju måndag! Man blir ju helt förvirrad av att gå hemma båda två och ingen har någon aning om vad det är för dag! Men det är guld värt att kunna umgås med sina barn som en hel familj. Så idag var vi i lekparken på eftermiddagen. Så roligt när Max kan leka och ta till sig lite mer än att bara gunga! Nu vill han gärna utforska mer och se sig omkring (nej han går inte än, så man får vara lite behjälplig) men han gillar att vara med och hjälper gärna till (så även i förmiddag när vi var och veckohandlade igen) han hjälpte då till att panta burkar och packa ner matvaror (och upp igen) och ner igen (och upp igen) och så där håller det på dagarna i ända. Allt ska göras flera gånger om och lillebror sover sig igenom det mesta! Hahaha! Lillebror har dessutom blivit en aning mer nöjd med sin tillvaro och har man tur kan man få ett leende eller två!

Annars idag lyckades barnen sova samtidigt!!! Omg älskar när det händer om man får tio-femton minuter för sig själv (typ!) innan någon vaknar eller det händer nått annat. Idag tog jag vara på dom minuterna och började läsa en ny bok! Som ni förstår då lyckades jag läsa ut 3096 dagar av natascha kampusch igår kväll och fick tid över att börja på en ny redan idag. Tillbaka till deckargenren och Nele Neuhaus bok stora stygga vargen. Andra boken i en serie där jag för några år sen läste den första boken som heter snövit ska dö. Stora stygga vargen var förövrigt med på den där listan av 160 böcker som jag hade bokquiz om härromdagen. Den var ju dock inte med som ett av svaren eftersom jag inte läst den än (men inom en snar framtid får vi hoppas jag blir klar!) men påtal om det där quizet så kommer här facit till det lilla bokquizet så ni får se om ni gissat (eller vetat) rätt svar!
Såhär såg det ut på bloggen härromdagen;
1. Danmark - (J. A-O) - dansk författare - debut om avd. Q. Vilken är boken?
2. Thailand - (J. N) - norsk författare - Harry Hole. Vilken är boken?
3. Algeriet - (A. C) - Fransk författare - klassiker från 40-taket. Vilken är boken?
4. Lettland - (H. M) - svensk författare - hundar. Vilken är boken?
5. Botswana - (A. M-S) - brittisk författare - första om detektivbyrån. Vilken är boken?

Och de rätta svaren är:
1. Jussi Adler Olsen - Kvinnan i rummet
2. Jo Nesbø - Kackerlackorna
3. Albert Camus - Främlingen
4. Henning Mankell - Hundarna i Riga
5. Alexander McCall Smith - Damernas Detektivbyrå

Ha en fortsatt härlig måndag (fast det känns fortfarande som söndag!) Tjipp hej!

#måndag #söndag #lekparken #gunga #leka #repeat #bokquiz #quizfacit #läsa #böcker #deckare #jussiadlerolsen #jonesbø #albertcamus #henningmankell #alexandermccallsmith

Max hjälper till att panta!

Max i lekparken!

Tio minuter av egentid!

Av Helena Häll - 13 september 2020 21:52

Idag på förmiddagen cyklade martin iväg med Max till hans föräldrar och så hängde de där lite innan jag och lillebror kom farandes med bilen dit med. Max åt sin medhavda lunch innan de cyklade (o vi åkte) hemåt igen. Sedan har det varit en lugn eftermiddag, det har ju varit regn i massor! Regnet till trots så packa martin ner barnen i vagnen och gick en liten runda på eftermiddagen, så jag kunde laga mat. Jag fick laga mat själv!!! Alltså hör ni! Rena himmelriket! Ingen lillebror som tjuter och ingen Max som förvisso inte tjuter men i gengäld gärna öppnar och smäller i alla lådor och skåp han kan hitta. Samt dra ut allt han kan hitta och lägga det överallt (senast idag min understa garderobslåda, samt samma sak hos Martins föräldrar! Haha!) men som sagt jag fick laga söndagsmiddag med ackompanjemang av radion istället för två barn! Och lagom till martin och barnen kom hem så va maten klar och diskmaskinen tömd (resten av köket såg ut som ett bombnedslag) men det är städat nu men sen barnen lagt sig. Men idag blev det indisk kycklinggryta och ris! Receptet är från zeinas kitchen, skickar med det med, ifall någon vill äta indisk kycklinggryta nån dag! Här gick den hem iallafall och jag lever fortfarande på att jag fick laga den helt för mig själv!

#recept #zeinaskitchen #indiskkycklinggryta #söndag #söndagsmiddag #lagamatsjälv #småstunderavensamhet #pseudotvillingar

#kaos

Kryddorna är blandade med kycklingen!

Vår söndagsmiddag!

Här är receptet! Jag serverar den dock utan jordnötter och koriander. (Räcker med att jag åt en snickersglass till efterätt - kli kli!)

Av Helena Häll - 11 september 2020 22:59

Alltså det här med att läsa ut en bok. Jag fick ju lite blodad tand när jag lyckades läsa ut en bok i samband med att lilleman föddes. Förmodligen för han sov typ hela tiden medan vi var på BB ensamma (utan resten av familjen). Ja tror sjutton man har tid då. Det har man inte hemma har jag insett. Speciellt inte sen lillebror kom in i sin högljudda fas och Max är överallt! Men började ju lite optimistisk läsa 3096 dagar av Natascha Kampusch (för vad som känts som 3096 dagar sen..) men nu är jag nästan färdig (bara nästan dock.. har typ 40 sidor kvar). Men vad jag skulle komma fram till var att jag för nån dag sen såg en länk till bloggen/hemsidan selmastories, där hade de gjort en lista om jorden runt på 160 böcker. Ja, alltså böcker som utspelar sig i 160 av världens olika länder. Jag var på två röda sekunder inne och scannade igenom listan efter böcker jag hade läst.. och insåg att jag bara hade läst 5 ynka böcker av 160! Hahaha! (Ytterligare 5 böcker har jag läst andra titlar av författarna, men då va två författare dubbletter med de som var med bland dem jag läst!). Så antingen va personen som gjorde listan lite lat för det fanns fler dubbletter av författare bara att deras böcker utspelar sig i olika länder. Men i vilket fall så får ni ett litet quiz för att gissa titeln på de fem böckerna. I följande ordning får ni; landet boken utspelar sig och sedan inom parantes initialerna på författaren, sedan nationalitet på författaren och sist en liten ledtråd. Så Vilka är de fem böckerna jag hade läst?!
De utspelar sig i följande länder;
1. Danmark - (J. A-O) - dansk författare - debut om avd. Q. Vilken är boken?
2. Thailand - (J. N) - norsk författare - Harry Hole. Vilken är boken?
3. Algeriet - (A. C) - Fransk författare - klassiker från 40-taket. Vilken är boken?
4. Lettland - (H. M) - svensk författare - hundar. Vilken är boken?
5. Botswana - (A. M-S) - brittisk författare - första om detektivbyrån. Vilken är boken?

Det var lätt fixat va?! Det var de ynka fem böckerna jag har läst på listan av 160. Varsågod och gissa, facit kommer en annan dag!

#läsa #böcker #quiz #bokquiz #vilkenärboken #gissa #världenruntpå160böcker #selmastories #femböcker #vadheterboken #vadärbokenstitel

Av Helena Häll - 10 september 2020 22:02

Max har idag varit min hjälpreda! Han har lagat mat jämte mig när jag lagade mat, med skillnaden att jag inte slängde mina kastruller o grytor i golvet. Sen har han även hjälp till att slänga lillebrors kissblöja. Vi hade lagt den i hallen på golvet för inväntan av slängning men de tyckte Max va onödigt så han rumphasade genaste efter den och hämtade den för att fortsätta sin rumphas ut i köket med blöjan i högsta hugg. Där har han sett hur jag och Martin gör när vi slänger blöjor. Vi drar ut en låda och lägger ner blöjan. Och duktiga fantastiska Max gör precis som sina föräldrar... men en låda för långt åt höger.. så lillebrors kissblöja kastade han i kastrullådan istället! Men aja, han va supernöjd efteråt, så det fick gå! Ja alltså vi lät den inte ligga där utan la den i soporna istället sen när Max inte såg. Allting gott, slutet gott!

#hjälpreda #blöjanikastrullådan

Så där härligt promenad väder idag igen!

Av Helena Häll - 9 september 2020 23:38

Så var den då här, min trettiofjärde födelsedag.. (ångesten är påtaglig speciellt efter jag frågade martin idag; tycker du jag är gammal och han svarar Ja..) Hahaha! Schyst sambo man har! Men han vägde upp det i morse när han och Max stekte pannkakor till mig som vi åt i sängen! Alltså frukost på sängen är födelsedagslyx. Sen hade vi också pannkaka i hela dubbelsängen efter Max också skulle ha sin pannkaksfrukost där tyckte han. Han tyckte även att det va helt okej att äta lite på kanten på ALLA pannkakor så de ser ut som någon tagit ett bett på samma ställe på alla pannkakorna i högen.. Haha! Men han va nöjd! Och jag fick paket med så det var toppen! Duschfoam och bodylotion från rituals och ett spel som verkar superkul, bezzerwizzer timeline hette det och är givetvis ett typ av quizspel (va annars i vår familj?!) Men vi har inte hunnit spela det än. Men annars Har vi tagit det lugnt och städat (Herregud på ens födelsedag!) men känns så mycket bättre efteråt sen. Vi har också ätit hamburgare från bada bing och så har jag fått ett blomsterbud med en fin blomma i från Emma med familj! Och en väldans massa grattis från vänner och familj! Tusen tack för den här födelsedagen, nästa år blir jag 35! (OMG!!)

#födelsedag #34år #9september #frukostpåsängen #pannkaksfrukost

Alla pannkakor saknade samma del.. de delarna var i Max mage.. (och gissningsvis i vår säng)

Av Helena Häll - 7 september 2020 21:37

Idag har det vart fantastiskt väder igen! Så härligt! Så idag har det blivit två långpromenader i solen! En på förmiddagen med hela familjen och sen gick jag själv med barnen på eftermiddagen. Jag måste ju öva nu när martin snart ska börja jobba igen! Herregud! Jag har 19 barn på jobbet men hemma är de bara 2! Haha! Men är ju skillnad när det är ens egna och att lillebror är lite missnöjd ibland blir ju bara en liten extra krydda på det hela! Så hörde ni något som tjöt hysterisk på bäckalyckan tidigare idag så var det bara jag som va ute och gick med mina barn!

#långpromenad #vättern #jönköping

Redo för promenad! #pseudotvillingar

Den promenadutsikten är top notch! #vackervy

Av Helena Häll - 6 september 2020 22:31

Idag bestämde Max att hela familjen skulle gå upp 06:40.. jo tjena på en söndag med! Men det vet ju inte Max ifs (om han magiskt nog inte lärt sig alla veckodagar bara sådär!) Men går man upp tidigt så hinner man ju med massor med saker! Som följande;
08:06 i morse infann sig hela familjen på Ica-maxi för veckans storhandling! Vem fasen handlar klockan åtta en söndagsmorgon?! (Svar; typ ingen mer än vi!). När vi var klara vid nio var jag betydligt fattigare men vårt kylskåp betydligt mer välfyllt! När vi kom hem satte vi på en tvättmaskin och sen gick vi en långpromenad ut med Vättern bort till stan och sedan hemåt igen. Vi kom nästan hela vägen hem innan himlen öppnade sig.. vi var i bostadsområdet jämte vårt och hann på biten hem bli dyblöta!
På eftermiddagen har vi haft dubbla besök av först min bästa vän och hennes son! Hon hade köpt superfina kläder till lillebror. Efter hon vart här så var även Martins morbror, hans sambo och Martins kusin och hennes sambo här och spanade in nya lyan och lillebror! Då fick lillebror ännu mer presenter, en så fin tjockare tröja och mjuk skallra (osch va bortskämd man blir som nyfödd!) men även jag och martin fick present; en inflyttningspresent! (Woop Woop!) ett läckert blomsterarrangemang (som jag nu ska lyckas hålla vid liv!) sen nu ikväll lyckades vi söva Max och sedan äta en sen middag framför tv:n (det gjorde vi alltid i förra lägenheten, åt framför tv:n alltså! Kan ifs bero på att vi bodde så sjukt litet innan) men vi njöt av hamburgare framför ett avsnitt av BBC Britt:s program pointless! Nu är det bara dagens sista anhalt kvar; att få gå och lägga sig (gud vad skönt!)

#söndag #gåupptidigt #storhandla #promenad #jönköping #ösregn #besök #presenter #inflyttningspresent #nyfödd #pointless #hamburgare

Vårt fina blomsterarrangemang vi fick i inflyttningspresent!

Kläderna han fick av min bästa vän!

Tjocktröjan och Skallran han fick av Martin morbror och company!

Av Helena Häll - 5 september 2020 22:22

Det som göms i snö kommer upp i tö.. eller i ett par jeansshorts!! Hörni jag har hittat Martins cykelnyckel igen! Woop Woop 10p till mig! Eftersom han påstod att nyckeln bara måste vara i lägenheten och så trodde ja mig gissa att han lagt den i någon ficka på sina kläder, så var det ju bara till att börja leta... igenom den torkade tvätten på tvättstället, tvätten i tvättkorgen och sedan gå igenom garderoben. Och i tredje lådan fick jag bingo! I framfickan på Martins prydligt ihopvikta jeansshorts fann jag cykelnyckeln, så nu är frid och fröjd på nyckelfronten igen!

#borttappadcykelnyckel #upphittad #leta #densomletarhanfinner #detsomgömsisnökommeruppitö

Jag är kunglig på att hitta saker! (Iallafall Martins saker.. inte mina egna!)

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards