Alla inlägg under juni 2020

Av Helena Häll - 21 juni 2020 20:05

Imorse kom jag på att jag inte bloggade igår, men vi har haft fullt upp i dagarna två att packa ner precis allt vi äger och har! Ja, Herregud nu är typ precis allt nedpackat! Alla köksskåp tomma, alla garderober är tomma, alla skåp och byråer är tomma, ja ni greppar vi har packat ner allt! Är kul att det ska bli världshistoriens regnoväder imorgon.. Hahaha! Tur att vi har släp med tak och kan parkera utanför dörrarna på båda ställena.
Efter en lång dag packade vi in hela familjen i bilen och åkte och handlade lite och sen hämtade vi libanesisk mat på zamboosak och åkte hem till martins föräldrar för att äta mat! (Vi har ju varken tallrikar eller bestick). Så nu har Max somnat i hans farmor och farfars soffa och jag och Martin ska snart ta med han hem för att sova sista natten i vår lägenhet för att imorgon hämta ut våra nycklar till nya lyan! Wooooopie!

#flytt #flyttkaos #flyttpacka #libanesiskmat #meza

Av Helena Häll - 19 juni 2020 21:18

Idag är det då midsommarafton för detta året. Då dagen flyttar sig varje år blir det ju lite alla möjliga dagar. Men iår var det just idag. Vi har firat med att packa lite mer inför flytten, sen sovit middag efter det var vi en sväng hos martins föräldrar och sa hej innan vi åkte bort till Emma och Ville och grillade hamburgare och åt kladdkaka och glass och hängde utomhus där resten av kvällen! Max somnade som en stock på vägen hem, trots att bilfärden är kortare än 5min! Haha! Men det är visst hårt att fira midsommar!

#midsommar #midsommar2020
#gladmidsommar #grill

Han där! Min stora kärlek!

Av Helena Häll - 18 juni 2020 23:13

Idag har vi packat, packat och packat! (Eller inte jag så värst mycket då utan mamma och martin). Ja nu har vi bara helgen kvar att packa det sista på och det är inte så mycket kvar nu, lite kökssaker, lite kläder och och sånt där som man behöver in till sista stund! Sen har vi ju en och halv vecka extra efter flytten att få ut det sista. Sen är det flyttstädningen av firma givetvis (höggravid med foglossning - tänkte ni något annat?!) och sen lämnar vi den här lägenheten för gott. Det känns väldigt konstigt när det är så nära nu och att man ska lämna det man kallar sitt hem för något annat!

Förövrigt har jag varit på jobbet och hämtat ytterligare en blomma från ett barn och en guldmedalj i choklad av ett annat! Herregud va gulliga de är! Man blir ju så glad ända in i själen! Sen var vi och lånade martins mamma o pappas badkar, ja alltså inte jag och Martin (även om det hade varit sjukt avslappnande med ett bad) utan för Max skull. Han går ju inte på simskola längre och här hemma tjuter han som en stucken gris när han ska bada i sitt lilla badkar. Så istället för en skrikande unge så får han nöjd och glad bada i deras badkar! Vilket gör att alla är nöjda och glada sen!

#flyttpacka #flytta #packa #höggravid #foglossning #presenter #blomma #choklad #bada #badkar

Av Helena Häll - 17 juni 2020 21:38

Idag har jag och Martin haft en och halv timmes egentid utan barn. Ja vad gör vi då.. går och quizar givetvis! Det är så vi träffades och det är ett stort intresse för oss båda (speciellt martin eftersom han lyckas lägga de mesta på minnet med). Idag var quizet på bishop och det var förövrigt den enda gången idag jag varit utanför vår dörr. (Sovit dåligt flera nätter i rad nu och har fasligt ont av foglossningen.) men få skjuts ner till uteservering, gå in och sätta sig på en stol, komma med lite kunskap (och lite gissningar!) och sen gå till bilen och åka hem - ja det va dagens utflykt det! Men vad hjälpte det när vi kom tvåa (igen) vi är de eviga tvåorna och idag förlorade vi med en ynka poäng. Då känns det extra hårt när man hade någon stolpe ut med! (Hade ifs någon stolpe in med). Men vi hade fel på en ja och nej fråga! Suck! 50% chans och likt förbannat svarar vi fel! Haha! Frågan löd; har Småland några nationalparker? Ja eller Nej. Vi hade även fel på frågor som; vad heter Italiens största sjö? Vilket årtionde Rausing togs patent på tetrapaket? Vilket europeiskt land anses vara det säkraste för journalister? Och någonting om vilken apostel som är begravd i Spanien och är bror till Johannes? Från vilket asiatiskt land kommer ketchupen ursprungligen? Och en fråga till sen men den kommer jag inte ihåg nu ändå! Men 17 frågor svarade vi rätt på iallafall! Men vad gör det när de som vann svarade rätt på 18. Men men så är det! Nu ligger iallafall jag och Max nedbäddade (han har sovit sen strax innan åtta) och väntar på att martin ska komma hem från ytterligare ett quiz. Ett musikquiz (som egentligen är vår specialitet) på idlewild med tema one hit wonders! Roligt tema, det kan vi en hel del om i den här familjen (läs mest martin!) men det finns många klassiska och en del mindre klassiska one hit wonders, men de går vi igenom en annan gång. Nu passar vi på att sova lite, Godnatt!

#barnfritid #egentid #quiz #bishop #idlewild #onehitwonders

Av Helena Häll - 16 juni 2020 21:17


Nu har appen strulat så vi får se om inlägget kommer på plats eller inte. Får väl försöka genom att logga in på hemsidan annars.. eller så får ni bli utan tills det funkar igen, det märker ni!  


Idag är inte någon vanlig dag för idag har vi varit på begravning. (Martins första begravning förövrigt) vilken ynnest att inte behöva gå på sin första begravning fören man är 26 år.. (okej jag va typ 21 tror ja så det är väl inte så ungt heller) men jag är i vilket fall inne på min femte/sjätte nånting sånt iallafall.. tror ja.. men idag tackade vi för det vi har fått i livet av martins mormors syster. Det låter kanske lite avlägset men hennes man dog för jättelänge sen (över 40-år sen typ) och inga barn hade hon så då har hon haft martin och hans syster och kusiner som extra barn, Speciellt martin. Så idag begravdes och urnsattes hans extra mormor. Men det var en fin begravning och precis när urnan sänktes ner i jorden så bröt solen fram bland molnen och när urnan var nedsänkt så försvann det igen! (Iom att jag inte är religös så blev jag det inte nu heller men det var fint att blev just så!).

Efteråt hade vi lite smörgåstårta och tårta på behörigt avstånd från varandra. Det var trevlig tillställning och nu hemma igen är vi helt slut efter fullt hålligång sen i förmiddags. Så nu blir det tidig kväll och imon får vi ta tag i vårt diskberg som vi blundar för i flera dagar! (Tacka gud (Hmm) att vi har diskmaskin från och med nästa vecka!) 


Av Helena Häll - 15 juni 2020 21:23

Idag har jag på förmiddagen varit och bassängtränat för sista gången innan de stänger ner för sommaren. Eller ja de har öppet typ måndag nästa vecka med men då flyttar vi så då blir det svårt att vara i bassängen samtidigt som vi ska hämta nycklar osv. Så nu får jag klara mig utan träning de sista veckorna innan förlossning.

Annars idag har ordförande i vår förening kommit förbi med en liten planta till mig! En liten tomatplanta! Så söt och full med tomater! Ja alltså nu fick jag ju inte plantan för att vi ska flytta utan att jag för en och en halv vecka sen tackade för mig i bostadsföreningens styrelse. Där har jag suttit med i fyra av mina fem år i den här föreningen. Och ja som sa för några veckor sen när jag packade ner 95% av alla krukor och vaser att; äsch vi får ju så sällan blommor att de behöver inte jag! Ha! Detta var andra blomman/plantan på mindre än en vecka! Men jag har petat ner dem i några av de få krukor jag fortfarande inte har nedpackade!

Nu väntar jag på att martin ska söva Max (eller rättare sagt jag väntar på att Max ska somna) så vi kan äta lantbröd med tsatsiki och vattenmelon på balkongen!

#bassängträna #foglossning #gravid #styrelsen #tomat #tomatplanta #vattenmelon #tsasiki #lantbröd #måndag

Av Helena Häll - 14 juni 2020 22:32

Idag på förmiddagen har min mamma och svärmor varit här och hjälp oss packa kartonger inför flytten. (Som imorgon bara är en vecka bort!) Herregud, äntligen ska vi flytta till vårt gemensamma boende med massa plats! För det har vi inte här, och speciellt inte nu när vi har flyttkartonger i halva vardagsrummet! Ahhh! Det är kaos och grejer överallt!

Men på eftermiddagen tog vi en paus från allt packande och bestämde oss för att montera Max nyinköpta barnstol till cykeln.. jo det tog sin lilla tid vill jag lova, speciellt när Max tänker att han också ska vara med.. men när han sov passade vi på att skruva, skruva och skruva.. Hahaha.. en fick hålla fast hållaren på rätt plats och hålla emot skruvarna med en skiftnyckel (det var jag) och martin fick använda en insektnyckel och dra åt allt så det skulle hamna på rätt plats.. hujeda mig vilket jobb för en cykelbarnstol men vad gör man inte för sin son.. tillslut blev vi klara och premiärturen tog vi inne på vår innegård. Max bröt ihop när han va tvungen att ha sin cykelhjälm men det gick över ganska fort och sen grät han en skvätt när vi spände fast han på en stillastående cykel men sen så va det faktiskt himla kul tyckte han! Och skrattade högt när martin rullade iväg med cykeln! Så det blir väl bra tillslut! Är bara martin som får det lite tyngre med en stol på 3,2kilo och en unge på strax över 10kg..

På kvällen hämtade vi faktiskt varsin hamburgare och satte oss vid västersjön och åt den till kvällsmat.. eller Max åt en muffins men han va lika nöjd för det.. han stoppade bara ner handen i dippen två ggr och försökte sno några pommes men annars så fick vi ha vår mat i fred! Nu blir det sängen i väntan på en ny vecka! (Dvs en vecka närmare förlossning!! Yeiii)

#flytt #flyttpacka #kaos #cykel #cykelbarnstol #cykelpremiär #cykelhjälm #hamburgare #västersjön #kvällsmat

Av Helena Häll - 13 juni 2020 21:54

Som ni kunde läsa om igår så skickade vi ett sms med en önskemålsmiddag till mina päron då de hade frågat vad vi ville ha och äta idag när vi skulle till dom.
Och lönade sig visst att önska för middagen var mitt i prick det vi hade önskat oss! Det såg ut på följande sätt;

Välkomstdrink vid direkt ankomst - cider med en jordgubbe serveras i ett fint glas.

Sedan hade vi önskat;
Förrätt - räkröran på rostat bröd med en liten klick stenbitsrom.

Och till huvudrätt hade vi önskat;
Huvudrätt - wienerschnitzel med krispiga potatisräfflor och bearnaisesås och blandsallad

Och sist men inte minst hade vi önskat oss följande till efterätt;
Efterrätt - hallonsorbé eller pannacotta med hallon

Det blev hallonsorbe!

Så på pricken noga följda instruktioner från vår önskemeny! Så nu är vi proppmätta! Tusen tack för en god middag!

#önskemiddag #önskakostaringenting #välkomsdrink #förrätt #räkröra #huvudrätt #snitzel #potatisräfflor #sallad #efterrätt #hallonsorbe

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6 7
8 9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards