Alla inlägg under augusti 2018

Av Helena Häll - 20 augusti 2018 22:23

Ja de flesta skulle väl säga tillbaka till verkligheten. Och det är det ju också för Martin iallafall! Han började jobba idag. Jag har fortfarande två veckor kvar innan skolan börjar och det nya äventyret till hösten blir att se hur väl flixbus sköter sin uppgift nu när de köpt upp swebus (fan och helvete också! Flixbus verkar inte ens ha ett pendlarkort) jag är inte nöjd över detta, men då kan vi hoppas att jag bara blir positivt överraskad de två åren jag har kvar att pendla!
Förövrigt idag har jag haft en skön slapp förmiddag och samlat ny energi, medans på eftermiddagen så tränade vi (jag gick 7,4km och Martin gymade) sen lagade vi en ny maträtt, eller ska vi va nog så var det JAG som lagade och Martin som kom hem från gymmet precis när maten va klar! Hahaha! Det var någon recept från nya buffetidningen vi lagade; skördepasta hette det tror jag.. glömde ta kort på receptet men jag tog iallafall kort in the making of it! Men kolla ni i nya buffetidningen så hittar ni det! Det var helt okej, blev lite mycket pasta trots att jag faktiskt tog mindre än i receptet men med baconen och parmesanen på så blev det ännu ett snäpp bättre!

#vardag #ledig #snartbörjarskolan #flixbus #swebus #pendla #motion #mat #nymaträtt #recept #buffe #buffetidningen #ica #skördepasta

Av Helena Häll - 18 augusti 2018 22:17

Idag har vi varit i Falkenberg och tävlat i musikquiz-SM! Egentligen skulle vi tävla i växjö men de flyttade sin regionsfinal så vi inte hade möjligt att åka dit. Så istället fick vi åka på regionsfinal i Falkenberg! Och you know what.. VI VANN!! Ganska överlägset också.. alltså med flera poäng. Som han som höll i quizet sa; så här högt upp i tävlingen är det imponerande siffra att vinna så stort! Så ja men tack då (Vi vann med 6p!!). Jag, Martin, Mirre och Rolf var laget som skrapade ihop 53 av 59! Med andra ord bara 6 fel! Check på den! Så bara 6 fel och sen 6 poäng före tvåan! Så nu har vi en plats i finalen som äger rum i slutet av september i Mariefred (tror ja det va!). Får vi se hur det går där sen, nu när vi smålänningar representerar västkusten. Förövrigt behöver de nog jobba på att göra frågorna mer korrekta. Vi har idag fått höra att Mel Gibson spelar mot Whitney Houston i bodygard.. undra vad som hände med Kevin Kostner? Haha! Eller om det skulle vara för- eller efternamn på Patti Smith. Ja det var en hel del knasiga frågor idag så finalen i september kan gå precis hur som helst om det fortsätter i denna stilen. Hahaha..
Men nu blir det sängen efter en lång dag med bilåkande, quizande och ett blåsigt Falkenberg!

#falkenberg #quiz #musikquiz #musikquizsm2018 #musikquizsm

Av Helena Häll - 16 augusti 2018 23:23

Vi har fått dille på att se filmer i flera delar.. alltså inte pausa och se mer sen, haha, utan filmer i samma serie, de klassiska är ju typ Harry Potter-filmerna, Sagan om ringen-filmerna osv.. ja ni fattar.. nu har vi precis sett igenom de fem pirates of the caribbean filmerna (de två sista hade jag faktiskt aldrig sett innan!) så nu får vi se vilken filmserie vi ger oss på härnäst!
Men nu var det ju egentligen inte det som var grejen med inlägget utan våra popcorn! Till sista filmen skulle vi göra popcorn och lägst in i skafferiet hittade vi en opoppad påse.. med ett bäst före datum att den gick ut 2012!!! What!! Popcornen gick ut för 6 år sen.. haha! Alltså på riktigt vet jag inte hur detta är möjligt då jag flyttat ialf en gång (och nästan på två ggr) inom denna tiden.. hur kan ett popcornpaket åka med i två flyttar och sen uppenbarligen tillhöra inventariet i skafferiet och ingen märker något.. (förmodligen har väl någon tagit med sig som hit på nån tillställning efter min flytt hit och så har de blivit kvar!) men vems är popcornen?!
men vi poppade dom iallafall.. de luktade superkonstigt så ingen av oss smakade dom utan slängde dom och gick till Willys och köpte nya! Med ett bäst före datum långt fram!

#film #filmkväll #piratesofthecaribbean #filmserier #popcorn #vemsärpopcornen

Av Helena Häll - 13 augusti 2018 23:51

Ja nu var det ju ifs igår det firades för svensk del, två EM-guld bara igår kväll! (Och fyra till tack vare Sara Sjöström!) men igår kom det ett guld både i golf och givetvis ett i stavhopp (det tror jag ingen ha missat hitintills!) alltså galet vilken stavhoppsfinal det var, två man över 6m i samma tävling! När fan hände det senast.. nä just det, har det någonsin hänt? Jag vet inte. Häftigt (och skönt!) att det gick så bra för Armand tillslut! Men dagens aha upplevelse fick nog Martin när han kom hem lagom till särspelet i golfen och vi tittade på det.. (han kan nog inte kollat så noga) för när det var klart och Sverige hade vunnit så sa jag -föresten en i golflaget är från Jönköping (de var två..) då tittande han på tv:n igen och sa - vad sa du att hon hette sa du? Då hade de gått på gymnasiet samtidigt.. i parallellklass! Hahaha! Det gick upp ett litet liljeholmens ljus för han tillslut, kan inte va lätt när man gått på gymnasie med idrottsprofil, de blir för många kändisar att hålla reda på uppenbarligen! Haha!
Men ett stort grattis både till damernas golflag och Armand Duplantis! Nu måste jag börja fylla mina dagar med annat än EM-tittande..

#EM #simning #friidrott #golf #emguld #stavhopp

Av Helena Häll - 11 augusti 2018 22:56

Igår var han i Huskvarna folkets park, Lasse Winnerbäck! Alltså den mannen! Han är fantastisk live och han körde så många gamla klassiker och stämningen var på topp! Gästartist var Miss Li och ni förstår ju vad vi fick då!! Jo givetvis deras duett -om du lämnade mig nu- live! Alltså det var gåshud ända in i skelettet.. tyvärr lyckas jag inte få in några filmer i det här inlägget då det kommer från mobilen.. men lite bilder får ni iallafall på Lasse, miss li, mig, Anna och Emma.
Innan konserten var vi på kock och bar och åt tapas tillsammans! Sen åkte vi upp i Viles firmabil (med bara två sätten! -jag satt på växelspaken!) Hahaha! Sen parkerade vi på Kristoffers firmas parkering (bra det där med egna firmor!) sen hade vi en helkväll med Lasse! Tack för en ny fin konsert och nya fina lyckliga minnen!

#konsert #huskvarnafolketspark #larswinnerbäck #lassewinnerbäck #missli #minnen #lycka

Något att stå på!

Miss li

Av Helena Häll - 8 augusti 2018 22:31

Jag har inte varit på brunstorpsbadet sen 1700-talet (så känns det iallafall).. Ne men jag har nog inte vart där på typ 15 år kanske. Ja ni fattar det va ett tag sen! Men Martin har sagt att han gärna vill åka dit så det gjorde vi idag! Vi var på plats 15min efter de öppnade och lyckades få en bra plats och det fanns till och med två lediga solstolar till oss! Så efter fem timmar av badade i både bassängen och Vättern, solande, fikande, vattenrutchbaneåkande, läsande och 500m simmande var vi helt slut! Så i eftermiddag har vi bara slappat, lagat mat och kollat på EM i simning och EM i friidrott! En härlig tv-kväll helt enkelt!

#brunstorpsbadet #brunstorp #simning #bada #sola #vättern #huskvarna

Av Helena Häll - 6 augusti 2018 22:45

Idag är har vart sista dagen i Krakow och vi har åkt hop on / hop off buss och betalade man lite extra fick man även åka lite båt! Så det har vi gjort idag! Åkt buss runt hela Krakow och kollat på mycket vi sett och en del vi inte sett! Vi passade på att hoppa av och kolla in en gammal fort uppe på kulle där kunde man vandra upp för en kullen och få en fantastisk utsikt över Krakow. Sen åkte vi vidare hela turen runt innan vi åt lunch på en gammal ölhall och sedan tog vi som sagt båten på wisla och åkte en 20min tur där och fick se flera sevärdheter från vattnet istället! Sen på kvällen åt vi vår middag uppe vid stora torget i gamla stan som varje kväll! Nu när vi kom hem har vi packat våra saker och är redo för klockan som ringer 4 inatt! Hu jedamig!

#minisemester #semester #weekend #krakow #polen #hoponhopoff #buss #båt #sightseeing

Av Helena Häll - 5 augusti 2018 22:51

Idag har vi haft lite längre sovmorgon jämfört med igår när vi skulle iväg. Så vi åt frukost i lugn och ro och sen gjorde oss iordning för att vandra iväg på dagens äventyr. Oscar Schindlers emaljfabrik och numer museum över både hans fabrik och livsverk som räddade över 1000 judar från deportering till döden! (Måste se om filmen när jag kommer hem!). Det är även ett museum över Krakow och polen under andra världskriget. Hur tyskarna rev ner viktiga monument, rev ner polska symboler. Hur tyskarna ändrade namnet på staden, på alla byggnader, hur de bytte alla gatunamn och gjorde staden till tysk. De gjorde även ett getto till judarna som i så många andra städer. De bodde mellan 17 000 och 20 000 på en yta där det bodde 3000 stycken innan. Hemskt!
I vilket fall som helst så gick vi igenom de judiska kvarteren på vägen mot fabriken och kollade på de gamla husen och synagogorna. Sedan fick vi gå över floden mot fabriken och fick stå lite i kö för att komma in men sen gick vi där i flera timmar! (OMG!) i tre våningar var museet och det fanns så mycket information och ta del av att hjärnan blev som ett stoppad korv efter att man processat allt! Efter timmarna på fabriken gick vi tillbaka mot de judiska kvarteren och åt lunch på en polskt restaurang vi hittade på tripadvisor och lunch kanske vi inte kan kalla det för vi åt varsin jätteportion med fylld karre och ankbröst! Så väldans gott att det inte va sant! Så sen fick vi gå hem och sova lite middag efter det. Och på vägen hem kom en sån skur så vi va genomvåta rakt igenom allt. Sen slutade den efter 15min men då hade vi redan hunnit tillbaka till hotellet!
Nu på kvällen har vi vart och ätit igen! Hahaha, vi gör inte så mycket annat än utflykter och mat här, men vi var uppe vid stora torget i gamla stan igen och åt kyckling o pizza o efterätt o drink! Nu ligger vi nedbäddade och lär somna gott idag igen!

#minisemester #semester #weekend #krakow #polen #oscarschindler #schindlerslist #scindlersfabrik #judiskakvarter #promenad #godmat #polskmat

Dörrarna in till fabriksområdet. De är med i filmen scindlers list!

Oscar Schindlers skrivbord på hans kontor.

Vår fantastiska lunch! (Älskar att de är så billigt i Polen!)

Efter den lilla regnskuren

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25 26
27 28 29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards