Alla inlägg under juni 2018

Av Helena Häll - 15 juni 2018 23:08

Idag har min bror tagit studenten! Wohoo! Äntligen är det slut och det riktiga livet kan börja! Vi firade honom med att gå med på avslutningen i kyrkan och sen kolla på hans utspring. Vinka av honom vid lastbilskortegen och sen äta mat med han när han kom hem från det.. sen helt plötsligt så sov han.. och pappa.. och Martin.. Hahahaha! Ja, det var visst tröttsamt med student!

#student #studenten #lillebror #fira

Av Helena Häll - 13 juni 2018 20:50

Idag har det gått en vecka sen jag började med mitt 2000 bitars pussel! Och det går framåt! Wooohoo! Jag sa ju att jag skulle va klar innan vi åker till Rhodos, och det är en 18dagar kvar eller nått sånt så det lär jag väl hinna! Det är nog nästan halva pusslet som är klart! Trots att jag har gjort så mycket annat på dagarna med! Som idag har jag varit på ortopeden med min vänstra armbåge, eller ja hela jag var där men min vänstra arm är den arm som jag är i ständigt behov av en ny arm, Hahaha! Den har skadats i omgångar och opererats flera gånger och nu har jag konstant smärta och en ny utredning om invalidisering ska göras, är redan 2% i vänster arm sen innan så nu ska de se om de är värre eller om den fortfarande är som den va innan (vilket den inte är!) men efter mitt besök på sjukhuset så gick jag faktiskt hem och telefonen visade att jag traskat lite över 7km hem, så härligt!

Nu på kvällen har jag varit hos Anna på tjejmiddag och ätit en god varm sommarsallad med färskpotatis, lax, gurka, sallad och lite mer, superfräscht och mycket gott! Nu sitter jag på balkongen och njuter av den sista solen för dagen!

#onsdag #pussel #2000bitar #pussla #ortopeden #ryhov #promenad #jönköping #tjejmiddag

Efter en vecka ser pusslet ut såhär!

Av Helena Häll - 12 juni 2018 20:51

Idag efter Martin slutade jobbade åkte vi upp till axamo.. vi var typ ensamma! Hahaha! Vädret var lite växlande men det var fortfarande varmt och mesta dels av tiden vi var där kunde man ha bikini o badbyxor.. men det var väl typ max 3-4 grupper med folk där uppe! Så vi passade på att inviga vårt nya spel vi köpt! På Ica-maxi hade de döpt det till nummerkub, när vi testade redan förra sommaren hette det mölki typ.. (kanske va den finska förlagan! Hahaha!) nä men skämt och sido, man har tolv kubbar med nummer på och så ska man kasta ner dem för att få poäng, får man ner en kubb får man poäng för vad som står på den. Får man ner flera får man poäng för hur många man fått ner. Först till 50p vinner, men du måste gå ut jämt på 50p, får du mer än 50 så backar du ner till 25p igen! Och missar man att träffa någon kubb på tre gånger i rad så åker man ut! Så roligt faktiskt! Men det visste vi ju faktiskt redan då Martins kusin och hennes man hade med det till landet förra sommaren och då spelade vi det! Och nu äger vi ett eget (det slank med i söndagshandlingen för 99kr!) perfekt att testa det nu när vi var typ ensamma på axamo med!

#tisdag #axamo #ensammapåstranden #nummerkubb #spel #kulspel #perfektspelföralla

Ensamma i axamo!

Av Helena Häll - 11 juni 2018 21:38

Idag hörde min kusin Moa av sig och sa att hon och David (hennes sambo) skulle åka till Oskarshamn och passera igenom Jönköping! På menyn blev det lunch! Och mat från mr rice som vi tog med oss upp till stadsparken och åt med den fina utsikten över stan. En snabb tur gick sedan till gatan där våra mammor är uppvuxna för att jag (guidehelena!) pekade ut det och vips hade Moa och David fått en snabb guidad tur i Jönköping med asiatisk mat, stadspark och ett barndomshem!

Förövrigt har det regnat idag! Vet inte när det hände senast, så det har tvättats, ätits tacos, tittat på tv och framför allt har jag pusslat! Ni kan få en veckostatus på onsdag, då har jag pusslat i en vecka!

#måndag #lunch #besök #kusinbesök #stadsparken #tacos #pussel

Av Helena Häll - 10 juni 2018 21:52

Idag gjorde vi inte många knop på morgonen och förmiddagen, ja till och med en bit i på eftermiddagen.. jag pusslade, Martin kollade på sin mobil och ja som sagt det gick inte omgångar knop. Men kom vi på att vi var tvugna att storhandla och när vi var och handlade märkte vi att det var ju ändå ganska varmt (och klibbigt!) så det blev till slut lite bad och idag blev det rocksjön som fick sig ett besök.. alltså jag vet inte när jag sist badade i rocksjön.. 20år sen kanske? På riktigt så kan jag inte minnas sist jag badade där, men idag så! Tog jag mig mitt första dopp på evigheter i rocksjön! Efter den relativt korta badturn så åkte vi och quizade på bishop! Efter första halvan hade vi 7p av 12möjliga och det ledande laget hade 9! Det är svårt att ta in tänkte vi, men efter andra halvan prickade vi in 11 av 12 så med resultat av 18 av 24 så delade vi första platsen med ett annat lag (de som hade haft nio på första halvan!) så utslagsfråga krävdes; hur många miljoner människor på det i Israel? Var frågan och vi vann på ett närmast svar! Vi gissade 7,2 det var 8,6! De andra gissade 4,3 eller något sådant! Så presentkorts förrådet fylldes på! Och när vi kom hem kollade vi dessutom på Gundes program bragden om tre vinnare till, Klüft, Olsson och Holm! Vilken vinnarsöndag det blev tillslut!

#söndag #vinnarsöndag #zerotillhero #rocksjön #bada #jönköping #quiz #bishop #vinst #utslag #bragden #osiaten04

Det lilla huvudet i sjön är Martin!

Här ser ni även badhelena och tittar ni extra noga ser ni Martins huvud i sjön även på denna bilden!

Av Helena Häll - 9 juni 2018 22:34

Idag har vi varit vid liljeholmens minigolfbana och spelat minigolf så det räcker och blir över! Man betalar 70kr sen får man spela hur mycket man vill den dagen! Så vi började vid cirka 12.30 i förmiddags och spelade två rundor dvs 36hål! (Martin vann båda gångerna!) haha! Så typiskt, premiärturen va lite knackig men sen blev spelet bättre och andra rundan sänkte vi oss med NIO slag var! Så Martin var tre slag bättre på både varv ett och två!
Efter minigolfen gick vi hem till Martins föräldrar och spelade spel! Först spelade vi cluedo själva bara jag och Martin! Omgång två av cluedo var det jag, martin och Martins pappa Ole. Och sista den tredje omgången var det jag, Martin och både Martins mamma och pappa med! Jag vann den första och sista omgången och den i mitten vann Martin för han hann fram först till mitten, men jag hade rätt misstänkta den gången med. Sista omgången gjorde alla bort sig sig utan jag så jag vann på att de andra gissade fel och jag rätt.. Hahaha! Mästerdetektiven Helena Häll är i farten! Men vilken härlig nostalgitripp det var att spela cluedo, det har jag inte gjort sen jag var liten! Då gjorde jag och min kusin det många gånger om!
Efter de tre spelomgångarna cluedo och lite grillat så skyndade vi oss ner till minigolfen för att hinna spela två rundor till! (Vi hann med typ tio minuters marginal innan de stängde!) men första rundan gick sådär igen, precis som på förmiddagen, så den vann Martin med fyra poäng istället för tre, men sista rundan vann faktiskt jag med två poäng!! Hurra!! Nu har jag iallafall vunnit minigolf en gång denna sommaren! Tur att Cluedo verkar gå bättre!

#lördag #liljeholmensminigolf #minigolf #jönköping #betongbanor #cluedo #spel #grillat #mästerdetektiv

Av Helena Häll - 8 juni 2018 22:15

I april när vi var i Ullared köpte jag mig ett pussel på 2000bitar! Det var min morot till när terminen var slut och jag klarat ett år på utbildning. Att jag skulle pussla detta pussel! Martin var sisådär taggad så vi kom på att jag kunde börja nu innan han har gått på semester och målet är att blir klar innan vi åker till Rhodos! Dvs tre veckor har jag på mig! Och jag har börjat, redan i onsdags faktiskt! Så nu är ramen klar och bitarna utlagda på plåtar och brickor i halva vardagsrummet! Hehe.. men vissa dagar blir det inte så mycket pusslat typ som idag då jag vart förbi pingstkyrkan och grattat Emelie som tog sin specialistexamen inom barnsjukvård! Hurra, grattis Mlii!! Sen på eftermiddagen var vi och badade jag och Martin vid axamo och var inte hemma förrens strax efter sex nu ikväll, sen har det bara varit slapp och lite tv-tittande här! Fullspäckad fredag med andra ord!

#fredag #pussel #2000bitar #pussla #ullared #examen #bada #axamo

Av Helena Häll - 7 juni 2018 22:35

Idag var vi på Pinchos med tjejgänget och käkade typ som avslutningsmiddag, fast vi ska ha middagarna fram till midsommar sa vi! Men vi får passa på att gå ut äta när alla kan! Och idag var en sån dag, och of to Pinchos we went! Mumsilimums! Har nog inte vart på Pinchos sen Martin fyllde år och det var i oktober! Men det är så mysigt att komma ut och äta lite och höjdpunkten med Pinchos är ju deras mycket goda drinkar!! Efter vi va proppmätta med både tapas o efterrätt (o drinkar) gick jag, Ida, Anna och Emma vidare till elgordo och drack lite sangria cava på deras uteservering i solnedgången! Så härligt verkligen! Idag undrar jag varför man inte går ut och äter oftare.. men det kommer vi snart få göra, både i Grekland och polen (ja iknow- vi har bokat två resor!) men nu blir det bedtime med en proppfull mage!

#tjejgänget #middag #pinchos #jönköping #elgordo

Presentation


Mitt liv i ord och bilder så som jag lever det!

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21
22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards