Alla inlägg under juli 2020

Av Helena Häll - 22 juli 2020 22:05

Idag har vi vart på återbesök på bb på sjukhuset och kollat lilleman! Han blev godkänd, han hade gått ner lite vikt som de allra flesta gör men procentuellt var det okej och vi slipper nu tillmatningen som vi har gett han var tredje timme dygnet runt. Detta enbart pga av att jag haft graviddiabetes. Som förövrigt också är bort nu! På återbesöket kollar dom även lite hur mammorna mår osv. Och hon sa det det är vanligt att ha en dip nu efter några dagar och frågade hur jag kände mig! Ja du, fri som en fågel! Jag är så glad att slippa alla komplikationer som jag haft under graviditeten. Med grym foglossning, blodförtunnande sprutor, diabetesen med insulin och tabletter och ständiga kontroller! Nu är nästan allt bara puts väck! Jag känner av min foglossning lite fortfarande men inte alls på samma sätt som innan. Så jag är fan nästan bara lycklig men satans trött! Sova en hel natt vet jag att det kommer dröja länge tills jag får göra! Men är bara försöka sova när man kan. Men en annan positiv sak är ju också att jag kan börja äta vad jag vill igen och dricka vad jag vill (ja nästan, jag vet att jag ammar) men som idag till vår tacos middag så öppnade vi en jordgubbsdricka vi köpte på rudenstams med typ 1% alkohol i och i tacosen hade vi mozzarella!! Mums! Två saker jag inte kunnat stoppa i mig pga graviditeten men nu så! Nu tänkte jag strax krypa ner i sängen och hoppas jag iallafall får sova någon sammanhängande timme innan lilleman vill äta igen!

#nyfödd #återbesök #bb #graviddiabetes #tillmatning #tacos #mozarella

Jordgubbsdrickan och mozarella

Fetaosttjuven... han har långa armar den mannen!

Av Helena Häll - 21 juli 2020 23:53

Idag har hela familjen varit ute på en liten promenad tillsammans! Den var inte lång, men vi var ute tillsammmans iallafall! Mini och Max i dubbelvagn och jag och Martin gåendes! Hör och häpna, jag gåendes på promenad. Men jag kom runt. Kände av foglossningen lite men det är så mycket bättre och lättare att röra sig!

Martins föräldrar o syster med familj har även varit här, men det kan vi berätta mer om imon!

#promenad #dubbelvagn #bröderna

Av Helena Häll - 20 juli 2020 22:40

Ni som följer min blogg regelbundet kan ju ha gissat varför det helt plötsligt blev tyst i två dar.. jo ni gissade rätt, vi födde barn.. eller mer korrekt, jag födde barn och martin stod bredvid och hejade på. Eller det hann han knappt för vi fattade nog aldrig hur snabbt det skulle gå från att de fick igång värkarna med hjälp av droppet. Vi hade väntat hela dagen med de verse shoots av läkemedel och inget händer typ. Så det mesta gick i snigeltempo fram till de som sagt drog igång droppet. Då tog det knappa 40 min efter de satte igång det tills att lillebror va ute! Smidigt säger jag som hade en lååångdragen förlossning sist! Men 00.43 den 19:onde kom han! Några dagar innan beräknad utkomst och nu är vi tvåbarns-föräldrar.. herregud! Det är väl sjukt. Det trodde väl inte jag när jag fyllde 30 att jag mindre än fyra år senare skulle vara tvåbarnsförälder! Men se hur det kan gå! Jag träffade mannen i mitt liv och nu har vi två små barn ihop!

Idag fick vi dessutom komma hem från BB, där martin inte fick komma med pga coronan. Så jag grät en skvätt när han fyra o halv timme efter förlossningen fick åka hem! Men de hade fullbelagt så jag fick sova på förlossningen och blev uppkörd på BB igår på förmiddagen och nu efter över ett dygn på BB så fick vi åka hem efter diverse kontroller och mätningar osv. Så nu är hela familjen samlad hemma igen för att ta det lugnt de närmsta dagarna!

#föda #födabarn #förlossning #gravid #lillebror #tvåbarn #familj #bb #sommarbarn #julibarn #tvåbarnsföräldrar

Av Helena Häll - 17 juli 2020 20:49

Idag bestämde vi oss för att göra en utflykt igen. Förlossningen har sagt - rör dig så mycket som det går med din foglossning. Så vi bestämde oss för att åka till Gränna! Jag tänkte att det lär inte gå något vatten även om vi åker tre mil hemifrån. Men vi var inte ensamma om detta, ja alltså inte tänka att vattnet kan gå, utan att åka till Gränna. OMG! Jag har aldrig i hela mitt liv sett så mycket folk i Gränna. Det här med hemester har visst gått hem hos typ halva Sverige som uppenbarligen var i Gränna idag. (Okej jag kanske tog i lite) men folk och bilar var det precis överallt! Vi stod i kö från strax efter rondellen där man svänger av från motorvägen och hela vägen till hamnen och delar av vägen tillbaka med. Vi gav upp att hitta en parkering och bestämde oss för att åka uppåt berget istället och skänkte en tanke att andra inte tänkt samma sak som oss. Så vi åkte mot grännaberget istället, med en kort kissepaus för den gravida efter all kullersten i Gränna centrum! (Ja alltså jag kissade inte på kullerstenen utan i skogen..) Men när vi väl kom upp på berget så hittade vi en parkering direkt och vi packade ut familjen ur bilen och gick bortåt kaffestugan. Det va en liten bit att gå (Hejja mig!) och sen var det ifs ganska mycket folk där uppe med, så vi fick stå lite i kö för våra räkmackor! Gränna bergets berömda räkmackor! Mumsigt goda var dom! (Tyckte även Max! Han åt dock av våra och inte en egen!) men det var inga problem att hitta någon sittplats och personalen var så gulliga och hjälpte till och möblera om så vi fick plats med barnstol till Max! En jättebra upplevelse av vår lunch och kände mig betydligt mer sugen att åka tillbaka dit än till kroatorpet där vi var för några dagar sen! Efter vår räkmacka och halva chokladboll så tittade vi utsikten lite och gick mot bilen (Hujedamig! Hoppas fan det gjort någon skillnad för förlossningsskedet senare!). Hemfärden skedde utmed Sveriges vackraste motorväg - den är svårslagen med utsikten över Vättern en somrig dag som denna! Nu blir det en lugn kväll i soffan som väntar!

#utflykt #gränna #grännacentrum #grännahamn #grännaberget #räkmacka #familjeutflykt #utsikt #vättern #jönköping #vackratemotorvägen #hemester

Bilkö.. bilkö.. bilkö.. nu är vi dock påväg tillbaka!

Ingen bilkö på väg till Grännaberget!!

På G mot vår lunch!

Mina två hjärtan i väntan på räkmackorna!

Utsikt över Gränna!

Sveriges vackraste motorväg!

Av Helena Häll - 16 juli 2020 22:44

Ibland gör vi ju inte allt för mycket på dagarna iom att vi går och väntar på en barnafödsel den närmsta veckan. Så idag blir det ett kort inlägg med desto fler bilder! Vi var nämligen ute lite och lekte hela familjen innan på vår innegård här på området. Så Max var överlycklig över att få gunga! (Han älskar full fart i gungan!) och sen åkte han ruschkana och lekte lite i gräset! Det behövs visst inte mer när man är 1!

#lek #gunga #ruschkana #innegård #lekahelafamiljen

Av Helena Häll - 15 juli 2020 22:24

Idag packade vi upp lite saker som martin fått med sig hemifrån. Nu när vi fått större så kommer grejerna inforslade successivt. Så nu senast var det en stor pappkasse med två pärmar med information om dinosaurier (mycket användbart för Martin 26år..) Hahaha, men för framtida bruk för Maxen tänkte vi och sparade dem! I kassen låg även bland annat sparade hockeykort och sparade pokémonkort och det höjdpunkten av allt. En del av Martins sparade skolsaker! Någon form av loggbok som han skrivit i årskurs 2-3 någonting. Det var mycket underhållande läsning men bäst av allt var älgen. Ja alltså det skulle vara någon typ av saga om en älg som hette Äle. Men som ni ser nedan på bilden så kan ni förstå varför jag fullständigt bröt ihop av skratt så pass att jag trodde jag skulle föda barn ett tag. I min värld såg jag något annat än en älg! Men vi ser väl alla olika saker; men håll till godo för ikväll för det ska vara en älg!

#älg #vadserdetutsom #skrattanfall

Av Helena Häll - 14 juli 2020 22:45

Ja, jag undrar så vilka ni är som läser min blogg.. jag vet ju några stycken. Men vilka ni än är, så är ni hjärtligt välkomna hit!
Men några vet jag som läser, typ min mamma.. mina mostrar, ev min svägerska o svärmor och typ någon kompis.. (sambon tittar bara på bilderna.. Hahaha!) men det blir ju liksom 6-7pers.. och de är ju inte inne varje dag och läser heller.. Men härromdagen hade jag 39 unika besökare på en dag, och någon annan dag hade jag 36 stycken. Så spännande att jag vill veta mer! Vilka är ni? Råkade ni bara kommit in här just idag eller läser ni varje dag? Hur fastnade ni här? Ja jag har så många frågor och så vet jag inte vilka ni är som kan svara.. så lämna gärna en kommentar så jag kan få ett litet svar på min undran iallafall..

#blogg #vemläserminblogg #livetsomhelena #nyfiken

Av Helena Häll - 13 juli 2020 20:47

Idag sken äntligen solen igen och vi bestämde oss för att äta lunch i det fria! (Ja alltså inte i en kohage - utan på ett fikaställe!). För att inte åka för långt bort ifall bebis väljer att komma ut så åkte vi till kroatorpet i Huskvarna för lite lunch. Det va lite dyrt för den maten man fick, det var absolut gott, men mängden mat och mitt va lite torrt (åt en burgare). Men jag är ju en såsälskare deluxe, sen fick man chips till, alltså vanliga chips utan något att dippa i, så det blev liksom inte saftigare av det heller. Men men, jag blev mätt och martin åt en sallad och de va okej den med (han hade nog mer dip till sin sallad än vad som fanns i hela min rätt burgaren inkluderat). Max åt lite av oss men han hade ätit ganska nyss innan vi åkte, när vi ändå var åt det hållet va vi en snabbis förbi rudenstam och köpte lite mer jordgubbar! Sen tänkte vi att det hade vart bra om Max somnade på vägen hem, men nejdå, i sin nya bilstol somnar minsann ungen inte alls, han är fortfarande inte helt bekväm med detta byte av bilstol.
Men han fick sova när vi kom hem igen!

Nu på kvällen har jag lagt ut vårt skoskåp till försäljning! Så vet ni någon som är behov av ett (nu billigt) och snyggt och funktionellt skoskåp, let them know! Bifogar länken;

https://www.blocket.se/annons/jonkoping/hemnes_skoskap/90915338

Hoppas den funkar! (Förmodligen inte bara för att! Annars får ni kolla på blocket och söka på hemnes skoskåp!

#lunch #kroatorpet #huskvarna #höggravid #rudenstam #jordgubbar #försäljningavmöbler #komochköp #skoskåp #hemnesskoskåp #blocket

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards